Compact ψηφιακή έως 200 ευρώ

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Γεια σας!

Όπως αναφέρει και ο τίτλος ψάχνω (εκ μέρους φίλου μου) για compact ψηφιακή μηχανή έως τα 200 ευρώ.

Λόγω προσωπικής μου εμπειρίας (είμαι ένας απόλυτα ικανοποιημένος κάτοχος μιας Panasonic FX07) τον "σπρώχνω" προς Panasonic, και συγκεκριμένα προς την Panasonic DMC-FX35 http://www.skroutz.gr/s/39369/Panasonic-Lumix-DMC-FX35.html

Τι λέτε για την συγκεκριμένη? Κάποια άλλη πρόταση?

Σε αυτη την κατηγορια τιμης θα προτεινα την DSC-W290.

Βεβαια με διαφορα η καλυτερη σε επιδοσεις και με χειροκινητες ρυθμισεις με τιμημα την εμφανιση ειναι η Sony DSC-H20. Δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο φαινεται στη φωτογραφια, αν μπορεις πηγαινε σε ενα καταστημα να τη δεις απο κοντα.

Αν ανεβεις σε τιμη μπορεις να δεις και την Panasonic Lumix TZ6

Προσωπικά εγώ έχω στο μάτι την Sony Cybershot DSC-H20 που ανέφερε και ο k_dinos.
Κυρίως γιατί πιστεύω ότι η ποιότητα των video που βγάζει (δεν ενδιαφέρει αυτό σύμφωνα με το πρώτο post)...),δεν έχει σχέση με τις άλλες compact της sony,και ότι έχει πολύ καλές λειτουργίες και look για compact μηχανή.

Έχει κάτι ελλείψεις όπως υποστήριξη raw κτλ,αλλά αν θέλει κάποιος μια καταπληκτική μηχανή να κάνει την δουλειά του,η προσωπική μου γνώμη την προτείνει.

http://www.skroutz.gr/s/71976/Sony-Cyber-shot-DSC-H20.html?keyphrase=sony+cybershot+h20

Επίσης κοίταξε η μηχανή να έχει φορτιστή και μπαταρία στην συσκευασία,γιατί ίσως την πληρώσεις ακριβά αν την πάρεις ξεχωριστά.-bye-

Για μένα μηχανή με φακό ισοδύναμο με 38-380 εν έτει 2009 δεν είναι κάμερα γενικής χρήσης. Ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει λήψεις οποιουδήποτε ευρυγώνιου πλάνου. Μπορεί κάποτε τέτοιοι φακοί να ήταν ο κανόνας, αλλά πλέον έχουμε δεκάδες μηχανές με μεγάλα ζουμ που ξεκινούν από το 30 ή το 28 και αρκετές που ξεκινούν από το 24 ή το 25.

Άρα θα πρότεινα τη συγκεκριμένη μηχανή σε όποιον ενδιαφέρεται για λήψεις στο τηλε κι αυτό υπό προυποθέσεις.

Πράγματι, ένας σοβαρός λόγος που σκεφτόμουν την Panasonic είναι ο ευρυγώνιος φακός της.
Η δικιά μου (FX07) που αρχίζει από 28, μ'έχει "ξελασπώσει" άπειρες φορές σ'αυτόν τον τομέα: όταν εγώ χωρούσα στο κάδρο μου όλη την παρέα, οι άλλοι (με άλλες μηχανές) έπρεπε να κάνουν πίσω 1-2 βήματα...όταν υπήρχε χώρος...
Οπότε φαντάζομαι την ευκολία της FX35 που αρχίζει από τα 25!

Δεν είναι και τεράστια διαφορά το 25 από το 28. Αλλά το 25 από το 38 είναι.
Και τα 28mm τα θεωρώ απολύτως επαρκή πάντως για κόμπακτ.