consonance a100 plus leema xero προβλημα

o ενισχυτης ειναι αυτος εδω...

http://www.opera-consonance.com/products/a100linear.htm

την πρωτη φωρα που καηκε αλαξε τα DIY καλωδια που ειχε ο φιλος, και εβαλε του εμποριου, και δουλευε μια χαρα μεχρι που ανεβασε την ενταση

τι ακριβώς σημαίνει αυτό?
1. τι είναι diy καλώδια?
2. πού ήταν βαλμένα και από ποιόν?
3. όταν βγήκαν έγινε κάποια άλλη επέμβαση?
4. τι σημαίνει έβαλε του εμπορίου?
5. ποιός τα έβαλε και ποιός τα έβγαλε?

όλα τα παραπάνω μου φαίνονται μια χαρά για πυρκαγιά.

Ένα "φανταστικό" σενάριο για να σας δώσω να καταλάβετε όλες τις πιθανότητες.

Αν βραχυκυκλώσετε με λεπτό συρματάκι το (+) με το (-) στην πλευρά των ηχείων και παίξετε σε χαμηλή ένταση, ο ενισχυτής θα δει ένα εξαιρετικά χαμηλό φορτίο μερικών μιλιΩμ (η αντίσταση του βρόχου καλωδίου) αλλά το στάδιο εξόδου θα εξακολουθεί να δουλεύει για κάποιο διάστημα, έστω και στο όριο.

Αν δυναμώσετε την ένταση, και ταυτόχρονα δεν ενεργοποιηθεί η προστασία στην έξοδο (ανάλογα με τη σχεδίαση του κατασκευαστή), η υψηλή τάση θα οδηγήσει στην πανηγυρική καταστροφή του σταδίου εξόδου.

Μια τέτοια περίπτωση θέλουμε να αποκλείσουμε.

Ελέγξτε για τυχόν "αδέσποτες τριχούλες χαλκού" στους ακροδέκτες ηχείων...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βοηθά επίσης το να ξέρουμε αν το πρόβλημα αφορά το ένα ή και τα 2 κανάλια...

τι ακριβώς σημαίνει αυτό?
1. τι είναι diy καλώδια?
2. πού ήταν βαλμένα και από ποιόν?
3. όταν βγήκαν έγινε κάποια άλλη επέμβαση?
4. τι σημαίνει έβαλε του εμπορίου?
5. ποιός τα έβαλε και ποιός τα έβγαλε?

όλα τα παραπάνω μου φαίνονται μια χαρά για πυρκαγιά.

:)
1. DIY Καλωδια ηταν κατι cat5 καλωδια...
αυτα εδω...

http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html

2. ηταν βαλμενα με την μια ακρη τους στις υποδοχες για καλωδια στον ενυσχιτη και με την αλλη ακρη τους στις υποδοχες για καλωδια του ηχειου
3.οταν βγηκαν τον πηγε στον μαστορα , και αποσο ξερω του αλαξε τα τρανζιστορ μονο (ο ενισχυτης ειναι ενος φιλου μου και οχι δικος μου)
4.σημαινει οτι πηρε καπια καλωδια με μπανανες ετοιμα σε συσκευασια, και τα εβαλε με τον ιδιο τροπο που περιγραφω στο 2
5.τα εβγαζε και εβαζε τα καλωδια ο φιλος που εχει τον ενισχυτη οπως ειπα και στην αρχη

LOL!!!

Τα έχω φτιάξει και εγώ αυτά πριν από 10+ χρόνια και δεν μπορώ να πω ότι είναι και το λεπτότερο καλώδιο που υπάρχει... :)

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος με τους αγωγούς (+) και (-) πάντως...

ε ναι , νομιζαμε οτι φταινε αυτα τα καλωδια, τον πηγαμε τον ενισχυτη στον μαστορα , τον εφτιαξε, εβαλε και τα καινουρια καλωδια με μπανανες, επαιξε για κανενα μηνα στις νορμαλ εντασεις χωρις καπιο προβλημα, και τις προαλες που ανεβασε την ενταση μετα απο 4-5 λεπτα αρχισε να βγαζει καπνους.
θα μετρισουμε την αντισταση και θα δουμε.
αν ειναι στο ενα καναλι η και στα 2 το προβλημα δεν ξερω, μου λεει οτι ο ηχος χαλαει και στα 2 ηχεια παντως μολις αρχιζει να βγαζει καπνους ο ενισχυτης.

Απ ότι καταλαβαίνω απ όσα περιγράφει ο φίλος μάλλον δέν φταίνε τά καλώδια
Βέβαια στίς προδιαγραφές τού ενισχυτή γράφει <μπορούν νά συνδεθούν καί ηχεία 4ωμ> αυτό είναι λίγο ασαφές ,γιατί κάποια ηχεία μάλλον κατεβαίνουν χαμηλότερα έως πολύ χαμηλότερα

η φωτιά σημαίνει κύρια πρόβλημα στην τροφοδοσία.
Στις χαμηλές τάσεις πιό μέσα πολύ δύσκολα.

Καμένες αντιστάσεις. Πολύ εύκολο να αλλαχθούν. Το θέμα πάντως είναι γιατί κάηκαν?

Φίλε ποιος σου έβαλε έτσι τους πυκνωτές???

Στο δεξί κανάλι φαίνεται να έχεις το πρόβλημα...

Μπορείς να αφαιρέσεις προσωρινά τις (άχρηστες) πλαστικές περιελίξεις από τα καλώδια ηχείων στο εσωτερικό?

Βλέπω μονόκλωνο στη καλωδίωση της μπάνκας με τη πλακέτα??
:bang:

Εκτεταμένη ζημιά στο ένα κανάλι. Υποψιάζομαι βραχυκύκλωμα στην έξοδο.

Η αλλαγή των (καμμένων) αντιστάσεων προϋποθέτει την ύπαρξη σχηματικού.

Αυτός που σου άλλαξε τα τρανζίστορ δεν άλλαξε και αντιστάσεις??

χμ θα τα ψαξουμε αυριο και με το πολυμετρο μπας και βρουμε γιατι καηκαν.
τους πυκνοτες δεν ξερω ποιος τους εβαλε, το πηρε ο φιλος μεταχειρισμενο απο εδω στο φορουμ, και μαλλον ετσι ηταν οταν το πηρε.
τα πλαστικα στα καλωδια ηχειων λες να διμιουργοθν καποιο προβλημα?
Υποψιάζομαι βραχυκύκλωμα στην έξοδο. sorry αυτο δεν το καταλαβα....

Μαλλον βραχυκυκλωμα στην έξοδο.
Ποιος άσχετος ασχολήθηκε?

1. Τα εξαρτήματα στην έξοδο του ενισχυτή κάηκαν γιατί προηγήθηκε βραχυκύκλωμα σε σημείο από τους ακροδέκτες ηχείων (του ενισχυτή) και μετά...

2. Θέλω να βγάλεις τα πλαστικά προστατευτικά για να μπορέσω να διακρίνω την καλωδίωση...

3. Η καλωδίωση των 2 πυκνωτών είναι δυστυχώς μία απίστευτη μπούρδα έτσι όπως υλοποιήθηκε.

Και μη μου πει κανείς ότι οι πυκνωτές είναι 85 (και όχι 105) βαθμών και άρα απομακρύνθηκαν από το σημείο θερμότητας (ψύκτρες) για επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους... :)

Ο ενισχυτής πηρε φωτιά λογω της ή των επεμβάσεων που είναι από ημιμαθη μαστορακο