Clarke-Tech 4100 HD

Έβαλα τα τελευταία firm (επίσημο και ανεπίσημο).
Υπάρχει πράγματι βελτίωση στην ένδειξη σε db.

Σαν μέτρο σύγκρισεις είχα μέχρι τώρα τις ενδείξεις που μου έδινε ο Clark Tech 5000 που του έχω soft Dr.HD F16 και έχει ένδειξη σε db.
Από αυτά που διαβάζω και η αίσθηση που έχω και εγώ είναι, ότι ο Clark Tech 5000 τα δείχνει σωστά τα db.

Οι πολύ μεγάλες διαφορές που υπήρχαν σε κανάλια με πολύ καλό σήμα και ένδειξη με πολλά db , δεν υπάρχουν πια .
Μου δίνει πια ο Clark Tech 4100 και 17άρια και 18άρια db , ενώ μέχρι πριν μου έδινε το πολύ 14 -15 db.
Οι ενδείξεις είναι παρόμοιες σε Clark Tech 5000 και 4100 με ± 0,3 - 0,4 db ,μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μου δείχνει περισσότερα db ο 4100 από τον 5000.

Εντόπισα όμως σε μερικές περιπτώσεις ότι οι διαφορές που υπήρχαν σε οριακά κανάλια , παρέμειναν .
Με αποτέλεσμα ο 5000 να μου δίνει εικόνα , ενώ ο 4100 όχι .

Ακόμα δοκίμασα και την iptv , και από ότι είδα δούλευε καλά .
 
Δεν εχει διορθωθει ομως το προβλημα που υπηρχε με καναλια 8PSK και χαμηλο SR.
 
TRTHD στον TURKSAT-42Ε.JEEM- BARAEM παιδικα στις 10Ε.Παντως δειχνει να εχει ελαφρως βελτιωθει.
 
Αυξήθηκαν τα κανάλια στο iptv ,και θεωρητικά μπορείς να κάνεις και εγγραφές από iptv. Μια δοκιμή που έκανα δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα .
 
Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον δικά μας κανάλια TV στην λίστα iptv σε m3u μορφή από αυτά που βρίσκουμε ελευθερα στο διαδίκτυο;;
Εγώ προσπάθησα αλλα δεν δουλεύουν....Μάλλον κάτι κάνω λάθος στην μετατροπή σε m3u !!
Έχει ασχοληθεί κάποιος φίλος;;
 
Στο προηγουμενο firm 122p. ειχε καποιες οδηγιες.Δεν ξερω αν μπορουν να σε βοηθησουν.
 
Ναι το ξέρω ακολουθώ τις οδηγίες αλλα μάλλον κάνω κάτι λάθος...
 
θεωρητικά μπορείς να κάνεις και εγγραφές από iptv. Μια δοκιμή που έκανα δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα .
Τελικά κάνει εγγραφές από iptv και hard , δεν τα αποθηκεύει όμως όπως τις εγγραφές σε κανάλια. Αποθηκεύονται σαν αρχεία στον δίσκο και μπορείς αν μπεις από το μενού στα αρχεία του δίσκου να τα κάνεις αναπαραγωγή .
 
Αν και δεν είχα ποτέ μου ClarkeTech, έχω μια μεγάλη θετική γνώμη για αυτούς από πολύ παλιά.
Πιστεύω πως είναι τόσο καλοί όσο δείχνουν.
 
Πολύ καλοί δέκτες οι Clarke-Tech , έτυχε το τελευταίο καιρό και πήρα τρία , τέσσερα μοντέλα .
Ο Clarke-Tech 4100 θα έλεγα ότι είναι πλήρης δέκτης με θετικά :
Καινούριος επεξεργαστής πολύ γρήγορος , βγαίνουν συνέχεια διορθωτικές αναβαθμίσεις , τα έχει σχεδόν όλα (συνδέσεις , υποδοχές καρτών κ.τ.λ )

Προβλήματα είχαμε με tuner που τα πιο παλιά μοντέλα δεν είχαν προβλήματα .
Και η ποιότητα εικόνας είναι χειρότερη σε σχέση με παλιότερα μοντέλα , έχει πολλές ρυθμίσεις για την εικόνα που την βελτιώνουν λίγο .
 
Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μοντέλα clarke tech (5000 combo plus, 5100 combo, 5100 combo plus, 3100 και 4100), θεωρώ πως ο 4100 έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μεγάλο του πλεονέκτημα και το εξαιρετικό blind search, ταχύτατο και λεπτομερές και φυσικά η άψογη συνεργασία με DiSEqC 1.1. Σημαντικό μειονέκτημα για μένα το πρόβλημα lockαρίσματος των καναλιών dvb-s2 8psk με τετραψήφιο symbol rate (πολλά τέτοια βρίσκουμε στις 3°E) που έχουν και οι "αδελφοί" δέκτες dr. hd d15 και technomate f3/5.
 
Last edited:
Απο μια πρωτη ματια η 128p φαινεται να εχει προβλημα στο ιντερνετικο ραδιοφωνο καθως και στις ενδειξεις του καιρου.Θα τον δω σημερα που εχω περισσοτερο χρονο.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ δεν διορθωθηκε το προβλημα των 8PSK καναλιων με χαμηλο SR.
 
Last edited: