Cobra Kai [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 21 46.7%
  • Πολύ Καλή

Votes: 16 35.6%
  • Καλή

Votes: 2 4.4%
  • Μέτρια

Votes: 6 13.3%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    45
Ε ναι αλλα πλεον αρχη εχει και τελειωμο δεν εχει. Σταματησε να ειναι χαριτωμενο και εγινε σαχλο το θεμα με το ψευτοξυλικι επειδη το τραβηξαν τοσο. Δε λεω, τα παππουδια κατι νιωθουμε αλλα μην τα εξιδανικευουμε. Η σειρα ειναι μια ταινια καρατε κιντ ανα σεζον τραβηγμενη απο δυο σε πεντε ωρες. Και απο ηθοποιιες...

Τον μακαρίτη Ρότζερ Μουρ που έπαιζε ξύλο με τους κακούς με τη χαρακτηριστική κίνηση-καρατιά, τον έχεις δει; Κάπως έτσι, σε σύγχρονη έκδοση, είναι και το ξύλο της σειράς. Τα υπόλοιπα, όμως, για όσους έχουν μεγαλώσει στη δεκαετία του '80, αξίζουν. Ο ορισμός του guilty pleasure.

Ααα κλασσικο ! Τοτε οταν ημασταν πιτσιρικαδες λεγαμε "του ριξε μια καρατια" LOL ! Δεν ξεραμε τιποτ'αλλο τοτε. Μεχρι και ο Βεγγος (Θου Βου) καρατιες εριχνε :flipout:

Το καράτε ή αν θέλετε το ξύλο της σειράς ( ήμαρτον τι συζητάμε ) είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό των ταινιών.
Ε δεν πιστεύω κάποιος να πήγαινε στο σινεμα να δει τα Karate kid ελπίζοντας ότι θα δει "ταινία με καλό ξύλο;"

Ε τι αλλο εκτος απο ξυλο να συζητησουμε. Και οταν ειχα παει να δω το καρατε κιντ σε πληροφορω οτι πηγα να δω καλο ξυλο... και οταν πηγαινε να του καταστρεψει το ποδι με υπουλες κλωτσιες ηταν ολα τα λεφτα... Τι να παω να δω ταινια καρατε που να μην εχει καλο ξυλο και με υπουλα χτυπηματα απο τον κακο...βρωμοξυλο δηλαδη

Cicadelic Ranger πήγαινε δες την 2η σεζόν του Warrior άμεσα!

Είναι καλύτερη από την 1η! ;)

Είδα τα 2 πρώτα εδώ..
οκ μου τράβηξε το ενδιαφέρον.. για να δούμε!

Σίγουρα δεν περιμένουμε πολύ τραβηγμένα πράγματα εδώ.. :cool:

Καλησπέρα.Επιτρεψτε μου να πω και γω τη γνώμηου για το kobra kai.Μου άρεσαν πολύ οι δύο κύκλοι, τόσο η νότα νοσταλγίας που έφεραν όσο και η προσπάθεια του να γίνει ο Τζωνι συμπαθής.Στον τρίτο κύκλο η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα σε μεγάλο βαθμό από την αργή εξέλιξη και την έλλειψη σημαντικών ανατροπών.Μεχρι το τελευταίο επεισόδιο βεβαίως αυτά γιατί στο τέλος γίνεται πραγματικά χαμός και η σειρά μας ανταμοιβει σε μεγάλο βαθμό για την υπομονή μας το προηγούμενο διάστημα.Οσον αφορά στην ποιότητα του ξύλου και του καράτε όπως είπε και ένας φίλος νωρίτερα δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο και το καράτε κάθε αυτό δεν ήταν ακριβως το αντικείμενο ποτέ στις ταινίες.Φανταστειτε εκείνα τα χρόνια ένας ξάδερφος μου έκανε κουνγκ φου σε κορυφαίο επίπεδο και ο δάσκαλος του τους έλεγε να βλέπουν Τζάκι Τσαν για να μαθαίνουν, ούτε καν Bruce Lee.Διαφορετικη τεχνη βεβαίως από το καράτε ,αλλά θέλω να πω πως μερικές φορές οι γνωστες μπορεί να δουν παραπάνω πράγματα από εμάς σε ταινίες που δεν δίνουμε τόση σημασία η δεν μας κάθονται καλά στο μάτι. Υγ. Το warrior που μπορούμε να το δούμε;

Απάντηση: Re: Cobra Kai [YouTube Red / Netflix]

Ε τι αλλο εκτος απο ξυλο να συζητησουμε. Και οταν ειχα παει να δω το καρατε κιντ σε πληροφορω οτι πηγα να δω καλο ξυλο... και οταν πηγαινε να του καταστρεψει το ποδι με υπουλες κλωτσιες ηταν ολα τα λεφτα... Τι να παω να δω ταινια καρατε που να μην εχει καλο ξυλο και με υπουλα χτυπηματα απο τον κακο...βρωμοξυλο δηλαδη
Και ευχαριστηθηκες;
Αν το ευχαριστηθηκες και το βρήκες καλό τότε θα σου αρέσει και της σειράς.
Μην σου πω πως είναι και καλύτερο στις μάχες των νεαρών.
Σε σχέση με τις ταινίες που περίμενες απλώς στο τέλος να σηκώσει το ποδάρ του ο Ραλφ είναι σαφώς πιο προχωρημένο

Το διάβασα.. :cool:

Προφανώς δεν θέλουν/μπορούν να πουν περισσότερα.. γιατί κάτι παίζει.. :p

Oχι νομιζω Κωστα.

Η ταινια ακουμπαει και εκμεταλευεται την συναισθηματικη μας παλινδρομηση στα ερεθισματα της νεοτητας μας ανατρεποντας τα.

Ετσι νομιζω οτι δεν θα σου πει τιποτα. Εκτος αν δεις την πρωτη ταινια μονο πρωτα (ασε το νο2 και το νο3 η πρωτη φτανει να μπεις στο κλιμα)

Σωστά..

Η σειρά έχει πολλές συνδέσεις όπως είδα με τις ταινίες..
και είναι βασικό να ξέρεις την προιστορία..

Τρελό fan service η 3 σεζόν. Απο την πρώτη σεζόν είχα να νιώσω έτσι (οταν είχε βγεί πριν 2+ χρόνια) που έβλεπα τους παλιούς ήρωες να επιστρέφουν, εδώ τώρα αναστήθηκαν οι πάντες!!

Η σειρά όντως προυποθέτει να έχεις δει το Original Μοvie (διαθέσιμο κι αυτο στο netflix) αλλα και να έχεις αναπτύξει κι εναν εφηβικό δεσμό μαζι της (2-3 θεάσεις ως πιτσιρικάς) για να πατήσει στο συναίσθημα σου.

Η σειρά θυμίζει και ένα άλλο πράγμα... Ότι γερνάμε :(
Από εκεί και πέρα ο τρίτος κύκλος δεν είναι τόσο δυνατός όσο οι 2 πρώτοι. Το cobra kai είναι cobra Kai δεν αλλάζει δεν θέλω να πετάξω spoiler
Από ξύλο αρκετές καλές κινήσεις έχει το γεράκι.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η σειρά θυμίζει και ένα άλλο πράγμα... Ότι γερνάμε :(
Από εκεί και πέρα ο τρίτος κύκλος δεν είναι τόσο δυνατός όσο οι 2 πρώτοι. Το cobra kai είναι cobra Kai δεν αλλάζει δεν θέλω να πετάξω spoiler
Από ξύλο αρκετές καλές κινήσεις έχει το γεράκι.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

+1. Και μένα ο τρίτος κύκλος μου φάνηκε λίγο μια από τα ίδια από υπόθεση και ένα κλικ πιο κάτω από τους δυο πρώτους. Το επεισόδιο, όμως, στην Ιαπωνία και η εξήγηση του background του Kreese ήταν πραγματικά πολύ καλά ως σεναριακά ευρήματα. Και το κάμεο της Σου είχε μια συγκίνηση, αλλά ήταν πολύ μικρό. Παρόλα τα μείον της, η σειρά εξακολουθεί να παραμένει αρκετά εθιστική, ώστε να την ξεπετάξω σε ένα βράδυ.

Υ.Γ.1. Πως να μη μας θυμίζει ότι γερνάμε, όταν συνειδητοποιείς ότι το Καράτε Κιντ εξηντάρισε και σε λίγο θα βγεί στη σύνταξη. Πάντως, τον παραδέχομαι τον άτιμο! Φράπα είναι το δέρμα του και περνάει άνετα για σαρανταπεντάρης στη σειρά.

Υ.Γ.2. Ο Ζάμπκα φαίνεται ωραίος τύπος και κρίμα που δεν έκανε μεγαλύτερη καριέρα. Έχει επίσης βέρα κωμική φλέβα στην ερμηνεία του.

Υ.Γ.3. Θεός ο Martin Kove ως Kreese. Αρχετυπικός κακός, βγαλμένος απευθείας από τη δεκαετία του '80. Στην εποχή του υπήρχαν πολλοί σαν και αυτόν και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει. Τώρα, απλώς μονοπωλεί όποια σκηνή εμφανίζεται, παίζοντας με μοναδική ηρεμία και απάθεια τον ψυχάκια. Τέτοιες φάτσες, απλώς δεν υπάρχουν σήμερα.

Υ.Γ.4. Από ξυλίκι, η σειρά ήδη ειπώθηκε ότι είναι λίγο χάι φάι-χιουντάι.

Υ.Γ.5. Τέλος, η σειρά προσφέρεται για οφθαλμόλουτρο. Ματάρες η γυναίκα του Λαρούσο και καλή νταρντανίτσα η κόρη του. Ωραία γκομενάκια η Τόρι και η Moon.

Λοιπόν.. εγώ είμαι στην 1η σεζόν, και όντως κόλλησα πάλι! ;)

Όντως, πολύ καλή η γυναίκα του! :cool:
Και τα άλλα 2 γκομενάκια της κόρης του.. τα θέλουν.. :p

Έμαθα και ότι έφυγε ο Pat Morita το 2005.. :-|
https://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Morita

60άρης τώρα ο Daniel! :cool:

Για μένα που δεν έχω δει ποτέ την ταινία του 80κάτι αξίζει να κάτσω να δω τη σειρά;

Κώστα, άμα σου αρέσει το Stranger Things νομίζω μπορείς άνετα να κάτσεις να δεις και την παλιά ταινία πρώτα.. :cool:

+1. Και μένα ο τρίτος κύκλος μου φάνηκε λίγο μια από τα ίδια από υπόθεση και ένα κλικ πιο κάτω από τους δυο πρώτους. Το επεισόδιο, όμως, στην Ιαπωνία και η εξήγηση του background του Kreese ήταν πραγματικά πολύ καλά ως σεναριακά ευρήματα. Και το κάμεο της Σου είχε μια συγκίνηση, αλλά ήταν πολύ μικρό. Παρόλα τα μείον της, η σειρά εξακολουθεί να παραμένει αρκετά εθιστική, ώστε να την ξεπετάξω σε ένα βράδυ.

Υ.Γ.1. Πως να μη μας θυμίζει ότι γερνάμε, όταν συνειδητοποιείς ότι το Καράτε Κιντ εξηντάρισε και σε λίγο θα βγεί στη σύνταξη. Πάντως, τον παραδέχομαι τον άτιμο! Φράπα είναι το δέρμα του και περνάει άνετα για σαρανταπεντάρης στη σειρά.

Υ.Γ.2. Ο Ζάμπκα φαίνεται ωραίος τύπος και κρίμα που δεν έκανε μεγαλύτερη καριέρα. Έχει επίσης βέρα κωμική φλέβα στην ερμηνεία του.

Υ.Γ.3. Θεός ο Martin Kove ως Kreese. Αρχετυπικός κακός, βγαλμένος απευθείας από τη δεκαετία του '80. Στην εποχή του υπήρχαν πολλοί σαν και αυτόν και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει. Τώρα, απλώς μονοπωλεί όποια σκηνή εμφανίζεται, παίζοντας με μοναδική ηρεμία και απάθεια τον ψυχάκια. Τέτοιες φάτσες, απλώς δεν υπάρχουν σήμερα.

Υ.Γ.4. Από ξυλίκι, η σειρά ήδη ειπώθηκε ότι είναι λίγο χάι φάι-χιουντάι.

Υ.Γ.5. Τέλος, η σειρά προσφέρεται για οφθαλμόλουτρο. Ματάρες η γυναίκα του Λαρούσο και καλή νταρντανίτσα η κόρη του. Ωραία γκομενάκια η Τόρι και η Moon.
Πόσο δίκιο έχεις σε όλα.Μονο στο 5 έχω ενστάσεις.

Ενα σωρό easter eggs η 3η σεζον! νομιζω πως τα περισσότερα τα πιάσαμε ακομα κι αν δεν ηταν direct η αναφορά τους.
https://www.youtube.com/watch?v=pweEH8Gda2o

ΥΣ Πάντως διάβασα ξανά την αρχη αυτού του νήματος... ποσο έξω έπεσαν οσοι ετρεξαν να σταυρώσουν την σειρα πριν την δουν... οχι οτι ειναι αριστούργημα αλλα σαφως πολυ πολυ καλύτερη όλων των προσδοκιών στο σύνολο της.