Compact με.....bokeh! Γίνεται;;

Καλή η sony και οι καγκουριές της αλλά το photoshop με λίγη προσοχή είναι καλύτερο :)

To bokeh που χρησιμοποιήσανε είναι απλά για λόγους μάρκετινγκ, αυτό το mode δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα "blur effect".

Νομιζω φιλε jousis οτι ξεχνας που απευθυνεται η συγκεκριμενη καμερα και ποιος ειναι ο τιτλος του νηματος :)

Οπως επισης και το γεγονος οτι η πλειοψηφια των καταναλωτων που αγοραζουν φωτογραφικη μηχανη της ταξεως των 150-200 ευρω, μαλλον δεν σκεφτονται να επεξεργαστουν 'με λιγη προσοχη' την εικονα στο photoshop για να δημιουργησουν το ιδιο εφφε αν μπορουν να το εχουν ετοιμο απο την καμερα τους.

Φυσικα και το defocused background ειναι εφφε. Η ιδια η σονυ το λεει, και φυσικα το χρησιμοποιησε για λογους μαρκετινγκ! Δεν πανε να κοροιδεψουν κανεναν, ολες οι εταιρεις διαφημιζουν τα μοναδικα χαρακτηριστικα τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Που βλεπεις το επιληψιμο εδω?

Τελος, το να συνθετεις και να επεξεργαζεσαι στιγμιαια δυο φωτογραφιες και να καταληγεις σε μια, δημιουργοντας αυτο το εφφε, περισσοτερο σαν τεχνολογικη πρωτια/μαγκια της sony μου φαινεται παρα για 'καγκουρια'... :))

Φυσικα και το defocused background ειναι εφφε. Η ιδια η σονυ το λεει, και φυσικα το χρησιμοποιησε για λογους μαρκετινγκ! Δεν πανε να κοροιδεψουν κανεναν, ολες οι εταιρεις διαφημιζουν τα μοναδικα χαρακτηριστικα τους σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Που βλεπεις το επιληψιμο εδω?

Νομίζω οτι μάλλον έχουμε διαφορετικό ορισμό για την "καγκουριά".
Δεν είπα οτι είναι κοροϊδία , παρεξήγηση.
Καγκουριά είναι να βάζεις σκάστρα σε ένα 1.2ibiza γιατί σου αρέσει να ακούς το "τρρρρρ".
Καγκουριά είναι να βάζεις "-στο περίπου-bokeh" σε μία compact γιατί σου αρέσει το blur.

Αν τώρα κάποιοι χρήστες compact έχουν πραγματικά ανάγκη απο κάκιστο defocus που φαίνεται σε φωτογραφία 1024x768 απο μία TFT της κακιάς ώρας (δική μου), οκ, θα τους βολέψει πολύ. Για εμένα (άποψη) παραμένει καγκουριά.

Αλλά πριν πληρώσουν για την νέα camera, ας δοκιμάσουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας.Τουλάχιστον στο gimp (δωρεάν multi-platform) με 3 βήματα κάνεις καλύτερο defocus (lasso -> blur -> save). Υποθέτω κάτι παρόμοιο θα κάνει και το PS.