COMPONENT-ΠΑΤΕΝΤΑ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,109
ΑΘΗΝΑ
χρειαστηκα 2 καλωδια component και επειδη η ωρα ηταν περασμενη-ειχαν κλεισει τα καταστηματα-εβαλα μια 3αδα "απλα" rca.
εικονα δεν πηρα ομως...
εχουν μια συγκεκριμενη δομη τα component ή ειναι απλα rca και εκανα καπου αλλου λαθος εγω?

Μάλλον θα συνέδεσες κάποιο RCA σε λάθος υποδοχή
Παρόμοια εικόνα έπερνα από Hama καλώδιο μέχρι που παρατήρησα πως μία από τις απολήξεις είχε λάθος χρώμα στην κατάληξή του σε σχέση με το άλλο του άκρο

οπως εχω αναφερει,χρησιμοποιω τον denon 2807 ως switch,για περναω τις συσκευες εικονας στην πλασμα&τον βιντεοπροβολεα.
γενικοτερα η εικονα του ειναι καλη και παρ`οτι εχω εναν μικρο "θορυβο" στην εικονα μου,δεν μ`ενοχλει.
εχω λοιπον:

htpc>hdmi στο in του denon.
filmnet>composite στο in του denon

προβολεας>hdmi στο out του denon
plasma>component στο out του denon.

με τον βιτεοπροβολεα κανενα προβλημα.
με την πλασμα ομως ενω εχω σημα απο filmnet,δεν εχω απο το htpc.

o catalyst δεν βλεπει ξεχωριστα τις συσκευες που περναει ο denon,αλλα βλεπει τον denon σαν συσκευη monitor και απο κε και περα κανει τα κουμαντα ο denon.

στο manual του ενισχυτη δειχνει οτι περναει κανονικα σημα component σε hdmi,αφου μπορει και μετατρεπει τα αναλογικα σε ψηφιακα&αντιστροφως.

δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα...:nounder:

Το σχήμα στο πρώτο pdf τα λέει όλα. Αν προσέξεις από το hdmi αριστερά έχει βέλος ΜΟΝΟ προς το hdmi δεξιά και δεν δίνει ούτε στην component ούτε αλλού. Που σημαίνει ότι το htpc -> hdmi είναι μονόδρομος, χωρίς... διακλαδώσεις.

(Στο 2ο pdf λέει it is not possible to downconvert from hdmi to component... τώρα το είδα)

Και μένα ο Onkyo 606 το ίδιο κάνει και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την δεύτερη έξοδο από την κάρτα οθόνης του htpc κατευθείαν στην 2η hdmi της τηλεόρασης...

Re: Απάντηση: COMPONENT-ΠΑΤΕΝΤΑ...

Το σχήμα στο πρώτο pdf τα λέει όλα. Αν προσέξεις από το hdmi αριστερά έχει βέλος ΜΟΝΟ προς το hdmi δεξιά και δεν δίνει ούτε στην component ούτε αλλού. Που σημαίνει ότι το htpc -> hdmi είναι μονόδρομος, χωρίς... διακλαδώσεις.

(Στο 2ο pdf λέει it is not possible to downconvert from hdmi to component... τώρα το είδα)

Και μένα ο Onkyo 606 το ίδιο κάνει και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την δεύτερη έξοδο από την κάρτα οθόνης του htpc κατευθείαν στην 2η hdmi της τηλεόρασης...

ναι Νικολα-εστω και αργα το καταλαβα...:antlers: