Club D300 !!!

To auto bracketing στη D300 λειτουργεί:

-Ως προς την έκθεση, με σειρά διαδοχικών λήψεων (πόσες θέλεις) και ρυθμίσεις ως προς το μήκος βήματος EV (πόσα EV διαφορά μεταξύ των λήψεων θέλεις) της επιλογής σου.
Η επιλογή αυτή αφορά στη μετέπειτα HDR επεξεργασία και συγχώνευση αρχείων.

-Ως προς το WB, με την εγγραφή πολλαπλών διαφορετικών αρχείων μ' ένα μόνο κλίκ, και με κατ' επιλογήν ρυθμίσεις βήματος και αριθμού αρχείων ως άνω.

Re: Απάντηση: Club D300 !!!

To auto bracketing στη D300 λειτουργεί:

-Ως προς την έκθεση, με σειρά διαδοχικών λήψεων (πόσες θέλεις) και ρυθμίσεις ως προς το μήκος βήματος EV (πόσα EV διαφορά μεταξύ των λήψεων θέλεις) της επιλογής σου.
Η επιλογή αυτή αφορά στη μετέπειτα HDR επεξεργασία και συγχώνευση αρχείων.

-Ως προς το WB, με την εγγραφή πολλαπλών διαφορετικών αρχείων μ' ένα μόνο κλίκ, και με κατ' επιλογήν ρυθμίσεις βήματος και αριθμού αρχείων ως άνω.

Ποσες καρτες πρεπει να κουβαλας μαζι σου για να τη δουλευεις ετσι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Club D300 !!!

Ποσες καρτες πρεπει να κουβαλας μαζι σου για να τη δουλευεις ετσι?
Μία, των 16GB.
Παίρνει πάνω απο 1600 λήψεις της D300 σε Large - Fine.

Τώρα, όποιος επιθυμεί να τραβά την κάθε μιά λήψη σ' εννιά διαφορετικές εκδοχές bracketing, έ! εκεί... υπάρχει και τριανταδυάρα κάρτα!

Last edited:
το τριποδο και φακος υπαρχει η καλη μηχανη δεν υπαρχει......:) ως τωρα προσπαθω με μια d3000 οπου το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο.....ασε που δεν εχει και auto bracket και παλευω καθε φορα με ενα raw......

Καλά το bracket μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, δεν είναι δα και κάτι το δύσκολο. Βγάζεις δυο-τρεις φωτό με 1 κλικ απόσταση μεταξύ τους +1 και -1 απο την μέση φωτομέτρηση πχ.

Και η D3000 μια χαρά μηχανή είναι νομίζω. Μπορεί να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής, AF speed, και διάφορα άλλα καλούδια, αλλά απο ποιότητα φωτογραφίας δεν νομίζω οτι έχει κανένα πρόβλημα.

Καλά το bracket μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, δεν είναι δα και κάτι το δύσκολο. Βγάζεις δυο-τρεις φωτό με 1 κλικ απόσταση μεταξύ τους +1 και -1 απο την μέση φωτομέτρηση πχ.

Και η D3000 μια χαρά μηχανή είναι νομίζω. Μπορεί να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής, AF speed, και διάφορα άλλα καλούδια, αλλά απο ποιότητα φωτογραφίας δεν νομίζω οτι έχει κανένα πρόβλημα.

και ομως alex εχει.....δεν ξερω γιατι αλλα με την d3000 εχω παρα πολυ θορυβο.....ενω με την d300 ενος φιλου στο ιδιο καδρο καθολου.....οσο για το bracket θα συμφωνησω μαζι σου...αλλα θα πρεπει παντα να κουβαλας τριποδα για την ακριβεια του καδρου.....

το τριποδο και φακος υπαρχει η καλη μηχανη δεν υπαρχει......:) ως τωρα προσπαθω με μια d3000 οπου το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο.....ασε που δεν εχει και auto bracket και παλευω καθε φορα με ενα raw......
να καταλαβω ,
σε τι θεμα ηταν απογοητευτικο με την d3000?
Ρωταω γιατι και με D40 , μια χαρα hdr κανεις.

ειχα παρα πολυ θορυβο κυριως στα σκοτεινα σημεια.........αλλα πλεον ηρθα στο club της 300s την περιμενω αυριο.....και σε τιμη σουπερ...

θορυβο αποκτας γιατι υπερεκθετεις ενα και μοναδικο raw κατα 1 η 2 stop φωτεινοτητας
Αν επαιρνες κανονικα 3-4 raw με +-2στοπ και με την d40 , θορυβο δε θα ειχες.
Βεβαια παιζει το ενδεχομενο να ειχες θορυβο απο λαθος ρυθμισεις του photomatix
px το micro smoothing τερμα αριστερα

οπως και να εχει , μεγεια το εργαλειο :D

ευχαριστω gomar μολις παρελαβα θα ανεβασω φωτο και απο τις 2 μηχανες με το ιδιο θεμα για συγκριση.......

Απάντηση: Re: Club D300 !!!

does Nikon have setting ISO 100?

Κατέβασε άν θέλεις και διάβασε τρία χρήσιμα .pdf:

-Η τέχνη της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας στα Ελληνικά:
http://www.photoeidolo.gr/N/7 BOOK/index.html

-D300 User's Manual:
http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/dslr/D300_en.pdf

-[FONT=Helvetica, Arial, sans-serif]PDF Version of this Nikon D300 Users Guide
http://kenrockwell.com/nikon/d300/users-guide/index.htm

------------------------------------------------
Άν πράγματι έχεις όρεξη να μάθεις να χρησιμοποιείς τη μηχανή σου, αυτά τα τρία βιβλία θα πρέπει να είναι το "ουζάκι που θα σου ανοίξει την όρεξη" για περαιτέρω διάβασμα κι εποικοδομητικές πειραματικές λήψεις.

Τις όποιες -ελπίζω εποικοδομητικές στο μέλλον- απορίες σου πάνω σ' αυτά που πράγματι διάβασες αλλά δέν κατάλαβες, μπορούμε εδώ να σε βοηθήσουμε να τις λύσεις.

Επίσης, καλό θα ήταν να μας ανέβαζες εδώ στο μέλλον λήψεις που τράβηξες με συγκεκριμμένο τρόπο, που περιγράφεται σαφώς σέ συγκεκριμένο σημείο κάποιου απ' τα τρία παραπάνω βιβλία, παραθέτοντας και τα πλήρη στοιχεία της κάθε λήψης ξεχωριστά.
Εκεί, θα μπορούμε να δούμε το άν και πού κάνεις λάθος, ώστε να μπορούμε κι εμείς να σε βοηθήσουμε.

ΑγαπητΕ αλεξάνδρα, η μηχανή αυτή δέν μαθαίνεται με σπασμωδικές, σχεδόν μονολεκτικές ερωτήσεις μέσα σ' ένα φόρουμ.
Χρειάζεται διάβασμα. Πολύ διάβασμα και πολλές δοκιμαστικές λήψεις.
Κι απ' ότι κατάλαβα, η καλύτερη αρχή για σένα είναι μάλλον το βιβλίο του Τάσου Σχίζα που σου έχω σε λίνκ παραπάνω, το οποίο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις κατ' αρχήν βασικούς φωτογραφικούς και τεχνικούς όρους ώστε... ν' αρχίσουμε να μιλάμε στην ίδια -φωτογραφική και τεχνική- γλώσσα.

Φιλικά,
[/FONT]

γρηγορη ειδικα το ελληνικο ειναι all the money!!!!!!
να ρωτησω τωρα κατι.....λοιπον εβαλα την μηχανη σε λειτουργια brascket με 1/2 step και 5 ληψεις....αυτο που παρατηρησα ειναι οτι για καθε μια απο τις 5 ληψεις πρεπει να παταω το κουμπι ληψης ξεχωριστα η μονη λυση που βρηκα για να μου βγαζει συνεχομενα της φωτο ειναι να το εχω σε λειτουργια συνεχομενων ληψων....

βρηκα ενα χρησιμο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=g0Oa2zyYaJk για το autobracket....

Last edited: