Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Μιχάλη καλημέρα, αν μπορείς ρίξε μια ματιά λίγο πιο πίσω σχετικά με ερώτησή μου με μοίρασμα εφαρμογών μεταξύ διαφορετικών χρηστών στο ίδιο μηχάνημα.

Θα ήθελα να ακούσω αν γνωρίζεις κάτι.

Σε ευχαριστώ.
Επειδή μέσα σε ένα νήμα, τα μηνύματα "χάνονται", άνοιξε άλλο νήμα για να απαντήσουν κ άλλα μέλη που μπορεί να ξέρουν.

Το μακ μινι που εχω ειναι 5ποντο οπως λες :) και έχει "μαμα" 4αρα μνημη και 2,56 επεξεργαστή αν θυμάμαι καλά γιατι τωρα ειμαι εκτός ... τι άλλο πρέπει να ελέγξω για να δω αν δεχεται -και πόση- παραπάνω ραμ;

Ξέρουμε ποιες μάρκες χρησιμοποιεί η απλ ωστε να ψαξω ιδια; ή ποιες θεωρουνται "καλές" τέλος πάντων;

Απάντηση: Re: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Το μακ μινι που εχω ειναι 5ποντο οπως λες :) και έχει "μαμα" 4αρα μνημη και 2,56 επεξεργαστή αν θυμάμαι καλά γιατι τωρα ειμαι εκτός ... τι άλλο πρέπει να ελέγξω για να δω αν δεχεται -και πόση- παραπάνω ραμ;

Ξέρουμε ποιες μάρκες χρησιμοποιεί η απλ ωστε να ψαξω ιδια; ή ποιες θεωρουνται "καλές" τέλος πάντων;
Θα πρέπει να βρεις το Machine model σου. Μάλλον έχεις έκδοση του τέλους του 2009, με επεξεργαστή 2.53 GHz (P8700) Intel Core 2 Duo. Αυτό έχει 4 GB (2 * 2 GB) 1066 MHz DDR3 SDRAM, η οποία επεκτείνεται στα 8 GB (παρόλο που επίσημα η Apple λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 4 GB, όπως γράφει κ εδώ).

Μνήμη χρειάζεσαι 2 so dimm ddr3 των 4gb με ταχύτητα 1066mhz.
Σε περίπτωση που δεν βρεις τέτοιας ταχύτητας κ βρεις μεγαλύτερης, τότε το πιθανότερο είναι να δουλεύει μια χαρά, αλλά σε χαμηλότερη ταχύτητα από την ονομαστική της. πχ τα 1333 να παίζουν σαν 1066.
Δες πχ εδώ : http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&filter-197=1&filter-203=1

Re: Απάντηση: Re: Clean update ή δεν εχει κ τόση σημασια;

Θα πρέπει να βρεις το Machine model σου. Μάλλον έχεις έκδοση του τέλους του 2009, με επεξεργαστή 2.53 GHz (P8700) Intel Core 2 Duo. Αυτό έχει 4 GB (2 * 2 GB) 1066 MHz DDR3 SDRAM, η οποία επεκτείνεται στα 8 GB (παρόλο που επίσημα η Apple λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 4 GB, όπως γράφει κ εδώ).
Ακριβώς... έχω τελικά το 3,1 μοντέλο late 2009 με 2,53 επεξεργαστή όπως περιγράφεται στο link! Ευχαριστώ!
Αν τελικά το αποφασίσω να επιδιώξω να βρω κάποια συγκεκριμένη μάρκα μνημης ή δεν έχει σημασία;

Η διαδικασία δειχνει ευκολη αν και ομολογώ πως ενα αγχος το έχω! Απο την άλλη υποθέτω πως αυτο θα ακυρώσει την εγγυηση! Ετσι δεν ειναι;
Οταν το πήρα (απο τον Κοτσώβολο) επέκτεινα την εγγυηση σε 3 χρόνια γιατι ηταν κομματι ανοιχτό (χωρις να εχει δουλέψει βεβαια) για σιγουριά, και έχω άλλον ενα χρόνο!
Αν το πάω σε service της Apple να υποθέσω πως δεν θα υπάρχει θέμα εγγύησης ... αλλα θα μου τον πιάσουν κανονικά ε;;;!!!
Τι λέτε;

Αυτή ειναι ακριβώς ο,τι φοράει ναι αλλα 4αρα ναι; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549319

Last edited:
Last edited:
...απο τότε που έκανα το update μου παρουσιασε το εξης σπαστικό... κάνα δυο φορές οταν έκανα shut down, έκανε απο μόνο του restart και μάλιστα σαν να είχε κρασαρει πριν... δεν ξέρω αν φταιει το m2tech hiface2 (usb-spdif interface) που χρησιμοποιώ και που κάποιες φορες δεν το αναγνωρίζει με τη μια (ειναι driverless) και χρειάζεται να το βγάλω και να το ξαναβάλω... αυτό έχει γινει και στο SL κ ισως να ειναι κ υπευθυνο για ενα δυο κρασαρισματα που μου εχει κάνει!
Πάντως αυτή η περίεργη επανεκινηση ενω το απενεργοποιω δεν γινοταν πριν... με βλέπετε για clean instal;;

Δεν ξέρω να σου απαντήσω ευθέως Μιχάλη.
Να στο πώ όμως διαφορετικά... εδώ και 1 εβδομάδα+, με clean install δεν έχει κολλήσει ποτές και πουθενά!!!!! :music-smiley-005:

Έχεις κοιτάξει πουθενά τριγύρω μήπως συμβαίνει και με άλλους;
Δοκίμασες να ανοιγοκλείσεις το μηχανάκι χωρίς το hiface?

μάλλον το θέμα του ρισταρτ γινεται ολο κ πιο ενοχλητικό
ακομα και χωρις το hiface (μάλλον δεν έφταιγε αυτό τελικά αν και οσον αφορά στην γενικότερη χρήση του πολλές φορες δεν το αναγνωρίζει -ειναι driverless- και πρέπει να το βγαλω κ να το ξαναβάλω)

με το SL δεν το είχα ποτε... οταν έκανα το update βγηκε στην επιφάνεια

ακόμα καμια ιδέα;;

Να προτείνω clean install? Αν και θα κοίταγα όλα τα σχετικά φόρα για πιθανές λύσεις προτού πάω σε clean install...

Μάλλον τελικά το προβλημα το δημιουργεί ο driver της m2tech... όταν αποσύνδεσα το ιβο το μηχάνημα έκλεισε σε dt.
Θελω να δοκιμάσω να τον απεγκαταστησω κ να τον εγκαταστήσω ξανά... έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα που μπορεί να είναι...μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Η απεγκατάσταση πως θα γίνει; με το cleanmymac ας πούμε είναι ΟΚ;

Τσέκαρε μήπως έχει Uninstall από μόνο του το software αλλιώς εγώ τα απεγκαθιστώ από το AppCleaner...-bye-

Ναι ΟΚ αλλά δεν ξέρω που θα το βρω.... ειναι driver δεν είναι στα apps... δεν νομίζω να έχει uninstall...

Πώς έκανες εγκατάσταση? Από file / cd? Εκεί δες αν έχει uninstall δυνατότητα...

Αλλιώς, οκ, appcleaner. -bye-