click κατά της πείνας

igiorgio

New member
29 November 2006
18
Πεύκη
Ρίξτε μια ματιά εδώ . Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που πεινάνε. Εμφανίζεται λοιπόν μια λέξη στα Αγγλικά με τέσσερις εναλλακτικές ερμηνείες της. Οταν βρεί κανείς τη σωστή ερμηνεία οι εταιρίες ρυζιού χαρίζουν δέκα κόκκους ρύζι στα Ηνωμένα Εθνη. Πιστεύω ότι είναι μια ωραία πρωτοβουλία, όπου ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να γνωρίζει Αγγλικά.
:smile:

άλλους 2000 κόκκους κι απο εμένα.

το καλό είναι πάντως οτι δεν σταματάει ποτέ το "παιχνίδι".

μπορείς να έχεις συνέχεια ανοιχτή την σελίδα και όποτε έχεις χρόνο να κάνεις κάτι χρήσιμο!

Ωραίος τρόπος να εξαλειφθεί η πείνα.
Μπράβο στις εταιρίες ρυζιού. Πολύ γενναιόδωρες. Να τους δώσουμε και βραβείο για ανδραγάθημα; Για καλοσύνη; Να τους πούμε ευεργέτες;

Ξέρετε πόσους κόκκους έχει μια νταλίκα γεμάτη ρύζι;
Εγώ ξέρω ότι κοστίζει ένα ευτελές ποσόν και μπορεί να χορτάσει μερικές χιλιάδες πεινασμένους.
Αν κάποιος θέλει να κάνει καλό υπάρχουν τρόποι. Αυτά είναι ημίμετρα.

Και η γνωστή πρέσβυρα καλής θελήσεως κάνει κάτι καλές πράξεις για κάτι παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι πραγματικές οι καλές διαθέσεις ή μήπως για το θεαθήναι;
Με κοσμικές συγκεντρώσεις, γκαλά, χλίδες, βελούδα, κοσμήματα, λιμουζίνες, γκλάμουρ, τρέντυ, κανάλια κ.λ.π.

Ή εγώ είμαι πολύ γκρινιάρης;

όχι δεν είσαι, αλήθειες λες που πονάνε και είναι πικρές!

αλλά δεν περιμένουμε φυσικά τίποτα παραπάνω απο εκείνους,

απο μεριά μας όμως λίγα κλικ δεν βλάπτουν...-bye-

απο μεριά μας όμως λίγα κλικ δεν βλάπτουν...-bye-
Μα φυσικά και δεν βλάπτουν. Αλοίμονο.
Απλώς κάνω σκέψεις με αφορμή τις κατά καιρούς αναγγελίες για διάφορες εκδηλώσεις διαφόρων για "φιλανθρωπικούς σκοπούς".
Όπως κάποιο κανάλι, δεν θυμάμαι ποιό ήταν, που μας παρότρυνε να πάρουμε τηλ σε νούμερο 090 (τώρα πλέον 90), και μέρος των εσόδων θα το διέθεταν για τέτοιους σκοπούς.
Και πλακώσαν όλοι να παίρνουν τηλέφωνα στο 090 και σε μια βραδυά μάζεψε το κανάλι ένα τεράστιο ποσό, (κοινώς τα κονόμησε) και κάποιο ποσό δόθηκε για ευγενή σκοπό σε ευαγές ίδρυμα.

Μιχάλη, κάθε φιλανθρωπική κίνηση έχει τα μελανά σημεία της. Από τις κυρίες που ξοδεύουν περισσότερα στο φόρεμα που θα φορέσουν στην εκδήλωση από ό,τι στον σκοπό της, μέχρι τα ποσά που εισπράττονται και αποδίδονται αφού έχουν περάσει από... weight watchers.

Η συγκεκριμένη μου φαίνεται λίγο πιο straightforward. Κάνεις κλικ, βλέπεις διαφημιστικά logo, οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν, αγοράζεται συγκεκριμένη ποσότητα ρυζιού (οι εταιρίες ρυζιού μάλλον δεν κάνουν κάτι παραπάνω από το να... πουλήσουν το ρύζι τους), αποστέλλεται. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Εν πάσει περιπτώσει, διαφωνώ με τη γκρίνια, όσο τεκμηριωμένη και να είναι, γιατί σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι ισχύει το "αν είναι να κάνεις κάτι, κάν' το καλά ή μην το κάνεις καθόλου". Κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη δουλειά που γίνεται. Αν αυτοί που έχουν αναλάβει να την κάνουν είναι ύποπτοι ατασθαλιών, ας απαιτήσουμε αυστηρότερους ελέγχους. Μη συνεισφέροντας, όμως, δεν τιμωρούμε μόνο αυτούς, τιμωρούμε και αυτούς που έχουν την ανάγκη.

Συμφωνώ.
Απλώς είναι υποκριτικό να λες ότι ενδιαφέρεσαι π.χ. για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, να κάνεις εκδηλώσεις όπου πράγματι συνεισφέρεις κάτι, αλλά το κάνεις ουσιαστικά για δικό σου όφελος.
Όπως κάτι συναυλίες για την Κύπρο, για τα σπαστικά παιδιά, για τους άστεγους κ.λ.π.

Μιχάλη έχεις δίκιο, δεν τίθεται θέμα..

όλα είναι για το θεαθήναι !!

έχει βέβαια κι αυτό το όφελός του δεδομένου οτι κάνουν κι αυτοί έστω κάτι ελάχιστο για όλους τους υπόλοιπους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

-bye-

Re: Απάντηση: click κατά της πείνας

Ωραίος τρόπος να εξαλειφθεί η πείνα.
Μπράβο στις εταιρίες ρυζιού. Πολύ γενναιόδωρες. Να τους δώσουμε και βραβείο για ανδραγάθημα; Για καλοσύνη; Να τους πούμε ευεργέτες;

Ξέρετε πόσους κόκκους έχει μια νταλίκα γεμάτη ρύζι;
Εγώ ξέρω ότι κοστίζει ένα ευτελές ποσόν και μπορεί να χορτάσει μερικές χιλιάδες πεινασμένους.
Αν κάποιος θέλει να κάνει καλό υπάρχουν τρόποι. Αυτά είναι ημίμετρα.

Και η γνωστή πρέσβυρα καλής θελήσεως κάνει κάτι καλές πράξεις για κάτι παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι πραγματικές οι καλές διαθέσεις ή μήπως για το θεαθήναι;
Με κοσμικές συγκεντρώσεις, γκαλά, χλίδες, βελούδα, κοσμήματα, λιμουζίνες, γκλάμουρ, τρέντυ, κανάλια κ.λ.π.

Ή εγώ είμαι πολύ γκρινιάρης;

Eχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς...