Clash of the Titans

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/49-2008-03-25-10-39-22/3606-3d-to-pseudo3d-.html

Πηγη fullhd.gr

O μεγάλος κίνδυνος του 3D και ο ερχομός του pseudo3D.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι 2D-σε-3D μετατροπές!

Όταν ο James Cameron πήρε τις κάμερες με σκοπό να γυρίσει το Avatar σε 3D κανείς δεν φανταζόταν το μεγάλο χρόνο παραγωγής της ταινίας αλλά και της προσπάθειας που θα κατέβαλε επειδή έπρεπε να διαχειριστεί δυο εικόνες τη κάθε στιγμή. Τα ταμεία έσπασαν και το Avatar έφτασε να έχει «πιάσει» μέχρι στιγμής το αστρονομικό ποσό των 2,7 δις δολαρίων και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δε έχει παιχθεί σε Βlu-ray ή payTV.

Βλέποντας τα χρήματα αυτά αλλά και τη μεγάλη ζήτηση που έχει το 3D, πολλά στούντιο άρχισαν να εξετάζουν τεχνικές μετατροπής φιλμ, νέων και παλιών, από 2D σε 3D.
Έτσι χωρίς πολλά έξοδα και χωρίς ιδιαίτερη μαεστρία δημιουργούν 3D ταινίες, χωρίς να είναι 3D από τη «μάνα» τους με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν την όλη 3D προσπάθεια. Είναι σα να έχεις ένα μονοφωνικό τραγούδι και το κάνεις ψευδο-στέρεο.

Έτσι διαφημίζουν τις ταινίες τους ως 3D, χωρίς αυτές να έχουν γυριστεί σε 3D, απλά και μόνο έχουν μετατραπεί σε 3D με σκοπό και μόνο να δημιουργήσουν ουρές θεατών στα ταμεία τους.
Από την άλλη μια νέα βιομηχανία αρχίζει να δημιουργείται, αυτή της «μετατροπής από 2D-σε-3D». Λένε ότι μια τέτοια μετατροπή στοιχίζει 5 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία. Λίγα χρήματα δηλαδή εμπρός στα τεράστια κεφάλαια που απαιτούνται για μια καθαρόαιμη 3D ταινία.
Τα στούντιο τρέχουν να μετατρέψουν όλες τις νέες τους ταινίες, αν θέλουν να έχουν καλή πορεία στο σινεμά, σε 3D. Η γνωστή ταινία Alice in Wonderland σε 3D έφερε αρκετά χρήματα στα ταμεία της Disney.
Το ίδιο θέλει να πετύχει τώρα και η Warner με τη ταινία «Clash of the Titans», γι' αυτό τη μετέτρεψε από 2D σε 3D. Έτσι τώρα η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Η ταινία δε γυρίστηκε σε 3D, αλλά μετατράπηκε και τη πληροφορία αυτή θα πρέπει να μας τη λένε τα στούντιο.
Βέβαια εμείς που μας αρέσει το 3D προτιμάμε να βλέπουμε τις ταινίες ως έχουν και όχι ως «μεταλλαγμένες» από 2D σε 3D. Θέλουμε να σώσουμε τη νέα 3D μέθοδο γυρίσματος ταινιών και όχι να τη καταστρέψουμε πριν καν ξεκινήσει.
Το ίδιο και στις τηλεοράσεις οι οποίες έχουν τέτοιες δυνατότητες μετατροπής "από οτιδήποτε 2D σε οτιδήποτε 3D". Aυτό επίσης θα καταστρέψει τις ίδιες τις 3D τηλεοράσεις.
Γιατί όταν κάποιος πάει στο κατάστημα να αγοράσει 3D TV και ο πωλητής του κάνει 3D demo από 2D πρόγραμμα με ενεργοποιημένη τη μετατροπή... ο πελάτης θα εξαφανιστεί.
Επομένως το 3D είναι μια ολόκληρη τέχνη που δε θα πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος και στο βωμό της αδυναμίας χιλιάδων σκηνοθετών εκεί έξω που δε ξέρουν να «γυρίσουν» 3D ταινίες.
Από την άλλη η μετατροπή "2D-σε-3D" μπορεί να είναι επιτυχής μόνο και μόνο όταν οι τεχνικοί του θέματος μαζί με το σκηνοθέτη καθίσουν απέναντι στη οθόνη ώστε να μετατρέψουν εικόνα-εικόνα μια ταινία σε 3D. Πάλι το αποτέλεσμα ποτέ δεν θα είναι ίδιο όσο μιας original 3D ταινίας.
To να πατήσεις το 3D conversion κουμπί κακό κάνει και τίποτε άλλο!

:furious3:

Εχθές με πήρανε από την Cosmote για να με ενημερώσουνε ότι κέρδισα μια από τις 200 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα την Τετάρτη στην Vmax του Village στο Mall.
Οπότε εντυπώσεις Τετάρτη βράδυ.

THIS IS ARGOOOOSSSSS!

Μόλις γύρισα από το Vmax και την προβολή της "Τιτανομαχίας" σε 3D. Δεν ξέρω ακριβώς τι να πω γιατί η μαμακία μου πήρε το μυαλό.
Αυτό που είδα έκανε την ταινία του 1981 να είναι ακόμα μεγαλύτερο αριστούργημα.
Πρώτα από όλα μην πάτε καν να την δείτε σε 3D, δεν υπάρχει λόγος. Ούτε καν η σκηνή με το Kraken δεν είναι 3D. Βλέπεις μια ψευτό διάσταση και αυτό είναι.
Κατά τα άλλα το σενάριο είναι απλά μια ακόμα άθλια αμερικανιά με γελοίους διαλόγους.
Τα εφέ σίγουρα αξίζουνε και η μορφή του Ralph Fiennes σαν άγγελος του θανάτου υποδυόμενος τον Άδη είναι απλά απίστευτη, όπως επίσης και ο Πήγασος. Αλλά μέχρι εκεί.
Καμμία φαντασία, κακογραμμένο σενάριο, και δεν μπαίνω καν στον κόπο να εξηγήσω τι κάνει ο Γκάντι (oh yes baby, Hindus rule) στο Άργος (το οποίο παρεπιπτώντος είναι παραθαλάσσιο και λιμάνι).
Ελπίζω για πολλούς από εσάς να κάνω λάθος, αλλά δεν το νομίζω.
Ταινία για το σπίτι και εκεί δεν ξέρω καν εάν θα την τελειώσετε.
Αυτό το παληκάρι έπρεπε να μείνει με τα στρουμφάκια τελικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Clash of the Titans

Κατάλαβα....μη μου πεις ότι έπαιζε και η Ζήνα!!!!!!!!!! :flipout::flipout:

Η Ιώ έπαιζε με μια φλοκάτη από πάνω της. Είχε και καυλωτική σκηνή με τον Περσέα στο πλοίο του Χάρου (ή Χάρωντα στην αμερικλανιστή).

Τα ειπε ολα....:D

Οσον αφορα το 3d εγω ταινια που δεν ειναι γυρισμενη σε 3d ετσι κι αλλιως δεν προκειται.....να τους τα σκασω.

2D προβολη οπως την γυρισε ο σκηνοθετης.

Τα ειπε ολα....:D

Οσον αφορα το 3d εγω ταινια που δεν ειναι γυρισμενη σε 3d ετσι κι αλλιως δεν προκειται.....να τους τα σκασω.

2D προβολη οπως την γυρισε ο σκηνοθετης.

Kosh εάν την δεις θα τρομάξεις. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Μέχρι και οι σκορπιοί πιο πολύ σε lego κάνανε παρά τίποτα άλλο.
Άσε που επιστρατεύσανε και το κλασσικό, ''γεια σας δεν μας ξέρετε αλλά είμαστε 2 βλαμμένοι που και καλά δεν φοβόμαστε τίποτα και θα δώσουμε χιούμορ στην ταινία''. 'Ελα όμως που μετά άντε να τους δεις κανά 2 φορές να κάνουν κάτι.
Τέσπα, τουλάχιστον την είδα τζάμπα.

Σαν ταινία πολύ φτωχή, ευελπιστώ με τα λεφτά που θα βγάλουν η επόμενη (συνέχεια) να είναι καλύτερη.

Μου θύμισε λίγο GOW η ιστορία.

Το μόνο που μου άρεσε είναι πως στις 3D ταινίες (Avatar - Titans) δεν βλέπω τις εκνευριστικές άσπρες κουκίδες πάνω στο πανί του cinema.

Σε οποιαδήποτε άλλη νέα ταινία αν προσέξετε, παρατηρούνται άσπρες κουκίδες που αλλάζουν συνεχώς θέση στο πανί.

Πηγη fullhd.gr

O μεγάλος κίνδυνος του 3D και ο ερχομός του pseudo3D.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι 2D-σε-3D μετατροπές!

Υπερβολές..
Πήγα να την δω χωρις να περιμένω τιποτα οσον αφορα την ταινια αλλα ποιο πολύ για την επιτυχία η όχι της μετατροπής 2D σε 3D.
Ο λογος της περιέργειας μου ειχε να κανει με το γεγονος ότι στα επομενα χρονια ολο και πιο συχνα θα βλεπουμε ταινιες που εχουν γυριστεί με τον κλασικό τροπο να μπαίνουν στο στουντιο για επεξεργασία με σκοπο την "τρισδιαστατοποίηση" τους..
Ο Τιτανικός ετοιμάζεται και οι φημες για το Star Wars πανε και έρχονται, συνεπώς ηθελα να δω ποσο εφικτή η όχι είναι μια τετοια διαδικασία και αν αξίζει τον κοπο..
Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονος ότι πολλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων "προμοτάρουν" την ικανότητα των συσκευών τους στο να μετατρέπουν σε real time το δισδιάστατο video σε 3D ε τοτε η περιέργεια μου ευκολα χτυπάει κόκκινο…

Σημερα για πρωτη φορα επισκέφτηκα αίθουσα των κινηματογράφων Ster που λίαν προσφάτως απέκτησε το 3D σύστημα της Real D. ( Ster Μακεδονιας Αιθ. 8)
Τα γυαλιά που μας εδωσαν στην είσοδο αν και real D ήταν πολύ καλύτερης ποιότητας απο αυτά της μιας χρήσης που μοιράζουν στα Vilagge, για αυτό και μετα το τελος της ταινίας τα επιστρέψαμε..
Ο πιο χοντροκομμένος σκελετός και η ποιοτητα των οπτικών που πλεον δεν ειχα την γνωστη ζελατινοειδή μορφη αλλα ηταν κανονικα πλαστικά γυαλια, εδιναν μεγαλύτερο βαρος και αυτό ισως καποιος να τους ενοχλήσει .

Τωρα σχετικα με την ποιότητα του 3D αν και μπηκα προκατειλημμένος για την ποιότητα του ξέροντας πως πρόκειται για μετατροπή, τελικά δεν απογοητεύτηκα..
Και σε αυτή την ταινια υπηρχαν τα γνωστα προβλήματα που υπαρχουν στις ταινιες που είναι εξ αρχης γυρισμένες με 3D καμερες…
Τα γνωστα προβλήματα εχουν να κάνουν με την πολύ χαμηλή φωτεινότητα φαινόμενο που σε αυτή την ταινια ήταν ακομα ποιο αισθητό λογο των αρκετων σκοτεινών σκηνων της…
Η αίσθηση του τρισδιάστατου μου θύμισε σε αρκετα σημεια τα προβλήματα του Avatar αλλα και γενικότερα τα προβλήματα που υπαρχουν στα out focus πλάνα..
Πρεπει να καταλάβουν επιτελους οι διευθυντές φωτογραφίας σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες πως στο 3D η εστίαση στην δράση θα πρεπει να αφήνεται στον θεατη και όχι να την επιβάλουν …
Μονο ετσι το 3D Θα παραμείνει εντυπωσιακό ( όπως στα animation 3D)…
Σε αντιθετη περιπτωση παντα θα παραπονιόμαστε για επιπλέον θολούρες (εκτος από τις θολούρες λογο των παναρισματος της καμερας) και το 3D θα μας αφήνει φτωχή εντύπωση…
Το βαθος της εικονας σε αρκετες σκηνες ηταν εντυπωσιακό αλλα μονο σε ότι εχει να κανει με το βαθος πεδιου..
Σε καμια στιγμη δεν ένιωσα το πεταγμα της εικονας προς τα εξω πραγμα που ειχαμε ξανα σχολιάσει και στο Avatar αναφερόμενοι στην επιλογη του Cameron για πιο συγκρατημένο 3D χωρις πολλες πολλες φανφάρες και πετάγματα στα ματια των θεατων..
Βεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο αυτά χρειάζονται ..
Δινουν ποντους και κανουν το 3D ακομα πιο θελκτικό για ολους μας…

Σε γενικες γραμμές η ποιότητα του δεν ηταν κακη..
Μάλιστα αυτή την φορα ενοχλήθηκα πολύ λιγότερο από τις θολούρες των μη εστιασμένων σημείων στη οθόνη…
Όπως γραφω παραπάνω η τρισδιάστατη αισθηση της, εχει να κανει περισσότερο με το βαθος παρα με το πέταγμα της εικόνας προς τα εξω..
Αυτό είναι φυσικο μετα από λιγη ωρα θέασης να μη μας εντυπωσιάζει αλλα αν βγάζετε για λίγο τα γυαλια σας και δειτε πως φαίνεται η εικονα χωρις αυτά ,θα καταλάβετε την αξια αυτου του 3D
Τουλαχιστον εγω αυτό εκανα όταν κάποιες στιγμες αμφέβαλα για αν αυτό που βλεπω είναι η όχι τρισδιάστατο .

Για την ταινία τι να λεμε…
Εντυπωσιακά Εφε , μαχες και μπόλικα ποπ κορν …

Xpand-logo.jpg

Μάλλον υπαρχει καποιο μπερδεμα..
Ενώ τα ster διαφημίζουν πως εχουν εγκατεστημένο το συστημα της Real D παρολα αυτά τα γυαλια που δινουν εχουν πανω το λογοτυπο Xpand.
Καθως επαιζα με το βαρυ σκελετο των γυαλιων μου γεννήθηκαν καποιες υπόνοιες σχετικα με το αν ηταν ενεργά η όχι και μάλλον αυτές οι υπόνοιες εχουν βάση.
Σε ένα από τους δυο βραχίονες υπαρχει κατι σαν διακοπτης που σου δινει την εντύπωση πως από κατω κρύβεται μπαταρια…
Κανοντας ένα μικρο search ειδα πως τα συγκεκριμένα γυαλια συνοδεύονται σε συστήματα που διαφέρουν σε τεχνική από αυτά της Real D και Dolby 3D…
Μάλλον λοιπον εχουμε να κανουμε με αλλου τύπου 3D ..

XpanD-glasses.png

Την ειδα εχτες και ηταν μεγαλη μαπα σαν ταινια.
Για κανα δεκαλεπτο ηταν και λιγο 3D :flipout: (εβγαζα τα γυαλια και οι υποτιτλοι ηταν θολοι , αλλα μετα εβλεπες κανονικα το εργο και διαβαζες και τους υποτιτλους χωρις γυαλια)
Τα μαυρα γυαλια τα RealD ειχαμε.

(εβγαζα τα γυαλια και οι υποτιτλοι ηταν θολοι , αλλα μετα εβλεπες κανονικα το εργο και διαβαζες και τους υποτιτλους χωρις γυαλια)
Τα μαυρα γυαλια τα RealD ειχαμε.
Χμμμ...
Χωρις γυαλια ηταν αδυνατον να διαβασω υποτιτλους...

Re: Απάντηση: Re: Clash of the Titans

Χμμμ...
Χωρις γυαλια ηταν αδυνατον να διαβασω υποτιτλους...

Στην αρχη του εργου ναι Αντρεα ουτε εμεις.
Πεντε ατομα την ειδαμε και απο καποια στιγμη και μετα βγαλαμε τα γυαλια ολοι και διαβαζαμε κανονικοτατα.

Σαν ταινια ηταν χειροτερη απο το 2012?
Ουτε για pop corn action film δεν κανει?

Ειναι καταπληκτικη ταινια ......για κυριακη μεσημερι !!