Class T vs SET σε ευαισθητα ηχεια

Προς το παρόν μόνο οι καυτοί ενισχυτές παίζουν.

Για τις ζεστές μέρες gainclone. Καλοκαίρι είναι θα περάσει.

Εχω δοκιμάσει ν ακούσω δύο ψηφιακούς.
Με ΔΕΗ, μπαταρίες, δυναμό ποδηλάτου. Τίποτα.
Τουλάχιστον εκνευριστικοί.

Σημείωση: με λαμπάτο προ που δεν ακούγεται σαν "λαμπάτο μπαφερ".

Last edited:
Τα συγκριτικα δεν τα συμπαθω, αλλα λογω ευκολιας στην μεταφορα τους, οποτε θελετε μπορω να σας δωσω εναν τριπαθο και τα class D μονομπλοκ μου της flying mole. Οχι για να αποδειξουμε κατι, για την εμπειρια και μονο.

Σωτηρη, οταν βρεθεις απο τα μερη μας, ελα ν τ ακουσεις διπλα σε ενα μοσφετ Πας και μετα ξανασυζηταμε. Ειχα για μεγαλο διαστημα και το SI και το Trends.
Ααπο τα διαφορα "ψηφιακα", οντως το Si το κλασικο πλαστικο κουτακι επαιξε καλυτερα απο ολα, αλλα καμια σχεση με ενα καλο ενισχυτη SE, λαμπατο ή SS.

Και για να ειμαστε δικαιοι, εκει που πραγματι ειναι απαιχτα τα "Δ" ειναι το μαζεμα του χαμηλου. Οτι πρπεπει δηλαδη για μπασοκαμπινες. Στα μεσαια ομως και με ηχειο που δεν κρυβει, μολις αρχισουν ν ANEBAINOYN οι σταθμες δειχνουν τον πραγματικο τους χαρακτηρα. Shaving mashines :grinning-smiley-043

Δημήτρη, δεν αντιλέγω υπέρ των Pass/Λυχνιών. Τον δικό μου τον έχω συγκρίνει μονο με τον NAD320BEE. Οι ψηλές του ειναι σαφώς λιγότερο κουραστικές απο του NAD, oι μεσαίες προβάλλονται ιδιαίτερα και μετα απο κάμποση ώρα ενοχλούν, οι δε χαμηλές ειναι πλαδαρές. Και ο 320ΒΕΕ ειναι ενας παρα πολύ καλός SS, στην κατηγορία τιμής του όμως.

Δεν αντιλέγω οτι οι Τripath ειναι πολύ καλοί για τα χρήματά τους, δεν πιστεύω ομως οτι ειναι για κάτι παραπάνω. Κι αν θέλουμε να κάνουμε συγκριτικό με ακριβές λάμπες μάλλον πρέπει να πάμε σε καλές, class-D υλοποιήσεις(Flying Mole, Nuforce κλπ).

Καλό θα ήταν τα group των ακροάσεων να χωριστούν ώστε να περιλαμβάνουν, στο μέτρο του δυνατού, άτομα που ασχολούνται με το ίδιο χόμπι:
Τη μία μέρα αυτού που ασχολούνται με το High Fidelity (δηλαδή αυτοί που το βλέπουν ως ένα αυστηρά καθορισμένο τεχνικό χόμπι και αφήνουν τα "γούστα" να βγουν από το καλλιτεχνικό περιεχόμενο του δίσκου) και την άλλη μέρα αυτοί που αναζητούν την ηχητική απόλαυση σε "χροιές" και "ρυθμούς" (ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν στην ηχογράφηση). Έτσι θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Προτείνω επίσης να γίνει - εάν υπάρχει ενδιαφέρον - και μία πρώτη τυφλή αξιολόγηση των μηχανημάτων πριν μπείτε στο κυρίως πιάτο.
Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια αυστηρή μεθολογία ABX blind test λες και θα εκδόσετε paper, αλλά έτσι για το χαβαλέ...

Ο διαχωρισμός των ακροατών θα ήταν χρήσιμο να γίνει και στη δοκιμή ψηφιακού/αναλογικού που ετοιμάζετε.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον! [Υ.Γ. Αν κάποιος στο Ηράκλειο Κρήτης διαθέτει Gainclone που θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στους ClassD ας στείλει ένα PM. Υπάρχουν, πέραν του Truepath μου, Hypex και ICEpower ενισχυτικά, από 250 εώς 700 watt και ένα ικανός αριθμός συστημάτων όπου μπορούν να γίνουν οι δοκιμές.]

Last edited:
Πιστευω σε αυτο το φορουμ υπαρχουν ατομα που ξεχωριζουν τις μετρησεις απο την ακροαση μιας συσκευης.Δεν ειναι του ακρου των ριβιουερς του τυπου το μηχανημα εχει υγρες μεσαιες και ρυθμο στα πιατινια αλλα και επισης δεν ειναι του αλλου ακρου οπου κανουν μια μετρηση σημαια και πορευονται,ακομα και αν δεν μπορεις να ακουσεις το μηχανημα πανω απο 20 λεπτα.

Απο οσο αντιλαμβανομαι εισαι λιγο μακρυα απο την mainland για να κανονιζαμε κανενα απο τα μηχανακια σας για δοκιμη....δεν ξερω πως κανονιζεται κατι τετοιο

Πιστευω σε αυτο το φορουμ υπαρχουν ατομα που ξεχωριζουν τις μετρησεις απο την ακροαση μιας συσκευης.Δεν ειναι του ακρου των ριβιουερς του τυπου το μηχανημα εχει υγρες μεσαιες και ρυθμο στα πιατινια αλλα και επισης δεν ειναι του αλλου ακρου οπου κανουν μια μετρηση σημαια και πορευονται,ακομα και αν δεν μπορεις να ακουσεις το μηχανημα πανω απο 20 λεπτα.

Το forum είναι αρκετά μεγάλο ώστε να έχει άτομα όλων των κατηγοριών. Πάντως δεν είχα στο μυαλό μου τόσο ακραίες καταστάσεις όσο αυτές που αναφέρεις.

Last edited:
Σωστο.Πριν τις δοκιμες θα υποστουν Interview:)

Σιγά μην πάνε και στη Στιγμή της Αλήθειας..
Μεγάλα παιδιά είμαστε και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για τις επιλογές μας. :flipout:

Καλό θα ήταν τα group των ακροάσεων να χωριστούν ώστε να περιλαμβάνουν, στο μέτρο του δυνατού, άτομα που ασχολούνται με το ίδιο χόμπι:
Τη μία μέρα αυτού που ασχολούνται με το High Fidelity (δηλαδή αυτοί που το βλέπουν ως ένα αυστηρά καθορισμένο τεχνικό χόμπι και αφήνουν τα "γούστα" να βγουν από το καλλιτεχνικό περιεχόμενο του δίσκου) και την άλλη μέρα αυτοί που αναζητούν την ηχητική απόλαυση σε "χροιές" και "ρυθμούς" (ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν στην ηχογράφηση). Έτσι θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Προτείνω επίσης να γίνει - εάν υπάρχει ενδιαφέρον - και μία πρώτη τυφλή αξιολόγηση των μηχανημάτων πριν μπείτε στο κυρίως πιάτο.
Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια αυστηρή μεθολογία ABX blind test λες και θα εκδόσετε paper, αλλά έτσι για το χαβαλέ...

Ο διαχωρισμός των ακροατών θα ήταν χρήσιμο να γίνει και στη δοκιμή ψηφιακού/αναλογικού που ετοιμάζετε.

Aυτού του είδους τον διαχωρισμό πρώτη φορά τον βλέπω...Εξυπηρετεί σε κάτι;

Οι μονιτοράτοι και οι φαφλατάδες...
Πως λέμε οι Κοντογιώργηδες και οι Μακρυκωσταίοι; :p

Το θέμα με τους tripath είναι ότι στην αρχή φαίνεται να έχουν λεπτομέρεια, δύναμη, ενθουσιάζουν στο πρώτο άκουσμα, αλλά μετά από μισή (άντε, σε καλή υλοποίηση όπως του kpais σε μία) ώρα αρχίζουν να σε ξυρίζουν...
Πως μπορεί να γίνει ABX δοκιμή σε κάτι που δείχνει τον κακό του εαυτό μετά από μισή ώρα; :p

Ενώ η λάμπα μετά από μισή ώρα σε κάνει κρέμ καραμελέ.
Να φωνάξουμε και τον Παρλιάρο να μας εξηγήσει με ορολογία ζαχαροπλαστικής γιατί η πρωτόγονη τεχνολογία του 1920 υπερτερεί της τεχνολογίας του 21ου αιώνα.
Back to the future δηλαδή.
Και μετά παρεξηγούνται ορισμένοι όταν τους μιλάς για γραμμόφωνα

Με τα τεστ που σχεδιάζετε, ωραία θα περάσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Γιατί; Επειδή το καθένα από τα εν λόγω ενισχυτικά αποδίδει τον καλύτερο εαυτό του με πολύ διαφορετικά ηχεία. ΚΑΙ σε πολύ διαφορετικό συνολικό κόστος.
Το ιδανικό και χρήσιμο θα ήταν να συγκριθούν ζευγάρια ενισχυτών - ηχείων με παραπλήσιο κόστος: στα 500 Ευρώ πχ πλεονεκτεί το τάδε ζευγάρι, στα 3000 το δείνα.

Αλλά... μεγάλη η απαιτούμενη βαβούρα, άι νόου. Άσε που το σωστό είναι ν μπουν στην εξίσωση και τα απαιτούμενα προενισχυτικά.

Last edited:
Aυτού του είδους τον διαχωρισμό πρώτη φορά τον βλέπω...Εξυπηρετεί σε κάτι;

Πρώτη φορά τον βλέπετε γιατί βασιλεύει η "άποψη" και η "κολοκυθόπιτα", ποτέ δε συμφωνούμε σε τίποτα και μετά απορούμε με το γιατί δεν συμφωνούμε.
Η διαφορά των δύο ομάδων είναι θεμελιώδης και ο σκοπός τους διαχωρισμού έπρεπε να είναι προφανής, καθόσον ζητάνε διαφορετικά πράγματα από το ηχοσύστημά τους.
Αν εγώ κρίνω τα αυτοκίνητα αυστηρά με βάση την απόδοσή τους εκτός δρόμου κι εσείς με βάση την απόδοσή τους στην πίστα των Μεγάρων, υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγάλουμε το ίδιο συμπέρασμα από το test drive και τελικά να συνεννοηθούμε; Εξαιρείται η περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι χάλια σε όλα... :flipout:

Να σας το πω και με παράδειγμα. Όταν ο φίλος o Tzim (-bye-) είναι τρελαμένος με τον Copland και τον προτιμάει από τους Hypex (ενώ, αν δεν κάνω λάθος, η δοκιμή είχε γίνει όταν ο Copland είχε ένα προβληματάκι με τη μία λυχνία) ενώ εγώ σε αντίστοιχη σύγκριση (με δύο διαφορετικά ζευγάρια ηχεία) τραβούσα τα μαλλιά μου με την έλλειψη οδηγικών ικανοτήτων και ανάλυσης του λαμπάτους της παρέας, πως γίνεται να συμφωνήσουμε ποτέ για το "καλύτερο"; Προφανώς έχουμε τελείως διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης.

Btw, Tzim, τώρα καλοκαιράκι αν σε βγάλει ο δρόμος Κρήτη σε περιμένω για ακρόαση μπας και σε βάλω στο σωστό δρόμο! :BDGBGDB55:

Btw, Tzim, τώρα καλοκαιράκι αν σε βγάλει ο δρόμος Κρήτη σε περιμένω για ακρόαση μπας και σε βάλω στο σωστό δρόμο! :BDGBGDB55:

Σάμπως και δεν θα το ήθελα να ακούσω τον ήχο της λάμπας από έναν που δεν θα μου πίνει το μεδούλι μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ; :p
Έχω ακούσει σχεδόν ότι τρίπαθο κυκλοφορεί στην αγορά, τα παλιά Hypex, έναν καινούργιο που δεν μου είπε ο φίλτατος Γιάννης τι είναι αλλά έπαιξε πολύ καλύτερα από όλους και κάτι άλλα ψιλά...

Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα του συνάδελφου Μορφέα. Αν δε ζεσταίνεται δεν παίζει... :grinning-smiley-043

Γυρίζει στο μυαλό μου κάποιον άλλον ενισχυτή αλλά ο Copland είναι έρωτας γμτ... :flipout:

Μιλας σαν να εισαι ο μονος τεχνοκρατης στο φορουμ και ολοι οι αλλοι ιθαγενεις που εκστασιαζονται με νηματα και αλλα γραφικα.Το εχω ξαναδει το εργο και δεν μου αρεσε

Εχεις την αντιληψη οτι σε ηχειο ~100db οι "ψηφιακοι" οδηγανε καλυτερα απο ενα set των 20 watt?

Η λαμπα χρωματιζει και οι τελεστικοι δεν?Για αυτο ανοιγονται thread συνεχως για το τι ηχοχρωμα εχει ο ταδε opa κτλ?

Τα "σιροπια" και αλλα γραφικα που αποδιδονται στις λαμπες ειναι λογω παραμορφωσης?Η οτι ακουγονται πιο σωστα?
Εκτος αν πιστευεις οτι τα 0.1%THD ακουγονται

να γιατι η λέξη συγκριτικο δεν πρεπει να αναφερεται καν. Δεν συμφωνω οτι ειναι κουραστικα τα τριπαθα.
Τουλαχιστον ο δικος μου δεν με κουρασε ποτε. Εδω και καιρο τωρα παιζει σε σπιτι φιλου μουσικου, που οδηγει κατι αρχαια μαναρια της Kenwood με τις γουφερακλες τους και τις γκοθ γριλλιες τους. Εχει συνδεσει τον mac μεσω μιας εξωτερικης apogee στον τριπαθο και ακουει ΟΛΗ μερα....ε δεν έχει κουραστει και τον προτιμα για την αναλυση του.

Οκ δεν παιζει σαν το Pass A40 που έχει αλλα χου κεαρς, το μηχανημα ειναι ευκολο, οικονομικο και κανει αψογα την δουλεια του.