Compass DAC, ίσως το καλύτερο για την τιμή;

audioDtek

Established Member
26 December 2006
196
Netherlands
Το forum Head Fi παρουσιάζει ένα DAC, το Compass!

Συνεργάστηκαν με έναν Κινέζο (feedback κλτ) και του είπαν να κάνει κάτι αντίστοιχο με το ZeroDAC, αλλά που να έχει όλες τις αναβαθμίσεις!

Δε ξέρω τι μπορεί να κάνει σε σχέση με του Beresford/DacMagic, αλλά εμένα μου φαίνεται καλύτερο!

Στο headfi απ' ότι κατάλαβα, πολλοί είχαν αγοράσει το Zero DAC (591 σελίδες με posts!!!!), που όμως τώρα τελευταία είχε προβλήματα, τα εξηγεί εδώ
Γι' αυτό βγήκε το compass!

Υ.Γ.: Ψάχνω να πάρω DAC εδώ και καιρό και με έχει κουράσει...

Αν δεν εχει σκοπό να παίξει με ισορροπημένες εξόδους(balanced) κανείς, δεν υπάρχει λόγος να τις ζητά από το DAC του.
Ακριβώς! Διαβάζω στο head-fi πολλά posts με reviews από testers, πριν βγει το τελικό προϊόν!

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό! Και μάλλον θα το προτιμήσω!

(http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=801180&postcount=46)
Δεν είπα ότι κατασκευάζει αλλά ότι παρουσιάζει στο φόρουμ.
Δεν έχει την ίδια πρακτικότητα στο HD Audio η coaxial ή οπτική σε σχέση με την usb.
Mακάρι να είναι καλύτερο από το Benchmark αλλά δεν το βλέπω δεν έχει ανάλογο anti jitter κύκλωμα.
Ο τρόπος που το έγραψες αυτό έδειξε. (οτι μιλάς για τον κατασκευαστή... αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό!)

Η usb είναι πολύ πιο κάτω (υποδεέστερη) από τις coaxial και toslink! Ειδικά στο HD Audio, coaxial και toslink είναι μονόδρομος!

Δε με ενδιαφέρει η πρακτικότητα, όπως και τους περισσότερους πιστεύω, παρά μόνο η ποιότητα και το να παίρνεις τα μέγιστα από το σύστημά σου.

Δεν είπε κανένας ότι το Compass DAC είναι καλύτερο από το Benchmark, αλλά το να πλησιάζει τόσο κοντά σε τέτοια ακριβά DAC's με την τιμή που έχει ναι, είναι κατόρθωμα!
Γι' αυτό λέω ότι για την τιμή του ίσως είναι καλύτερο, στα σημεία φυσικά θα χάνει...

Όποιος θέλει καλύτερα, εδώ http://www.audio-gd.com/enweb/RE1/Reference One.htm
και review http://www.head-fi.org/forums/f7/audio-gd-reference-1-dac-56-k-warning-416120/
Κι αυτό θα έχει τα προβλήματά του, αλλά νομίζω ότι αν μπορείς να τα δώσεις τα λεφτά, αξίζει!

Εγώ μίλησα μαζί του και θα περιμένω τις αναβαθμίσεις του DAC-100 και DAC-19SE που είναι σκέτα DAC χωρίς ενισχυτή ακουστικών, περίπου στις 15 του μηνός http://www.audio-gd.com/enweb/Pricelist.htm

Λάθος κατάλαβες.
Η πρακτικότητα αναφέρεται στο ότι τα pc δεν έχουν σταθερές προδιαγραφές σε drivers και ελεγκτές για να προσφέρουν bit perfect από coaxial και toslink.
Πολλές φορές είναι θέμα τύχης τι θα σου βγάλουν από εκεί.
Η υποδεέστερη usb τότε είναι μονόδρομος.Με ASIO τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.
Ακόμα και στα mediaboxes αν θα έχεις bit perfect είναι θέμα firmware.
Aν είχε σαν βάση αυτό το dac chip τότε και με τους τελεστικούς που έχει θα έτρωγε κανονικά το Benchmark.

Last edited:
Λάθος κατάλαβες.
Η πρακτικότητα αναφέρεται στο ότι τα pc δεν έχουν σταθερές προδιαγραφές σε drivers και ελεγκτές για να προσφέρουν bit perfect από coaxial και toslink.
Πολλές φορές είναι θέμα τύχης τι θα σου βγάλουν από εκεί.
Η υποδεέστερη usb τότε είναι μονόδρομος.Με ASIO τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.
Ακόμα και στα mediaboxes αν θα έχεις bit perfect είναι θέμα firmware.
Aν είχε σαν βάση αυτό το dac chip τότε και με τους τελεστικούς που έχει θα έτρωγε κανονικά το Benchmark.
Αχα! Μάλιστα! Δηλαδή η X-Fi που έχω ρυθμισμένη να βγάζει bit-perfect (ΠΑΝΤΑ με ASIO), μπορεί και να μη βγάζει; Αυτό δε μπορεί να μετρηθεί ή να εξακριβωθεί; Θα ψάξω και στο google, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοια στα ξένα forums.

Για τα mediaboxes (WDTV) υπάρχει κι εκεί θέμα; Κρίμα και νόμιζα θα με σώσει... :(

Αυτό το Sabre DAC που λες, μπορούμε να του το προτείνουμε, να δούμε τι θα μας πει. Δεν είναι τυχαίος ο Κινέζος, έχει πάρει και βραβείο!

να ρωτησω κατι??
παιζω με auzentech τροποποιημενη με burrbrown OPA 604, απο εκει σε DAC PROCEED by mark levinson ελαφρως τροποποιημενο, μετα σε προ 627 και ενεργο εξωτερικο cross μετα σε τελικους.
Για player foobar2000 και εχω κανει και την παρακαμψη των ρυθμισεων των windows παιζει μονο η καρτα.το γνωστο Kernel Streaming support plugin

αλλα θελω να μαθω αυτο το Το ASIO τι ειναι?? τι κανει?

Last edited:
Με ASIO βγάζεις Bit perfect δεν ειναι εκεί το πρόβλημα μιλάω για coaxial και toslink που βγαίνουν από τις μητρικές πλακέτες των υπολογιστών.
Εκεί υπάρχει το πρόβλημα.
Και το WDTV έχει πρόβλημα το έχουμε ξαναπεί ότι δεν βγάζει 24/96.

Με ASIO βγάζεις Bit perfect δεν ειναι εκεί το πρόβλημα μιλάω για coaxial και toslink που βγαίνουν από τις μητρικές πλακέτες των υπολογιστών.
Εκεί υπάρχει το πρόβλημα.
Και το WDTV έχει πρόβλημα το έχουμε ξαναπεί ότι δεν βγάζει 24/96.
ΔΕΝ είναι πρόβλημα το ότι δε βγάζει 24/96. Σε όλα τα post σου συνεχώς το αναφέρεις.. δε μπορώ να καταλάβω γιατί... τι κόλλημα είναι αυτό;

bit perfect kai 24/96 βγαίνει μόνο μέσω firewire, ή asychronus usb ή "προχω" κάρτες όπως η Lynx μέσω AES/EBU και εφόσων το dac που θα συνδεθεί μπορεί να κάνει native decoding 24/96.

Περαιτέρω real upsampling σε 352.8 / 384 ή και DSD παρέχει την δυνατότητα στα dac της η dCS

bit perfect kai 24/96 βγαίνει μόνο μέσω firewire, ή asychronus usb ή "προχω" κάρτες όπως η Lynx μέσω AES/EBU και εφόσων το dac που θα συνδεθεί μπορεί να κάνει native decoding 24/96.

Περαιτέρω real upsampling σε 352.8 / 384 ή και DSD παρέχει την δυνατότητα στα dac της η dCS

Έχω την εντύπωση ότι όλες οι μοντέρνες κάρτες (ακόμα και onboard) βγάζουν bit perfect spdif 24/96. Όχι μόνο οι Lynx rme κ.ο.κ

ώρε φωτιά που σας άναψε ο λαμπιζάτορας με την παράκαμψη των τελεστικών...