Component vs. HDMI

Το hdmi μεταφέρει και ήχο, αν δεν κάνω λάθος, έχει όμως ένα μειονέκτημα. Αν χρησιμοποιήσεις αυτού του τύπου την έξοδο για να συνδέσεις την τηλεόραση ή κάποιο δέκτη με συσκευή εγγραφής μπορεί να μη σου επιτρέψει να γράψεις το πρόγραμμα που παρακολουθείς, γιατί τα hd προγράμματα υπόκεινται σε κάποιο είδος ελέγχου και προστασίας με μηχανισμούς που μπλοκάρουν τη συσκευή που συνδέεται να κάνει την εγγραφή...

Και αρθράκι σχετικά με το HDMI, το DVI και το YUV component

καλησπερα στο φορουμ

εχω μια samsung le32r8 kai dvd philips 3142

τα εχω σε scart και η εικονα στα dvd ειναι επιπεδου vhs(χαλια δηλαδη), ετσι αρχισα να ψαχνω καλωδια component,αλλα επεσα σε τουτο το πραμα.Τον εχει
δοκιμασει κανεις το συνδυασμο αυτο,θα εχω 720p ή εστω 480p;

Συμβουλέψου το εγχειρίδιο, να βεβαιωθείς ότι η έξοδος του scart είναι RGB και όχι composite, καθώς και ότι η είσοδος scart στην τηλεόραση υποστηρίζει RGB.
Αν έχεις ήδη σήμα RGB, η βελτίωση στο component θα είναι μικρή.
Και είναι και αμφίβολο αν το καλώδιο που αναφέρεις θα λειτουργήσει...

καλησπερα στο φορουμ

τα εχω σε scart και η εικονα στα dvd ειναι επιπεδου vhs(χαλια δηλαδη), ετσι αρχισα να ψαχνω καλωδια component,αλλα επεσα σε τουτο το πραμα.Τον εχει
δοκιμασει κανεις το συνδυασμο αυτο,θα εχω 720p ή εστω 480p;

Aυτό το καλώδιο είναι για συγκεκριμένες συσκευές, που υποστηρίζουν αναλογικό component μέσω του βύσματος HDMI και δεν πρόκειται να σου δουλέψει.

Αν το DVD-Player σου υποστηρίζει progressive και ο αποπλέκτης του είναι καλύτερος από της TV, θα δεις βελτίωση με σύνδεση component, διαφορετικά θα είσαι ακριβώς στα ίδια όπως και με SCART-RGB...

καλησπερα στο φορουμ

τα εχω σε scart και η εικονα στα dvd ειναι επιπεδου vhs

Δεν ειναι θεμα καλωδιου αλλα μετριας ποιοτητας του DVD player και τηλεορασης , η μονη καλη και φθηνη λυση για να δεις καποια βελτιωση (με δεδομενο οτι προφανως δεν θελεις να αλλαξεις τηλεοραση) ειναι η αγορα ενος καινουργιου DVD με καλο upscaling οπως πχ....

http://www.skroutz.gr/s/75874/Sony-DVP-NS718H.html
http://www.skroutz.gr/s/93387/Toshiba-XDE600.html

τελικα δεν εχει hdmi/component μονο dvi το λεει στο manual η samsung(στραβομαρα μου:frusty:),αλλα το dvd εχει progressive,να το αφησω RGB ή να βαλω component;

Μα δεν δέχεται η τηλεόραση component. Δεν έχεις άλλη επιλογή από το scart RGB.

μαλλον δεν ξερω να γραφω:stupido:,δεν αναφερομαι στις εξοδους σηματος αλλα στην μεταφορα σηματος απο component σε hdmi που οπως ειπαν και τα παιδια αλλα και το manual δεν υποστηριζεται απο την tv.