Clearaudio smart synchro..Αξιζει;

niklevedopoulos

Established Member
2 November 2007
226
Καλησπερα! Εχω ενα πικαπ clearaudio magnum και σκεφτομαι να αγορασω το εν λογω μηχανακι που παρεμβαινοντας στο ρευματοληπτη του μοτερ ρυθμιζει τις στροφες του πλατερ σαν ελβετικο ρολοι παρεχοντας παραλληλα καθαρο ρευμα στο μοτερ, αναβαθμιζοντας ετσι το πικαπ.. Το θεμα ειναι οτι αν και ο αντιπροσωπος μου το παραχωρησε για δοκιμη, δεν ακουω καποια σημαντικη διαφορα στον ηχο μεχρι τωρα.. Αν και αυτο το γεγονος δινει ισως απο μονο του την απαντηση στο ερωτημα μου, εχετε εσεις καποια αποψη για το θεμα; Υποψιν δεν ειναι και φθηνο..550 ευρω κανει!
Ευχαριστω..

Eγώ χρησιμοποιώ με το δικό μου performance ένα pro-ject Speed Box SE με ακουστά αποτελέσματα όχι όμως και η μέρα με την νύχτα.
Θα έλεγα να δανειστείς και το φθηνότερο pro-ject και αν και πάλι δεν ακούσεις διαφορά να επενδύσεις στο cmb που κάνει τεράστια διαφορά.
Βάσικά εγώ απο το cmb θα άρχιζα.
Εάν δεν σου δώσει αυτό που θέλεις/ψάχνεις πιστεύω οτι θα συμφωνήσεις οτι αυτά τα χρήμματα καλύτερα να γίνουν βινύλια η κάτι πιό αποτελεσματικό σαν κιαυτό που σου πρότεινα.

Ευχαριστω για την απαντηση σου!
Μαγνητικο πηγαδι εχω ηδη βαλει και ειναι οπως λες πολυ μεγαλη αναβαθμιση!
Ακουστα αποτελεσματα δεν εχω ομως με το synchro.. Mηπως καποιες αλλες στιγμες που το ρευμα σκαμπανεβαζει κανει δουλεια;

Έχε υπόψη σου οτι το μοτέρ που φοράει το δικό σου είνι ανώτερης ποιότητας.
Εγώ αυτό που άκουσα όταν το έβαλα ήταν πιο στρωτός, μεστός και ζεστός ήχος με την ελάχιστη υποψία γρεζιού ουσιαστικά να εξαφανίζεται καθώς και έναν τσίμπο καλύτερο χαμηλό.
Αν και η διαφορά δεν ήταν και φοβερή έκρινα οτι μου άρεσε το αποτέλεσμα με το speed box και σε συνδυασμό με την ευκολία της αλλαγής στροφών με κουμπί δικαιολογούσαν το τετρακοσάρι που είχε.
Πάντως πιστεύω πως τα clearaudio με cmb είναι τόσο καλά που δύσκολα αναβαθμίζονται αισθητά σε επίπεδο πλατώ, μία αλλαγή κεφαλής με την καλύτερη ομογάλακτη που είναι δυνατόν όμως μπορεί να τα εκτοξέυσει στα ύψη.
Τέλος ήθελα να σου αναφέρω οτι η χρήση του ματ vinyl harmonicer της ίδιας εταιρίας σε συνδυασό με κάποιο βαρύ clamp είναι η πιο φθήνή αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις στο πικάπ σου με αποτελέσματα πιο ακουστά και απο το τροφοδοτικό.

βασικα οι διαφορες που πρεπει να προσεξεις ειναι η υσηχια και η ροη εκει ειναι οι μεγαλες διαφορες και μεσα απο αυτα ερχονται και πολλα αλλα
βαλε τα 24 Caprices του Paganini
και ακου