Clearaudio Turntables.

Οκ και τι κανουν αυτα σημερα, συγκριτικα με πιο συγχρονες και φθηνοτερες κατασκευες? Μηπως παιζουν καλυτερα?
Η ortofon εξελιχθηκε αγαπητε, παρουσιασε νεα πραγματα. Αν ηταν οπως τα λες θα εμενε στο παρελθον χωρις καμια αναβαθμιση. Η sme το ιδιο.

Ενα AR XA πχ με καποιες μετατροπες της ταξης των 400-500 ευρω πιστευω και συ θα ξερεις τι κανει.Ενα ΡΤ export η anniversary,ανετα οπως ειναι παραδιδει μαθηματα,ενα Garrard 301/401 η ενα Lenco με τις σημερινες τους αναβαθμισεις το ιδιο.

Αν γνωριζει καποιος τα βασικα για μια κεφαλη MC παρακαλω να μας πει τι θεωρει εξελιξη απο την εποχη της SPU.

Οταν μιλαμε για συγκριτικο σπορ αυτοκινητων και στην μεση μπαινει ο παραγοντας value/money δυστυχως ειναι κριτιριο.

Τελος παντων ο καθενας κανει οπως του αρεσει. Σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορουμε να αγνοησουμε ειται σε καποιους αρεσει ειται οχι, οτι η clearaudio αυτη την στιγμη ειναι μια απο τις εταιριες που κρατουν γερα τα πικαπ στο προσκυνιο και σε θεμα παρουσιασης νεας τεχνολογιας μακραν η πρωτη. Ο ηχος της ειναι κατι που κρινεται απο τον κοσμο, και ευτυχως μεχρι στιγμης παγκοσμιως καλα κρινεται...

Ολοι καλα κρινονται ευτυχως.Εκεινο που δεν καταλαβες (η κανεις οτι δεν καταλαβες)ακομη οτι συζηταμε εδω,δεν ειναι το αν μια εταιρεια ειναι καλη η καλυτερη,αλλα την προσεγγιση του καθενος για τους δικους του προσωπικους η/και επαγγελματικους λογους.Η συζητηση γυρω απο το αρχικο ερωτημα του φιλου μας,εχει ξεφυγει εδω και μερες και οδηγειται αλλου δυστυχως.

Εσυ δυστυχως ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι οποιος δεν εχει το Α η το Β δεν εχει ακουσει πικαπ,ειναι κουφος και ασχετος και αλλα σχετικα.

Ναι Γιαννη,περιμεναμε το φως το αληθινο τον εικοστο πρωτο αιωνα για να καταλαβουμε και να μαθουμε και μεις τι ειναι επιτελους αυτο το πραμα που λεγεται πικαπ.

Ολοι καλα κρινονται ευτυχως.Εκεινο που δεν καταλαβες (η κανεις οτι δεν καταλαβες)ακομη οτι συζηταμε εδω,δεν ειναι το αν μια εταιρεια ειναι καλη η καλυτερη,αλλα την προσεγγιση του καθενος για τους δικους του προσωπικους η/και επαγγελματικους λογους.Η συζητηση γυρω απο το αρχικο ερωτημα του φιλου μας,εχει ξεφυγει εδω και μερες και οδηγειται αλλου δυστυχως.

Εσυ δυστυχως ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι οποιος δεν εχει το Α η το Β δεν εχει ακουσει πικαπ,ειναι κουφος και ασχετος και αλλα σχετικα.

Ναι Γιαννη,περιμεναμε το φως το αληθινο τον εικοστο πρωτο αιωνα για να καταλαβουμε και να μαθουμε και μεις τι ειναι επιτελους αυτο το πραμα που λεγεται πικαπ.

Και γιατι βρε αγαπημενε μου φιλε ετσι και καλα η προσεγγιση της clearaudio ειναι λαθος? Επειδη εσυ δεν την γουσταρεις? Και εγω απο πριν ανοιξω το μαγαζι clearaudio ειχα και την προτιμησα για ενα σωρο λογους σε σχεση με τα παλια thorens που ειχα. Την προτιμησα και απο project - amazon, που ανετα θα μπορουσα να εχω οποιο θελω. Μου αρεσε μακραν περισσοτερο ο ηχος της, εσενα οχι. Οκ τι να κανουμε αλλα τα κριτηρια του καθενα. Ειπα πουθενα για ασχετους και κουφους? Εσυ τα λες αυτα που αγνοεις το οτι υπαρχουν στην Ελλαδα ενα σωρο ευτυχισμενοι κατοχοι αυτων των πικαπ που απλα εσενα δεν σου αρεσουν. Ε αρα ολοι αυτοι που ακουν με clearaudio δεν ξερουν απο ηχο!!! Οκ τι να κανουμε. Εσυ προτεινες αυτα που προτεινες, ας παει ο φιλος που ενδιαφερεται να τα βρει να τα ακουσει και να κρινει. Clearaudio ξερει που θα βρει...
Μην το συνεχισουμε αλλο. Σεβομαι την γνωμη σου, αλλα εχω και εγω την δικη μου...
Οσο για το link που εβαλες, αν ξεκινησω να βαζω κι εγω δεν θα χωραει ο server.

............???????????????..........μπραβο στους κινεζους τοτε :laugh:

Πετρο,τετοιες δηλωσεις στην αγορα δεν δειχνουν καλη εικονα......................

Άν διάβασες στα τελευταία άρθρα του ήχου την παρουσίαση του εργοστασίο της Αudio Physic θα καταλάβεις τι εννοώ, Δεν θα με εξέπληττε αν μάθαινα οτι τμήματα των Clearaudio ερχόντουσαν για βάφτιση απο Κίνα.

Θυμάμαι που μου είχαν δείξει και μία ιστοσελίδα του εργοστασίου στην Κίνα στο οποίο κατασκευάζονται διάφορες γνωστές μάρκες μεταξύ τους και η Τhorens (τουλάχιστον κάποιες σειρές)

Δεν το θεωρώ κάτι κακό αυτό ούτε τεκμήριο κακής ποιότητας. Απλά εκνευρίζομαι όταν τέτοιες συσκευές βαφτίζονται δια της μεταποιήσεως που πολλές φορές είναι απλά να συσκευαστούν, Γερμανικά Αμερικάνικα κλπ και χρεόνωνται ως τέτοια..

Ειπα πουθενα για ασχετους και κουφους?

Πρεπει να ειναι παρα πολλοι οι κουφοι τελικα σε αυτο τον πλανητη για να την εμπιστευονται

Προφανως εδω εννοεις οτι μαλλον αυτοι που δεν την εμπιστευονται,ειναι.....

Τελικα πιστευω οτι κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλαμε.
Ξερεις οτι δεν ειναι την Α η την Β εταιρεια που γουσταρω η δεν γουσταρω.Το υφος του mr. know everything ειναι που δεν γουσταρω.

Τι σημαινει μπορουσες να εχεις οτι ηθελες;Ολοι αυτοι που εχουν ακριβοτερα πικαπ δεν μπορουσαν δηλαδη;Αυτοι που εχουν ας πουμε 6-7 πικαπ των οποιων το κοστος επισης ειναι πολυ ψηλο δεν μπορουσαν;

Ασφαλως και εκανα προτασεις στον φιλο μας.Αν θελει δοκιμαζει,αν δεν θελει παλι καλα.Ακριβως οπως το ειπες,προτασεις εκανα,και οχι επιβολη μονοδρομων.Μονοδρομοι στο audio δεν υπαρχουν.

ΟΚ μεχρι εδω,κανενα προβλημα.Ετσι κι αλοιως ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σου απαντησω στο αναλογο υφος.....οχι πως δεν μπορω.Μου ειναι απιστευτα ευκολο.

Και γιατι βρε αγαπημενε μου φιλε ετσι και καλα η προσεγγιση της clearaudio ειναι λαθος? Επειδη εσυ δεν την γουσταρεις? Και εγω απο πριν ανοιξω το μαγαζι clearaudio ειχα και την προτιμησα για ενα σωρο λογους σε σχεση με τα παλια thorens που ειχα. Την προτιμησα και απο project - amazon, που ανετα θα μπορουσα να εχω οποιο θελω. Μου αρεσε μακραν περισσοτερο ο ηχος της, εσενα οχι. Οκ τι να κανουμε αλλα τα κριτηρια του καθενα. Ειπα πουθενα για ασχετους και κουφους? Εσυ τα λες αυτα που αγνοεις το οτι υπαρχουν στην Ελλαδα ενα σωρο ευτυχισμενοι κατοχοι αυτων των πικαπ που απλα εσενα δεν σου αρεσουν. Ε αρα ολοι αυτοι που ακουν με clearaudio δεν ξερουν απο ηχο!!! Οκ τι να κανουμε. Εσυ προτεινες αυτα που προτεινες, ας παει ο φιλος που ενδιαφερεται να τα βρει να τα ακουσει και να κρινει. Clearaudio ξερει που θα βρει...
Μην το συνεχισουμε αλλο. Σεβομαι την γνωμη σου, αλλα εχω και εγω την δικη μου...

Δέν πρέπει τα προσωπικά μας γουστα και πιθανότατα προκαταλήψεις να γίνονται αφορισμοί και συμβουλές με τελεσίγραφα στους φίλους που ψάχνονται.

Υπήρξαν συμφορουμίτες που έγραψαν οτι δεν τα γουστάρουν τα Clearaudio για Χ λόγους που παρέθεσαν, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Αλλα χαρακτηρισμοί όπως "Soupermarket" ή "παίζουν λάθος" στα ματια μου σαν αναγνώστης στερούνται σοβαρότητας.

Τέλος να μην ξεχνάμε πέρα απο τις απόψεις του καθένα οτι η Clearaudio μαζί με πολύ λίγες άλλες μάρκες κράτησε θερμοπύλες και βοήθησε πολύ στο να κρατήσει το βινύλιο την αίγλη του τα 90's τότε που πολεμήθηκε με λύσσα και λέω αίγλη γιατι επέλεξαν τον δύσκολό δρόμμο και να προσφέρουν μόνο ακριβά μοντέλα ειδικά τότε.

Οκ ούτε άγιοι είναι ούτε βρήκαν το ιερό δισκοπότηρο,απλά λέω να σοβαρευτούμε λιγάκι με τα σχόλια μας.

Last edited:
Δεν το θεωρώ κάτι κακό αυτό ούτε τεκμήριο κακής ποιότητας

To post σου αλλα υπονοει.

Ουτε εγω το θεωρω κακο.Και 35 χρονια ξερω και ποιοι και τι παιρνουν απο την Κινα.

Τα εν οικω μη εν δημω λοιπον.

Θα δυσκολευτεις παρα πολυ να βρεις υλικο που δεν θα χωρεσει ο server για θεματα που αφορουν την εξελιξη του πικαπ.:laugh: .........Δες μονο το υποσασι ενος ΑR XA και το πλατω ενος Garrard και θα καταλαβεις.

Καλυτερα να ψαξουμε και να μαθουμε ολοι γιατι ενα κοματι ακρυλικο και τρια κοματια μεταλλο κοστιζουν μερικες χιλιαδες ευρω.Εκτος κι αν το ακρυλικο και το αλουμινιο το θεωρουμε εξελιξη.

Σιγουρα εχει να κανει με την οικονομικη κριση και το γεγονος οτι οι πωλησεις του πικαπ ειναι μηδαμινες,και οχι με το αν ειναι καλο η κακο ενα πικαπ.

Παω τωρα να ακουσω μερικες Mullard ECC83 του 1960 διοτι αυτες οι εξελιγμενες καινουργιας παραγωγης,μαλλον μεταλλαγμενες μου ακουγονται. :laugh:

Last edited:
To post σου αλλα υπονοει.

Ουτε εγω το θεωρω κακο.Και 35 χρονια ξερω και ποιοι και τι παιρνουν απο την Κινα.

Τα εν οικω μη εν δημω λοιπον.

Ειλικρινα δεν υποννοούσα τίποτα οτι γράφω πάντα είναι με ειλικρείνια και χωρίς καμια διάθεση υπονόμευσής.
Άν θάψω κάτι θα το κάνω στα ίσια και θα το τεκμηριώσω.
Το Quote σου αποσαφηνίζει οτι δενέχω κατι με την Thorens..

Ειλικρινα δεν υποννοούσα τίποτα οτι γράφω πάντα είναι με ειλικρείνια και χωρίς καμια διάθεση υπονόμευσής.
Άν θάψω κάτι θα το κάνω στα ίσια και θα το τεκμηριώσω.
Το Quote σου αποσαφηνίζει οτι δενέχω κατι με την Thorens..

Δεκτον :a0210:

Προφανως εδω εννοεις οτι μαλλον αυτοι που δεν την εμπιστευονται,ειναι.....

Τελικα πιστευω οτι κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλαμε.
Ξερεις οτι δεν ειναι την Α η την Β εταιρεια που γουσταρω η δεν γουσταρω.Το υφος του mr. know everything ειναι που δεν γουσταρω.

Τι σημαινει μπορουσες να εχεις οτι ηθελες;Ολοι αυτοι που εχουν ακριβοτερα πικαπ δεν μπορουσαν δηλαδη;Αυτοι που εχουν ας πουμε 6-7 πικαπ των οποιων το κοστος επισης ειναι πολυ ψηλο δεν μπορουσαν;

Ασφαλως και εκανα προτασεις στον φιλο μας.Αν θελει δοκιμαζει,αν δεν θελει παλι καλα.Ακριβως οπως το ειπες,προτασεις εκανα,και οχι επιβολη μονοδρομων.Μονοδρομοι στο audio δεν υπαρχουν.

ΟΚ μεχρι εδω,κανενα προβλημα.Ετσι κι αλοιως ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σου απαντησω στο αναλογο υφος.....οχι πως δεν μπορω.Μου ειναι απιστευτα ευκολο.

Αδερφε δεν με καταλαβαινεις. Δεν πειραζει. Μπορουσα να εχω οποιο θελω λογω επαγγελματος κι οχι οικονομικης ανεσης. Δεν πειραζει ακομη και αυτο με τους κουφους δεν το καταλαβες, μαλλον εισαι προκατειλημενος με εμενα και με την αποψη μου και οσο για το υφος δεν το σχολιαζω. Οσο για την εξελιξη για δες λιγο cmb, μαγνητικη εδραση στους βραχιονες, συνδυασμος, ακρυλικων-μεταλλου-ξυλου.

Nάτο και για του λόγου το αληθές http://www.sintron-audio.de/ τσιν τσουν τσόν..:smileJap:

The well known Swiss turntable manufacturer THORENS has given its distribution and service for Germany to Sintron many years ago.

.....οπως ειπα πριν,ξερω ποιοι και τι παιρνουν απο την Κινα.

Ξερουν ολοι;

Τα πικαπ της εταιρειας μπορεις να τα καταταξεις σε κατηγοριες.

Αυτα που ειναι κατασκευασμενα στην Γερμανια,αυτα που εχουν κοινα εξαρτηματα με ορισμενα pro ject μεταξυ των οποιων τα φτηνα phono stages(chinese) και τελος 2-3 φτηνα πικαπ που δεν εχουν σχεση με την ιστορια της εταιρειας και μπορει να προερχονται απο οπου δηποτε.

Μπορουμε να εχουμε πληροφοριες και για μερικους αλλους;Οσοι ξερουν βεβαια............

Δέν πρέπει τα προσωπικά μας γουστα και πιθανότατα προκαταλήψεις να γίνονται αφορισμοί και συμβουλές με τελεσίγραφα στους φίλους που ψάχνονται.

Υπήρξαν συμφορουμίτες που έγραψαν οτι δεν τα γουστάρουν τα Clearaudio για Χ λόγους που παρέθεσαν, αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Αλλα χαρακτηρισμοί όπως "Soupermarket" ή "παίζουν λάθος" στα ματια μου σαν αναγνώστης στερούνται σοβαρότητας.

Τέλος να μην ξεχνάμε πέρα απο τις απόψεις του καθένα οτι η Clearaudio μαζί με πολύ λίγες άλλες μάρκες κράτησε θερμοπύλες και βοήθησε πολύ στο να κρατήσει το βινύλιο την αίγλη του τα 90's τότε που πολεμήθηκε με λύσσα και λέω αίγλη γιατι επέλεξαν τον δύσκολό δρόμμο και να προσφέρουν μόνο ακριβά μοντέλα ειδικά τότε.

Οκ ούτε άγιοι είναι ούτε βρήκαν το ιερό δισκοπότηρο,απλά λέω να σοβαρευτούμε λιγάκι με τα σχόλια μας.

Ετσι ακριβως φιλε!!!

Εγώ το μόνο που απομένει να πώ είναι οτι το νήμα έχει ξεφύγει και έχει αρχίσει να κατρακυλάει σε αντιπαράθεση προσωπικών απόψεων που λίγο ενδιαφέρουν όσους ρωτάνε απλά αν αξίζουν τα Clearaudio.

Προφανώς αξίζουν και οι πωλήσεις τους καθώς και η διεθνής τους καταξίωση αυτό τεκμηριώνουν.
Φυσικά δεν είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που φτιάχνει καλά πικάπ, ούτε κάνει για όλους (αν και με την τελευταία γενιά νομίζω οτι κάνει για τους περισσότερους) αλλα τέλος πάντων πολύ το κουράσαμε το θέμα και πραγματικά χωρίς λόγο ρε παιδιά...

Αδερφε δεν με καταλαβαινεις. Δεν πειραζει. Μπορουσα να εχω οποιο θελω λογω επαγγελματος κι οχι οικονομικης ανεσης. Δεν πειραζει ακομη και αυτο με τους κουφους δεν το καταλαβες, μαλλον εισαι προκατειλημενος με εμενα και με την αποψη μου και οσο για το υφος δεν το σχολιαζω. Οσο για την εξελιξη για δες λιγο cmb, μαγνητικη εδραση στους βραχιονες, συνδυασμος, ακρυλικων-μεταλλου-ξυλου.

Ειδικα με σενα καθολου και το ξερεις.Οσον αφορα μερικες νοοτροπιες,δεν ειμαι προκατηλειμενος μ'αυτες,απλα τις αντιπαθω και το ειπα πολλες φορες χωρις να κρυβομαι πισω απο το δακτυλο μου.

Τελικα πραγματι θεωρεις τον συνδιασμο ξυλου/μεταλλου/ακρυλικου εξελιξη;Τι να πω.

Τωρα ειναι που δεν θα χωρεσει ο server αναλογες αναφορες γι αυτα τα υλικα απο Ιαπωνια μερια προ ...... αιωνων........

Η ΡΙΝΚ τι θα πει με το ακρυλικο πλατω,το inverted bearing και το υποσασι με aerolam???????

Last edited:
Ειδικα με σενα καθολου και το ξερεις.Οσον αφορα μερικες νοοτροπιες,δεν ειμαι προκατηλειμενος μ'αυτες,απλα τις αντιπαθω και το ειπα πολλες φορες χωρις να κρυβομαι πισω απο το δακτυλο μου.

Τελικα πραγματι θεωρεις τον συνδιασμο ξυλου/μεταλλου/ακρυλικου εξελιξη;Τι να πω.

Τωρα ειναι που δεν θα χωρεσει ο server αναλογες αναφορες γι αυτα τα υλικα απο Ιαπωνια μερια προ ...... αιωνων........

Η ΡΙΝΚ τι θα πει με το ακρυλικο πλατω,το inverted bearing και το υποσασι με aerolam???????

Καλα ενταξει κουραστηκα με την αντιπαραθεση. Αφου το αιωρουμενο πηγαδι και οι βραχιονες ειναι κατω των προσδοκιων σου, αφου η κινηση πλατο χωρις καμια μηχανικη επαφη με το μοτερ ειναι εντελως ξεπερασμενα δεν εχω τι αλλο να πω. Σηκωνω τα χερια ψηλα!
http://www.musicalsurroundings.com/clearaudio/CAstatement.html
Παω να ακουσω το πικαπακι μου...

Δηλαδή βρεσυ Παναγιώτη για να καταλάβω θεωρείς οτι κάπου εκεί εκείνη την εποχή το Θέμα πικάπ τελείωσε και έκλεισε;

Συχώρεσε με που ξέρεις πόσο σε συμπαθώ αλλα οι απόψεις σου αρχίζουν να μου φαίνονται λίγο ..φονταμεταλιστικές..:lehrer:

Μια ερωτηση ενος ασχετου:
Τι σχεση εχουν τα μοντιφιαρισμενα πικαπ Lenco,Garrard κλπ με τα εργοστασιακα της Rega,της Clearaudio,της Thorens ή της Project?
Ειναι το ιδιο πραγμα μια κατασκευή Home made στην οποια μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις,αρκει να ξερεις,με κοστος οσο βασταει η καρδια σου,με ενα εργοστασιακο έτοιμο πικαπ?
Δεν βρισκω τη σχεση οσον και αν προσπαθω...

Υ.Γ. Ας μου εξηγησει καποιος επισης πως γινεται το Linn Sondek ενα πικαπ που βγαινει απο το 70 ιδιο και απαραλαχτο να κοστιζει 10000 ευρω και ειναι ακριβοτερο απο ενα Verdier?