Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Κυριοι λέω να αναβαθμίσω σε Mountain Lion απο SL που εχω τωρα... το θέμα ειναι αξίζει να μπω στην διαδικασία της "καθαρής αναβαθμισης" τουτ' εστιν back up, format κλπ κλπ κλπ... ή και με απλή αναβαθμιση θα ειμαι ΟΚ;;

Τι λέτε;

καντο πρωτα update και αν δεις καθυστερησεις η οποιο προβλημα clean install

το clean install ειναι σιγουρα καλυτερο παντως

ομως σιχαινομαι τα φορματ .

Προσωπικά, στους υπολογιστές μου έχω κάνει μόνο αναβάθμιση λειτουργικού. Σε έναν κολλητο επέλεξε εκείνος να κάνουμε format κ μετα λειτουργικο. Κ επειδή έχουμε ίδια μηχανήματα, τα βάλαμε δίπλα δίπλα κ δεν είχαν διάφορα μεταξύ τους, στο boot, στις ίδιες εφαρμογές αλλα κ στο κλείσιμό τους, power off.
Δεν υπάρχει ανάγκη για format.

Χμμ ναι αυτό είναι μια περίπτωση...
Α, κ κάτι ακόμα .. μπορώ να πάω κατευθείαν σε ML η πρέπει πρώτα σε Lion κ έπειτα Mountain Lion;

Απάντηση: Re: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Χμμ ναι αυτό είναι μια περίπτωση...
Α, κ κάτι ακόμα .. μπορώ να πάω κατευθείαν σε ML η πρέπει πρώτα σε Lion κ έπειτα Mountain Lion;

Μπορείς απο το snow leopard να πας σε mountain lion, φτάνει να είσαι αναβαθμισμενος στην τελευταία έκδοση.
http://www.apple.com/osx/how-to-upgrade/

OK... είμαι ηδη στο 10.6.8 οπότε κατεβάζω και εγκαθιστώ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί εκ νέου clean install!

Αντώνη (Gojakla) - κ όχι μόνο :) - όλα ΟΚ με τις ηχητικές εφαρμογές; Audirvana Plus, Decibel, κλπ;;
Στην περίπτωση του update που κάνω τωρα να υποθέσω πως δεν θα πειραχτεί τπτ απο το σεταρισμα του υπολογιστή ετσι;

Μιχάλη μόλις χθές έκανα φορματ απο SL --> ML και εγώ.
Εφαρμογές δεν έχω βάλει ακόμα. Οπότε δεν ξέρω για συμβατότητες, ποιότητες, δοκιμές κλπ κλπ...

Θέλω, αν μου επιτρέπει και ο Μιχάλης στο θέμα του, να ρωτήσω το εξής:
Φτιάχνοντας καινούργιο user στο μηχάνημα, θα πρέπει να περάσω 2η φορά τις εφαρμογές;
Γιατί θυμάμαι πως όποτε πήγαινα να τραβήξω εφαρμογές από τον administrator user στο dock του 2ου, δεν με άφηνε.
Ότι app είχα εγκαταστήσει δεν μου επιτρεπόταν να τα δουλέψω στον 2ο χρήστη.

Κάπου τα έχω μπλέξει ή είναι όντως κάπως έτσι τα πράγματα;
Για παράδειγμα το Amarra θα πρέπει να το κάνω εγκατάσταση εκ νέου στον νέο user (και κάθε νέο user?!) ή όλα τα πρπγράμματα είναι ελεύθερα προς χρήση από όλου τους χρήστες;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη Μιχάλη αν καταχράζομαι το νήμα σου...

Ελεύθερα δεν έχω κανένα πρόβλημα... -bye-
Εννοείται πως δεν έχω ιδέα να σου απαντήσω εγώ σε αυτό έτσι;

Εγώ είμαι τώρα στην διαδικασία του update... σε 17 λεπτά θα δείξει... χε χε!!

Η ερώτησή μου έχει audiophile προεκτάσεις...
Ουσιαστικά θέλω ένα δεύτερο χρήστη ΜΟΝΟ με 1-2 software players και εντελώς τίποτα άλλο να φορτώνεται.
Ίσως, ξαναλέω ίσως, να επιτυγχάνουμε καλύτερη αναπαραγωγή όσο δεν επιβαρύνεται το σύστημα με οτιδήποτε τρίτο παρά μόνο τον player.

Εικασία είναι και τίποτα εξακριβωμένο.

Όλα καλά δείχνουν μετά το update ... το μονό σπαστικό είναι πως πρέπει να ξανακατεβασω το ML σε περίπτωσή που θελήσω να κάνω clean install κάποια στιγμή γιατί αν το τρέξεις πριν το σώσεις αυτοκαταστρέφεται το αρχειο.... οι π@π@ριες της Apple!! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι πως γίνεται αυτό!!!

Χεχεχεχε... rtfm ωρέ Μιχαλιό...
Εγώ έκανα ένα bootable στικάκι και είμαι κομπλέ.

Χεχεχεχε... rtfm ωρέ Μιχαλιό...
Εγώ έκανα ένα bootable στικάκι και είμαι κομπλέ.
ξερεις τι εγινε;.. το ειχα αφησει να κατεβει κ ειχ φυγει.. οταν επεστρεψα ειχε ηδη ανοιξει τον οδηγο εγκαταστασης κ απλα πατησα continue... και την πατησα...:slapface:

Ρε παιδιά εχω την εντυπωση πως με το ML παιζει καλύτερα μουσική το μηχανάκι... με Α+ σε Direct Mode ειδικά κεντάει... έχει λογική εξηγηση ή ειναι η ιδέα μου;;

Αφου μπαινω στον πειρασμο να πάω το mac mini και για να του βάλω 8gb μνημη (τωρα εχω 4) ή κ 12 αν δεχεται... βεβαια δεν ξέρω το κόστος... αλήθεια σε τι τιμες παιζουν πάνω κάτω ξερετε;

Οτι μνήμη θες του βάζεις, φτάνει να ταιριάζει. Δεν θέλει ειδική μνήμη για Mac!
ΟΚ αλλά το δικό μου χρειάζεται άνοιγμα από γνωστή ... δεν είναι από τα τελευταία που έχουν δυνατότητα αλλαγής από τον χρήστη!
Όταν λες ο,τι θες εννοείς σε σχέση με τα gb;

Re: Απάντηση: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Οτι μνήμη θες του βάζεις, φτάνει να ταιριάζει. Δεν θέλει ειδική μνήμη για Mac!

Μιχάλη καλημέρα, αν μπορείς ρίξε μια ματιά λίγο πιο πίσω σχετικά με ερώτησή μου με μοίρασμα εφαρμογών μεταξύ διαφορετικών χρηστών στο ίδιο μηχάνημα.

Θα ήθελα να ακούσω αν γνωρίζεις κάτι.

Σε ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

ΟΚ αλλά το δικό μου χρειάζεται άνοιγμα από γνωστή ... δεν είναι από τα τελευταία που έχουν δυνατότητα αλλαγής από τον χρήστη!
Όταν λες ο,τι θες εννοείς σε σχέση με τα gb;

Είναι από τα πρώτα mini, με ύψος 5 πόντων ;
Αν ναι, τότε το έχω ανοίξει εγώ, στο δικό μου που είχα πάρει πριν χρόνια. Είχα το mac mini με έναν από τους πρώτους intel core 2 duo. Ακούς κάτι κλακ κλουκ όταν το ανοίγεις με το μαχαίρι, αλλά οκ τελικά.
Αν δυσκολεύεσαι, τότε στο ανοίγω εγώ.
Μνήμη βάζεις ότι μάρκα θες, φτάνει να ταιριάζει σαν hardware χαρακτηριστικά.
Ποιό μοντέλο όμως έχεις ; Γιατί μπορεί να μην παίρνει πάνω από 4gb.