Clopypaste

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Ενταξει, δεν υπαρχει παρθενογεννεση στην τεχνη, αλλα καποιες "δημιουργικες" αντιγραφες ειναι τοσο στυγνες, εξοφθαλμες και κακοεκτελεσμενες που σε κανουν να απορεις...

Το νεο "πρωτοτυπο" trailer για την εκπομπη της "Τάτι"

[youtube]vIXUlvCIu6c[/youtube]

Και η πηγη της "εμπνευσης", με πανω απο μισο εκατομμυριο views στο YT

[youtube]ugV6cLgwomo[/youtube]

Ειναι να γελαει κανεις, που ελεγε και ο Συριγος...

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ- ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΔΑΝΕΙΑ" ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ "ΚΑΛΑ" ΕΩΣ ΚΑΙ "ΑΙΣΧΗ".

ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ Η ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΤΟ "ΔΑΝΕΙΟ" ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΣΤΟ "ΗΛΙΕ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟ "ΔΑΝΕΙΟ" (ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ) ΤΟΥ ΚΑΡΟΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΦΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΘΩΡΗΚΤΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ"!!!!!!!!

ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 1-2 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΤΟ "ΔΑΝΕΙΟ" ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΣΤΟ "ΗΛΙΕ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟ "ΔΑΝΕΙΟ" (ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ) ΤΟΥ ΚΑΡΟΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΦΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΘΩΡΗΚΤΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ"!!!!!!!!

ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 1-2 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.

Ο Χατζιδάκις πήρε την πρωτότυπη μελωδία του Mozart (και όχι του Beethoven) από το πρώτο μέρος της συμφωνίας αρ.40 και τη διασκεύασε σε μιά μελωδία με τον τίτλο "Χασάπικο 40", θέλοντας να δείξει πόσο μικρή απόσταση χωρίζει τη δυτική μουσική από την ελληνική. Αργότερα ο Γκάτσος έγραψε στίχους στη μουσική αυτή και έγινε το γνωστό "Ήλιε μου". Δεν πρόκειται για κλοπή, γιατί ο Χατζιδάκις αν ήθελε μπορούσε να γράψει μιά δικιά του μελωδία, όπως έκανε άπειρες φορές, και κακώς τον κατηγόρησαν διάφοροι άσχετοι ως λογοκλόπο. Το καροτσάκι στους "Αδιάφθορους" σωστά παρατήρησες ότι προέρχεται από το "Ποτέμκιν". είναι φόρος τιμής του De Palma, στον Αϊζενστάιν και όχι λογοκλοπή-το επισήμανε ο ίδιος όταν η ταινία παίχτηκε στις Κάννες.

edit: το τρέιλερ της Φτιαριάνας ήταν όντως κλεμμένο και πολύ χειρότερο από το πρωτότυπο.

Last edited:
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΤΖΑΡΤ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ.

edit: το τρέιλερ της Φτιαριάνας ήταν όντως κλεμμένο και πολύ χειρότερο από το πρωτότυπο.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.