Computer Audio Design OSX Audio Optimization Script

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
http://www.computeraudiodesign.com/osx-audio-optimization/

http://www.computeraudiophile.com/f...o-design-osx-audio-optimization-script-18128/

Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
Αξίζει;; Τπτ παρατράγουδα;; Το μακ μινι (ssd/8gb ram) μου είναι dedicated για μουσική!!!

Δεν εχω καταλάβει πως το απενεργοποιείς για να "επανέλθει" ο υπολογιστής...

Υπάρχει και για PC!!!!

Nα δώ ποιός θα κάνει πρώτος τον μάκ του πειραματόζωο..:rip: Εγώ πάντως θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.:popcorn:

Δεν κάνει τίποτα περισσότερο απο τα γνωστά σε όλους μακ.
Αν έχεις ορίσει στο Α+ να απενεργοποιεί τα του συστήματος και έχεις και WiFi κλειστό, είσαι άρχοντας.
Κατά 99% αυτά κάνει και το ματζούνι.

Σοβαρά.
Διάβασε στο σαϊτ και θα δείς...
Απλά το έχουν "περυτυλίξει" με marketing και μπόλικια γκουρούσκονη... :))

Διαβάζω τώρα το script και κάνει πολλα και διάφορα. Κατεβάστε το σκριπτ και ανοίξτε το σαν txt. Πριν απο κάθε εντολή που εκτελεί λέει ακριβώς τι κάνει, οπότε μπορεί να πάρετε καμία ωραία ιδέα.

Επιστρέφω στο θέμα σας. Μερικά από τα tweaks που κάνει το script είναι:

Code:
# turn off wifi
# turn off sleep mode
# disable hibernate
# disable firewire networking
# disable software update checks
# turn off spotlight
# turn off automatic termination daemon
# turn off dashboard
# turn off mission control
# turn off notification centre
# add quit option to finder
# Turn time machine off

Mετά πειράζει διάφορα values στο gui. Παραθέτω τίτλους πάλι:

Code:
echo " Finder:"
" window zooming"
" finder animations (snap-to-grid, info-pane, slow-mo)"
" sound effects"
" disabling desktop"
" animate effect when opening files"
" rubber-band scrolling"
" genie effect"
" animation"
" 3d glass effect"

Τέλος ασχολείται με services/daemons. Mερικές επικεφαλίδες και από εδώ:

Code:
"Disabling 3rd Party Launch Daemons & Startup Items"
"Removing User Login Items..."
# turn disk Journal ON
"Disabling System Launch Daemons..."
"Disabling System Launch Agents..."

Συνοπτικά, χωρίς να ξέρω από Mac os X, ο τύπος που το έχει γράψει κάνει όντως tweaking προσπαθώντας να ελαφρύνει το σύστημα, να κλείσει desktop effects και άλλα services κλπ. Δεν ξέρω αν θα το έτρεχα αυτούσιο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα το κατέβαζα, θα το άνοιγα ως κείμενο και θα έψαχνα κάθε κίνηση που κάνει καθώς η προσέγγισή του έχει ενδιαφέρον.

Πολλά απο τα παραπάνω tweeks είναι αχρείαστα κατά την γνώμη σε ότι αφορά την αναπαραγωγή μουσικής.
Δεν μπορώ να φανταστώ δλδ πως το Genie Effect του Dock μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά.
Επίσης, κλείνει και λειτουργίες που υπάρχει κίνδυνος να κρασάρουν το σύστημα με αποτέλεσμα ένας "απλός" χρήστης να βρεθεί με κολλημένο μηχάνημα.

Τα 8/10, είναι πράγματα που γίνονται και χωρίς την χρήση του προγράμματος, γι' αυτό και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για αχρείαστο software εώς και επικίνδυνο.
Βέβαια και η ίδια η εταιρία προειδοποιεί πως δεν αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση στραβής.

Τα 8/10, είναι πράγματα που γίνονται και χωρίς την χρήση του προγράμματος, γι' αυτό και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για αχρείαστο software εώς και επικίνδυνο.
Βέβαια και η ίδια η εταιρία προειδοποιεί πως δεν αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση στραβής.

Αυτό είπα και γω πιο πάνω. Αν ανοίξετε το script, θα δείτε ότι πριν από κάθε εντολη λέει και κάτι από τα παραπάνω που παρέθεσα. Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις που προτείνει σίγουρα γίνονται και από gui και δεν χρειάζεται η εντολή.

Τέλοσπάντων, είναι έξω από τα λημέρια μου το mac os x και δεν έχω να προτείνω κάτι ιδιαίτερο. Εγώ γενικά είμαι κατά της χρήσης γραφικού περιβάλλοντος για τέτοιες δουλειές, οπότε σε κάθε περίπτωση αν έπρεπε να συμβιώσω με σύστημα όπως το Mac os X, θα έκλεινα όλα τα desktop effects και άλλες άχρηστες λειτουργίες. Όλα αυτά σε ένα σύστημα που είναι dedicated και όχι γενικής χρήσης βέβαια.

Αυτό είπα και γω πιο πάνω. Αν ανοίξετε το script, θα δείτε ότι πριν από κάθε εντολη λέει και κάτι από τα παραπάνω που παρέθεσα. Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις που προτείνει σίγουρα γίνονται και από gui και δεν χρειάζεται η εντολή.

Τέλοσπάντων, είναι έξω από τα λημέρια μου το mac os x και δεν έχω να προτείνω κάτι ιδιαίτερο. Εγώ γενικά είμαι κατά της χρήσης γραφικού περιβάλλοντος για τέτοιες δουλειές, οπότε σε κάθε περίπτωση αν έπρεπε να συμβιώσω με σύστημα όπως το Mac os X, θα έκλεινα όλα τα desktop effects και άλλες άχρηστες λειτουργίες. Όλα αυτά σε ένα σύστημα που είναι dedicated και όχι γενικής χρήσης βέβαια.

Συνονόματε νομίζω πως κάποιος πρέπει να σου κάνει δώρο ένα Mac :-P :-P

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως όπως λέει και ο Αντώνης τα περισσότερα και σημαντικότερα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) από αυτά που κάνει, γίνονται είτε μέσω gui είτε τα κάνει το Audirvana Plus οπότε δεν μας χρειάζεται δεδομένου του ρίσκου που παίρνεις τρέχοντας το... Τουλάχιστον για εμάς τους κοινούς θνητούς που δεν σκαμπάζουμε από εντολές και terminal!!!