Cloud router

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ψάχνω ενα router της Προκόπης γιατί αυτό της cyta vdsl είναι δύσχρηστο..
Το airplay λειτουργει ΜΟΝΟ μετα απο restart του router και για λιγη ωρα.. Μετα χανεται..
Επιπρόσθετα, ο squeezebox server που έχει το νας μου, είναι αδύνατο να τον βρει..

Και για τα 2 έχω κάνει port forward και μάλιστα για δόκιμη, είχα κανει και dmz host, οπου ειχα κανει exposed την ip του nas..άλλα και παλι δεν δούλευε..

Οποτε κοιταω μήπως με την αγορά ενός καινούργιου ρουτερ λυθούν.
Πρεπει οπουδήποτε να έχει media prioritization λόγω νας (seeding/leeching)
Κάλο θα ήταν να το έλεγχο και απο μακρια μεσώ ιντερνέτ (cisco cloud)
Δεν ξέρω βεβαία τι παιζει με security...
http://reviews.cnet.com/best-wireless-routers/

Έχετε κάποιο να προτείνεται..;

Αν προβώ σε αγορά νέου router θα μπορω να απενεργοποιήσω αυτό της cyta ώστε να δουλεύει μόνο ως vdsl modem και να εχω ως router αυτό που θα πάρω;

Εγώ αντικατέστησα την βλακεία της ZTE που δίνει η HOL για vDSL με το Draytek 2760n. Με το ZTE είχα πολλά θέματα με port forwarding με αποτέλεσμα disconects από XBOX Live, δεν μπορούσα να κάνω remote στον WHS μου και ένα κάρο άλλα χαζά. Είναι κάπως ακριβό αλλά κάνει παπάδες και δεν νομίζω ότι το αλλάζεις μετά παρά μόνο αν βγει κάτι νεότερο από vDSL. Ρίξε ένα μάτι :)

http://www.draytek.com/index.php?op...d=2782:vigor2760n&Itemid=662&lang=en#overview

Vigor 2710 από την Draytek κι εγώ, αλλά από φίλο δικτυά ακούω διθυραμβικά σχόλια και για τα Microtik, αν και είναι σχετικά περίπλοκα στο σεταρισμα.

Ψάχνω κάτι απλό στην χρηση, να είναι set and forget.
Επιθυμητό είναι να έχει app για ios/android μιας και ίντερνετ βλέπω μονο απο τέτοιες συσκευές.

Τα cisco cloud έχουν πολλες ευκολίες, οργανωμένο και όμορφο UI.
Με ενδιαφέρουν τα wifi guest account, διαχείρηση απο μακρια και hd media prioritization για να έχουν προτεραιότητα συσκευές οπώς πχ ps3, tablet, smartphone κτλ ενω το νας (seeding/leeching) να περιορίζεται αυτόματα.

Όμως διαβάζω πολλα αρνητικά σχόλια... Για το ΑΕ4500..

Επίσης τι παίζει με θέματα ασφάλειας και cloud οπώς πχ cisco cloud οπου θα γνωρίζει ανα πάσα στιγμη για τα παντα...

Vigor 2710 από την Draytek κι εγώ, αλλά από φίλο δικτυά ακούω διθυραμβικά σχόλια και για τα Microtik, αν και είναι σχετικά περίπλοκα στο σεταρισμα.

Οτιδήποτε περίπλοκο απορρίπτεται δια ροπάλου. Δεν θέλω να χάσω πάνω απο 10' στο σεταρισμα επειδή ο UI designer ειναι ασχετος και η όλη οργάνωση των ρυθμίσεων είναι δυσχρηστη. Για τα draytek θα το ψαξω..

η λύση ειναι μια ....netgear 3500L με ddwrt η tomato (ή κάποιο άλλο που να ειναι συμβατό με open source). Λεμε για routing ΑΛΛΟΥ επιπέδου! :p

πάρτε μια γευση:

http://victek.is-a-geek.com/virtual/tomatok26/status-index.html
απο οτι βλεπω φοραει το firmware του cisco 4200..
Με παρα πολλες ρυθμισεις και αρκετα φθηνοτερο..
Το μονο που με αποτρεπει απο add to cart, ειναι οτι για να το στησω/παραμετροποιησω πρεπει να φωναξω κανα φιλο, που γνωριζει απο δικτυα μιας και εγω, γνωριζω πολυ βασικα πραγματα. Ειδικα στο QoS που με ενδιαφερει πολυ, δεν καταλαβα τιποτα..

Το ερωτημα ειναι, μπορει να αντικαταστησει το modem/router της cyta vdsl (P.RG AV4202N) ή θα πρεπει να συνδεθει πανω του;
και αν πρεπει να συνδεθει πανω στο AV4202N, θα μπορει να απενεργοποιηθει το router του AV4202N και να δουλευει μονο το router του netgear;

Last edited:
Προς ενημέρωση.. για να μπορέσει κάποιος να βάλει άλλο router περα απο αυτο που δίνει ο εκάστοτε παροχος Ίντερνετ, πρέπει να κάνει ενα τηλ στον πάροχο του και να ζητήσει να γίνει bridge ppp over Ethernet, ώστε το νέο router να αναλάβει το κομμάτι του Internet..