cold start απο Usb

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,996
Αθηνα
Εχω διαβασει οτι αυτο ειναι θεμα μητρικης και αν επιτρεπει να περασει ρευμα προς τα usb οταν ο υπολογιστης ειναι τελειως κλειστος (δεν μιλαω για sleep/hibernation). Εχει κανενας ιδεα πως λεγεται αυτο το feature των motherboards που το επιτρεπουν αυτο; ρωταω ωστε να ξερω οταν ψαχνω στη σελιδα του κατασκευαση, αν το υποστηριζει ή οχι.

Ο λογος που ρωταω ειναι ωστε να μπορει να ανοιγει το htpc με τηλεχειριστηριο (που συνηθως αναγνωριζεται και ως usb keyboard). Προς το παρον στο μηχανημα μου, το αφηνω σε hibernation ωστε να εχω αυτην την ευκολια.

Όσες m/b στέλνουν ρεύμα στις USB είναι για φόρτιση συσκευών όταν το PC είναι κλειστό. Να ανοίξεις PC από USB mouse/keyboard δεν γίνεται -- μόνο αν είναι συνδεμένα σε PS/2 θύρα. Εξαίρεση αποτελούν τα sleep states βέβαια.

Μια αντιπρόταση θα ήταν να εγκαταστήσεις ένα IR switch στο tower.
http://www.instructables.com/id/Universal-IR-Remote-Power-Switch-for-PC/

Προσωπικά απλά κάνω τον κόπο να σηκωθώ και να το ανοίξω :)

Μια χαρά υποστηρίζεται το startup από USB σε πολλές μητρικές.
Δεν ξέρω πως λέγεται το feature αλλά είναι αρκετά κοινό, το υποστηρίζει και μια μητρική 10ετίας που έχω.
Αν όμως υπάρξει διακοπή ρεύματος (είτε το PC είναι ανοικτό είτε κλειστό) δεν λειτουργεί.

Re: Απάντηση: cold start απο Usb

Δεν ξέρω πως λέγεται το feature αλλά είναι αρκετά κοινό, το υποστηρίζει και μια μητρική 10ετίας που έχω.
Αν όμως υπάρξει διακοπή ρεύματος (είτε το PC είναι ανοικτό είτε κλειστό) δεν λειτουργεί.
Ευχαριστώ! Μήπως φαίνεται από το BIOS πως λέγεται;

Σε μια πιο σύγχρονη asrock με uefi η επιλογή είναι enable usb keyboard/remote power on + enable usb mouse power on και το description enable power on from s5 state (power off δλδ).
Έχει επίσης επιλογή για ps2 keyboard power on αλλά δεν αναφέρει απαιτούμενο state.
Αλλά όπως είπα αν υπάρξει διακοπή ρεύματος (γενικά διακοπή της τάσης του τροφοδοτικού - κλείσιμο/άνοιγμα απ'το on/off του, τράβηγμα της πρίζας) δεν δουλεύει - προφανώς κρατάει κάποια τάση σε κάποια usb pins γι'αυτό το λόγο.
Στην παλιά gigabyte που είπα πιο πάνω είναι αδύνατο να δω το bios γιατί είναι στο πατρικό μου αλλά δουλεύει και headless.

Re: Απάντηση: cold start απο Usb

Ενδιαφέρον... φαίνεται πως πολλές AsRock το υποστηρίζουν... Κανένα από τα δικά μου PC δεν το υποστήριζε πάντως, μόνο PS/2.