Combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή biss

Re: Δορυφορικός combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή κλειδιών BISS

γεια σας και απο εμενα
ο spiderbox 9000 ειναι πιο ευκολος σε σχεσει με τον edision argus mini
βαζεις συχνοτητα και ενα κλειδι και ξεκλειδωνουν ολα τα καναλια της συχνοτητας
τοσο απλα ουτε service pid ουτε τιποτα
εχω δουλεψει edision argus mini 2in1 και edision progressiv για χειροκινιτα ειναι χρονοβορα η διαδικσια
οσο για τον opticum 9600 prima ακομα πιο δυσκολα
ο spiderbox ειναι παιχνιδι και δεν κολλαει ποτε οσο και να τον παλευεις οπως οι περισοτεροι αλλοι
κι απο εικονα απλα τελεια και για επιβεβεωση περιμενω να ποσταρουν και αλλοι κατοχοι spiderbox

Last edited by a moderator:

Αλήθεια, ένα μπισκότο όχι 8άρι αλλά 16άρι πώς το περνάτε στους δέκτες σας; Έχει άλλο τρόπο;

@panostev: Μήπως να μας εξηγούσες τον λόγο για τον οποίο έχεις ανεβάσει το ίδιο post 5-6 φορές από χθες το βράδυ;

Η ερώτησή σου έχει μεταφερθεί στο νήμα του δέκτη:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ive-HD?p=1056480353&viewfull=1#post1056480353

Κάνε υπομονή, και αν κάποιος γνωρίζει θα σου απαντήσει.....

Last edited:

συγνωμη που το ανεβασα πολες φορες αλλα νομιζα οτι δεν ειμουν στο σωστο post και δεν εχω βρει ακομα την λυση
sorry
αν ξερει καποιος για την ερωτηση μου ασ μου πει
ευχαριστω

Απάντηση: Re: Δορυφορικός combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή κλειδιών BISS

δε ξέρω αν έχεις δοκιμάσει το τρίκ, όταν έχεις 2-3-4... κανάλια στην ίδια συχνότητα με το ίδιο μπισκότο φτάνει να το τοποθετήσεις μία μόνο φορά.
από τους ποιο απλούς και λειτουργικούς δέκτες είναι οι technomate
Σωστός! Αρκεί να τρώνε ίδιο μπισκότο κι ας είναι και σε διαφορετικές συχνότητες.:2thumb22sup:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Δορυφορικός combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή κλειδιών BISS

Εγώ σε digital box 1200 και edision argus mini με λογισμικό τύπου Άμσταρ 1.4.54 παρατήρησα ότι η συχνότητα εκπομπής του καναλιού που έχει το αρχείο των κωδικών πρέπει να είναι η ίδια με αυτή που λαμβάνει ο δέκτης . Αν δεν είναι η ίδια πχ λόγω ολίσθησης του τοπικού ταλαντωτή του lnb τότε δεν παίζει το κανάλι . Αυτό το έπαθα πριν λίγο καιρό όταν φόρτωσα πρόσφατο έτοιμο αρχείο κωδικών και δεν έπαιζαν τα κανάλια του οπαπ στις 13Α ούτε τα κανάλια της ντίτζεα και ψαχνόμουν, όταν διόρθωσα την συχνότητα όλα εντάξει. Αυτοί οι δέκτες έχουν ελληνικό egp και ελληνικό txt. Στα κανάλια της ντίτζεα φορτώνουν το πρόγραμμα τους για μία αν δεν κάνω λάθος εβδομάδα. Παρατήρησα μόνο ότι δεν βγαίνουν οι ελληνικοί υπότιτλοι από το τελετέξτ στις καινούριες σειρές του Μέγα. Εμφανίζεται μια γραμμή υποτίτλων κολλάει και δεν εμφανίζονται οι υπόλοιπες. Στο χωριό στο πατρικό μου έχω έναν εντισιον χάι σπείντ και εδώ ισχύουν περίπου τα ίδια με πιο πάνω, ελληνικό egp και txt όχι υπότιτλοι από το Μέγα, δεν εμφανίζονται καθόλου . Όπως έγραψε και άλλο μέλος πιο πάνω πάμε στο κανάλι που μας ενδιαφέρει πατάμε info δύο φορές, μετά το κόκκινο πλήκτρο πάλι δυο φορές και εμφανίζεται η κάρτα αλλαγής του κωδικού κατευθείαν αντί να κάνουμε ποδόγυρο από μενού σε υπομενού. Υπάρχει επίσης και πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε ένα αρχείο κωδικών έστω και παλιό και να διορθώσουμε πιο εύκολα με το pc αυτούς που μας ενδιαφέρουν. Παλιότερα δεν θυμάμαι αν ήταν από το λογισμικό ή από το αρχείο των κωδικών κάθε κωδικός ενός καναλιού έπρεπε να εισαχθεί δυο φορές σαν μονός και ζυγός. Το μόνο πρόβλημα με αυτούς τους δέκτες είναι ότι δεν υπάρχει ένας έντιτορ της προκοπής για να μπορεί κάποιος να φτιάξει τις λίστες καναλιών που επιθυμεί. Επιφυλάσσομαι αν έχει βγει κάποιος και δεν τον γνωρίζω. Πριν μερικούς μήνες που έψαχνα ακόμα και με πληρωμή δεν δούλευε σωστά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τους παραπάνω δέκτες !

Χωρίς παρεξήγηση φίλε, άφηνε και καμιά σειρά...Πόνεσαν τα μάτια μας:cool4:

Ρώτησα και πριν, αλλά δεν απάντησε κανείς. Ένα μπισκότο όχι 8άρι αλλά 16άρι πώς το περνάτε στους δέκτες σας;
Έχω τον edision argus mini ip και δεν το έχω βρει πως γίνεται με τη διαδικασία info- info , κόκκινο ...

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Το BISS έχει πάντα ένα DVB-CSA control word (CW), το οποίο είναι 8 bytes, με τα δύο bytes checksum.

Δεν είναι πάντα έτσι. Πρόσφατη περίπτωση τα ιταλικά μπισκότα για τα Rai 3 TGR FVG, Rai Yoyo, Rai 5 και RAI HD.
Το καθένα από αυτά θυμίζω ότι αποτελούνταν από 2 σειρές 8μπυτων κλειδιών.

Η διαδικασία που έγραψα ινφο ινφο κόκκινο κόκκινο γίνεται σε λογισμικό άμσταρ μενού. Σε μενού με άλλα γραφικά δεν δοκίμασα και δεν ξέρω ακριβώς.

Μήπως εννοείς τα dcw που δημοσιεύονται κατά καιρούς από κωδικοποιημένα κανάλια διαφόρων συστημάτων και φωτίζουν για λίγο; Και σε ορισμένους δέκτες τα βάζουν μέσα στη λίστα των μπίς; Έψαξα στους μπίς κωδικούς από το μενού του δέκτη και στο τέλος έχει και με 16 bytes , ένας από αυτούς αφορούσε το xtc tv ο οποίος πρέπει να είναι dcw και είδα ότι μπορεί να γίνει διόρθωση πρώτα τα 8 και μετά τα άλλα 8. Όταν όμως εμφανίσεις την κάρτα αλλαγής κωδικού από την συντόμευση ινφο ινφο κόκκινο κόκκινο μπορείς να αλλάξεις μόνο τα πρώτα 8.

Nαι, έτσι ακριβώς. Συνήθως τα 16άρια δεν μένουν για πολύ καιρό.

Και στον edision argus mini ip με το λογισμικό του έχουμε τη διαδικασία info- info , κόκκινο, αλλά μπορείς να αλλάξεις μόνο τα πρώτα 8.
Και ρωτώ μήπως με κανα βελάκι κατεβαίνουμε από τα πρώτα 8 και στη 2η σειρά για τα δευτερα 8 χωρίς να μπούμε μενού, υπομενού κλπ. κλπ......

Υ.Γ. Σωστός με τις παραγράφους:grinning-smiley-043

Petestry όπως έγραψα, για τον Edition Argus mini με original firmware, η διαδικασία είναι info-info-πράσινο κουμπί. Αν πλέον (καινούρια firmware κτλ) έχει αλλάξει και είναι info-info-κόκκινο, δεν το ξέρω. Όταν τον είχα εγώ η διαδικασία ήταν όπως περιέγραψα.

Το BISS όπως σωστά είπε ο Παναγιώτης, έχει ΟΚΤΩ ζεύγη αριθμών του 16αδικού συστήματος (και ΟΧΙ γράμματα και αριθμούς, όπως λανθασμένα το λένε κάποιοι). Δύο από τα 8 (το 4ο και το 8ο) είναι checksums, προκύπτουν δλδ από την πρόσθεση των προηγούμενων τριών.

Το μεγαλύτερα "μακαρόνια" στα οποία αναφέρεσαι δεν είναι ΚΛΕΙΔΙΑ BISS, αλλά CCW/DCW ή αλλιώς constant/direct control words. ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα, αλλά τις διαφορές τους δεν τις ξέρω. Απλά επειδή "δεξιά και αριστερά" μπαίνουν σε "διάφορα αρχεία τύπου *.cw ή *.key" με τον ίδιο τρόπο όπως τα BISS, πολύς κόσμος νομίζει οτι είναι και τέτοια. Όπως δε σωστά παρατήρησες, τα CCW/DCW δεν κρατάνε για πολύ.

Τώρα βγαίνει κάποιο νόημα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση και επιβεβαιώνω ότι η διαδικασία στον Edition Argus mini με original firmware είναι info-info-πράσινο κουμπί.

Έχεις δίκιο στον χάι σπείντ με λογισμικό ορίτζιναλ η συντόμευση είναι info-info-πράσινο κουμπί.
Ομολογώ ότι δεν το ήξερα και όταν ήθελα να κάνω κάποια αλλαγή σε κωδικό εδώ στο χωριό έπρεπε να τρυγυρίζω από μενού σε μενού...

Απάντηση: Re: Δορυφορικός combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή κλειδιών BISS

Petestry όπως έγραψα, για τον Edition Argus mini με original firmware, η διαδικασία είναι info-info-πράσινο κουμπί. Αν πλέον (καινούρια firmware κτλ) έχει αλλάξει και είναι info-info-κόκκινο, δεν το ξέρω. Όταν τον είχα εγώ η διαδικασία ήταν όπως περιέγραψα.

Το BISS όπως σωστά είπε ο Παναγιώτης, έχει ΟΚΤΩ ζεύγη αριθμών του 16αδικού συστήματος (και ΟΧΙ γράμματα και αριθμούς, όπως λανθασμένα το λένε κάποιοι). Δύο από τα 8 (το 4ο και το 8ο) είναι checksums, προκύπτουν δλδ από την πρόσθεση των προηγούμενων τριών.

Το μεγαλύτερα "μακαρόνια" στα οποία αναφέρεσαι δεν είναι ΚΛΕΙΔΙΑ BISS, αλλά CCW/DCW ή αλλιώς constant/direct control words. ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα, αλλά τις διαφορές τους δεν τις ξέρω. Απλά επειδή "δεξιά και αριστερά" μπαίνουν σε "διάφορα αρχεία τύπου *.cw ή *.key" με τον ίδιο τρόπο όπως τα BISS, πολύς κόσμος νομίζει οτι είναι και τέτοια. Όπως δε σωστά παρατήρησες, τα CCW/DCW δεν κρατάνε για πολύ.
Συμφωνω..
Με το Orton Key Editor 1.8 ENG μπορουμε να περασουμε τα ccw στον μινι

Δεν είναι πάντα έτσι. Πρόσφατη περίπτωση τα ιταλικά μπισκότα για τα Rai 3 TGR FVG, Rai Yoyo, Rai 5 και RAI HD.
Το καθένα από αυτά θυμίζω ότι αποτελούνταν από 2 σειρές 8μπυτων κλειδιών.

Αυτά δεν είναι BISS. Είναι constant CW από σύστημα Nagra. Καμία σχέση. Το BISS είναι πάντα ένα CW.

Απάντηση: Δορυφορικός combo δέκτης με εύκολη εισαγωγή κλειδιών BISS

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα ψάχνω και εγώ καινούργιο δέκτη όπως του τίτλου αλλά να είναι και media player μαζί ο edision mini plus 2 in 1 θα μου κάνει αυτά που θέλω; σε αυτή την τιμή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

O edision παιζει αρχεια αλλα δεν ειναι και υπολογιστης....Προφανως ειναι θεμα codecs και καποια αρχεια δεν τα υποστηριζει....Γενικα εγω βλεπω της ταινιες που κατεβαζω ανετα παντως.....

Γεια σας παιδιά....Διάβασα το αρχικό post του malakudi που είναι από πέρυσι βεβαια αλλά επειδή και το δικό μου θέμα έχει να κάνει με biss θα ήθελα να ρωτήσω.....Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει......Επεσε στα χέρια μου ένας edision Hypnos.....Μπορούν να μπουν σε αυτόν biss κλειδιά για την digea στις 3 μοίρες ή δεν δέχετε ?
Εχω και έναν ξεχασμένο Humax που νόμιζα ότι μπορούσε να πάρει αλλά μου είπαν ότι δεν γίνετε διότι τα κανάλια της digea είναι DVB-S2......το ίδιο ισχύει και για τον hypnos ?....διότι κάποια άλλα μοντέλα edision με τις τελευταίες αναβαθμίσεις μπορούν να τα παίξουν.