Clarke-Tech & Technomate

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
[h=2]Clarke-Tech 6600 HD SSTPlus [/h]Τον δέκτη τον έχω εδώ και λίγο καιρό ,οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές.

Αυτό που εντυπωσιάζει στον δέκτη είναι το ευαίσθητο του tuner.
Υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τους καλύτερους δέκτες που είχα μέχρι τώρα σε αυτόν τον τομέα(Spiderbox 9000 Combo,Edision VIP2,Vantage HD 8000TS,Lyngbox LB1).
Κάποια στιγμή θα δω σε όλο το τόξο τι "κατεβάζει" περισσότερο σε σχέση με τους άλλους δέκτες.

Το άλλο πολύ θετικό στον δέκτη είναι ότι "παίζει" από στικάκι ή απο τον εσωτερικό δίσκο (σε fat32) avi και mkv με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.
Το μέγεθος των υπότιτλων είναι μικρό (σε 42αρα διαβάζονται) χωρίς την δυνατότητα να τους μεγαλώσεις.
Η ποιότητα εικόνας όμως στα avi και mkv είναι πολύ καλή ,ισάξια (για να μην πω ανώτερη) από τα Netgear NTV550 που έχω.
Μπορείς να βάλεις 2,5αρι ή 3,5άρι σκληρό από το δεξιό μέρος του δέκτη που υπάρχει καπάκι που ανοίγει για αυτόν το λόγο.

Τα μενού(στο επίσημο firm) είναι ίσως τα καλύτερα που έχω συναντήσει ,δεν είχα κολλήματα κ.α στο ζαπινγκ ή στην περιήγηση στα μενού.

Σε αυτό που περίμενα καλύτερο τον δέκτη ,ήταν στην ποιότητα εικόνας.
Αν και "βγάζει" 1080p η ποιότητα εικόνας δεν εντυπωσιάζει και θα έλεγα ότι έχει καλύτερη εικόνα στις χαμηλότερες αναλύσεις 720p και 576p.

Last edited by a moderator:
Clarke Tech & Technomate

Έχω εδώ και λίγο καιρό ένα Clark Tech και ένα Technomate.
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής ,αρκετά σταθεροί δέκτες , με ποιότητα εικόνας πάνω του μέσου όρου και με τα κορυφαία tuner από πλευράς ευαισθησίας.

Οι δυο δέκτες έχουν την ίδια φιλοσοφία και είναι κλώνοι , το ποιος είναι ποιου "παίζεται".
Στην ίδια παρέα είναι και οι δέκτες Dr.HD , όπου βρήκα στο νετ να φοράνε τα software τους κάποια μοντέλα από τους Clark Tech και Technomate.
Έκανα μια προσπάθεια να βάλω και εγώ , χωρίς αποτέλεσμα .
Το έχει δοκιμάσει κανεις;

Last edited:
Απάντηση: Clarke Tech & Technomate

Το τελευταίο καιρό μου "έκανε νερά" το τηλεχειριστήριο του technomate 7102.
Νόμισα ότι ήταν από τις μπαταρίες.
Σήμερα που πήγα να το χρησιμοποιήσω δεν δούλεψε καθόλου .Δοκίμασα και με άλλες μπαταρίες , τίποτα .

Που μπορούμε να βρούμε τηλεχειριστήριο για τον technomate 7102 ;

Από τα κουμπιά στην πρόσοψη του δέκτη μπες στο μενού. Ρυθμίσεις συστήματος > ρυθμίσεις εμπρόσθιου απεικονιστή > rcu και δες μήπως δεν είναι σωστά ρυθμισμένο για technomate 7102.

Πιστεύω από τα πεσίματα μου έκανε "τα νερά" το τηλεχειριστήριο.
Χτες ήταν νεκρό , δεν λειτούργησε σε κανένα κουμπί .
Το άνοιξα για να δω μήπως έχει σκόνες και θέλει καθάρισμα, ήταν εντελώς καθαρό .
Οπότε το χτύπησα μια δυο φορές μήπως κάπου κάτι κουνήθηκε και επανέρθει στη θέση του .
Χτες δεν λειτούργησε ότι και να του έκανα καθόλου.

Σήμερα άνοιξα τον δέκτη και βλέπω λειτουργεί κανονικά το τηλεχειριστήριο.

Κάτι που πρόσεξα στους Clark Tech και Technomate, που είναι παρόμοιοι δέκτες , είναι ότι ο Clark Tech δείχνει 5% παραπάνω σε ποιότητα σήματος.
Ίσως αυτό το 5% είναι η διαφορά στην ευαισθησία του tuner.
Την οποία την υπολογίζω γύρω στο 0,5 db

Last edited by a moderator:

Οι διαφορές φτάνουν ακόμη και το 10% στην ποιότητα σήματος (δοκίμασε, για παράδειγμα, τη συχνότητα 11053 στον πρώην ελληνικό δορυφόρο). Όντως ο clarke tech 3100 (που φοράει ίδιο tuner με τον technomate 5402) έχει λίγο πιο ευαίσθητο tuner από τους technomate 7102, 6902, 6900 super και αντίστοιχα τους clarke tech 6600 και 5100 plus (όλοι φοράνε το ίδιο tuner). Μετά από δοκιμές που κάνουμε αυτό τον καιρό με φίλο που έχει το νέο μοντέλο clarke tech 4100 plus φαίνεται ότι επίσης έχει πιο ευαίσθητο tuner από εκείνο του technomate 7102. Σύντομα θα γίνει σύγκριση και με τον clarke tech 3100.

Οι διαφορές φτάνουν ακόμη και το 10% στην ποιότητα σήματος (δοκίμασε, για παράδειγμα, τη συχνότητα 11053 στον πρώην ελληνικό δορυφόρο)

Όντως το κοίταξα , έχει 10% παραπάνω ο 3100 , από τον 7102, στην συγκεκριμένη συχνότητα .

Re: Clarke Tech & Technomate

Πήρα σήμερα τον Clarke-Tech 5000 plus hd combo .
Αφού τον κοίταξα λίγο με το μανίσιο firm , του δοκίμασα (με κάποια διαδικασία ) το firm του Dr.HD F16 που είχα διαβάσει ότι ταιριάζει .

Έγινε δηλαδή Dr.HD F16 :

Δεν βρήκα νεώτερο firm του F16 264 , υπάρχει νεώτερο ;

Σαν να είναι λίγο δεξιά η μπάρα πληροφοριών , έτσι είναι κανονικά ;

Από ότι βλέπω με το soft του Dr.HD F16 ο Clarke-Tech 5000 plus hd combo έχει :

- Καλύτερη ευκρίνεια στη εικόνα , τα χρώματα τα δείχνει το ίδιο .
- Ποιο γρήγορος στην αλλαγή των καναλιών .
- Ένδειξη ποιότητα σήματος σε db.

Έχω εντοπίσει όμως και προβλήματα :

- Έχω πρόβλημα στις εγγραφές , κολλάει ο δέκτης .

Από ότι διάβαζα (εκεί που βρήκα τη διαδικασία για την αλλαγή του soft) δεν θα μπορούσα να γυρίσω στο soft του Clarke-Tech.
Ξανά έκανα τη διαδικασία και μπόρεσα και γύρισα στο μανίσιο soft.

CLARC TECH 4100-TECHNOMATE 5402 .Συγκριση με το ιδιο κεραιοσυστημα .Καλυτερο tuner σε ευαισθησια του technomate.Οριακες συχνοτητες βγαινουν καλυτερα στον technomate.

Μου φαίνεται περίεργο , ο Clarke Tech 4100 που είναι πιο καινούριος δέκτης να έχει χειρότερο tuner από τον Technomate 5402 .
Clarke Tech 3100 και 5.000 (που σύγκρινα προχτές) με τον Technomate 7102 , είναι εμφανώς καλύτεροι από τον 7102.

Παιδιά, PIP έχουν προσθέσει στους δέκτες αυτούς? Όχι μωσαϊκό εικόνων, αλλά με ζωντανή εικόνα.

Βγήκε το οriginal soft 1.32 για τον C-Tech 3100HD , και από ότι βλέπω μπήκε η δυνατότητα μέτρησης της ποιότητας σήματος σε db.

- Signal in db

- Logical numerical order of frequencies: automatic sorted

- Tuner skills improved

και από ότι βλέπω μπήκε η δυνατότητα μέτρησης της ποιότητας σήματος σε db.
Και όχι μόνο. Η επικοινωνία με τα παιδιά της clarke-tech δεν πήγε χαμένη! Επιτέλους οι συχνότητες των δορυφόρων μπαίνουν στη λογική, αριθμητική τους σειρά. Τους το είχα ζητήσει σε όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά μηνύματα που έστειλα. :award:

Μου προέκυψε ένα πρόβλημα με τον technomate 7102.

Σε σκληρό εσωτερικό , έχω εκπομπές που είχαν ελληνικούς υπότιτλους .
Τις είχα δει αμέτρητες φορές , με τους ελληνικούς υπότιτλους κανονικά.
Ξαφνικά δεν μου εμφανίζει τους ελληνικούς υπότιτλους , έκανα επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων , ξαναπέρασα το τελευταίο firm τίποτα .

Ή δεν θα μου τους δείχνει καθόλου τους υπότιτλους ή θα έχει μια γραμμούλα στη θέση των υπότιτλων . .

Last edited: