Να στο πω απλά: Αν είμαι στην πλατεία συντάγματος, με τραβήξεις μαζί με 100 άτομα αλλά μπορώ να με ξεχωρίσω γιατί φαίνομαι καθαρά, και την ανεβάσεις χωρίς να με ρωτήσεις, εγώ θα σου έκανα μήνυση. Και θα κέρδιζα και την δίκη.
Αυτό το "Σε δημόσιο χώρο, μη έχοντας σαν θέμα ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ΔΕΝ υπάρχει θέμα προσωπικού απορρήτου." καλό είναι να το στηρίξεις κάπου στην νομοθεσία.
Γιατί η νομοθεσία λέει το αντίθετο. Για κάποιο λόγο η google σβήνει πρόσωπα (ακόμα και πινακίδες από οχήματα) από το street view.
Δεν θα καταργήσεις την ανθρωποκεντρική φωτογραφία, απλά θα προσέξεις να μην μπορεί να αναγνωριστεί οποιοδήποτε άτομο από την φωτογραφία. Αν κάποιος είναι στο επίκεντρο, και αναγνωρίζεται, την τραβάς και την φυλάς στο συρτάρι σου. Αν θες να την κάνεις οτιδήποτε άλλο που θα την δει κόσμος, θες άδεια.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Δεν έχει σημασία. Ο νόμος ορίζει ότι τα πάντα ξεκινούν από την δημοσίευση/ανάρτηση της φωτογραφίας. Το αν βγαίνουν χρήματα ή όχι, είναι άσχετο.
Παράδειγμα: είδαμε το σαββατοκύριακο σε όλα τα κανάλια την Ραχήλ Μακρή να χορεύει σε μια καρέκλα. Με την ίδια την Μακρή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα (σαν δημόσιο πρόσωπο), αλλά εμφανίζονται και τα πρόσωπα διαφόρων άλλων. Υποθέτω, δεν ρωτήθηκαν. Αν κάποιος κάνει αγωγή, έχει λαμβάνειν, αν δεν έχει συναινέσει.
Το ότι δεν έκανε κανείς μήνυση σε εφημερίδες και κανάλια (μιας και κανένα κανάλι δεν έβαλε μωσαϊκό όπως έπρεπε κανονικά να είχαν κάνει), δεν σημαίνει ότι έγιναν όλα νόμιμα.
Ναι δεν αναφέρθηκα ειδικά στο FB καθως φαντάζομαι καθε site εχει την δική του πολιτική αλλά γενικά μου φαίνεται περίεργο να έχει πρόβλημα ο ntinnton αν δημοσιευσει μια φώτο χωρίς άδεια στην οποία φαίνεται καθαρά καποιος άγνωστος και να μην έχει ο Μπεχράκης ή ο Τρεντ Παρκε
Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό του Γιώργου.O Μπεχράκης φωτογραφίζει και διαδηλωσεις στο κέντρο της Αθήνας δεν βγάζει μόνο στην Συρία. Δεν αμφισβητώ ότι οι νόμοι υπάρχουν αλλά στο δικό μου μυαλό υπάρχουν και αλλοι που αλληλοσυγκρούονται. Ας πούμε όταν συμμετέχεις σε ένα γεγονός με φωτογραφική ή τηλεοπτική κάλυψη (π.χ αγώνας ποδοσφαίρου ή η εκδήλωση που γράφει ο petasis με την Μακρή) δεν μπορείς να ζητάς να μην καλυφθεί επειδή θα είσαι εσύ εκεί, ουσιαστικά με την συμμετοχή σου και μόνο συναινείς οπότε μετά δεν μπορείς να ζητάς αποζημειώσεις. Θα είμαι εγώ καλεσμένος σε ένα γάμο που καλύπτει ο Κοτσίδης (σορρυ Γιαννη τυχαίο παράδειγμα) και θα πάω μετά να του ζητήσω μερτικό από την αμοιβή του γιατί εμφανίζομαι σε φωτογραφίες? Μου ακούγετε παράλογο
Ομοίως το δικαίωμα της ενημέρωσης για μια είδηση φαντάζομαι ότι είναι σημαντικότερο από την προστασία της ιδιωτικότητας πχ οταν συμμετέχεις σε μια πορεία δε μπορεί να ζητάς το λόγο γιατί υπάρχει το προσωπο σου σε ρεπορτάζ. Εννοείται ότι δεν μιλάω για φωτογραφίες που προσβάλλουν τον οποιονδήποτε σαν προσωπικότητα
Ολα αυτά βέβαια με το δικό μου μη ειδικό σε τέτοια θέματα μυαλό
O Μπεχράκης φωτογραφίζει και διαδηλωσεις στο κέντρο της Αθήνας δεν βγάζει μόνο στην Συρία. Δεν αμφισβητώ ότι οι νόμοι υπάρχουν αλλά στο δικό μου μυαλό υπάρχουν και αλλοι που αλληλοσυγκρούονται. Ας πούμε όταν συμμετέχεις σε ένα γεγονός με φωτογραφική ή τηλεοπτική κάλυψη (π.χ αγώνας ποδοσφαίρου ή η εκδήλωση που γράφει ο petasis με την Μακρή) δεν μπορείς να ζητάς να μην καλυφθεί επειδή θα είσαι εσύ εκεί, ουσιαστικά με την συμμετοχή σου και μόνο συναινείς οπότε μετά δεν μπορείς να ζητάς αποζημειώσεις. Θα είμαι εγώ καλεσμένος σε ένα γάμο που καλύπτει ο Κοτσίδης (σορρυ Γιαννη τυχαίο παράδειγμα) και θα πάω μετά να του ζητήσω μερτικό από την αμοιβή του γιατί εμφανίζομαι σε φωτογραφίες? Μου ακούγετε παράλογο
Ομοίως το δικαίωμα της ενημέρωσης για μια είδηση φαντάζομαι ότι είναι σημαντικότερο από την προστασία της ιδιωτικότητας πχ οταν συμμετέχεις σε μια πορεία δε μπορεί να ζητάς το λόγο γιατί υπάρχει το προσωπο σου σε ρεπορτάζ. Εννοείται ότι δεν μιλάω για φωτογραφίες που προσβάλλουν τον οποιονδήποτε σαν προσωπικότητα
Ολα αυτά βέβαια με το δικό μου μη ειδικό σε τέτοια θέματα μυαλό
γιαυτο σφιριγμα αδιαφορο, και τσουπ το κλειστρο![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.