Δημήτρης Δ.
Supreme Member
- 21 June 2006
- 5,454
Re: Σκέψη για διαφορετική τοποθέτηση. Τί γίνεται με ένα μεγάλο κεντρικό, όμως;
Παναγιώτη, δεν ανατρέπονται οι ισχυρισμοί νομίζω το φαινόμενο είναι υπαρκτό, το θέμα είναι κατά πόσο ακούγεται. Και φυσικά στα οποια ηχεία, υπάρχουν παρόμοια "λάθη" και συμβιβασμοί σε άλλο περισσότερα και σε άλλο λιγότερα. Το δε ΜΤΜ, μπορεί σε οριζόντια εφαρμογή να έιναι "λάθος" σε κάθετη όμως θεωρηται πολύ καλή επιλογή.
Η καλύτερη τοποθέτηση νομίζω, το ενα κεντρικό πάνω (και κοντά) στο άλλο με τα δυο τουιτερ κατάκορυφα ευθυγραμμισμένα...
Μάλιστα, κατάλαβα.
Οπότε, τί θα γίνει αν τοποθετήσω τα δύο κεντρικά, όχι δίπλα-δίπλα στο κάτω μέρος της οθόνης, αλλά ένα στο κάτω και ένα στο πάνω μέρος της οθόνης; Κι αυτό με βάση τα όσα συζητάμε, λόγω του ότι πια τα tweeters των δύο ηχείων δεν θα είναι στον ίδιο οριζόντιο άξονα, αλλά στον ίδιο κατακόρυφο. Σύμφωνα με όσα λέτε, το πρόβλημα (αν υπάρξει) περιορίζεται μέχρις εξαφανισμού.
Αν και ο Δημήτρης έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα, που ανατρέπει τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της θεωρίας του φαινομένου του "κτενωτού φίλτρου": αυτό του ένός και μόνου κεντρικού ηχείου, του οποίου τα drivers είναι Μ-Τ-Μ (για να μην πω ότι πιθανόν να υπάρχουν και υλοποιήσεις με δύο tweeters). Οπότε;.......
-
Παναγιώτη, δεν ανατρέπονται οι ισχυρισμοί νομίζω το φαινόμενο είναι υπαρκτό, το θέμα είναι κατά πόσο ακούγεται. Και φυσικά στα οποια ηχεία, υπάρχουν παρόμοια "λάθη" και συμβιβασμοί σε άλλο περισσότερα και σε άλλο λιγότερα. Το δε ΜΤΜ, μπορεί σε οριζόντια εφαρμογή να έιναι "λάθος" σε κάθετη όμως θεωρηται πολύ καλή επιλογή.
Η καλύτερη τοποθέτηση νομίζω, το ενα κεντρικό πάνω (και κοντά) στο άλλο με τα δυο τουιτερ κατάκορυφα ευθυγραμμισμένα...