Commander 8600 HD ή κάτι άλλο?

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,067
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αν και καποιος συμφορουμιτης θα το εχει ξαναρωτησει εχω την εξης απορια:
Εχω στο εξοχικο (Αστρος Κυνουριας) λογω χαμηλου (ποιοτικα) σημματος Rf κανει ενα συμβολαιο με Nova και συγκεκριμενα το Start Pack ωστε να βλεπω με αξιοπρεπεια τα ελληνικα καναλια!
Εχω προς το παρον εναν παλιο δεκτη της Nokia Τον Mediamaster (Νομιζω τον 9200)
ο οποιος εχει αρχιζει και τα παιζει!
Σαν τηλεοραση χρησιμοποιω μια Samsung 40 A656 Full Hd
Σκεφτομαι να αντικαταστησω τον Nokia Με εναν δεκτη Commander τον 8600 HD
Ενας εκει τεχνικος μου ειπε καλα λογια για αυτον τον δεκτη!
Εσεις τι πιστευετε?
Τον εχει καποιος με καρτα Nova να μας πει εντυπωσεις?
Εψαχνα και για τυχον Photos απο μενου αλλα δεν βρηκα τιποτα!
Σαν τιμη μου τον δινει 240 Ευρω.
Να τον παρω η μπορω σε αυτα τα χρημματα να παρω κατι καλυτερο?
Σιγουρα οτι παρω θα το συνδεσω και μεσω Scart για να γυρναει ευκολα το καναλι στην εισοδο του δεκτη (λογω γονιων που δεν ειναι και πολυ του ''Αθλημματος'') αλλα και μεσω HDMI για να παιρνω το μεγιστο ποιοτικα οταν βλεπω εγω!
Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Καλό θα είναι ο HD δέκτης να ενσωματώνει και δέκτη DVB-T Mpeg-4 στην περίπτωση που δεν το υποστηρίζει η τηλεόραση, ώστε να αποφευχθεί η αγορά ενός ακόμη κουτιού στο εγγύς μέλλον.
Οι Opticum Combo HD τι λένε από λογισμικό? (σταθερότητα - φιλικότητα προς τον χρήστη)

οι εμπειροι θα σου απαντησουν σε αυτο.
κοιτα την τιμη εδω http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=1811&proionID=3199
Στο λινκ του progressive στην περιγραφή των χαρακτηριστικών του δέκτη αναφέρεται:
"Υποστηρίζει τα HD κανάλια του DIGITALB"

Οσοι όμως είναι ενημερωμένοι, γνωρίζουν καλά ότι τα HD κανάλια του Αλβανικού πακέτου παίζουν μόνο στον ιδιοκτησιακό δέκτη..

Στο λινκ του progressive στην περιγραφή των χαρακτηριστικών του δέκτη αναφέρεται:
"Υποστηρίζει τα HD κανάλια του DIGITALB"

Οσοι όμως είναι ενημερωμένοι, γνωρίζουν καλά ότι τα HD κανάλια του Αλβανικού πακέτου παίζουν μόνο στον ιδιοκτησιακό δέκτη..

ok Αλεξη, σιγουρα δεν παιζει τα hd του Digitalb. ισως πριν παντρεψουν την καρτα να ειχε γραφτει το κειμενο. αν δεις το ονομαζει και σαν νεο προιον.

Καλό θα είναι ο HD δέκτης να ενσωματώνει και δέκτη DVB-T Mpeg-4 στην περίπτωση που δεν το υποστηρίζει η τηλεόραση, ώστε να αποφευχθεί η αγορά ενός ακόμη κουτιού στο εγγύς μέλλον.
Οι Opticum Combo HD τι λένε από λογισμικό? (σταθερότητα - φιλικότητα προς τον χρήστη)
Σωστο περι του Mpeg 4 Dvb-t αλλα το συγκεκριμενο ''Ψεγαδι'' της υποθεσης θα τους το λυσω με μια μοντουλα ωστε να χρησιμοποιουν το παρεχομενο τηλεκοντρολ της Tv , εφοσον ευτυχως η Tv των γονιων μου τους παρεχει CI υποδοχη!
Μαλλον για τον Commander Με βλεπω!
Αν καποιος κατοχος εχει τον Commander ας ριξει καμια φωτο απο τα μενου.-bye-

Έχω τον Commander, παροπλισμένο πλέον. Πλεονέκτημα η ταχύητητά του, μειονέκτημα η απογοητευτική ποιότητα εικόνας του κυρίως σε SD εικόνα, καθώς και το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί του απο πλευράς υποστήριξης, ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να αναβαθμίσουν το firmware!

Απάντηση: Re: Commander 8600 HD ή κάτι άλλο?

Έχω τον Commander, παροπλισμένο πλέον. Πλεονέκτημα η ταχύητητά του, μειονέκτημα η απογοητευτική ποιότητα εικόνας του κυρίως σε SD εικόνα, καθώς και το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί του απο πλευράς υποστήριξης, ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να αναβαθμίσουν το firmware!
ποιο firmware εχεις στον δεκτη σου?

Δε θυμάμαι έκδοση. κ'απου προς τα τέλη 2008. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση παντως ήταν η χάλια εικόνα του σε στάνταρντ εικόνα, σε σύγκριση με τον Humax icord.

ποιος θα μας πει λιγα λογια για τον Edision Argus HD; π.χ αν συνεργαζεται σωστα με καρτα NOBA (ucas), ποσο γρηγορη ειναι η αλλαγη καναλιων;
ευχαριστω!

Τοσο χαλια οπως λεει ο συναδελφος (Evage) εικονα εχει ο Commander?
Με ενδιαφερει κ' η γνωμη καποιου και για τον Humax 5000
Εχω ακουσει καλα λογια!
Τελος αν μπορει καποιος να με βοηθησει με τον Commander και να μου πει τις εντυπωσεις ως Κατοχος!
Μακαρι να υπηρχε καπου ζωντανα να τον εβλεπα σε αντιπαραθεση με αλλους ωστε να συγκρινω!

Κατ'αρχας Χρονια Πολλα σε ολους!!!
Εχοντας ψιλοπαρασυρθει απο τα λογια και ενος τοπικου καταστηματαρχη στην Πελοπονησσο οπου ειναι και το εξοχικο πηρα τον Commander τελικα και συγκεκριμενα τον 8600 HD
Να θυμισω οτι βλεπω συνολικα Nova μεσω ενος δεκτη Nokia Mediamaster 9200 εδω και 8 ετη!
Ηρθε η ωρα να τον αντικαταστησω γιατι μου εκανε καποια νερα...τωρα τελευταια!
Δεν με αφηνε να μπω σε καποια μενου,ουτε να αλλαξω ωρα δεν μπορουσα!
Τελικα ισως απλα ενα UpDate και ενα Service να με εσωνε απο τον γολγοθα που επροκειτο να τραβηξω με τον Commander!
Τον δεκτη να τονισω οτι θα τον χειριζοταν κυριως οι γονεις μου που δε τα κατεχουν τα ηλεκτρονικα δρωμμενα οπως η δικη μας γενια!
Αφου δωσαμε 220 Ευρω και τον πηγαμε σπιτι, τον αποσυσκευασαμε και εκει συνανταμε τα πρωτα δειγματα...
Φθηνος σε κατασκευη , τελειως μαπα ποιοτικως το τηλεκοντρολ και γενικα μια αισθηση τριτοκοσμικου Αντικειμενου!
Ο Νοκια αν και 8ετιας (ισως να λεω και λιγα) ειναι μακραν καλυτερος ποιοτικα και με τηλέκοντρολ που σκοτωνει!
Περναμε στα Μενου......ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ!
Δυσκολα σε σχεση μετον Nokia!
Καποια στιγμη πηγα να βαλω τα καναλια σε μπουκετα οπως στο Nokia και τρελλαθηκε το μηχανημα!
Ασε που δεν καταφερα να το κανω, εχασε τα καναλια ολα και γενικα μαζι εχασα και εγω την ''μπαλα''
Γνωριζεις κανεις αν εδω στην Αθηνα κατα προτιμηση Πειραια,Κορυδαλλο και γενικα καπου στα παραπανω μερη υπαρχει καποιος τεχνικος η' καταστημα που να τον ξερει σαν μηχανημα?
Ειμαι σε φαση να τον πουλησω με μιας μισοτιμη και να παρω τον Humax 5000 που σαν εταιρεια την ξερω απο αλλα μηχανηματα και ειναι σαβαρα δομημενα τα μενου του και γενικα τα διακρινει μια ποιοτητα!
Αυτα!!!
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα νιωθω τον Commander 8600 ως πεταμενα 220 Ευρω!
Τελος γνωριζετε αν μπορω καπου να δω εναν Humax 5000 να παιζει και να τον δω σε δραση?
Γιατι δευτερη φορα δεν την ξαναπαταω!!!
Thanks!!!

Καλημερα και χρονια πολλα,για πες μας πια αναβαθμισει εχει μεσα ο δεκτης?και μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασμα ετσι ευκολα για τον δεκτη.
Και αν καταλαβα θελεις να κανεις δικια σου fav λιστα καναλιων?οτι το ποιο ευκολο για τον δεκτη αυτον.

Καλημερα και χρονια πολλα,για πες μας πια αναβαθμισει εχει μεσα ο δεκτης?και μην βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασμα ετσι ευκολα για τον δεκτη.
Και αν καταλαβα θελεις να κανεις δικια σου fav λιστα καναλιων?οτι το ποιο ευκολο για τον δεκτη αυτον.
Σημερα τον Παραλαμβανω απο Service που τον πηγα στην Ιερα Οδο Στο Αιγαλεω και θα σου πω!
Οταν τον εχω στα Χερια μου θα σου πω!