Clarke-Tech 4100 HD

Σημερα δούλεψα τον δεκτη για 4 ωρες συνεχόμενα σβήνοντας συχνοτητες νεκρές απο διάφορους δορυφόρους και παίρνοντας νέες σε δορυφορους κοντινούς που έχουν απόκλιση 1 με 1,5 μοίρα καθώς εκεί δεν μπορείς να σαρώσεις με τυφλή ανίχνευση γιατι κατεβαίνουν όλες η συχνοτητες και του ενός και του άλλου δορυφόρου και γίνετε μύλος. Η εμπειρία μου αυτή με το δεκτη θα έλεγα ότι ηταν παρά πολυ κακή και θα εξηγήσω το γιατί. Στις 4 ωρες συνεχούς σβήσε, πέρνα μου κόλλησε ο δεκτης 5 φορές βγάζοντας ενα 0 στην μπροστινή οθόνη του και έπρεπε να το κλείσω πίσω απο τον διακόπτη για να επανέλθει. Αυτο με απογοήτευσε παρά πολυ γιατί το όνομα του δεκτη σε σχέση με την ποιοτητα που διαθέτει δεν περίμενα να κολλάει τόσο εύκολα. Επίσης ενα άλλο αρνητικό για μένα ειναι οταν προσθέτεις χειροκίνητα νέο δορυφορο στην λίστα που τους εμφανίζει μετά δεν τον σορτάρει βάση της θέσης σε μοίρες οπως ειναι η προυπαρχοντες δορυφόροι αλλα στο τέλος της λίστας ακριβώς εκεί που ηταν η θέση του κενού δορυφόρου πριν του βάλεις στοιχεία.

cmoustakas# αυτά το ψιλόbug τα κάνει και ο technomate που έχω αλλά δεν τον συγκρίνω με κάτι άλλο.
Αυτό που λες με το error και 0 στην οθόνη συμβαίνει όταν του κάνεις πολλές κινήσεις και εντολές μαζί, και όσο αφορά για τους δορυφόρους, ναι έχεις δίκαιο και χρειάζεται ένας μικρός κόπος να μεταφέρεις το αρχείο καναλιών σε pc για να το διαμορφώσεις.

Last edited:
Ειναι εύκολο να μου πεις τον τροπο και το προγραμμα με το οποίο γίνεται η μεταφορά της λίστας καναλιών απο και προς τον δεκτη;

Ναι, ευκαιρία να συμμαζέψω και τον δικό μου τώρα το σαββατοκύριακο. Της clarketech νομίζω πως είναι το προγραμματάκι και είναι συμβατο και με technomate. Εσύ πάρε τα κανάλια backup σε ένα στικάκι, το οποίο μέσω υπολογιστή θα το τρέξεις με το πρόγραμμα.

συνηθως σβηνω ολα τα καναλια απο ενα δορυφορο και καν ενα blind scan απο την αρχη και τα κατεβαζω παλι ολα. Αυτο το κανω στις 13Ε που αλλαζουν συνεχεια τα καναλια εκει.

συνηθως σβηνω ολα τα καναλια απο ενα δορυφορο και καν ενα blind scan απο την αρχη και τα κατεβαζω παλι ολα. Αυτο το κανω στις 13Ε που αλλαζουν συνεχεια τα καναλια εκει.

Και πως διατηρείς τα favorites σου στις διάφορες λίστες (groups);

Αυτό το κάνω και εγώ στης 13 μοίρες όπως λες και στις 19 μοίρες και στις 28. Το θέμα σε εμάς που έχουμε κίνηση με μοτέρ είναι ότι σε δορυφόρους που είναι κοντά μεταξύ τους Π.Χ. 9Ε-10Ε 45Ε-46Ε 52,5Ε-53Ε 4W-5W 7W-8W 11W-12W σε όλους αυτούς λοιπόν όταν τα σβήσεις όλα από τις λίστες και κάνεις τυφλή ανίχνευση σε 9Ε κατεβάζει και της συχνότητες τις 10Ε αν κάνεις τυφλή ανίχνευση σε 4W κατεβάζει και της συχνότητες από 5W. Και σε μένα αυτό δεν αρέσει γιατί θέλω να έχω ακέραιους τους δορυφόρους στις λίστες μου όπως υπάρχουν στην πραγματικότητα και όταν βλέπω ένα κανάλι να ξέρω από ποιον δορυφόρο το βλέπω.

στο blind scan σου δινει οριο ληψεων που αμα το βαλεις θα κατεβασεις αυτα που θες χωρις να γεμιζεις τον δεκτη με καναλια που δεν χρειαζεσαι οπως πχ
10Ε εχουν εκπομπές απο 10700 ως 11700 και 12500 εως 12750
9Ε παιζει στις 11700 με 12500
αν πας στο flysat σε καθε δορυφορο εχει στο technical info που εκπεμπει ο καθε δορυφορος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και πως διατηρείς τα favorites σου στις διάφορες λίστες (groups);

δεν εχω κατσει ποτε να φτιαξω λιστες με αγαπημενα
συνηθως τα καναλια που με ενδιαφερουν τα μετακινω στις πρωτες θεσεις

στο blind scan σου δινει οριο ληψεων που αμα το βαλεις θα κατεβασεις αυτα που θες χωρις να γεμιζεις τον δεκτη με καναλια που δεν χρειαζεσαι οπως πχ
10Ε εχουν εκπομπές απο 10700 ως 11700 και 12500 εως 12750
9Ε παιζει στις 11700 με 12500
αν πας στο flysat σε καθε δορυφορο εχει στο technical info που εκπεμπει ο καθε δορυφορος

Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες αλλά σίγουρα υπάρχουν κοντινοί δορυφόροι που αρκετές συχνότητες αν όχι όλες συμπίπτουν οπότε αντί να μπω στο flysat να δω το technical info λέγοντας στον δέκτη σε κάθε αναζήτηση πήγαινε από εδώ μέχρι εδώ και από εκεί μέχρι εκεί, μπαίνω μια φορά στο τόσο και σβήνω σε αυτούς τους δορυφόρους νεκρές συχνότητες και περνώ χειροκίνητα της καινούργιες πάντα συμβουλευόμενος το flysat και πάντα έχω τον δέκτη ενημερωμένο. Με αυτό τον τρόπο κάνω blind scan εκεί που δεν έχω πρόβλημα και στους κοντινούς κάνω απλή ανίχνευση και είμαι μια χαρά απλά αν μπει μια νέα συχνότητα δεν θα την κατεβάσει αμέσως όπως θα έκανε με το blind scan θα την κατεβάσει όμως στην επομένη ενημέρωση που θα κάνω στης συχνότητες.

Περασα την αναβαθμηση, μια χαρα μετραει τα σηματα, πολυ χρησιμο στο 8281 που εμφανιζει το ονομα του καναλιου στο κλειδι του biss ετσι ωστε να ξερεις που να βαλεις καποιο καινουριο μπισκοτο, ολα οκ

Σεραφείμ μπορείς να γράψεις το link ? :worshippy:
Επίσης να ρωτήσω αν με την αναβάθμιση χάνονται η συχνότητες που έχουν περαστεί χειροκίνητα και οι δορυφόροι που μπήκαν και αυτή χειροκίνητα?

εγω εκανα την αναβαθμηση και δεν ειδα να χαθει κατι.

Σεραφειμ οταν λες προβλημα hardstation τι ειναι αυτο?

εχω ενα προβλημα με τον 4100 τωρα τελευταια. αν τον αναψω και τον αφησω σε ενα καναλι σε V συχνοτητα μετα απο 2 ωρες παραπανω χανει το σημα και δεν βλεπει τις V συχνοτητες. Με τις οριζοντιας πολωσης δεν εχει προβλημα. Το περιεργο ειναι αν το αφησω σε καναλι οριζοντιας πολωσης δεν εχει προβλημα παιζει κανονικα οσες ωρες και αν το αφησω. Το κανει μονο αν γυρισω σε καναλι συχνοτητας καθετης πολωσης. Καλωδιωσεις επαφες κλπ τα τσεκαρα και ειναι ολα οκ