Ciuffoli πράσσειν άλογα

28 June 2006
2,941
Από καιρό βρίσκω ενοχλητική την πόζα και το άκοψο μάρκετινγκ του ημιάσχετου Ιταλού.

Δεν είναι να ασχολείται κανείς μαζί του, πλην όμως συχνά φίλοι τον επικαλούνται, μιας και αν μη τι άλλο προκαλεί την προσοχή (συμβαίνει με όλους τους τενεκέδες -κάνουν πολύ θόρυβο άλλωστε).

Εδώ:
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&postid=1317562#post1317562

παρουσιάζει ένα ανεκδιήγητο 845 "σχεδίασής" του. Τόσο χάλια δεν είναι, αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο κέρδος θέλει και βάζει πρώτο στάδιο ότι του έρθει, αλλά το σχόλιο στη σελίδα του είναι αμίμητο:

So the result is a perfect amp. and I am sure there are very few 845 amp. around with this performances.

και τα αγγλικά του επίσης. Τι σόι μηχανικός (έτσι δηλώνει) είναι αυτός που δεν μπορεί (προφανώς) να διαβάσει καθόλου σύγχρονη βιβλιογραφία είναι άλλο θέμα.

Στο thread τρώει γενικώς κράξιμο, με επιχειρήματα εννοείται,
και απο εμένα - αν υπάρχουν ακόμα τα μηνύματα, παραήμουν δεικτικός.

Πάντως από φιγούρα σκίζει: σχέδιο με υπογραφή, ''design..." κυριλίκια του τύπου Version1.2 (αλα mark levinson, 30.1, 30.2)
και μπόλικος στόμφος, υπερβολές και αερολογίες:

The sound quality has been obtain using the best components on the market and a good circuit.

(άσε να το κρίνουν οι άλλοι ρε φίλε αυτό, λίγη αυτογνωσία δε βλάπτει)

Και αυστηρές προδιαγραφές παρακαλώ:

40 πόντους καλώδιο στην είσοδο συγκεκριμένης μάρκας φυσικά, όπως διαπίστωσε κατόπιν εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας (άμα μάθει και πολλαπλασιασμό, θα υπολογίζει και το κέρδος, προς το παρόν κάνει μόνο υψηλού επιπέδου έρευνα-καλώδια, βύσματα, η επίδραση των φάσεων της σελήνης κ.α)

Ο ίδιος πριν 3-4 χρόνια έχει "παρουσιάσει" ένα εγκληματικό 845, όπου εκτός του ότι οδηγεί την 300Β του με 6SL7, χρησιμοποιεί τροφοδοτικό choke input με πυκνωτές που δεν αντέχουν την τάση του εν κενώ.
Πρέπει λοιπόν να ανοίξει κανείς πρώτα τα νήματα των 845 μισό λεπτό, έτσι ώστε να τραβήξουν μετά αμέσως ρεύμα και να πέσει η τάση. Το ότι έστω και για μιλισεκόντ επιβαρύνονται με 40% παραπάνω απ όσο αντέχουν δεν έδειχνε να τον χαλάει. Αλλοίμονο όμως αν ξεχαστεί κανείς και ανοίξει τους διακόπτες μαζί.

Πάντως το OTL του (αντίγραφο panasonic) είναι καλό, το έχει ο συνάδελφος Αργύρης. Κι εκεί βέβαια, όλο και μια βλακεία θα έχει κάνει, μικρή πιθανώς, δεν το έχω δει ενδελεχώς.

Άλλο φοβερό του επίτευγμα: Cathode follower KT90 με οδήγηση 6SN7. Η καημένη μπορεί και να δίνει τα 140Vrms που χρειάζονται για τα 9-10 βαττ που λέει-που δεν τα δίνει- αλλά με 400% παραμόρφωση.

Προσοχή λοιπόν συμφορουμίτες με τέτοιους γελοίους τύπους και μη μασάμε με τη φιγούρα.
Όποιος έχει ουσία, δεν χρειάζεται συσκευασία.

Νηφάλια κριτική ματιά - γενικά στη ζωή εδώ που τα λέμε - ιδιαίτερα όμως στο χώρο μας, όπου απουσία αναγνωρισμένων αρχών με κύρος, κυκλοφορεί και διαδίδεται ότι μπορείς να φανταστείς.

Δυσπιστείτε
Κωνσταντίνος

Επειδή τυγχάνει να παρακολουθώ και εγώ το diyaudio.com, είδα αυτή την σπουδαία υλοποίηση .........του Andrea 845 se για δεύτερη φορά μια που πετάω και καμμιά ματιά και στο δικό του site.
Μην αντέχοντας να βλέπω την ECC83 στο οδηγό στάδιο είπα να βάλω το πρόσφατο σχεδιάκι του Χρήστου με 6J5 - 2A3 - 845.
Ελπίζω να μην τον πειράζει τον Χρήστο που δεν πρόλαβα να ζητήσω πρώτα την άδειά του........αλλά τελευταίως ο Andrea στερείται έμπνευσης.....
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=109387&pagenumber=2
-bye-

Επ! λίγα λόγια για τον πνευματικό πατέρα του OTL μου :flipout:

Είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις, έχει μεγάλη δόση του ο-κόσμος-περιστρέφεται-γύρω-μου

Πάντως το OTL του (αντίγραφο panasonic) είναι καλό, το έχει ο συνάδελφος Αργύρης. Κι εκεί βέβαια, όλο και μια βλακεία θα έχει κάνει, μικρή πιθανώς, δεν το έχω δει ενδελεχώς.

ευτυχώς δεν έχει κάνει καμιά μεγάλη, το πιο σημαντικό θα έλεγα είναι η κοινή ρύθμιση bias των 'κάτω' 6c33, που δεν επιτρέπει το μηδένισμα του dc offset και στα δύο κανάλια ταυτόχρονα. Βελτιώνοντας το ένα, φεύγει το άλλο (ως γνωστόν το jack pot στο joker είναι παιχνιδάκι μπροστά στο να ταιριάξεις 2 χοντρές). Εγώ το ξεπέρασα προσθέτοντας ένα ακόμα αρνητικό bias.
Επίσης είναι προφανές ότι το σχέδιο που δημοσιεύει (8.2 ocl) δεν έχει και πολύ σχέση με το πρωτότυπο που έχει στην φωτογραφία. Για παράδειγμα τα chock 2H/2A/0.5οhm που προδιαγράφει θα χρειαζόταν ένα σασί από μόνα τους :BDGBGDB55:

Ο schiller πάντως μια χαρά του την λέει :coool:

Edit: Η οδήγηση του Χρήστου είναι σαφώς προτιμότερη

Last edited:
............Στο thread τρώει γενικώς κράξιμο, με επιχειρήματα εννοείται,
και απο εμένα - αν υπάρχουν ακόμα τα μηνύματα, παραήμουν δεικτικός.

Ώστε εσύ ήσουν Κωστάκο ο Schiller - Konstantinos....?
Κάπου πήγαινε το μυαλό μου βέβαια......
Μπας ήρθεν η στιγμή για φθινοπωρινή μάζωξη ή κάνει ζέστη ακόμα .....?
-bye-

...αλλά τελευταίως ο Andrea στερείται έμπνευσης.....
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=109387&pagenumber=2
-bye-

Γιώργο, (συγγνώμη για τη λογοκρισία) στερείται βασικών γνώσεων: Τι να πείς για κάποιον που θέλει κέρδος 10, βάζει 50 και ενισχύει και το θόρυβο στην είσοδο 4 φορές περισσότερο αναίτια.

Μετά ανορθώνει τα νήματα σε εμμέσου θέρμανσης λάμπες (λες και είναι phono stage) για να μειώσει το θόρυβο που έβαλε από την είσοδο. Tο κλου είναι ότι επιλέγει για όλα αυτά τη λιγότερο γραμμική λάμπα στην αγορά!
Ούτε επίτηδες δεν γίνονται αυτά. Και φυσικά είναι ένα πολύ καλό κύκλωμα με κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τους κομπασμούς του.
Ούτε την αίσθηση του γελοίου δεν έχει.

Αν κάποιος αξίζει αλλά την έχει ψωνίσει και λίγο, κομμάτια να γίνει του το συγχωρούμε. Αλλά ψώνιο χωρίς αιτία? Αυτό δείχνει μείζονα εγκεφαλική βλάβη.

Τρομάρα του.

Last edited:
Γιώργο, (συγγνώμη για τη λογοκρισία) στερείται βασικών γνώσεων: Τι να πείς για κάποιον που θέλει κέρδος 10, βάζει 50 και ενισχύει και το θόρυβο στην είσοδο 4 φορές περισσότερο αναίτια.

Μετά ανορθώνει τα νήματα σε εμμέσου θέρμανσης λάμπες (λες και είναι phono stage) για να μειώσει το θόρυβο που έβαλε από την είσοδο. Tο κλου είναι ότι επιλέγει για όλα αυτά τη λιγότερο γραμμική λάμπα στην αγορά!
Ούτε επίτηδες δεν γίνονται αυτά. Και φυσικά είναι ένα πολύ καλό κύκλωμα με κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τους κομπασμούς του.
Ούτε την αίσθηση του γελοίου δεν έχει.

Αν κάποιος αξίζει αλλά την έχει ψωνίσει και λίγο, κομμάτια να γίνει του το συγχωρούμε. Αλλά ψώνιο χωρίς αιτία? Αυτό δείχνει μείζονα εγκεφαλική βλάβη.
Τρομάρα του.

Μπράβο βρέ Κώστα καλά του τα είπες :slapface:

Χαιρετισμους σε όλο το χωριό απο τη Κινα.-bye-