Compact DSLR!?

Απάντηση: Re: Compact DSLR!?

Τασο, θα μπορουσες να μας πεις πως ακριβως ανεβαζεις τις φωτο στο flickr ?
Τελευταια παρατηρω οτι καποιες φωτο που ανεβαζω φαινονται χειροτερες , ειδικα αν τις δεις σε αλλα μεγεθη απο το αρχικο....
Κανεις και καποια αλλη επεξεργασια για το upload ?

To flickr κάνει τις δικές του σμικρύνσεις από το original αρχείο.

Συνήθως δεν ανεβάζω φουλ ανάλυση, αλλά σμικρύνσεις σε διάσταση 2048*1365, η οποία μένει απείραχτη. Η παραπάνω iso3200 είναι όμως σε φουλ ανάλυση, στο original έχει το αρχείο όπως το ανέβασα (δεν διαπίστωσα κάποια αλλοίωση)

Μια και γίνεται κουβέντα για την M... με εκείνη τη νέα έκδοση τι γίνεται; Επιμένουν για αποκλειστική κυκλοφορία σε Ασία;

Υποτίθεται είναι μόνο για Ιαπωνία....
είναι η Μ όπως θα έπρεπε να έχει βγει... με Hybrid CMOS (σε τεστ φαίνεται διαπιστώσιμη η διαφορά σε ταχύτητα) και wifi. Βέβαια wifi με τη συγκεκριμένη μπαταρία .... χμ.... πολύυυυυ χμ. Εγώ πάντως πήρα και δεύτερη.
Όχι, η μπαταρία της δεν λέει, είναι από τα ασθενή σημεία.

Re: Απάντηση: Re: Compact DSLR!?

To flickr κάνει τις δικές του σμικρύνσεις από το original αρχείο.

Συνήθως δεν ανεβάζω φουλ ανάλυση, αλλά σμικρύνσεις σε διάσταση 2048*1365, η οποία μένει απείραχτη. Η παραπάνω iso3200 είναι όμως σε φουλ ανάλυση, στο original έχει το αρχείο όπως το ανέβασα (δεν διαπίστωσα κάποια αλλοίωση)

Σε full αναλυση ειναι οκ και οι δικες μου.... αλλα στις resized φαινονται πιο θολες.

Poseidonio swimming hall by S_end, on Flickr
Αυτή τη λεζάντα πως τη βάζετε?

Μόνο του τη βάζει το flickr. Στη σελίδα της φωτογραφίας, πηγαίνεις στα εικονίδια που έχει από κάτω της και δεξιά, επιλέγεις το τρίτο από αριστερά (more ways to share) και επιλέγεις Grab the HTML/BBCode. Επιλέγεις το επίπεδο σμίκρνυσης (πχ οι παραπάνω είναι 500*333), και απλά κάνεις copy αυτό που σου βγάζει στο παραθυράκι, και paste όπως είναι στο μήνυμά σου εδώ μέσα. Έτσι έχεις κατευθείαν εδώ τη φωτογραφία σου σε σμίκρυνση η οποία λειτουργεί ως thumbnail/link για τη σελίδα με το πλήρες μέγεθος της φωτογραφίας.

Τι σημαίνει γαλλικό μαγαζί?
Αυτο εμφανίζεται ως .com και βγάζει νομισμα λίρες

Παραμάγαζο Κινέζικο είναι σαν αυτά που πουλάνε στις γειτονιές τα βρακιά και τα κομπινεζόν απλά έχει φωτογραφικές και είναι αυθεντικά τα προϊόντα.

Έχει και επιλογή για ευρώ. Είναι δυο μαγαζιά (υπάρχουν αναφορές στο νήμα "αγορές από εξωτερικό") με ευρωπαϊκή έδρα και αποθήκες UK, τα οποία στην πραγματικότητα είναι Hong Kong (το βλέπεις στην απόδειξη Paypal) και αυτό που κάνουν είναι να φέρνουν πρώτα στις αγγλικές τους αποθήκες τα προϊόντα, λόγω ευνοϊκού δασμολογικού καθεστώτος. Ως τελικός αγοραστής δεν πληρώνεις περαιτέρω δασμούς (προφανώς ούτε και ΦΠΑ), και παίρνεις ένα προϊόν παραεισαγωγής καλυπτόμενο από την εγγύηση των μαγαζιών. ΣΕ ορισμένα είδη, συμφέρει πάντως πολύ.... εναλλακτικά η συγκεκριμένη μηχανή μπορεί να βρεθεί από Γερμανό πωλητή ebay (199 + 15 μεταφορικά, με δύο μπαταρίες παρακαλώ), και οι φακοί της μεμονωμένα επίσης από ebay, Hong Kong (λόγω χαμηλής τιμής, δεν εμπίπτουν σε δασμολόγιο).

Θα έλεγα βέβαια να κάνετε μια ερώτηση και στα εδώ καταστήματα.... ποιος ξέρει, μπορεί να δώσουν καμιά καλή τιμή. Έχει πέσει είναι αλήθεια η τιμή του απλού κιτ, σε κάτω από 400.

Το καλοκαίρι γινόταν το έλα να δεις σε ξεπούλημα στη συγκεκριμένη. Σε Αμερικές και Αυστραλίες το βασικό κιτ πήγαινε 250-300$. Ενίοτε και δολάρια Αυστραλίας!!!! Μιλάμε για κάτω από 150 ευρώ.

χμμμ αυτό με η εγγύηση των μαγαζιών δεν μου πολυάρεσε ειδικά όταν μιλάμε για κινέζικα. Για αρχή την παρήγγειλα από το amazon.fr και αν μου αρέσει (και δεν την βρω αλλού συνολικά αρκετά φθηνότερα) θα την κρατήσω. Κατατοπιστηκότατος send

χμμμ αυτό με η εγγύηση των μαγαζιών δεν μου πολυάρεσε ειδικά όταν μιλάμε για κινέζικα. Για αρχή την παρήγγειλα από το amazon.fr και αν μου αρέσει (και δεν την βρω αλλού συνολικά αρκετά φθηνότερα) θα την κρατήσω. Κατατοπιστηκότατος send

Δεν είναι το θέμα των "κινέζικων" αλλά οποιουδήποτε gray market προϊόντος. Έχουν πάντως ευρωπαϊκές αποθήκες γιατί η αποστολή μου έγινε από UK. Δεν έχουν πάντως θέμα αξιοπιστίας. Εδώ σκέφτομαι να πάρω μια 6D από αυτούς. Μεγάλη η διαφορά στην τιμή γαρ.... ούτε και αποτελεί βεβαιότητα η "εγγύηση" από την εδώ αντιπροσωπεία... δυστυχώς δεν είναι σαν το amazon.

To αστείο πάντως σε τέτοια σώματα, είναι όταν πας να τους φορέσεις ένα σοβαρό φλας ή έναν ογκώδη τηλεφακό. Με το φλας κοντεύει να ...ντεραπάρει (πρέπει να τη βγάλω μια φωτο, πώς είναι με το yongnuo 565), με τον τηλεφακό κοντεύεις να τη μπερδέψεις με καπάκι.

Δεν είναι για όλα τα πράγματα τέτοια σώματα, δεν είναι ελβετικοί σουγιάδες. Δεν έχουν το ζύγισμα και το πιάσιμο για τέτοιου είδους συνδυασμούς. Τους λείπει αρκετά η αμεσότητα ενός καλού slr σώματος, με το οπτικό ttl σκόπευτρο και τα πολλά κουμπιά και χειριστήρια, για κάποιον που είναι συνηθισμένος σε τέτοια. Όχι ότι δεν μπορεί να ζήσει κανείς με τέτοιες ελλείψεις... φυσικά και μπορεί. Οπουδήποτε μπορείς να την πάρεις τη μηχανούλα (και σε ήλιο, που αναφέρθηκε παραπάνω)... απλά δεν είναι το ίδιο engaging στην καθ' εαυτή διαδικασία της φωτογράφισης, όσο ένα σοβαρό σώμα. Μπορείς να το δεις βέβαια και ως πρόκληση, το οποίο μπορεί από μόνο του να είναι ένα έναυσμα δημιουργικότητας. Ως παράλληλο σύστημα είναι νομίζω η ιδανική τους θέση. Πλέον μπορούμε να έχουμε εξαιρετική ποιότητα εικόνας, σε ένα κόμπακτ σώμα, αυτή είναι η κύρια χάρη τους.

Τασο, θα μπορουσες να μας πεις πως ακριβως ανεβαζεις τις φωτο στο flickr ?
Τελευταια παρατηρω οτι καποιες φωτο που ανεβαζω φαινονται χειροτερες , ειδικα αν τις δεις σε αλλα μεγεθη απο το αρχικο....
Κανεις και καποια αλλη επεξεργασια για το upload ?

Κάνεις εσύ resize ή ανεβάζεις το φουλ αρχείονκ αφήνεις το φλικρ να κάνει υην δουλεια;

Τσέκαρε τα τελευταία ποστ στο στικυ για resize και ανεβασμα στο φορουμ.