Clearaudio Turntables.

Θεωρώ λανθασμένη την επικέντρωση μόνο στο πικαπ. Η αναλογική πηγή για μένα είναι πλατό-βραχίονας-κεφαλή-phono. Πρέπει και τα 4 αυτά να είναι ταιρασμένα κατάλληλα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας Βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Ενα καλο πικ-απ πρέπει να μεταφέρει την πληροφορία απο το αυλάκι του δίσκου όπως εχει γραφτεί είτε είναι μέτρια ηχογράφηση-καλή-εξαιρετική καί πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να της αποδίδει αξιοπρεπώς.
Δεν υπάρχουν ηχογραφήσεις που τσιρίζουν..φωνάζουν..απλώς εχουν φτωχό περιεχόμενο σε αρμονικές.

Βασικά δεν είμασταν εκεί για να ξέρουμε πως και τι έχει γραφτεί.
Επιπλέον ακόμα και το καλύτερο σύστημα ανάγνωσης βινυλίου δεν μπορεί να βγάλει 100% αυτό που έχει γραφτεί στο δίσκο.

Νομίζω ότι έχει ειπωθεί και παραπάνω. Αλλάζουμε κεφαλή και phono και φέρνουμε τον ήχο στα μέτρα μας, παίρνοντας το αποτέλεσμα που μας αρεσει ακόμη και σ' ένα πικαπ clearaudio.

Ποιο ειναι καλυτερο;

Μια koetsu η μια lyra
Μια mullard η μια telefunken
Μια ferrari η μια rolls roys
Ενας sme η ενας ittok

Πέστα..

Πάντως εγώ απο το δικό μου μοντέλο της clear μόνο αξιοπρεπώς και πολύ ευχάριστα ακούω όλες τις εγγραφές και τις κοπές χωρίς καλωπισμούς η οποιαδήποτε ευφωνικότητα, τουλάχιστον προφανή.
Η πιστότητα και η ανάλυση δεν σημαίνει απαραιτήτως και το βασανιστήριο του απόλυτου ρεαλισμού που υποβάλουν πολοί χομπίστες στον εαυτό τους χάνοντας όλη την διαδρόμη της πεζοπορίας στο βουνό για να απολαύσουν μονο την κορυφή.

Δεν ξέρω πως ακουγόταν παλιά τα πικάπ και της εταιρίας, τα νεότερης κοπής πάντως έχουν αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό να τα έχουν όλα, και μάλιστα με ισορρόπημένο τρόπο παρόλο τον πακτωλό πληροφορίας.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει μουσικόφιλος που να μην εκτιμήσει τουλάχιστον ένα απο τα new generation πικάπ της εταιρίας.

Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας κάτι που έχω ξαναγράψει σε αυτό το νήμα.
Η ακρόαση απο το δικό μου performance μου φέρνει έντονα στο νού καλό και καλοσυντηρημένο μπομπινόφωνο.

Υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας συμforumίτης στο νήμα να διασταυρώσει αυτά που λέω απο προσωπική του εμπειρία με το δικό του.

Last edited:
Πετρο,"ολα σε ενα.......!!!!!! " δεν υπαρχει τετοιο μηχανημα στο audio :smile:

Αναλογα με το τι θελω να ακουσω απολαμβανω εξ'ισου το Garrard 401,τα Thorens TD550,350,160HD,150 το αυτοσχεδιο μου για το οποιο συντομα θα ανεβασω φωτογραφιες(υβριδιο σασι TD126,solid 5kg platter,εξωτερικο μοτερ και ανεξαρτητο τροφοδοτικο/speed control,αναρτηση σε ελατηρια αλλα και μεγαλη μαζα),τις
BENZ,Shelter,Nagaoka,Jico,Alphason,sme,jelco,audiocraft...............

Και για να ειμαι ειλικρινης μαζι σου,δεν θα ηθελα ενα πικαπ(ειδικα)που τα κανει ολα,ακομη κι αν υπηρχε.

Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω.

Δεν είναι κακό να μην σου αρέσει μια μάρκα, αυτό φυσικά δεν την κάνει απαραίτητα κακή ή χειρότερη απο τις άλλες όπως το οτι μου αρέσει εμένα δεν την κανει κατάληλη για όλους.

Πραγματικά έχω βρεί την υγειά μου με αυτό το πικάπ αφού με έχει απαλλάξει απο την αναβαθμίτιδα και τους κάθε είδους προβληματισμούς (όκ εκτός του θέματος της κεφαλής όταν έρθει η ώρα της...)

Δεν είμαι φετιχιστής και σίγουρα θα αντάλλαζα με οποιοδήποτε "υποδεέστερο" μηχάνημα έπαιζε μουσική κάποιο καλύτερο που μου έσπαγε τα νεύρα.

Προσωπικά νομίζω σαν μουσικόφιλος πρψτίστων και χαιφιντελάς δεύτερο βρήκα σωτηρία με αυτό το πικάπ πραγματικά απολαμβάνω μουσική όπως γούσταρα πάντα και έχω την πνευματική μου ησυχία χαλάλι το ..τριχίλιαρο(για όλα+κεφαλή+τροφοδοτικό)

Όκ η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ γύρω απο αυτό το θέμα αφού όλοι έχουμε τα προσωπικά κριτήρια, τα γούστα και τα βιώματά μας και πέρα απο το να παίζουμε το σκυλάκι που κυνηγάει την ουρά του εγώ προσωπικά απαντώ στον φίλο που ρώτησε αρχικά με το μήμα οτι αξίζουν και παρααξίζουν τα Clearaudio αλλα φυσικά και να ακούσει και εναλλακτικές προτάσεις αφου στα λεφτά ου διαθέτει υπάρχουν πολλές αξιόλογες, αυτά.

Κατα τα άλλα ...φασολάκια..!...

Μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω.

Δεν είναι κακό να μην σου αρέσει μια μάρκα, αυτό φυσικά δεν την κάνει απαραίτητα κακή ή χειρότερη απο τις άλλες όπως το οτι μου αρέσει εμένα δεν την κανει κατάληλη για όλους.

Πραγματικά έχω βρεί την υγειά μου με αυτό το πικάπ αφού με έχει απαλλάξει απο την αναβαθμίτιδα και τους κάθε είδους προβληματισμούς (όκ εκτός του θέματος της κεφαλής όταν έρθει η ώρα της...)

Δεν είμαι φετιχιστής και σίγουρα θα αντάλλαζα με οποιοδήποτε "υποδεέστερο" μηχάνημα έπαιζε μουσική κάποιο καλύτερο που μου έσπαγε τα νεύρα.

Προσωπικά νομίζω σαν μουσικόφιλος πρψτίστων και χαιφιντελάς δεύτερο βρήκα σωτηρία με αυτό το πικάπ πραγματικά απολαμβάνω μουσική όπως γούσταρα πάντα και έχω την πνευματική μου ησυχία χαλάλι το ..τριχίλιαρο(για όλα+κεφαλή+τροφοδοτικό)

Όκ η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ γύρω απο αυτό το θέμα αφού όλοι έχουμε τα προσωπικά κριτήρια, τα γούστα και τα βιώματά μας και πέρα απο το να παίζουμε το σκυλάκι που κυνηγάει την ουρά του εγώ προσωπικά απαντώ στον φίλο που ρώτησε αρχικά με το μήμα οτι αξίζουν και παρααξίζουν τα Clearaudio αλλα φυσικά και να ακούσει και εναλλακτικές προτάσεις αφου στα λεφτά ου διαθέτει υπάρχουν πολλές αξιόλογες, αυτά.

Κατα τα άλλα ...φασολάκια..!...

Αν εχω μεινει πισω,αυτο σημαινει οτι εχω......μελλον :laugh:

Απο την αλλη,η νιρβανα ειναι καθαρα υποκειμενικη,οπως ακριβως το λες πιο πανω....... "μου αρεσει","βρηκα την υγεια ΜΟΥ ","προσωπικα","προσωπικα κριτηρια,γουστα....."

Η δικη μου συμβουλη τοσο στον φιλο μας οσο και ολους που ζητανε την βοηθεια μου,ειναι να εχουν ιδιαν αποψη,διοτι αυτοι θα το πληρωσουν,αυτοι θα το ακουνε.Ποτε δεν δινω μια προταση,ιδιαιτερα αυτην που ειναι ισως η ΔΙΚΗ μου επιλογη.

Ο λογος δε που εχω αρκετα πικαπ να ακουω,προφανως δεν ειναι διοτι "εμεινα πισω" αλλα διοτι δεν υπαρχει "ο Θανασης για ολες τες δουλειες".
Δεν με ενοχλει ομως αν νομιζει καποιος οτι "εμεινα πισω" ......ειναι προσωπικη μου αποφαση και οχι λανθασμενη εκτιμηση οπως ισως εννοουν μερικοι.

Last edited:
Σε παρακαλώ να μην με παρεξηγήσεις αφου γνωρίζείς οτι σε εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις σου.

Πάντως για νιρβάνα δεν έγραψα πουθενά ούτε θα γράψω ποτέ αφου πιστεύω οτι υπάρχει μόνο στον ..βουδισμό.. άσχετο αν κάποιοι κατασκευαστές η αντιπρόσωποι την έκαναν καραμέλίτσα για να πουλάνε, εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο χωρίς ταβάνι η πιό σωστά χωρίς ..πάτο...

Κατα τα άλλα συμφωνώ σε όλα με το τελευταίο post σου.

Σε παρακαλώ να μην με παρεξηγήσεις αφου γνωρίζείς οτι σε εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις σου.

Πάντως για νιρβάνα δεν έγραψα πουθενά ούτε θα γράψω ποτέ αφου πιστεύω οτι υπάρχει μόνο στον ..βουδισμό.. άσχετο αν κάποιοι κατασκευαστές η αντιπρόσωποι την έκαναν καραμέλίτσα για να πουλάνε, εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο χωρίς ταβάνι η πιό σωστά χωρίς ..πάτο...

Κατα τα άλλα συμφωνώ σε όλα με το τελευταίο post σου.

Kαι συ ξερεις οτι σε εκτιμω και σεβομαι τις αποψεις σου.Το "νιρβανα" το ειπα μεταφορικα ασφαλως και δεν εννοουσα οτι το ειπες η ισχυριστηκες εσυ :ADFADF1:

Σημειωνω εδω οτι σεβομαι τις αποψεις ολων ετσι; :smile:

Last edited:
Πάντως, για να συνεισφέρω κι εγώ με τις δυο δεκάρες μου...

Το πικάπ της Clearaudio που είχε επιβεβαιώσει (στ' αυτιά μου) την κακή φήμη που υπονοείται σε αυτό το νήμα ήταν το απλό Emotion (χωρίς CMB) με μια κεφαλή ΜΜ των 400-500 . Πραγματικά, ενώ κόστιζε περίπου 3 φορές πάνω από το Rega P3 που είχα τότε με μια Benz MC20E2, υπερείχε μεν στην ανάλυση και την ανάδειξη λεπτομέρειας, αλλά το έκανε με τόσο λεπτόηχο, φωτεινό και εν τέλει εκνευριστικό τρόπο, που προτιμούσα τη θαμπάδα (δεν θα την έλεγα μούγκα, αλλά θαμπάδα σίγουρα) του Rega με κλειστά μάτια. Πώς να το πω: ακόμα κι αν το Emotion μου το χάριζαν, θα συνέχιζα να ακούω με το P3.

ΟΜΩΣ, όταν πέρασα στο Performance (με τη Maestro, την MM του πακέτου), η απόδοση ανέβηκε (ως όφειλε βέβαια) σε άλλη κατηγορία: ανάλυση, λεπτομέρεια, ισορροπία, αίσθηση χώρου, ρυθμικότητα, διαφάνεια... όντως το Performance έμοιαζε να έχει πολύ λίγα να ζηλέψει από ακριβότερες υλοποιήσεις που είχα ακούσει αλλού. (Για να δώσω ωστόσο και τους πόντους που αναλογούν στον quevedo, έχει τύχει να ακούσω το Performance με κάποιο μικρομεσαίο phono της Clearaudio και το αποτέλεσμα να "φωνάζει" πολύ άσχημα.)

Εν ολίγοις, νομίζω ότι η κακή φήμη που αναπαράγεται από μέρος των audiophiles για την Clearaudio, δεν είναι τελείως αβάσιμη, μια και πιθανότατα έχουν υπάρξει ή υπάρχουν μοντέλα της που τη δικαιώνουν, αλλά είναι σίγουρα υπερβολική και άδικη, μια και "παίρνει η μπάλα" την εταιρεία συνολικά, τη στιγμή που οι περισσότερες υλοποιήσεις της ΔΕΝ πέφτουν στην πιο πάνω κατηγορία.

Βασικά την ηχητική απόδοση που παίρνεις από ένα πικαπ μιας Α εταιρείας με Χ ποσό, για να την λάβεις από Clearaudio πρέπει να δώσεις περισσότερα χρήματα.
Ειδικά στα προσιτά μοντέλα της εταιρείας. Αυτό εχω καταλάβει. Η Clearaudio τιμολογεί ακριβά.

Αυτό από που το συμπερανες αδερφέ? Γιατι εχω ακριβώς την αντιθετη αποψη.

Αλλά και έτσι να ειναι, τουλάχιστον ξέρεις τι αγοράζεις. Όλα τα μοντελά ανοιχτά - στημένα μάλιστα με διάφορους συνδιασμούς σε βραχίωνες και κεφαλές και phon stage και οτι άλλο γουστάρεις.

Οχι γουρούνι στο σακί.

Βασικά την ηχητική απόδοση που παίρνεις από ένα πικαπ μιας Α εταιρείας με Χ ποσό, για να την λάβεις από Clearaudio πρέπει να δώσεις περισσότερα χρήματα.
Ειδικά στα προσιτά μοντέλα της εταιρείας. Αυτό εχω καταλάβει. Η Clearaudio τιμολογεί ακριβά.

Φίλε μου δεν θα μπορούσες να είσαι πιο λάθος, στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι οτι τα περισσότερα είναι ακριβά αλλα ακόμα και αυτά που δεν είναι τρομερό value for money και ας είναι ακριβά (υπάρχουν αρκετά ενώ εγώ ο kostas K και ο eyebee έχουμε ένα) δικαιολογούνε την τιμή τους αφου είναι στην κορυφή του ανταγωνισμού στην εκάστοτε κατηγορία τιμής.

Αλήθεια είμαι και εγώ περίεργος με τι κριτήρια έβγαλές αυτά τα συμπεράσματα..

Last edited:

Θα έλεγα πως υπάρχουν πακέτα -όπως το Concept και το Performance- με καλό value και υψηλή αξία χρήσης (εγώ, παρότι άσχετος, έστησα το δικό μου Performance -μόνο με τις πλήρεις οδηγίες και τα εργαλεία που περιέχονταν στο πακέτο- μέσα σε 1,5 ώρα) και υπάρχουν και κομμάτια -όπως οι "φθηνές" κεφαλές λ.χ.- που δεν μου φαίνονται ακριβώς κελεπούρια...

Απ' την άλλη, η ποιότητα κατασκευής είναι τόσο υψηλή, που μπορεί άφοβα σχεδόν να κινηθεί κανείς στην αγορά των demo (όπως έκανα εγώ) ή των μεταχειρισμένων και να πάρεις πικάπ πραγματικά σαν καινούργιο...

και υπάρχουν και κομμάτια -όπως οι "φθηνές" κεφαλές λ.χ.- που δεν μου φαίνονται ακριβώς κελεπούρια...

Συμφωνώ, δεν είναι όλα αστέρια αλλα αυτά που είναι όμως...

Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

... και υπάρχουν και κομμάτια -όπως οι "φθηνές" κεφαλές λ.χ.- που δεν μου φαίνονται ακριβώς κελεπούρια...

Προσυπογραφω.Οι οικονομικες της Clearaudio και μενα δεν μου αρεσουν.Τα καλα αρχιζουν απο αρκετα ψηλα και μιλωντας παντα για MC(Aπο την Concerto και πανω...)
Oι Ortofon π.χ. ειναι εξαιρετικες στην μεσαια κατηγορια,η σειρες MC Rondo και Cadenza,ειναι καλυτερες για μενα απο τις αντιστοιχες Clearaudio.

Για να μην παραξηγηθώ. Δεν είπα ότι τα Clearaudio δεν είναι καλά ή ότι δεν αξιζουν τα λεφτά τους.

Πάρτε παράδειγμα το phono Basic+. Το 2007 από 590 , πήγε στα 670 και εδώ και δυο μηνες στα 700 .
Η κεφαλή Maestro Το 2007 είχε 630 , πήγε στα 750 και εδώ και δυο μηνες στα 850 .
Ειδικά η τελευταία αύξηση δεν μου άρεσε. Ήθελα να πάρω μια ΜC κεφαλή της εταιρείας και λόγω αύξησης άλλαξα γνώμη και στράφηκα αλλού Ortofon Cadenza.
Tα είπε κι ο superfly παραπάνω

Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Για να μην παραξηγηθώ. Δεν είπα ότι τα Clearaudio δεν είναι καλά ή ότι δεν αξιζουν τα λεφτά τους.

Πάρτε παράδειγμα το phono Basic+. Το 2007 από 590 , πήγε στα 670 και εδώ και δυο μηνες στα 700 .
Η κεφαλή Maestro Το 2007 είχε 630 , πήγε στα 750 και εδώ και δυο μηνες στα 850 .
Ειδικά η τελευταία αύξηση δεν μου άρεσε. Ήθελα να πάρω μια ΜC κεφαλή της εταιρείας και λόγω αύξησης άλλαξα γνώμη και στράφηκα αλλού Ortofon Cadenza.
Tα είπε κι ο superfly παραπάνω

Εξαιρετικη η Cadenza.Και πολυ καλυτερη της Maestro κατα τη γνωμη μου.Ποια ακριβως πηρες?

Re: Απάντηση: Re: Clearaudio Turntables.

Εξαιρετικη η Cadenza.Και πολυ καλυτερη της Maestro κατα τη γνωμη μου.Ποια ακριβως πηρες?

Μου ειχε προταθεί η Clearaudio Concerto, αλλά θεώρησα υπερβολική την τιμή και πήρα την Cadenza black.