Compact με καλες βραδινες ληψεις

Από τα πρώτα δείγματα βλέπω ότι η FX200 έχει το ίδιο πρόβλημα με τις άλλες FUJI. Δηλ. δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το κίτρινο πάνω στο πράσινο. Δείχνει σαν να λείπει παντελώς το χρώμα αυτό. Δείτε και μόνοι σας.

thx yiannaka.

Αυτο που βλεπω εγω σε ολες της φωτο (πλην indoor) ειναι οτι η LX3 εχει καλυτερα αποτελεσματα σχεδον σε ολους τους τομεις. Στις εξωτερικες σκηνες εχει περισσοτερη πληροφορια (πχ δεντρα στο background), σαφως καλυτερο κοντραστ και ζωντανοτερα χρωματα. Στη f200ειναι σαν να λειπουν χρωματα.

Στις νυκτερινες σκηνες νομιζω ειναι εκει που πλεον η LX3 μεγαλωνει ακομα την διαφορα οχι για το αν δειχνει λιγοτερο θορυβο, οσο για το οτι ο εξειρετικος (κ ανοικτος) φακος της της δινει την δυνατοτητα να σταματησει στα 800 iso και να βγαλει την φωτογραφια την στιγμη που η f200 αναγκαζεται ν ανεβασει iso..... και να τελειωσει νωρις το παρτυ...

Στσ indoor ειναι ενα mixed bug και δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.

Ναι φιλε nilo αυτο ηθελα να πω,σε θεμα θορυβου μιλαμε.αλλωστε αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα στης compact.
Σε αυτη την σελιδα μπορειτε να δειτε την διαφορα που σας λεω ..φυσικα να βαλετε DR 6MP για την fuji...και δειτε τι κανει σε σχεση με της αλλες...
φυσικα f30-31 δεν ειναι, αλλα στο iso 800 δεν υπαρχει καλυτερη...το review αλλαζει και σε αγγλικα ....
http://www.dkamera.de/testberichte/fujifilm/finepix-f200exr/bildqualitaet

εγω θα σου προτεινα να δεις προσεκτικα τις φωτο απο το link που ανεβασε ο yiannakas. κοιτα τις real life φωτο στους εξωτερικους χωρους. Τα charts και τα παιχνιδακια δεν μου λενε τιποτα. Δες τι μπορει να γραψει η μηχανη στο χρωμα, την απουσια τους, δες την πληροφορια που υπαρχει στις φυλλωσιες των δεντρων στο βαθος. Αν αυτο σε ικανοποιει τοτε εισαι οκ για τηναγορα της.

Οσο για το θορυβο, περισσοτερη σημασια εχει αν ο φακος σου δινει την δυνατοτητα να αποθανατισεις την σκηνη καλυτερα γιατι μπορει λογω διαφραγματος να την τραβηξει και στα 800 παρα αν εχει λιγοτερο ή περισσοτερο θοτυβο στα 1600.

Στα δικα μου ματια, (για το αρχικο σου σχολιο), η g10 και η LX3 παραμενουν σε αλλο επιπεδο.

Απλα στον τιτλο του thread ο Valerios ζηταει compact αλλα βαζει μεσα στης επιλογες του και και μηχανες μεγαλυτερες σε μεγεθος,εαν ειναι να κουβαλαω μια G10,για ποιο λογο δεν περνω μια 350D μαζι μου..
Εγω μιλαω για compact που θα μπορω να την βαλω και στην τσεπη μου,και εαν εχει τιμη σε κανα 3μηνο οσο ειχε και η f100 δηλαδη κοντα στα 250 ευρω τον ιουνιο.
Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη,,, τωρα ο καθενας θελει διαφορετικες δυνατοτητες απο μια μηχανη...αλλος 5x ζοομ και αλλος 2.5x..
Οσο για την LX3 που λες συμφωνω ,αλλα οχι για την G10 που θα εχει σχεδον διπλασια τιμη + ογκο.. και για μενα χειροτερη σε φωτο...
Αλλα καλυτερα θα ειναι να περιμενουμε και ενα review απο το dp.

πάλι νίκησε το τι ζητάει ο μέσος καταναλωτής και έτσι η fuji επέλεξε να βάλει έναν λιγότερο φωτεινό φακό με 5Χ ζουμ παρά έναν φωτεινότερο.

Παληκάρια , πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά , νοιώθω σαν παιδάκι που έπεσε στο καλάθι με τα παιχνίδια και δεν ξέρει τι να αρπάξει... Βέβαια είμαι προκατειλημένος έχοντας ήδη τις Ε550 και f31fd , και επί πλέον ήδη η f200 exr παίζει στα 305 - 310 Ευρώ έναντι 390 - 400 της Panasonic . Το κακό ( ή καλό όπως το δεί κανείς ) είναι ότι περιμένοντας μπορεί να σκάσει και η micro 4/3 Oly και να γίνει το έλα να δείς !!!:flipout:

εαν εχεις την f31fd δεν χρειαζεσαι μηχανη ακομη ,γιατι πολυ απλα εχεις η καλυτερη...
μακαρι να μπορουσα να την βρω και ας ειναι παλια,,

Απάντηση: Re: Compact με καλες βραδινες ληψεις

μπορεί να σκάσει και η micro 4/3 Oly και να γίνει το έλα να δείς !!!:flipout:

Θα είναι πανάκριβη...

Ναι το video ειναι αισχος,πως ειναι δυνατον μια μηχανη με τοσο καλη φωτογραφια να εχει τετοιο video ,αλλα εχω videocamera για αυτον τον λογο ,τo thread αναφερετε σε φωτογραφικη γι'αυτο αναφερω την f200.Eαν θελουμε video παμε στην panasonic αλλα μετριες φωτο.

Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

Ναι το video ειναι αισχος,πως ειναι δυνατον μια μηχανη με τοσο καλη φωτογραφια να εχει τετοιο video ,αλλα εχω videocamera για αυτον τον λογο ,τo thread αναφερετε σε φωτογραφικη γι'αυτο αναφερω την f200.Eαν θελουμε video παμε στην panasonic αλλα μετριες φωτο.

Μετριες δεν θα το έλεγα...για compact η LX3 έχει παααρα πολυ καλη απόδοση στα σκοτεινά (1/1.63" ccd, f2.0). Στο λέω γιατί και εγώ έψαχνα αυτο το καιρό για compact και τελικά κατέληξα στην LX3.

δές και ένα post που τις συγκρίνει...

http://www.clubsnap.com/forums/showpost.php?p=4880252&postcount=160

δεν τα πάει άσχημα η F200 αλλά χάνει λεπτομέρεια προφανώς λόγο του ψηλού ποσοστού αποθορυβοποίησης που εφαρμόζει αφού ο 1:3.3 φακός δεν βοηθάει καθόλου.

Last edited:
Οχι δεν ελεγα για την LX3 που ειναι απο της καλυτερες στην κατηγορια και σε διαφορα τεστ με την f200 υπαρχει κοντρα και ειναι πολυ κοντα σε ποιοτητα φωτογραφιας, βεβαια η f200 εχει 5χ ζοομ..
εγω ελεγα για την DMC-TZ 7 που δινει video hd..αλλα δεν κοντευει σε ποιοτητα.
Αλλα και οι 2 αυτες ειναι ακριβοτερες απο την f200,στα 250 ε υπολογιζουν να ειναι η τιμη της το καλοκαιρι..και βεβαια μεγαλυτερες και οχι compact.

Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

Οχι δεν ελεγα για την LX3 που ειναι απο της καλυτερες στην κατηγορια και σε διαφορα τεστ με την f200 υπαρχει κοντρα και ειναι πολυ κοντα σε ποιοτητα φωτογραφιας, βεβαια η f200 εχει 5χ ζοομ..
εγω ελεγα για την DMC-TZ 7 που δινει video hd..αλλα δεν κοντευει σε ποιοτητα.
Αλλα και οι 2 αυτες ειναι ακριβοτερες απο την f200,στα 250 ε υπολογιζουν να ειναι η τιμη της το καλοκαιρι..και βεβαια μεγαλυτερες και οχι compact.

Σήμερα έβλεπα την FUJI 200. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο κόμπακτ σε σχέση με την TZ, ακόμη κι αν οι διαστάσεις διαφέρουν. Και για την τιμή μακάρι να πέσει αλλά δεν το βλέπω. Η μέση τιμή της σήμερα είναι 350 ευρώ και η πιο χαμηλή 310 ευρώ, άρα δεν έχουμε κάποιο τιμολογιακό σοκ. Αναμενόμενο βέβαια...

Η TZ6 από την άλλη παίζει στα 280-300 ευρώ και η TZ7 στα 350-400 ευρώ.

Το dpreview έβγαλε πλήρες review της F200EXR.

H τεχνική pixel bining τελικώς δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα για τις επιδόσεις στο θόρυβο (ακόμη και στα 6mp το αποτέλεσμα υπολείπεται κάπως των επιδόσεων της Panasonic LX3, ας πούμε ότι δίνει απλώς ανεκτό-αξιοποιήσιμο iso800), αντιθέτως τα αποτελέσματα σε λειτουργία EXR (εκτεταμένο δυναμικό εύρος) είναι εντυπωσιακότατα: με DR 800% το κέρδος φτάνει τα 3 στοπ στα φωτεινά, το συνολικό εύρος ξεπερνά τα 10 στοπ! Όλα αυτά στα 6mp βέβαια, εάν όμως αναλογιστούμε τους περιορισμούς του φακού στα 12mp, δεν χάνει κανείς και τρομερά σε ευκρίνεια... τουλάχιστον για εκτυπώσεις Α3 πρέπει να φτάνουν άνετα.

Το dpreview έβγαλε πλήρες review της F200EXR.

H τεχνική pixel bining τελικώς δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα για τις επιδόσεις στο θόρυβο (ακόμη και στα 6mp το αποτέλεσμα υπολείπεται κάπως των επιδόσεων της Panasonic LX3, ας πούμε ότι δίνει απλώς ανεκτό-αξιοποιήσιμο iso800), αντιθέτως τα αποτελέσματα σε λειτουργία EXR (εκτεταμένο δυναμικό εύρος) είναι εντυπωσιακότατα: με DR 800% το κέρδος φτάνει τα 3 στοπ στα φωτεινά, το συνολικό εύρος ξεπερνά τα 10 στοπ! Όλα αυτά στα 6mp βέβαια, εάν όμως αναλογιστούμε τους περιορισμούς του φακού στα 12mp, δεν χάνει κανείς και τρομερά σε ευκρίνεια... τουλάχιστον για εκτυπώσεις Α3 πρέπει να φτάνουν άνετα.

To παρατήρησα κι εγώ σε άλλο σάιτ ότι η συγκεκριμένη μηχανή κάνει παπάδες στα 6 μέγα, όχι στα υψηλά iso αλλά στο dynamic range.

Λοιπόν , τώρα που βγήκε στον αέρα και το τέστ της Fuji f200 EXR από dpreview , έχουμε μιά ολοκληρωμένη εικόνα του τι μπορεί να κάνει...
Επίσης έχοντας πιάσει στα χέρια μου "ζωντανές" και τις παρακάτω μηχανές θα σας πώ τις απόψεις μου.
1) Canon G10
2) Panasonic LX3
3) Fuji f 200 EXR
4) Ricoh GX 200

Η Canon είναι καταπληκτική σε αίσθηση, με χρήσιμο εύρος zoom και άριστα μενού - χειριστήρια , αλλά είναι τέρας από θέμα βάρους και διαστάσεων. Επίσης δείχνει πιό "pro" από τις φωτογραφίες που παίρνεις τελικά, και εμένα προσωπικά αυτό με ενοχλεί.
Η Panasonic έχει καλή αίσθηση (λιγότερο από την Canon), ο ευρυγώνιος super , η φωτεινότητα επίσης , και είναι κάπως μαζεμένη χωρίς το extra σκόπευτρο. Τα χειριστήρια όμως είναι μικρά και πάσχει σαν all-around μηχανή διότι 24 -60 mm ? ο.κ. φωτεινός αλλά...
Η Fuji έχει τυπική (πολύ καλή) ποιότητα , είναι η πιό ελαφριά και μικρή , τα χειριστήρια καλά αν και λίγο μικρά , και βέβαια η τεχνολογία της δίνει μερική λύση "όλα σε ένα".Τελικά όμως στα σκοτάδια ... f31fd!
Η Ricoh , απλώς την πήρα στα χέρια μου την δούλεψα λίγο και έπαθα - ποιότητα κατασκευής , μενού , χειριστήρια όλα άψογα... Ερωτεύσιμη!
Σαν φωτογραφική (για να μην ξεχνιόμαστε ) πολύ καλή αλλά όχι εξαιρετική.

Ρίχτε μια ματιά κι εδώ http://www.seriouscompacts.com/2009/04/ten-recommended-compacts-number-1.html

Αυτά ... και αν δεν προκύψει σύντομα η Oly micro 4/3 με βλέπω για Panasonic GH1 , και στο περίμενε για pancake φακό -bye-

Από τη μια λες πως η LX3 πάσχει σαν all around λόγω του περιορισμένου εύρους των 24-60mm, και από την άλλη δηλώνεις πως θα βολευτείς με σώμα micro 4/3 και pancake φακό (προφανώς σταθερό "50ρη");