Compact DSLR!?

Δες τα ποστ στο στικυ. Εγω ακολουθω αυτα τα σκριπτάκια με πολλαπλα στάδια κ στα σκοτεινα βαζω κ τα profile που εφτιαξε ο Ηλιας. Η διαφορα με το απλό resize είναι τρομακτικη.

μόλις την παρέλαβα. έβγαλα 1-2 με αρκετά χαμηλό φωτισμό και ήταν αρκετά καλή από άποψη φωτεινότητας-χρωμάτων αλλά είχα αρκετό θόρυβο (iso 4000). Όμως ο θόρυβος φαινόταν όταν εστίαζες σε κάποιο σημείο της φωτό και δεν έβγαζε μάτι.
ο φακός ήταν ο 18-55mm και παραδόξως δεν βγήκε κουνημένη...

Last edited:
410 από το amazon.fr
1 φακός 18-55mm & το φλας (προφανώς μπαταρία & φορτιστής).

Την πήρα από εκεί επειδή του εμπιστεύομαι και επειδή έχω την δυνατότητα να την δοκιμάσω 1 μήνα και αν δεν μου αρέσει να την επιστρέψω χωρίς χρέωση (+βρήκα εκεί το χρώμα που μου άρεσε).
Αν με πείσει το digitaland μπορεί να την επιστρέψω στο amazon και να την πάρω τελικά από εκεί αν και δεν ξεκινήσαμε καλά.
Τους έστειλα 1 email χθες και ακόμα να μου απαντήσουν.

Iso 4000 εάν δεν είναι άριστα φωτισμένη, ασφαλώς θα σου βγάλει κάποιο θόρυβο, αλλά είναι διαχειρίσιμος. Ο 18-55 έχει πάρα πολύ καλή σταθεροποίηση πάντως. Σίγουρα 3 στοπ στην πράξη, πέφτω και στο 1/4.

πέρασα και το καινούριο firmware, μου ήρθε με το παλιό. Νομίζω ότι βελτιώθηκε και η ταχύτητα του focus (όχι ότι με ενοχλούσε και πολύ η παλιά για τα δικά μου μη απαιτητικά standards).

Πάντως δείχνει πολύ ωραίο μηχάνημα και συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα στα σκοτεινά από οτιδήποτε άλλο έχω πιάσει στα χέρια μου πρόσφατα (που σίγουρα δεν ήταν DSLR ή μηχανή του 1000άρικου)

Send, πως μπορούμε να τραβήξουμε HDR φωτογραφίες; Από κάποια review είδα ότι μπορεί να το κάνει αυτόματα αλλά ακόμα δεν έχω βρει τη ρύθμιση.

έκανα την πρώτη μου εξόρμηση με την μηχανή. Έχω την αίσθηση ότι υπερεκθέτει μερικές φορές. Ίσως είναι ότι δεν την γνωρίζω ακόμα.
Ωραία χρώματα και πολύ καλή λεπτομέρεια! Βέβαια ήταν σήμερα καθαρή μέρα με ήλιο εδώ οπότε έπρεπε να τα πάει καλά.
Δοκίμασα και το HDR της και δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο. Δηλαδή νομίζω ότι έχω καλύτερα αποτελέσματα με ένα RAW και μια απλή επεξεργασία σε iPhoto (παίζοντας με τα highlights, shadows & exposure).

Συνήθως οι Canon υποεκθέτουν λιγο στα ακέραια ISO και ίσως υπερεκθέτουν λιγο στα 160-320-640 .. (μιλάω για Raw). Στα jpeg πολλές φορές είναι οι ρυθμίσεις κοντραστ που κλιπάρουν λευκά και μαυρα ..
Κάνε δοκιμές ..

Έγινε! :-) Μάλλον θα κάνω και κανέναν λογαριασμό στο flickr για να ανεβάζω και καμια φωτό και να παίρνω και γνώμες.

Σχετικά με το κόστος αγοράς:
Παράδειγμα εξυπηρέτησης το amazon. Βλέπω την μηχανή που πήρα πριν 2 μέρες στα 409 πάλι στα 359 (50 ευρώ πιο κάτω σήμερα).
Τους γράφω πριν 10 λεπτά ότι την αγόρασα πριν 2 μέρες 50 ευρώ πιο πάνω κλπ, μου απαντάνε πριν από 5 λεπτά ότι μου κάνουν άμεσα refund 50 euros...!

Ε τσάμπα την πήρες τότε. Μόνο το φλασάκι έχει πάνω από 100 ευρώ. Βέβαια σαν φλασάκι δεν λέει και τίποτα (λιγότερο ισχυρό από εκείνο που έχουν ενσωματωμένοι οι slr της Canon), λειτουργεί όμως ως wireless master, και μπορείς να πυροδοτήσεις με αυτό εξωτερικά φλας.