Class D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Δλδ δεν θέλουμε κατά την γνώμη σου; Μάσκα αρκούν τα 85db του Mark Levinson?

Στάλθηκε από το X9007 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ούτε αυτό είπα. Εάν πρόσεξες πιο πριν είπα, πως ασφαλώς είναι επιθυμητό μέγεθος το κατά το δυνατόν υψηλότερο snr. Απλώς επεσήμανα ότι συνδέεις δύο κανονικά όχι αμέσως συνδεόμενα (και πάντως όχι με ανάλογο τρόπο) μεγέθη, snr (σε db) και δυναμικό εύρος μέσου (πάλι σε db), και λες, όσα db το ένα, τόσα και το άλλο. Το snr είναι ανάλογο του THD+N (νομίζω υπάρχει και ο τύπος που από το ένα πας στο άλλο). Όπως λοιπόν δεν μπορείς να βγεις να πεις -ΙΜΗΟ- ότι για πχ DSD128 θέλεις ενισχυτή με κάτω από, φερ' ειπείν, 0,003% THD+N (υπό την έννοια ότι έτσι θα έθετες ένα αυθαίρετο όριο), ομοίως δεν μπορείς να πεις ότι θέλεις και ενισχυτή με 140db snr (γιατί θα ήταν σαν να λες πάλι το ίδιο πράγμα).

Μα δεν χρειάζεται να ασχοληθείς. Υπάρχουν μηχανάκια που καλύπτουν αυτό το κριτήριο. Αρκεί να ψάξεις λίγο ή να ξέρεις που να ρωτήσεις .

Ότι remaster έχω πιάσει, δεν ακούγεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ώρες ώρες σε ζηλεύω να ξέρεις...

ποιά μηχανάκια? ποιά ηχεία πχ?
και πόσο κοστίζουν?

(υπάρχουν ηχογραφήσεις, που σήμερα μονο με remaster καταλαβαίνεις περίπου τι πήγαινε να γίνει....[και δεν έγινε])

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Ούτε αυτό είπα. Εάν πρόσεξες πιο πριν είπα, πως ασφαλώς είναι επιθυμητό μέγεθος το κατά το δυνατόν υψηλότερο snr. Απλώς επεσήμανα ότι συνδέεις δύο κανονικά όχι αμέσως συνδεόμενα (και πάντως όχι με ανάλογο τρόπο) μεγέθη, snr (σε db) και δυναμικό εύρος μέσου (πάλι σε db), και λες, όσα db το ένα, τόσα και το άλλο. Το snr είναι ανάλογο του THD+N (νομίζω υπάρχει και ο τύπος που από το ένα πας στο άλλο). Όπως λοιπόν δεν μπορείς να βγεις να πεις -ΙΜΗΟ- ότι για πχ DSD128 θέλεις ενισχυτή με κάτω από, φερ' ειπείν, 0,003% THD+N (υπό την έννοια ότι έτσι θα έθετες ένα αυθαίρετο όριο), ομοίως δεν μπορείς να πεις ότι θέλεις και ενισχυτή με 140db snr (γιατί θα ήταν σαν να λες πάλι το ίδιο πράγμα).
Πες μου λοιπόν πως ένας ενισχυτής με χαμηλό snr (διάλεξε οποίο νούμερο θες) θα αποδώσει σωστά υλικό 24/96 χωρίς απώλειες.

ποιά μηχανάκια? ποιά ηχεία πχ?
και πόσο κοστίζουν?

(υπάρχουν ηχογραφήσεις, που σήμερα μονο με remaster καταλαβαίνεις περίπου τι πήγαινε να γίνει....[και δεν έγινε])
Τα νεα ενισχυτικά της benchmark για αρχή.

Τα ψηφιακά της NAD Devialet.

Από ηχεία τα είπαμε, θέλεις πολλά χρήματα, πχ οποίος χρησημοποιεί μονάδες Audio Technology.

μα για ηχεία σε ρώτησα με τη μία.
Αν και εγώ ακούω με ακουστικά -bye-

(εδώ και 40 χρόνια)

Εξήγησε σε μου σε παρακαλώ την σχέση μεταξύ σηματοθορυβικού λόγου ενισχυτικού μηχανήματος και του χώρου ακρόασης.

Ότι στους χώρους που έχει η πλειοψηφία δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε.
Σε καθαρά θεωρητική βάση έχεις δίκιο και όποιος έχει τα χρήματα για High End φυσικά θα κινηθεί
έτσι όπως το περιγράφεις γιατί να μην το κάνει άλλωστε.
Βέβαια όπως έγραψε και ο κ.ΔΔ με το υλικό που υπάρχει το μόνο που θα πετύχουν ανήκει στην ψυχο-ακουστική.

έχασες τα ελληνικό πληκτρολόγιο?

πάντως εγώ δεν ακούω Hirez. Εχω 2-3 δείγματα, αλλά να σου πω τη μαύρη αλήθεια προτιμώ ένα καλό remaster 16/44 παρά hirez.

και το λεω γιατί πιθανόν να είναι και άλλοι σε τέτοια λογική

και εγώ είμαι της ίδιας λογικής, όλη η μουσική που ακούω , 100% ακριβώς, είναι 16/44. έχω και 4-5 δείγματα hi rez αλλά δεν μπορώ να τα ακούσω (λόγω μουσικού περιεχομένου :flipout: )

Πρίν μερικές μέρες ήρθαν στο χώρο μου τα ncore 400 του Εκτορα [τά έφερε ο ίδιος στην ειδική συσκευασία ]
Τo σύστημα αποτελείται από squeezebox-usb-βουβλάλι - b&w805N και σαν πρό χρησιμοποιήθηκε ο Electro 4.7 .
Δύο μέρες έπειτα έγινε και η ουσιαστικότερη <δοκιμή > όταν ο Βασίλης έφερε τον ΒΑΤ vk 31 ,οπότε είχαμε σαν πρό
Α] BAT vk 31
B] Electro 4.7
C] Accuphase E 307 που λειτουργούσε σαν προενισχυτής μέσα από αντάπτορες rca to xlr [με ότι και σημαίνει αυτό για την δοκιμή]
Πολύ εύκολα βγήκε το συμπέρασμα ,από μένα ,ότι τα 400 έβγαζαν τον ήχο που έδινε ό κάθε πρό ,δηλαδή μείνανε ουδέτερα και το μόνο που έκαναν είναι να δίνουν την απαραίτητη ισχύ στα 805Ν .Παίξαμε σε εξαιρετικά μεγάλες στάθμες και πουθενά δεν παρατηρήθηκε κάποιο ίχνος παραμόρφωσης ή δυσαρέσκειας .
Κατά τις ακροάσεις των προενισχυτών [κατ ουσίαν] αυτός που βγήκε εκτός μάχης πολύ εύκολα ήταν ο Accu , λόγω του ότι χρησιμοποιήθηκαν αντάπτορες που πιθανόν αλλοίωναν την όλη συμπεριφορά του
Και έμεινε η σύγκριση ανάμεσα σε ΒΑΤ - Electro
To παράξενο σ αυτήν την <αναμέτρηση > ήταν ότι ο Εlectro ακούστηκε πολύ πιό ουδέτερος από τον ΒΑΤ ,ενώ ο ΒΑΤ υπερείχε λόγω καλύτερης οδήγησης [ ο Electro είναι μπάφερ κατ ουσία ] και καλύτερης ανάλυσης .
Οι διαφορές αυτές ήταν εύκολα αναγνωρίσιμες ,από τα πρώτα ακούσματα, και δίναν τον χαρακτήρα στο σύστημα .
Αυτό που μένει ,κατά τήν άποψη μου ,είναι η επιλογή προενισχυτή που θα ταιριάξει τόσο στα προσωπικά γούστα ,όσο και στις ιδιαιτερότητες συστήματος και χώρου .

Μεγάλη ιστορία να έχεις ξεμπερδέψει με τον τελικό και να δοκιμάζεις προενισχυτές.

Πριν λίγο σκέφθηκα να επισκεφθώ την ιστοσελίδα μιας Πολωνικής φίρμας που κατασκευάζει κυρίως τέτοιους.

Παθητικούς μεν, αλλά για όποιον χρειάζεται έχει και έξτρα ενεργό λαμπάτο στάδιο.

Πράγματι φαίνονται ενδιαφέροντες, αλλά δυστυχώς δεν τους φέρνει κανείς.

Και εκεί που κοιτούσα τις φωτογραφίες (έχω κλέψει και κάτι από αυτούς σαν αξεσουάρ για ncore...) βλέπω τι;

Πάτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας της εταιρείας...
4.jpg

Οι Πολωνοί έχουν φτιάξει ένα δικό τους μπάφερ .
Οι κατασκευές ,οπτικά είναι όμορφες .
Βέβαια οι τιμές τους είναι σχεδόν ίδιες με της Νοrd

Σίγουρα είναι όμορφα Εκτορα.
Ενδιαφέρον έχει και το dac pre της gato audio το οποίο νομιζω σε demo o κοψ ,το ψιλοσκοτωνει. Γενικά δεξια αριστερά βλέπω καλά σχόλια για την εταιρία και νομιζω πως ο τελικος - ταίρι του dac pre είναι και αυτός classd αρα υποθέτω θα υπάρχει συνέργεια.

Γιατί φουρφούρια όμως;
Τα Nc δεν έχουν τέτοιο θέμα (τουλάχιστον αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ ).
Δεν δίνει πάντως στοιχεία για το active stage (που σίγουρα θα έχει τα ενκόρ θέλουν volt πίσω τους ) .

Σωκ ίσως το κουτί είναι πολύ μικρό και χρειάζεται αερισμό
Στα 400 του Εκτορα ποτέ δεν ζεστάθηκε το κουτί τους ,υπολογίζω ότι η θερμοκρασία ήταν κάτω από 40 βαθμούς

Μα ναι,και τα μονομπλόκια μια σταλιά ήταν,εβδομάδες συνδεδεμένα χωρίς να κλείσουν και δεν ζεστάθηκαν ποτέ.
Μήπως το active stage στα συγκεκριμένα είναι που χρειάζεται την ψύξη;

Από την άλλη βέβαια δεν τα βλέπω επάνω σε ψύκτρες και με το κουτί ξύλινο...
Εκεί είναι μάλλον η εξήγηση.