Commodore 64

εδω δεν μπορουμε να παιξουμε το προ-περσινο προ,
και αλλοι νοσταλγουν τα amstrad και τα commodore.

ελεος!

α μη το λες.

Τις στιγμές που έχω ζήσει με το matchday II στο 6128 και με το goal! στην amiga 500 δεν τις έχω ούτε με 500 pro.

Αλλά αν δεν το έχεις ζήσει δε μπορείς να το ξέρεις.

C64 + Disk Drive + Final Cartridge III !!! Συν κασετόφωνο φυσικά, αλλά και τον εκτυπωτή του (dot matrix). Τα πρώτα μου από υπολογιστές...

Pixel, Μικροκίνηση, και τρύπημα στις δισκέτες για να γίνουν double sided... !!!

Οσο για το συγκεκριμένο κατασκεύασμα, νομίζω το έχω ξαναδεί εδώ και καιρό σαν ανακοίνωση, αν θυμάμαι καλά κάποιον ΑΤΟΜ έχει μέσα του...

Last edited:
Re: Απάντηση: Commodore 64

α μη το λες.

Τις στιγμές που έχω ζήσει με το matchday II στο 6128 και με το goal! στην amiga 500 δεν τις έχω ούτε με 500 pro.

Μην παραβλέπουμε και το sensible...

Προσωπικά πάντως και τα τρία original που έχω,
Commodore c64, Amstrad cpc6128 και Amiga 1000a,
τα οποία και λειτουργούν άψογα, δεν θα τα άλλαζα
με τίποτα, ακόμα και αν χάλαγαν!!! :grinning-smiley-043

Ρε τι συζηση ανοίξαμε , τι μου θυμησατε , παντός όταν είχα τον 128 η Amiga δεν είχε βγει ακόμα , όσο για τα παιχνίδια και τα κασετοφωνα τι να λέμε τώρα , ( Δημήτρη Θ. , να και κάτι που συμφωνούμε ρε φίλε , το καταραμένο αζημουθιο :flipout::flipout: ) ωραία πράγματα.
Έχω κρατημενο και το πρώτο μου pc , atari pc παρακαλώ.

είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν ειχα amstrad που απαντάς έτσι?
είσαι τόσο σίγουρος, ότι απο το πρώτο μου amstrad μέχρι και σήμερα,
έχεις αφιερώσει περισσότερες ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια απο μένα,
ετσι ώστε να μην έχω εμπειρία και άποψη "να ξέρω" για αυτό που λέω?

:violent-smiley-030:

το ότι κάποιος θέλει να λέει ότι είναι κολλημένος με μια αρχαία παιχνιδομηχανή,
εμένα δεν με κάνει να τον θεωρώ πιο παλιό και πιο "ψαγμένο" απο τους υπόλοιπους συνομιλητές σε αυτό το νήμα.

Ου ρε κομοντοράδες! :flipout:

Amstrad CPC6128 και τα μυαλά στο έγχρωμο (προνομιούχος) μόνιτορ.
Αργότερα έγινε TV με κάτι που είχε κυκλοφορήσει και το έβαζες από κάτω αλλά επειδή η ΕΡΤ είχε ακόμα SECAM και αυτό ήταν μόνο PAL, πάλι δεν ήταν έγχρωμο :flipout:

........
το ότι κάποιος θέλει να λέει ότι είναι κολλημένος με μια αρχαία παιχνιδομηχανή,
εμένα δεν με κάνει να τον θεωρώ πιο παλιό και πιο "ψαγμένο" απο τους υπόλοιπους συνομιλητές σε αυτό το νήμα.

Συνιστώ ηρεμία..

Δεν είναι λόγος προστριβών για το ποιος είναι πιο ψαγμένος ή πιο κολλημένος με παλαιούς έρωτες...

Χαλαρή κουβέντα γίνεται... :afro:

Last edited:
Παιδιά καλός ο 6128 (φοβερό drive) αλλά τι να κλάσει μπροστά στον C64...
Καμία σχέση το scrolling, καμία σχέση ο ήχος.

Commodore 64/128 για μένα σημαίνει:

Monty on the Run, Wizball, Stavros Fassoulas (Sanxion, Delta), Head over Heels, Matchday II που είπε πριν ο φίλος, τί κόλλημα!

Μουσικές απίστευτες, Rob Hubbard, Lazy Jones (παιχνίδι που κομμάτι από τη μουσική του το έκαναν διασκευή και χτύπησαν jackpot...) http://www.youtube.com/watch?v=78FQDgcWzLI

Τα απίστευτα demos των hacking groups, αντιγραφές με Fast Hack'em στο commodore club, Thomas soft...

Τυπωμένο manual 300+αν θυμάμαι καλά (το έχω στο υπόγειο) σελίδων για την εκμετάλλευση του Η/Υ.

GEOS, πλήρης σουίτα γραφείου σε παραθυρικό περιβάλλον με Geowrite (Word), λογιστικό φύλλο κλπ. Εκεί έμαθα το copy/paste...

Ίσως βέβαια να παίζει ρόλο το ότι ήμουν 15 χρονών και τα έβλεπα όλα μαγικά... Που να φανταζόμουν τα 16M χρώματα τα 1920χ1080 όταν κοίταγα με δέος τα 4000 χρώματα και τις 400 γραμμές στην amiga.

Άλλες εποχές ρομαντικές, ελεύθερες, ερχόταν η μια τεχνολογία πίσω από την άλλη, οι κομπιουτεράδες ήταν κομπιουτεράδες.

Καλύτερα να αφήσουν τον Commodore εκεί που είναι (στις καρδιές μας) και να μην τον σφαγιάσουν για ένα trendy gadget.

Και μόνο γιά την τελευταία πρόταση ''Καλύτερα να αφήσουν τον Commodore εκεί που είναι (στις καρδιές μας) και να μην τον σφαγιάσουν για ένα trendy gadget.'' Deep :grinning-smiley-043
Τα είπες όλα!