Club D300 !!!

Θα πληρώσεις κάτι εξτρά? Κατάλαβα οτι πρόκυται για ανταλαγή.
Αν σκοπεύεις να πάς μετά σε D700 εγώ θα κοίταγα και το πόσο θα μπορούσα να δώσω τότε την d300 ή e520. Τί μεταπωλητική αξία θα εχουν. Πέραν απο το καθαρά φωτογραφικό κομμάτι δλδ δές και το οικονομικό. Άν σε καθαρή αξία (μετατραπόμενα όλα σε Ευρώ) παίρνεις περισσότερα απο όσα δίνεις. Δλδ άν τα πούλαγες με αυτά που θα έπαιρνες αγόραζες καινούργια d300?

send, δεν θεωρώ οτι την χρειάζομαι, αλλά την έπιασα και ένιωσα κάπως..
σαν να δίνεις στον Rambo μεγάλο πυροβόλο :)

Αλεξ, μάλλον το πιο συμφέρον είναι να πουλήσω την E520 και μετά να χτυπήσω μια νέα D300 ή κάποια συμφορουμίτη που την έχει και πάει για άλλα,για να μην πέρνουμε γουρούνι στο σακί ( δλδ αμα χαλάσει να του κάψουμε το σπίτι! )

θενκς Αλεξ.

Φακούς δεν είμαι ο τύπος που του αρέσει να κουβαλάει, ένα καλό zoom φακό θέλω μόνιμα πάνω και είμαι χαρούμενος (με προτίμηση να είναι καλός σε ευρυγώνιο)

Με βαση τα παραπανω και την υπαρξη της πανασονικ LX3 δε νομιζω να χρειαζεσαι πραγματικα (προς το παρον τουλαχιστον) ουτε την D300 ουτε την D700.

Με δεδομενη και την υπαρξη της πολυ καλης 520, στη θεση σου θα μαζευα για FF και μονο, ωστε να πιασει τοπο η αγορα μου (μια και τα κροπ σωματα τεινουν να αλλαζουν πολυ γρηγορα πλεον).

Αλεξ, μάλλον το πιο συμφέρον είναι να πουλήσω την E520 και μετά να χτυπήσω μια νέα D300 ή κάποια συμφορουμίτη που την έχει και πάει για άλλα,για να μην πέρνουμε γουρούνι στο σακί ( δλδ αμα χαλάσει να του κάψουμε το σπίτι! )

χεχε καλός πελάτης που λένε!

Αν είναι πάντως έτσι, και σε ψήνει όντως η D300 αυτήν την στιγμή κάνε έτσι. Δές λίγο στο ebay και σε φόρουμ πόσο πιάνει η μηχανή και ο εξοπλισμός που έχεις για αυτή, και κοίτα μετά για την D300.

Τώρα αν έχεις σκοπό για την D700 είναι άλλη ιστορία τελείως. Αν το έχεις σκοπό να την πάρεις σύντομα πρέπει να σκεφτείς αν σε συμφέρει να παρεμβάλεις άλλη μηχανή ανάμεσα. Καθαρά οικονομικά μιλάω γιατί απο φωτογραφικής άποψης μέχρι να μάθεις την μία θα πάς στην άλλη.
Αυτήν την στιγμή ο εξοπλισμός σου έχει μία αξία ας πούμε 100Ε. Ο ίδιος εξοπλισμός σε 6 μήνες που θα πάρεις την μηχανή (πχ λεμε) θα αξίζει 60Ε

Άν τώρα του αλλάξεις μορφή, πουλώντας τον και αγοράζοντας άλλον, ο νέος εξοπλισμός σου θα έχει μία αξία Α. ΚΑι σε 6 μήνες αυτή η αξία θα έχει μειωθεί σε μία τιμή Β.
Αν η τιμή Β είναι μεγαλύτερη απο 60Ε είναι μία κίνηση που σε συμφέρει οικονομικά. Αλλίως θα ζημειωθείς. Ανεξάρτητα απο την φωτογραφική πλευρά πάντα. Αυτή την ζυγίζεις εσύ και είναι υποκειμενική και μπορεί να καθορίσει αυτή την αποφασή σου. Αλλά καλό είναι να γνωρίζεις τουλάχιστον τα παραπάνω. Να κάνεις ένα guestimate που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Εάν είναι θέμα αίσθησης, πάρε κανένα γομαροτηλεφακό, να αισθανθείς και Terminator. Βέβαια μετά θα ψάχνεις να δεις εάν του φόρεσες την 520 από πίσω ή την ξέχασες :flipout:

χεχε καλός πελάτης που λένε!

Αν είναι πάντως έτσι, και σε ψήνει όντως η D300 αυτήν την στιγμή κάνε έτσι. Δές λίγο στο ebay και σε φόρουμ πόσο πιάνει η μηχανή και ο εξοπλισμός που έχεις για αυτή, και κοίτα μετά για την D300.

Τώρα αν έχεις σκοπό για την D700 είναι άλλη ιστορία τελείως. Αν το έχεις σκοπό να την πάρεις σύντομα πρέπει να σκεφτείς αν σε συμφέρει να παρεμβάλεις άλλη μηχανή ανάμεσα. Καθαρά οικονομικά μιλάω γιατί απο φωτογραφικής άποψης μέχρι να μάθεις την μία θα πάς στην άλλη.
Αυτήν την στιγμή ο εξοπλισμός σου έχει μία αξία ας πούμε 100Ε. Ο ίδιος εξοπλισμός σε 6 μήνες που θα πάρεις την μηχανή (πχ λεμε) θα αξίζει 60Ε

Άν τώρα του αλλάξεις μορφή, πουλώντας τον και αγοράζοντας άλλον, ο νέος εξοπλισμός σου θα έχει μία αξία Α. ΚΑι σε 6 μήνες αυτή η αξία θα έχει μειωθεί σε μία τιμή Β.
Αν η τιμή Β είναι μεγαλύτερη απο 60Ε είναι μία κίνηση που σε συμφέρει οικονομικά. Αλλίως θα ζημειωθείς. Ανεξάρτητα απο την φωτογραφική πλευρά πάντα. Αυτή την ζυγίζεις εσύ και είναι υποκειμενική και μπορεί να καθορίσει αυτή την αποφασή σου. Αλλά καλό είναι να γνωρίζεις τουλάχιστον τα παραπάνω. Να κάνεις ένα guestimate που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Πάντως η D300 συνεχίζει να αποτελεί πολύ θελτικό σώμα για τους nikonians επομένως δεν θα βρείτε εύκολα μηχανή στα μεταχειρισμένα (όπως δεν βρίσκετε και CANON 40D). Επίσης πολύς κόσμος που αγοράζει την D700 την κρατά για δεύτερη μηχανή κι όχι μόνο για backup. Πράγματι αν κάποιος θέλει να φωτογραφίζει από μακριά ο 70-200 + TC 17 σε d300 είναι σαφώς πιο συμφέρουσα λύση από έναν 400 άρη στη d700.

Πάντως η D300 συνεχίζει να αποτελεί πολύ θελτικό σώμα για τους nikonians επομένως δεν θα βρείτε εύκολα μηχανή στα μεταχειρισμένα (όπως δεν βρίσκετε και CANON 40D). Επίσης πολύς κόσμος που αγοράζει την D700 την κρατά για δεύτερη μηχανή κι όχι μόνο για backup. Πράγματι αν κάποιος θέλει να φωτογραφίζει από μακριά ο 70-200 + TC 17 σε d300 είναι σαφώς πιο συμφέρουσα λύση από έναν 400 άρη στη d700.

Έτσι ακριβώς είναι, για κάποιον που δουλεύει κυρίως τελε, το ff δεν έχει να προσφέρει πολλά.

Αν βαλεις τον τελεκονβερτερ 1,7 στην D300 ΚΑΙ σε καθε DX μηχανη τα αποτελεσματα θα ειναι για να κλαις , ριχνει το κοντραστ πολυ κατω και επομενως τα χρωματα , χανει την γρηγορη εστιαση ο φακος και ειναι σαν να κανεις χρηση κανενα ταμρον του 1970 και απο οξυτητα βαρα μαλαμο τα κουμπουρια σου ειναι .

Δεν προτινω με τιποτα τον 70-200 2,8 με τελεκονβερτερ διοτι σακατεβεις απο τον πατο οτι ποιοτητα εχεις αυτος ο φακος .

Σε FX δεν εχω δοκιμασει ακομη τον 70-200 με τελεκονβερτερ 1.7 αλλα θα ριξω καμμια δοκιμη και θα σας ενημερωσο .

Ο 400αρης 2.8 σε FX ειναι φαινομενο και καμμια σχεση με την λυση που προτινες ειναι σαν να λεμε ασπρο και μαυρο τοση μεγαλη διαφορα .

Καλυτερη λυση στην D700 ειναι ο φθηνος και εξαιρετικος 70-300 VR σαν εναλακτικη λυση αλλα ΟΧΙ η d300 με 70-200 & TC 1.7 .

Έτσι ακριβώς είναι, για κάποιον που δουλεύει κυρίως τελε, το ff δεν έχει να προσφέρει πολλά.

Εξαρτατε απο πια σκοπια βλεπεις το θεμα , αν το βλεπεις απο θεμα καποιου ερασιτεχνη με σφικτο budget
τοτε συμφωνο μαζι σου αλλα αν το βλεπεις απο θεμα αριστης ποιοτητας τοτε αλλαζει το ολο θεμα.

Εξαρτατε απο πια σκοπια βλεπεις το θεμα , αν το βλεπεις απο θεμα καποιου ερασιτεχνη με σφικτο budget
τοτε συμφωνο μαζι σου αλλα αν το βλεπεις απο θεμα αριστης ποιοτητας τοτε αλλαζει το ολο θεμα.

Δεν θα έκανα το διαχωρισμό επαγγελματία/ερασιτέχνη, αλλά γεγονός είναι πως για έναν πχ φωτογράφο φύσης/πουλιών, που θέλει κατ' ελάχιστον κάδρο 400mm και πάνω, μία D300 με έναν πχ 300/2.8 (και στο καπάκι και κάποιον μετατροπέα όπου χρειαστεί) μου φαίνεται καλύτερη λύση από μία D700 με τον ίδιο φακό ή ακόμη και με 400ρη.

thank you boys για τις αναλύσεις, πιο πολύ με μπερδέψατε :)
Προς το παρών θα περιμένω λίγο, αλλά θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά!

thank you boys για τις αναλύσεις, πιο πολύ με μπερδέψατε :)
Προς το παρών θα περιμένω λίγο, αλλά θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά!

Η D300 ειναι σουπερ μηχανη αν εχεις μερακι για κατι καλο αγορασε την χωρις δευτερη σκεψη , ριξε και καμμια ματια στο DPGR εκει τελευτεα τις πουλανε πανελαφρος μεταχειρισμενες σε πολυ προσιτες τιμες να μην πω τις σκοτωνουνε τετοιες καταπληκτικες μηχανες .

Το "Ρ" σου προτείνει ζεύγη ταχυτήτων & διαφραγμάτων με τα οποία θα έχεις σωστή εκφώτιση.
Στο "Μ" πρέπει να τα υπολογίσεις όλα μόνος σου.

Συνήθως, χρησιμοποιούμε το "Α" καθότι μέσω του διαφράγματος θέλουμε να ελέγχουμε το βάθος πεδίου, κι αφήνουμε τη μηχανή ν' αποφασίσει μόνη της για την ταχύτητα.

cyprus
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί βγαίνει έτσι ο ουρανός?

Attachments

• DSC_0673.jpg
    DSC_0673.jpg
    121.9 KB · Views: 39
Last edited:
σιγουρα ειναι θεμα συμπιεσης σε jpg και το quality που εχεις επιλεξει
δες στα RAW σου αρχεια αν φαινεται ετσι