Computer Audio

Χωρίς να το έχω ακούσει, όντως το Schiit Modi Uber 2 πρέπει να αποδίδει καλύτερα.
-Έχει seperate power. Θεωρώ ότι το usb interface (και δη το 1.0 και 2.0 που προφανώς κουβαλάει το D1) είναι εξαιρετικά ασταθές, ιδίως σε καλώδια άνω του 1μ. Το να το φορτώνεις και με δεδομένα και power μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
-Έχει δυνατότητες επέκτασης. Θες volume και headset output, βάζεις το sys με +75 ευρώ και τα έχεις.

Προσωπικά, επέλεξα το D1 από άποψη εργονομίας χώρου. Όσο λιγότερες πρίζες τόσο το καλύτερο για μένα ενώ αντιπαθώ τους εξωτερικούς μετασχηματιστές. Γιατί να μετατρέπω τα 220 σε μικροβόλτ όταν μπορώ να τα πάρω από την usb θύρα, καθαρά μάλιστα, μέσα από ups + καλό τροφοδοτικό + motherboard. Υπερσταθερότατα θα είναι. Με την οπτική ίνα, έχω ένα καλώδιο παραπάνω αλλά δεν θα φορτώσω το usb με δεδομένα.
Επίσης, θεωρώ ότι η δυνατότητα για headphones από το DAC είναι πολύ σημαντική όταν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις πάνω στο γραφείο και κάτω ακριβώς από την οθόνη. Και εκεί θέλεις πάλι το δυνατότερο μικρό χώρο να σου πιάνει. Έχω 1.3 τμ γραφείο, αρκετά μεγάλο είναι αλλά το προτιμώ όσο το δυνατότερο άδειο.
Άρα, για τον μικρό χώρο που το θέλω, με τα ηχεία που το θέλω, με τα έξτρα χαρακτηριστικά που έχει, με την εργονομία που έχει και τέλος στην τιμή που προσφέρεται, το θεώρησα την καλύτερη επιλογή. Στην πράξη θα δούμε τα υπόλοιπα. Λογικά Παρασκευή ή Δευτέρα θα το έχω και θα ενημερώσω.

Last edited:
Φίλε μου αυτή τη στιγμή που μιλάμε computer audio σημαίνει usb audio... δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον (βλέπε Ravenna protocol κλπ) αλλά τώρα η usb επικοινωνία είναι αυτή που χρησιμοποιούν και εξελίσσουν οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές!!

Καλή Παραλαβή! Περιμένουμε εντυπώσεις!

Χωρίς να το έχω ακούσει, όντως το Schiit Modi Uber 2 πρέπει να αποδίδει καλύτερα.
-Έχει seperate power. Θεωρώ ότι το usb interface (και δη το 1.0 και 2.0 που προφανώς κουβαλάει το D1) είναι εξαιρετικά ασταθές, ιδίως σε καλώδια άνω του 1μ. Το να το φορτώνεις και με δεδομένα και power μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
-Έχει δυνατότητες επέκτασης. Θες volume και headset output, βάζεις το sys με +75 ευρώ και τα έχεις.

Προσωπικά, επέλεξα το D1 από άποψη εργονομίας χώρου. Όσο λιγότερες πρίζες τόσο το καλύτερο για μένα ενώ αντιπαθώ τους εξωτερικούς μετασχηματιστές. Γιατί να μετατρέπω τα 220 σε μικροβόλτ όταν μπορώ να τα πάρω από την usb θύρα, καθαρά μάλιστα, μέσα από ups + καλό τροφοδοτικό + motherboard. Υπερσταθερότατα θα είναι. Με την οπτική ίνα, έχω ένα καλώδιο παραπάνω αλλά δεν θα φορτώσω το usb με δεδομένα.
Επίσης, θεωρώ ότι η δυνατότητα για headphones από το DAC είναι πολύ σημαντική όταν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις πάνω στο γραφείο και κάτω ακριβώς από την οθόνη. Και εκεί θέλεις πάλι το δυνατότερο μικρό χώρο να σου πιάνει. Έχω 1.3 τμ γραφείο, αρκετά μεγάλο είναι αλλά το προτιμώ όσο το δυνατότερο άδειο.
Άρα, για τον μικρό χώρο που το θέλω, με τα ηχεία που το θέλω, με τα έξτρα χαρακτηριστικά που έχει, με την εργονομία που έχει και τέλος στην τιμή που προσφέρεται, το θεώρησα την καλύτερη επιλογή. Στην πράξη θα δούμε τα υπόλοιπα. Λογικά Παρασκευή ή Δευτέρα θα το έχω και θα ενημερώσω.

μάλλον αρκετά πράγματα τα θεωρείς λάθος.

εδώ δόθηκαν αρκετές σοβαρές προτάσεις, αλλά μάλλον φαίνεται ότι δεν σε έπεισαν.
Θα πρότεινα να μελετήσεις κι άλλο διαβάζοντας στο φόρουμ πριν κάνεις την κίνηση.

Θα πρότεινα να μελετήσεις κι άλλο διαβάζοντας στο φόρουμ πριν κάνεις την κίνηση.

Ε ναι.. απλά είπα να μην το πω αφού δείχνει να έχει γίνει πλέον η αγορά!

Έχεις δίκιο όσον αφορά τις σοβαρές προτάσεις. Δεν έχεις δίκιο στο ότι δεν με έπεισαν καθώς η αλήθεια είναι ότι και τα ηχεία και το DAC, τα πρότειναν εδώ. Αν διαβάσεις προσεκτικότερα, θα τα δεις εδώ.

Η κίνηση ήδη έγινε πάντως αλλά θα με ενδιέφερε να μου πεις ποια είναι τα αρκετά πράγματα που θεωρώ λάθος γιατί δεν τα γνωρίζω ποια είναι.

Πάντως εντάξει μην υπερβάλουμε , με το D1 , θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου
και θα ακούσεις μουσική.
Δεν είναι δα και χάλια.
Στο μέλλον βλέπεις πως πάνε τα πράγματα και ίσως αναβαθμίσεις σε κάτι καλύτερο.

για λόγους εργονομίας και χώρου, πολλές φορές ένας εξωτερικός μετασχηματιστής είναι προτιμότερος. Αυτό το περι μετατροπής δεν ισχύει. Συνήθως η usb κάθε άλλο παρα καθαρό ρεύμα έχει, ρώτα όλους όσους παρακάμπτουν το ρεύμα της usb για εξωτερικό τροφοδοτικό. Το ίδιο ισχύει για το σύνολο ups-καλό τροφοδοτικό-motherboard. Ό,τι πρέπει για εχθρικό περιβάλλον για μουσική. Η οπτική ίνα είναι ξεπερασμένη, και μάλιστα όταν είναι απλή συνθετική και όχι ακριβή γιαλινη, δηλαδή άνω των 100 ευρώ. Και πάλι είναι τεχνολογία 20ετίας με τουλάχιστον 2 επι πλέον μετατροπές σήματος σε σχέση με την usb και μάλιστα με όριο συνήθως το 24/96. Ούτε το usb φορτώνεται με δεδομένα. Αυτή είναι η δουλειά του. να δεχτώ οπτική ίνα (έχω εξαιρετικά ποιοτική και παρ όλα αυτά πλεον δεν την χρησιμοποιώ, μόνο αν το dac είναι onboard σε υπολογιστή και την προτιμά κάποιος σε σχέση με coaxial επειδή θα απομονώνει τους θορύβους του ΗΥ. Αν και πλέον τα σύγχρονα usb με γαλβανικές απομονώσεις τα έχουν λύσει και αυτά.
headphones από το dac, ναι, ΕΦ ΟΣΟΝ το ενισχυτικό στάδιο είναι αξιόλογο, κάτι που σπάνια έως σπανιότατα συμβαίνει με budget μηχανήματα.
Πιστεύω ότι αν αναθεωρούσες και είχες την υπομονή να δείς αρκετά πράγματα που είναι γραμμένα εδώ, θα πήγαινες σίγουρα σε άλλη λύση.
όχι ότι αυτή δεν θα σε εξυπηρετήσει.
Απλά θεωρώ ότι κόσμος μπαίνει πλέον στο φόρουμ με απίστευτη πρεμούρα να πάρει απαντήσεις όσον το δυνατόν αμεσα και να κάνει add to cart. Που για μένα είναι σφάλμα.
Και το βλέπω να γίνεται πλέον καθημερινά.

Απλά θεωρώ ότι κόσμος μπαίνει πλέον στο φόρουμ με απίστευτη πρεμούρα να πάρει απαντήσεις όσον το δυνατόν αμεσα και να κάνει add to cart. Που για μένα είναι σφάλμα.
Eχεις απολυτο δικιο και οχι μονο...
Ο φιλος Tifonous αποτελει εξαιρεση που επιβεβαιωνει το κανονα γιατι και ευγενικος ειναι και με οργανωμενη σκεψη,ασχετα αν μερικα πραγματα του διαφευγουν.
Το χειροτερο (και ειναι αυτο που με εξοργιζει) ειναι οι φιλοι, που οχι μονο βιαζονται αλλα απαιτουν να απαντηθουν αναπαντητα ερωτηματα.
Πχ πως θα παιζει ενα συστημα στο χωρο τους,αοριστες και μπερδεμενες ερωτησεις,απαιτηση συγκρισης μηχανηματων που δεν εχουν περασει απο τα χερια μας ,αμεσες απαντησεις εντος τριλεπτου και πολλα αλλα χαρωπα!!
Ψυχραιμια παιδες....το αθλημα εχει Γολγοθα και εκταμιευση.....αλλεως αγοραζεις οτι σου γιαλισει και καθαρισες.

για λόγους εργονομίας και χώρου, πολλές φορές ένας εξωτερικός μετασχηματιστής είναι προτιμότερος. Αυτό το περι μετατροπής δεν ισχύει. Συνήθως η usb κάθε άλλο παρα καθαρό ρεύμα έχει, ρώτα όλους όσους παρακάμπτουν το ρεύμα της usb για εξωτερικό τροφοδοτικό. Το ίδιο ισχύει για το σύνολο ups-καλό τροφοδοτικό-motherboard. Ό,τι πρέπει για εχθρικό περιβάλλον για μουσική. Η οπτική ίνα είναι ξεπερασμένη, και μάλιστα όταν είναι απλή συνθετική και όχι ακριβή γιαλινη, δηλαδή άνω των 100 ευρώ. Και πάλι είναι τεχνολογία 20ετίας με τουλάχιστον 2 επι πλέον μετατροπές σήματος σε σχέση με την usb και μάλιστα με όριο συνήθως το 24/96. Ούτε το usb φορτώνεται με δεδομένα. Αυτή είναι η δουλειά του. να δεχτώ οπτική ίνα (έχω εξαιρετικά ποιοτική και παρ όλα αυτά πλεον δεν την χρησιμοποιώ, μόνο αν το dac είναι onboard σε υπολογιστή και την προτιμά κάποιος σε σχέση με coaxial επειδή θα απομονώνει τους θορύβους του ΗΥ. Αν και πλέον τα σύγχρονα usb με γαλβανικές απομονώσεις τα έχουν λύσει και αυτά.
headphones από το dac, ναι, ΕΦ ΟΣΟΝ το ενισχυτικό στάδιο είναι αξιόλογο, κάτι που σπάνια έως σπανιότατα συμβαίνει με budget μηχανήματα.
Πιστεύω ότι αν αναθεωρούσες και είχες την υπομονή να δείς αρκετά πράγματα που είναι γραμμένα εδώ, θα πήγαινες σίγουρα σε άλλη λύση.
όχι ότι αυτή δεν θα σε εξυπηρετήσει.

Αυτό το κείμενο συν μερικά ακόμα πρέπει να γίνουν "sticky"

Eχεις απολυτο δικιο και οχι μονο...
Ο φιλος Tifonous αποτελει εξαιρεση που επιβεβαιωνει το κανονα γιατι και ευγενικος ειναι και με οργανωμενη σκεψη,ασχετα αν μερικα πραγματα του διαφευγουν.
Το χειροτερο (και ειναι αυτο που με εξοργιζει) ειναι οι φιλοι, που οχι μονο βιαζονται αλλα απαιτουν να απαντηθουν αναπαντητα ερωτηματα.
Πχ πως θα παιζει ενα συστημα στο χωρο τους,αοριστες και μπερδεμενες ερωτησεις,απαιτηση συγκρισης μηχανηματων που δεν εχουν περασει απο τα χερια μας ,αμεσες απαντησεις εντος τριλεπτου και πολλα αλλα χαρωπα!!
Ψυχραιμια παιδες....το αθλημα εχει Γολγοθα και εκταμιευση.....αλλεως αγοραζεις οτι σου γιαλισει και καθαρισες.
Μιχαλη ο φιλος μας ειναι ευγενεστατος σε σχεση με αλλα παληκαρια εδω μεσα. Και στεναχωριέμαι όταν καποιος θα μπορουσε με λιγη υπομονη να παρει κάτι καλυτερο. Ειπαμε τελικα κατι καλο και ψαγμενο πηρε. Αλλα δυστυχως η βιασύνη δεν βοηθαει και εχω πιασει και τον εαυτο μου να την παταει ετσι.

Χαίρετε πάλι από εμένα.

Το DAC ήρθε σήμερα, και στήθηκε μαζί με τον Η/Υ, οπότε δοκίμαστηκαν όλα σήμερα.

Αρχικά να πω ότι η motherboard που πήρα, έχει αρκετά αξιόλογη κάρτα ήχου, με ενσωματωμένο ενισχυτή που μπορείς μάλιστα να ψιλοχειριστείς. Το σημειώνω διότι είναι σαφώς ανώτερη από την προηγούμενη mb που είχα και ήταν επίσης μια πολύ καλή mb με έμφαση στον ήχο. Δεν την δοκίμασα είναι η αλήθεια πολύ, δεν είχα και τρόπο να τα συνδεσω και τα 2 ηχεία πάνω οπότε δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα.

Το DAC, όσο το δοκίμασα σήμερα δεν με απογοήτευσε. Δεν τόλμησα καν ανεβάσω την ένταση πάνω από 40% (συνολικά) και δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα. Θέλω να το δοκιμάσω περισσότερο. Μου έκανε εντύπωσε η δήλωση του κατασκευαστή ότι θα πρέπει να περιμένω 40-50 ώρες λειτουργίας πρωτού το κρίνω αυστηρά. Αυτό πάντως που είναι γουστόζικο, είναι ότι και τα ηχεία αλλά και το dac ήρθαν μέσα σε διπλά κουτιά. Σίγουρα κάτι που δεν έχω συναντήσει σε εξαρτήματα Η/Υ ή άλλα προϊοντα ηλεκτρονικά που αγοράζω συχνότερα.

Η ακουστική είναι πολύ καλή ενώ τα ηχεία με εντυπωσιάζουν πάρα πολύ όσον αφορά την απόδοση της θέσης του ήχου. Τα έχω βάλει όπως προτείνει ο κατασκευαστής στο φυλλάδιο (σε τρίγωνο, στις 2 άκρες μπροστά μου). Το αποτέλεσμα είναι να έχω την εντύπωση ότι ο ήχος έρχεται από την οθόνη στο κέντρο, από την οποία απέχουν τουλάχιστον 30 εκ. το καθένα. Είναι γενικά σαν να σου δίνουν την αίσθηση του χώρου με πολύ αισθητό προσδιορισμό του από που έρχεται ο κάθε ήχος.

Ground-loop θόρυβο δεν άκουσα, το είχα ένα άγχος. Η σύνδεση είναι οπτική ίνα από τον Η/Υ στο DAC και από εκεί με RCA σε Balanced XLR στα ηχεία.

Επί την ευκαιρία, γνωρίζει κανείς αν λύνεται το θέμα με τα spikes θορύβου όταν ανοίγει ο Η/Υ; Κατά κάποιο τρόπο είμαι συνηθισμένος καθώς το αντιμετωπίζω χρόνια χωρίς να του δίνω σημασία. Είναι λίγο έντονος τώρα για να τον αγνοήσω. Ένας τρόπος που μου φαίνεται σωστός είναι να περιμένω να ανοίξει ο Η/Υ, μετά να ανοίγω τα ηχεία και μετά να ανοίγω το DAC. Θέλω να τα δοκιμάσω αυτά, δεν έχω προλάβει.

Γενικά τα ηχεία να τα κλείνω από τους διακόπτες τους ή αφού ούτως ή άλλως κόβω την παροχή τους κεντρικά να μην ασχολούμαι; Ορθό μου ακούγεται το πρώτο αλλά αναρωτιέμαι πόση σημασία μπορεί να έχει στα ηχεία. Στο DAC ας πούμε, μου φαίνεται σημαντικότερο.

Αυτά με τις θεωρίες μου και σήμερα.
Ευχαριστώ πολύ

Ορίστε και 3 φωτό από το setup που πάντως δεν έχει τελειώσει ακόμα (κυρίως θέλει μια βάση στήριξης για την οθόνη με χώρο για να βάλω από κάτω το DAC).

https://imgur.com/a/8KZK0

Καλορίζικα όλα! Καλές ακροάσεις!
Όταν ανοίγει ο υπολογιστής έχεις θορύβους από τα ηχεία;

Θεωρητικά ενεργοποιείς τις συσκευές από πηγή προς ηχεία και το αντίστροφο για την απενεργοποίηση.

Να σου αναφερω οτι τα jbl 308 που εχω εγω,την unbalanced συνδεση την δεχονται στην εισοδο με καρφι και οχι με xlr.
Σε εμενα η xlr με rca βγαζει βομβο.
Για σιγουρια ψαξε να βρεις αυτα τα καλωδια:
https://www.thomann.de/gr/the_sssnake_spr2030.htm

Κατ´αρχην καλοακουστα!!
Κατα την jbl ειναι λαθος η συνδεση που εχεις κανει.
Και βομβο να μην σου βγαλει τωρα,μπορει αργοτερα με αλλη συσκευη να το κανει.
Το επαθα στα δικα μου ,γιαυτο στο αναφερω.
Unbalance συνδεση (που ειναι τα rca) προβλεπεται στην εισοδο με το καρφι και οχι το xlr

Θεωρητικά ενεργοποιείς τις συσκευές από πηγή προς ηχεία και το αντίστροφο για την απενεργοποίηση.
Α γεια σου!!
Δεν ειναι θεωρητικο.......στην πραξη ετσι ΠΡΕΠΕΙ να γινεται.

Καλορίζικα όλα! Καλές ακροάσεις!
Όταν ανοίγει ο υπολογιστής έχεις θορύβους από τα ηχεία;

Να 'σαι καλά, ευχαριστώ. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου εφεξής. Πολύ κατανοητή.

Κατ´αρχην καλοακουστα!!
Κατα την jbl ειναι λαθος η συνδεση που εχεις κανει.
Και βομβο να μην σου βγαλει τωρα,μπορει αργοτερα με αλλη συσκευη να το κανει.
Το επαθα στα δικα μου ,γιαυτο στο αναφερω.
Unbalance συνδεση (που ειναι τα rca) προβλεπεται στην εισοδο με το καρφι και οχι το xlr

Από ότι βλέπω και στο καρφί balanced αναφέρει.

Εγώ που τα έχω xlr to rca τα έχω συνδέσει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο μανουαλ δεν λέει να μην συνδέσεις xlr unbalanced απλά μιας και είναι επαγγελματικά ηχεία θεωρεί ότι το xlr το έχουν οι επαγγελματικές συσκευές. Το trs έχει κι αυτό 3 επαφές όπως το xlr και οι ερασιτεχνικές κάρτες ήχου συνήθως έχουν trs που μπορεί να είναι ή balanced ή unbalanced.