Compact με καλό HD video ?

mv1234

New member
27 January 2010
67
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι για μία compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που θα έχει όσο γίνεται καλύτερο HD video. Προτιμώ να έχω μία μηχανή για φωτογραφίες και video, παρά να κουβαλάω δύο ξεχωριστές μηχανές. Επίσης δεν θέλω να ασχολούμαι με τις ρυθμίσεις και προτιμώ να χρησιμοποιώ τα προκαθορισμένα προγράμματα της μηχανής.
Θα ήθελα να δώσω περίπου 250 , αλλά είμαι διαθετειμένος να ανέβω μέχρι και 400 αν αξίζει αυτό που θα πάρω τα παραπάνω χρήματα.
Πέρυσι τον Μάιο σε μία μικρή έρευνα που είχα κάνει είχα ξεχωρίσει την Panasonic ΤΖ7. Τώρα που ξαναασχολήθηκα δεν βλέπω να έχει βγεί κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά , ενώ βλέπω ότι δεν έχει πέσει και η τιμή της από τότε.
Από ότι διάβασα πρόκειται να βγει η Sony HX5 (http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx5v) που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από την ΤΖ7, ενώ θα έχει και βίντεο AVCHD 1080p.

Αξίζει πράγματι να περιμένει κανείς για την ΗΧ5 ?
Εχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο ?

Ευχαριστώ.

Χθες ανακοινωθηκε η TZ10 (αλλά δεν ξέρω αν θα εχει διαφορες στο βιντεο - δεν νομίζω - μόνο καλύτερο σύστημα σταθεροποιησης ίσως).

Η τιμή της ΤΖ7 νομίζω όμως έχει πέσει. Και λογικά θα πέσει κι άλλο εν όψει της ΤΖ10.

Τα 1080 που φαινονται υπερβολή (αλήθεια με πόσα fps τα δίνει η Sony - γιατι αν ειναι κάτω από 24 πρακτικα ειναι μαλλον άχρηστα).

Εγω θα τσεκαρα κανα review της Sony πρωτα παντως (αν και τεινω σαφως προς Panny).

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sony Cybershot DSC-HX5V[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Movie Mode[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]• 1920 x 1080 (59.94i, Interlace)
• 1440 x 1080 (29.97fps, Progressive)
• 1280 x 720 (29.97fps, Progressive)
• 640 x 480 VGA 30fps
[/FONT]

Μαλιστα.

Αρα ουσιαστικά για 720p/30 μιλαμε.

Θα ελεγα να μεινεις στην TZ7. Αν περιμενεις και λίγο ισως την βρεις αργότερα λιγο φθηνότερα (αν και νομίζω ότι εχει ηδη πεσει ~100 Ευρω απο περυσι)

εσύ για ποιό λόγο νομίζεις ότι η sony είναι καλύτερη; Επειδή έχει καλύτερα χαρακτηριστικά;

Η μια είναι μηχανή, η άλλη μια φωτογραφική υλοποίηση.

Στα φωτογραφικά, όπως και στον ήχο συμβαίνει συχνά, μια συσκευή με χειρότερα χαρακτηριστικά να είναι κλάσεις καλύτερη από μια άλλη που μετρά καλύτερα ή έχει καλύτερο προσπέκτους.

Π.χ. οι FUJI F10/F11/F20/F30/F31 που δεν παράγονται πλέον είναι καλύτερες από όλες τις αντικαταστάτριες. Τα ανταγωνιστικά μοντέλα άλλων εταιριών δεν τα θυμάται πλέον κανείς.

στην φωτογραφία δεν ξέρω, αλλά έχω μια υποψία οτι το video τα ρίχνει σοβαρά η sony στην TZ7... :D

H ΤΖ7 είναι καλύτερη από την Sony HX5 στην φωτογραφία και χειρότερη στο video ?
Σε μια τέτοια περίπτωση θα επέλεγα την Sony (αφού φαντάζομαι ότι εκτός από το καλό video, θα βγάζει και αξιοπρεπείς φωτογραφίες)

Υ.Γ. Από ότι καταλαβαίνω η TZ10 δεν προσφέρει κάτι καλύτερο σε video σε σχέση με την TZ7

Έχω την ΗΧ1.
Την πήρα πριν 2 εβδομάδες.
Ο σκοπός μου ήταν να γλιτώσω (ή να καθυστερήσω) την αγορά HD κάμερας (και συγκεκριμένα την αγορά της Panasonic TM300!!!!) και να αναβαθμίσω την Sony V1 που έχω από το 2004.
Θα προτιμούσα να πάω σε canon 7D ή καλύτερα 5D Mark II αλλά είναι προς το παρόν πανάκριβες για μένα.
Έτσι και κατάληξα σε αυτή την επιλογή λόγο τιμής και μεγάλου ζουμ (20 Χ).
Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απότο HD video αλλά και από την φωτογραφία αλλά αυτό που με δυσαρέστησε είναι ο θόρυβος που έχει στην φωτογραφία και που είναι περισσότερος από τιν V1 !!!!
Ελπίζω η HX5 να είναι λιγάκι βελτιωμένη αν και δεν το νομίζω....
Θα σου πρότεινα να προσέξεις αυτή την λεπτομέρεια...
Πάντως με τις δυνατότητες της HX1 έχω μείνει ενθουσιασμένος (απλά να είχε καλύερη ή έστω την ίδια συμπεριφορά με την V1 στο θόρυβο και θα της έβαζα 9,5 στα 10 στην κατηγορία των compact μηχανών.

Φιλικά

Γιάννης