compact με καλό video

ouaq

New member
20 March 2007
15
γειά σας παιδιά, με ενδιαφέρει πολύ η αγορά κόμπακτ όσο πιό φθηνής γίνεται με βίντεο με ηχο και ει δυνατόν με ζουμ, αποδεχόμενος μέτρια ποιότητα -αλλά όχι και κακή- φωτογραφίας. Να διευκρινίσω ότι με ενδιαφέρει μόνο το να μη χάνω φάσεις των πιτσιρικιών σε στιγμές που δεν κουβαλώ τη βιντεοκάμερα και την φωτογραφική μου, δηλαδή τις περισσότερες φορές. Από την έρευνα που έκανα μάλλον υπερέχουν samsung και sony (πx NV24HD ή W120 για να μείνω κάτω από 150,00-ευκαιρία και η Α790is στα 99,00 αλλά από βίντεο??), ή όχι;
Κάποια γνώση, κάποια γνώμη, κάποιο site????

Καλημέρα,
Αν και νέο μέλος (μόλις σήμερα) έγινα είπα και εγώ να πω την γνώμη μου.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να χάνεις ούτε μια στιγμή όταν μεγαλώνουν τα παιδία σου. Για αυτό θα σου πρότεινα μια PANASONIC – LUMIX. Το μοντέλο λέγετε DMC-LS85. Θα την βρεις στον Κωτσόβολο στα 79 . Και πίστεψε με είναι value for money η μηχανή. Samsung δεν θα σου πρότεινα ……

Η DMC-LS85, έχει video με ήχο αλλά δεν έχει zoom στο video.

Είναι στα 8ΜΡ, 33mm ευρυγώνιο, Φακός Lumix DC Vario (F/2.8-5.9), Oπτικό zοοm 4x (33-132mm ισοδύναμο), Επιπλέον οπτικό zoom 6,4x, Έξυπνος Έλεγχος Ευαισθησίας, Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας MEGA O.I.S (Αυτό είναι το πιο βασικό), Επεξεργαστής εικόνας Venus Engine ΙV, Oθόνη Intelligent LCD 2,5" με αυτόματη φωτεινότητα, Εγγραφή βίντεο VGA & WVGA (30fps).

Αυτά, ότι άλλο θες απλά, ρώτα!!!
ciao

έκανα έρευνα αγοράς πρόσφατα, κατεβάζοντας βίντεο απο διάφορες μηχανές.
Το βίντεο της πανασονικ με το avchd lite δεν είναι τόσο καλό.... προβληματικό codec και προβληματική εστίαση.
Το καλύτερο 720p που είδα ήταν της casio αλλά δεν έχει σταθεροποιητή....
μετά της σονυ w290, με καλό 720p και φοβερό οπτικό σταθεροποιητή.

εάν θες πραγματικά καλό video (ίσως καλύτερο και απο πολλά camcorders σύμφωνα με τα λεγόμενα ανα κόσμο)και πολύ καλή camera ,θα πας
δαγκωτά στην Panasonic DMC-TZ7.

12χ zoom διαθέσιμο και στο video, γράφει AVCHD lite (καλύτερη συμπίεση) ,stereo ήχος, πολύ καλός οπτικός σταθεροποιητής.

http://www.steves-digicams.com/2009_reviews/panasonic_zs3.html

μερικά samples (πάτα HD)

http://www.youtube.com/watch?v=xAzQo1RyAYU&feature=related

kαλημέρα παιδιά! σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, του οποίου θα κάνω λίγη κατάχρηση ακόμα... Δυστυχώς μόνο μέχρι 150,00 κι έτσι ΤΖ7 και W290 δεν..., αρα ψάχνω για πτωχές πλην τίμιες, όπως π.χ. LS85, η kodak M1093is κττ. (Υπάρχουν κάμποσες εντός των κριτηρίων αλλά έχω καταblack midnight και άντε να βγεί άκρη... α, και διόρθωση παραπάνω Α590is).

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να πω στον φίλο YIANNAKAS το έξης:

Επειδή έχω δουλέψει την TZ7 & την FT1 της Panasonic που διαθέτουν Αvchd Lite ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ!!! Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και είναι πάρα πολύ εύκολες στην χρήση. Έχουν μέσα ένα απλό πρόγραμμα της Panasonic που μπορείς να κάνεις όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης. Ακόμα και τα αρχεία Αvchd μπορείς να τα δεις εύκολα με το VLC για παράδειγμα.
Καταρχήν διαθέτουν το κουμπί που από standby mode κάνεις recording (one button) χωρίς να μπεις σε μενού ή οτιδήποτε άλλο. Για αυτό η Panasonic τις ονομάζει ‛HYBRID’.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ !!!!

να σου πω την αλήθεια...ως σύνολο ωραία η TZ7 αλλά ως ποιότητα βίντεο μέτρια!!! η sony w290 βγάζει καλύτερο. Είδα πρόσφατα από μια casio, μάλλον την fx-100 και μου άρεσε η ευκρίνεια αν και δεν με ενθουσίασε ο σταθεροποιητής τόσο όσο της σονυ

η Casio είναι τελικά η fc-100, το μόνο μείον ο υψηλός θόρυβος όσο ανεβαίνουν τα iso. Την ζαχάρωσα γιατι βαρέθηκα να τραβάω στην χαμηλή ανάλυση της fuji F31.