Compact με EVF

Ναι ισχύει, απλά πληρώνεις τα μεταφορικά και η μηχανή πρέπει να είναι άθικτη με τα πάντα όλα όπως ήρθε! Καλό είναι να μην εξαντλήσεις τα χρονικά περιθώρια, στην εβδομάδα, άντε δυο θα έχεις καταλάβει αν σου κάνει ή όχι...

...Μεγειές και καλοκλίκωτη!

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για τις ευχές σου αλλά και τη βοήθειά σου...
Μάλλον θα σε αντιγράψω και όσον αφορά το pouch της Lowepro..
Υ.Γ.Αν μπορείς να μου προτείνεις και ένα απλούστατο βιβλιαράκι για αρχάριους θα ήταν ότι καλύτερο..

Μου ήρθε πριν από μια ώρα.
Την έβαλα να φορτίζει, αλλά μέσα στη συσκευασία υπήρχε ένα μπάχαλο στα σακουλακια, δεν υπήρχε ταινία ασφαλείας στο άνοιγμα του κουτιού και δεν είχε καν ζελατίνα. Υποτίθεται την αγόρασα neuf από Amazon.fr, πωλητής το ίδιο το Amazon.fr

Παίζει να είναι επιστροφή από κάποιον που... δεν του άρεσε, αλλά θα έπρεπε να το λένε. Στείλε mail με περιγραφή, το πιθανότερο είναι να σου πουν να την στείλεις πίσω προς αντικατάσταση με έξοδά τους. Κάνε και κάτι άλλο: μπες για registration στο site της panasonic και δες μήπως έχει καμιά ειδική επέκταση εγγύησης - πρόσφατα είχε 5 χρόνια. Γνώμη μου αν ισχύει ακόμα και η μηχανή είναι άψογη, κάνε ένα test drive και αν όλα πάνε καλά κράτα την. Θυμήσου ότι έχεις 30 μέρες για να την επιστρέψεις γιατί... έτσι!

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα μπω και στο site της Panasonic, βέβαια τους έστειλα μήνυμα αλλά από το μεσημέρι δε με απάντησε κανείς... Να είχαμε κάποιον να ξέρει να κάνει και. tests....

Βρες έναν τοίχο με σαγρέ επιφάνεια (ή πέτρινη επένδυση), κοίτα να έχει ήλιο για να μην ανεβάζει χρόνο η μηχανή και στήσου απέναντι στο 1-1,5 μέτρο. Βάλε τον φακό στα 25mm και τράβα 2-3 φωτογραφίες στο ίδιο σημείο πάντα. Επανέλαβε στα 35, 50, 100mm κ.λ.π. πηγαίνοντας 1-2 βήματα πίσω κάθε φορά που ανεβάζεις εστιακή για να εστιάζει η μηχανή. Πρόσεξε να είσαι όσο πιο κάθετος με τον τοίχο για να μην σου βγάλει παραμορφώσεις. Όταν τραβήξεις και στα 250mm, βάζεις τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και τις κοιτάς στο 1:1 (δηλαδή σε πλήρη μεγέθυνση), ξεκινώντας από κέντρο πρός τις γωνίες. Στο κέντρο σε όλες τις εστιακές θα (πρέπει) να είναι οξύτατες (sharp όπως λέμε στα Ελληνικά), ενώ στα 25 (και 35,50 λίγο) θα έχουν κάποια "θολούρα" στις γωνίες. Αν όλα καλά ως εδώ, βγαίνεις από την πλήρη μεγέθυνση και ψάχνεις (στα 25,35,50 κυρίως) μήπως οι "θολούρες" είναι ασύμμετρες και επηρεάζουν - εκτός από τις γωνίες - και άλλες περιοχές της φωτογραφίας.

Αυτή είναι μια "μπακαλίστικη" διαδικασία που ακολουθώ την 1η-2η μέρα με οτιδήποτε πέφτει στα χέρια μου, καινούριο ή μεταχειρισμένο - και σε γλυτώνει κατά μεγάλο μέρος από δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν αργότερα.