Clarke-Tech 4100 HD

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
CLARC TECH 4100-TECHNOMATE 5402 .Συγκριση με το ιδιο κεραιοσυστημα .Καλυτερο tuner σε ευαισθησια του technomate.Οριακες συχνοτητες βγαινουν καλυτερα στον technomate.
Νίκο, πήρες και τον 4100; Πώς σου φαίνεται γενικά;

Last edited:
Πρωτη εκτιμηση :Αξιοπιστη προταση στην κατηγορια non linux δεκτων.Στα θετικα : μετρηση σηματος σε db στο ανεπισημο λογισμικο 112p.,2 υποδοχες κατρων και μια μοντουλα σε καλη τιμη.

Τυφλη ανιχνευση πολυ καλη και γρηγορη γρηγοροτερη απο ΤΜ που καθυστερει αρκετα και ποιοτητα στην εικονα καλη οχι ομως καλυτερη απο τον ΤΜ.

Last edited by a moderator:
Ο clarc-tech 4100 με 112p λογισμικο παρατηρησα οτι χανει καναλια απο τι λιστε των αγαπημενων.Γνωριζει καποισ σχετικα?

Πρωτη εκτιμηση :Αξιοπιστη προταση στην κατηγορια non linux δεκτων.Στα θετικα : μετρηση σηματος σε db στο ανεπισημο λογισμικο 112p.,2 υποδοχες κατρων και μια μοντουλα σε καλη τιμη.

Τυφλη ανιχνευση πολυ καλη και γρηγορη γρηγοροτερη απο ΤΜ που καθυστερει αρκετα και ποιοτητα στην εικονα καλη οχι ομως καλυτερη απο τον ΤΜ.
Θα συμφωνήσω. Στην τυφλή ανίχνευση δε νομίζω κάποιος μη linux να τον ξεπερνάει. Εκείνο που δεν μπορώ είναι αυτό το μαύρο χρώμα στα μενού του, γι' αυτό και τον δίνω.

Last edited:
Εκείνο που δεν μπορώ είναι αυτό το μαύρο χρώμα στα μενού του...
Θα μας πούνε τι λέμε... αλλά δεν πειράζει. Και εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με το παραπάνω σχόλιο σου.

Παρατηρησα σημερα οτι ο clarc tech 4100 κολλαει στα καναλια της digea στις 3 ανατολικα καθως και στα κρατικα τουρκικα hd στις 42 ανατολικα.μπορει να βοηθησει κανεις ?

Δοκίμασε καμια άλλη αναβάθμιση, κάνε ένα σκανάρισμα ξανά τις συχνότητες που κολλάνε, αν ο δέκτης είναι νέος σίγουρα θα το διορθώσουνε σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Ευχαριστω Σεραφειμ θα τη δοκιμασω και θα ενημερωσω.

Επεξεργασία:
Δοκιμασα την 1.14p.Το προβλημα με την digea δεν διορθωθηκε.Το ΤRT 42 ΑΝΑΤ. που εχει ισχυροτερο σημα διορθωθηκε.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Oταν ο δεκτης παραμεινει σε καναλι της digea για 3-4 λεπτα το προβλημα διορθωνεται και ξαναρχιζει αν κανεις εναλλαγη με καναλι αλλων συχνοτητων.

Διαβάζω ότι ο δεκτης έχει καλλίτερη εικόνα από τους Linux δεκτες με επεξεργαστή MIPS (Broadcom)
Γενικά ο δεκτης ``φημίζεται´´ στο ότι έχει καλή εικόνα!!
Ισχύει κάτι τέτοιο??

Επεξεργασία:
Τελικά παρήγγειλα τον Clarke-Tech 4100 HD (όχι τον plus) ήρθε αλλα έχω ένα πρόβλημα που συναντάω πρώτη φορα....
Τον συνδέω με HDMI σε μια 32άρα Philips τηλεόραση αλλα δεν έχω ήχο...η μάλλον ο ήχος είναι πολύ χαμηλός και με παραμορφώσεις όσο και να ανοίξω την ένταση και του δεκτη και της τηλεόρασης!!
Σε άλλη τηλεόραση μια Toshiba που δοκίμασα δουλεύει κανονικά!!
Καμια αλλαγή στις ρυθμίσεις στην τηλεόραση δεν έκανα και άλλοι δορυφορικοί δεκτες παίζουν μια χαρά , μονο ο Clarke-Tech όχι!!
Τι μπορεί να συμβαίνει?? Να τον στείλω πίσω??

Πέρνα την τελευταία αναβάθμιση 1.14, κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δες τι γίνεται. Αν κάνει τα ίδια, δοκίμασε και με ένα άλλο hdmi καλώδιο.

Ξέχασα να αναφέρω ότι δοκίμασα και με δυο αλλα hdmi καλώδια...αλλα τίποτα, το ίδιο πρόβλημα.
Θα περάσω την 1.14 όπως είπες και θα αναφέρω εδώ την εξέλιξη για την περίπτωση που και κάποιος άλλος φίλος έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Επεξεργασία:
Ολα καλά πέρασα την 1.14 φιλε Σεραφείμ και ο ήχος επανήλθε.
Απλώς η πρώτη μου σκέψη ήταν να τον στείλω πίσω και δεν ήθελα να του περάσω άλλη αναβάθμιση....αλλα τέλος καλο όλα καλά!!

Εχω τον Clarke-Tech HD 4100 εδώ και μια βδομάδα...τον πήρα (119 ) λόγο του ότι διάβαζα σε διαφορα φόρουμ του εξωτερικού ότι έχει καλύτερη εικόνα ειδικά σε σχέση με τους Linux δεκτες αλλα και για κάποιον άλλο λόγο και αυτός είναι του ότι υπάρχει το (ρημάδι) το μικρόβιο με την δορυφορική.
Εντάξει την λέξη ``ρημάδι´´ αν θέλουν μερικοί την ....διαγραφουν!!
Μετά από μια βδομάδα λοπόν δεν μπορώ να πω ότι εκπληρώνει ακριβώς τον σκοπό για τον οποιο τον πείρα (καλλίτερη εικόνα σε σχέση με άλλους δεκτες) και αν τον συγκρίνω ας πούμε με τον Ferguson Ariva 102E ενός φίλου που κοστίζει ακριβώς τα μισά λεφτά δεν βλέπω και μεγάλη (έως καθόλου) διαφορα!!
Οπότε τον βλέπω να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής!!

Σεραφειμ σε ποιο menu ειναι;Διοτι παροτι ασχολουμαι εδω και κατι μερες !!! δεν τα καταλαβα.

Re: Απάντηση: Clarke-Tech 4100 HD

Πολύ καλή ποιότητα εικόνας έχει και το καλό είναι ότι έχει και ρυθμιστικά.

Εγώ που τον σύγκρινα με τον Vu+ Solo (με το τελευταίο VTI Image) που έχω, στην ποιότητα εικόνας δεν είδα και καμια εμφανίσιμη διαφορα.
Είναι σίγουρα και θέμα τηλεόρασης, ρυθμίσεων κ.λ.π.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Clarke-Tech 4100 HD

Καλησπέρα,

Θέλει ένας φίλος να τον πάρει για τα ελεύθερα κανάλια, αλλά θέλει να τον συνδυάσει με ΟΤΕ TV KAON (τον παλιό).

Γίνεται αυτό και πως?
Το καλώδιο θα πάει πρώτα στον 4100 και μετά από το LNB out του 4100 στο LNB in του OTE?

Ευχαριστώ.

Υπαρχει καινουργιο λογισμικο το 116.Το δοκιμασε κανεις να μας πει εντυπωσεις;