Class D

αυτό που βλέπετε μπορεί να είναι και αλουμίνιο βαμένο ηλεκτροστατικά

Τα modules είναι τα καινούρια NC500MP με το ενσωματωμένο τροφοδοτικό, είναι και στριμωγμένα, οπότε έχουν ανεμιστήρες.

Στον μπέη δίνουν οι ίδιοι και ξεχωριστούς μονομπλοκ τελικούς με nc500 και input buffer με dexa class D opamps. Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρουν τα τελευταία...

To ουσιαστικό παιχνίδι με τα μονομπλόκ 500 είναι η επιλογή των μπάφερ καί απ ότι καταλαβαίνω σιγά -σιγά δημιουργούνται περισσότερες επιλογές για μπάφερ
Ο Σάββας ήδη έχει ρίξει κάποιες ιδέες και όταν δεί το νήμα θα μπεί και θα μας ενημερώσει

Εκτορα θα ξεκινήσω με τα μπαφερ της μαμάς hypex .
Πάνω σ αυτά έχει ,μου φαίνεται ,κάποιες ιδέες ο Σάββας και βλέπουμε έπειτα
Δυστυχώς τα μπάφερ της Nord κοστίζουν κάτι λιγότερο από 500 ευρώ και δεν είναι για πειράματα .

Re: Απάντηση: Class D

Πετρος Νικολαιδης;1057903576]Εκτορα θα ξεκινήσω με τα μπαφερ της μαμάς hypex .
Ποια ακριβώς εννοείς Πέτρο; κάποιον σύνδεσμο;

Προβληματισμένος έντονα με το θέμα οδήγησης λόγω αλλαγής ηχείου και των συνεπειών που έχει το ματσάρισμα με 'δύστροπο' ηχείο,έπεσε στο μάτι μου αυτό το review και η εκτενής ανάλυση του...
http://www.hifichoice.co.uk/news/article/audio-research-ds450--pound;7000/10342
Δεν εννοώ βέβαια τον τελικό σαν υποψήφια αγορά,αλλά η φιλοσοφία της σχολής σε οικονομικότερα επίπεδα..
Απ την άλλη δεν μπορώ να ξεχάσω την ακρόαση ενός ζευγαριού Living Voice avatar με Class d και η παράξενη αίσθηση ('αρκετά' αρνητική ) ,που μου έδωσε ένα ηχείο που το έχω ακούσει πολλές φορές με διάφορα ενισχυτικά και μ άρεσε όπως π.χ. με icon audio monos,caspian κ.λ.π.
Αν δεν ακούσει κάποιος σε προσωπικό χώρο είναι δύσκολο,λόγω και εποχών βέβαια.....

Προβληματισμένος έντονα με το θέμα οδήγησης λόγω αλλαγής ηχείου και των συνεπειών που έχει το ματσάρισμα με 'δύστροπο' ηχείο,έπεσε στο μάτι μου αυτό το review και η εκτενής ανάλυση του...
http://www.hifichoice.co.uk/news/article/audio-research-ds450--pound;7000/10342
Δεν εννοώ βέβαια τον τελικό σαν υποψήφια αγορά,αλλά η φιλοσοφία της σχολής σε οικονομικότερα επίπεδα..
Απ την άλλη δεν μπορώ να ξεχάσω την ακρόαση ενός ζευγαριού Living Voice avatar με Class d και η παράξενη αίσθηση ('αρκετά' αρνητική ) ,που μου έδωσε ένα ηχείο που το έχω ακούσει πολλές φορές με διάφορα ενισχυτικά και μ άρεσε όπως π.χ. με icon audio monos,caspian κ.λ.π.
Αν δεν ακούσει κάποιος σε προσωπικό χώρο είναι δύσκολο,λόγω και εποχών βέβαια.....

Βέβαια σχετικά εύκολο ηχείο και με χειροποίητους λαμπάτους 'world design' π.χ. κεντούσε,αλλά 'διαφορερικά' ,όμως οι στάθμες και μερικά στοιχεία ήταν καλύτερα με τα d..

Σκέψη που πέρασε απ το μυαλό μου είναι ο προ μου ,που μοιάζει με τον προ που δοκιμάζει (για μένα καλύτερος στα σημεία),με τελικό φθηνότερο και στο μυαλό μου τα hypex κ.λ.π,στη θέση του A.R class d...
έχει κάποιος ακούσει τον συνδυασμό?Ήρθε κατά δω ο τελικός DS450 ???
Κρίνοντας από 'κολλήματα' φίλων του ήχου της εταιρίας...δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο μιας ακρόασης ,και ας ξέρουν ότι οι δικοί τους monoblocks δεν 'περιγράφουν' σωστά τα χαμηλά....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Πετρος Νικολαιδης;1057903576]Εκτορα θα ξεκινήσω με τα μπαφερ της μαμάς hypex .
Ποια ακριβώς εννοείς Πέτρο; κάποιον σύνδεσμο;

Εννοεί τα μπάφερ με το LM4562. Τα αναφέρουν αρκετοί. Π.χ. η Nord στα specifications εδώ, οι Σπανιόλοι στις επιλογές μπάφερ εδώ και σε διάφορα ντιούικα φόρα όπως εδώ.

Το καλό με το buffer είναι ότι παίρνει όσο "κούρδισμα" θέλεις.. Επίσης αυτό είναι κακό με το buffer. Μπορεί να μην τελειώσει ποτέ η αναζήτηση του τέλειου buffer, αναλόγως την όρεξη.

Αλλά σίγουρα είναι η χαρά του DIY, γιατί είναι σχετικά εύκολο στην σχεδίαση και υλοποίηση.

Ούφ μόλις τώρα κατάλαβα για πιο πράγμα μιλάτε ,μέχρι πρίν έψαχνα για κάποιο μοντέλο προ ενισχυτή της hypex :hmmmm2:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ,πειράζοντας το buffer του τελικού θα συνεργαστεί καλύτερα ο τελικός με ότι τον σπρώξεις-συνδέσεις.:smash:

Να ρωτήσω και εγω εάν έτυχε να ακούσει κανεις τον crown με Harbeth shl5;εγω τα οδηγώ με εναν naim nait xs και δεν εχω παράπονο ειδικά στις στάθμες που ακούω. Αλλα θα ήθελα να δω τι κάνουν με 300w να τα σπρώχνουν στα όρια τους.

Στα 86 db ευαισθησία μάλλον τα θέλουν τα βατάκια τους. Στη θέση σου θα έκανα μια δοκιμή..... αν μπορείς να βρεις ή να νοικιάσεις κάποιον

Οι παλαβοι στο forum της naim λενε να συνδεθει ο τελικός στο sub out!
Αν το κανεις πες μας τι εγινε.. Ειμαι περιεργος!

Το subout του naim ειναι στην ουσία preout αλλα δεν ξερω πόσα volt δίνει. Οποίος εχει κάποια πληροφορία ευπρόσδεκτη

Το είδα για το pre out αλλα νομίζω οτι στο pre out των naim δεν μπορείς να συνδέσεις άλλους τελικούς γιατι ειναι 5πινο