Class T vs SET σε ευαισθητα ηχεια

Ποιος ειπε οτι χρειαζεσαι χιλιαδες βατ για να ακουσεις σωστα?

Τουλάχιστον σε αυτό το thread, κανείς. -bye-
Τα Magnepan και τα ATC τα ανέφερα σε κάποια παραδείγματα και όχι ως ηχεία που θα χρησιμοποιηθούν στη σύγκριση 2024/2020 vs. SET - όμως σίγουρα δε απαιτούν 2kW στο κανάλι για να παίξουν σωστά. Διακρίνω μία τάση να πηγαίνετε στα άκρα την κουβέντα κι αυτό δε βοηθάει.
Το θέμα όντως έχει ξεφύγει - εδώ και αρκετά post - από τα λίγα watt και τα ευαίσθητα ηχεία αλλά νομίζω η συζήτηση έχει ενδιαφέρον.

Last edited:
το ευγενές ειδος των ιπταμενων ασπαλακων (τι ναρκωτικα, παιρνουν στο Γιαπαν?). Εχω τους dad m100 της flying mole. Τα θεωρω καταπληκτικα μηχανηματακια. Τα φωραει η PMC σε καποια απο τα ενεργα μονιτορ.

Για οσους ξερουν αγγλικα δειτε: αυτο απο hifi news
Για οσους ξερουν ιταλικα ενα συγκριτικο class D, εχει μπολικους

(επειδη δεν μου επιτρεπει να τα ανεβασω ο server λογο μεγεθους, τα ανεβασα σε online file server)

Της Red Wine είναι κάποιος tripath της τάξης του TA2020...
Κάπου στα 40 ευρούδια πάει χωρίς τροφοδοτικό... :p

ναι αλλα γιατι να συγκρινουμε τους πανακριβους set με τα σπιρτοκουτα;

υπαρχουν και καλυτερες υλοποιησεις class t,d

εκτος αν τους συγκρινης με τα watt.

Αν δειτε στα πρωτα ποστ ξεκαθαρισα οτι μιλαμε για ανεξαρτητου κοστους μηχανακια:a0210:

Υπενθυμίζω οτι το θέμα αναφέρεται σε επικείμενο τεστ, αν οργανωθεί τελικά, μεταξύ class-t/class-d και SETs. Nα παραμείνουμε σε αυτο. Ενδιαφέρουσες υποσυζητήσεις μπορεί να υπαρχουν πολλές, συνεχίστε τις σε άλλο thread.

Βασικά θα πρέπει να έχουμε και ένα όριο watt ώστε να μπορούμε να τα δοκιμάσουμε στα ίδια ηχεία...
Αν μιλάμε για κλασικό SET ο 2022 είναι μια χαρά, ίσως και πολύς...
Απλά θα πρέπει να φτιαχτεί και όλη η υποδομή ώστε να παίξει πιο σωστά...
Και μην το λες για τα σπιρτόκουτα... Ο gainclone είναι ακόμη πιο μικρός και πιστεύω ότι παίζει πολύ καλύτερα από τον 2022 π.χ....
Σε class D δεν ξέρω κάποιον τόσο μικρό...

Το φορτίο πάει με το κιλό, με το μέτρο, με τι;
Με το κιλό φυσικά. Πληρώνεις στην... έξοδο. -bye-

Πάντως η σύγκριση που θα προσπαθήσετε να κάνετε δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Κυρίως γιατί θα συγκριθούν ανόμοια πράγματα. Τα ψηφιακά δεν βγήκαν για να οδηγούν κόρνες (ασχέτως αν κυκλοφόρησαν άπειρα ολιγόβατα kits). Το ότι τα έβγαλαν στο κουρμπέτι μερικοί reviewers μην το παίρνετε και πολύ σοβαρά. Παρομοίως ο ρόλος των set δεν είναι να οδηγήσουν θηρία ανήμερα. Παρόλα αυτά μερικές ακροάσεις καλών ενισχυτικών ποτέ δεν έβλαψαν. Και τα καλά ενισχυτικά ούτε "ξυρίζουν" όπως αφήνεται να εννοηθεί για τα ψηφιακά, ούτε όμως και "κουρεύουν" όπως συνήθως λέγεται για τις λάμπες. Αυτά είναι ψιλο(χοντρο)μπούρδες ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν.

το ευγενές ειδος των ιπταμενων ασπαλακων (τι ναρκωτικα, παιρνουν στο Γιαπαν?). Εχω τους dad m100 της flying mole. Τα θεωρω καταπληκτικα μηχανηματακια. Τα φωραει η PMC σε καποια απο τα ενεργα μονιτορ.

Για οσους ξερουν αγγλικα δειτε: αυτο απο hifi news
Για οσους ξερουν ιταλικα ενα συγκριτικο class D, εχει μπολικους

(επειδη δεν μου επιτρεπει να τα ανεβασω ο server λογο μεγεθους, τα ανεβασα σε online file server)

Θα ηθελα πολυ να τα ακουσω αυτα τα ενεργα μονιτορ.
Σπιτι μου αν γινεται διπλα διπλα με τα Φοστεξ.
Και τα flying mole βεβαια. Αν ισχυει η προταση που εκανες σε προηγουμενο μηνυμα κανονιζουμε , εαν θες βεβαια, μετα το Πασχα....

l_00040368.jpg

καλού κακού πάρτε να υπάρχει :flipout:
( προ ακροάσεως να εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια άπαξ )

PHILIPS ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

Δεν ειναι δικαιο να περιοριζομαστε στις επιλογες μας για τους "ψηφιακους",γιατι ειναι αδικο για αυτους,αφου οι φτηνοι δεν μπορουν να σταθουν σε συγκριση.

Οσο για το αν φτιαχτηκαν η οχι για να οδηγουν κορνες,ενας ενισχυτης πρεπει να οδηγει τα παντα,εντος της αποδιδομενης απαραμορφωτης ισχυς του.

Θα ηθελα πολυ να τα ακουσω αυτα τα ενεργα μονιτορ.
Σπιτι μου αν γινεται διπλα διπλα με τα Φοστεξ.
Και τα flying mole βεβαια. Αν ισχυει η προταση που εκανες σε προηγουμενο μηνυμα κανονιζουμε , εαν θες βεβαια, μετα το Πασχα....

Και εγω θα ηθελα να τα ακουσω αυτα τα μονιτορ. Μπορει ο νεος αντιπροσωπος να τα φερει, που ξερεις. Οσο για τα moles με χαρα να τα ακουσουμε, το κανονιζουμε -bye-