cop's risky life...

Re: Απάντηση: cop's risky life...

Ωραία! Ας ρωτήσω κάτι.

Αν μπούνε κλέφτες στο σπίτι μας φωνάζουμε την αστυνομία;
Ή μήπως επειδή είναι μπάτσοι, ανεκπαίδευτοι, ψευτοπαλληκαράδες, φιγουρατζήδες και όλα τα κακά της μοίρας μας, δεν τους φωνάζουμε καθόλου;
Μήπως και μας πυροβολήσουν κατά λάθος δηλαδή.
Ή μήπως εξοστρακιστεί καμιά σφαίρα.
Ή μήπως μας ρίξουνε σε καμιά ζαρτινιέρα.
Ή μήπως μας πλακώσουν στο ξύλο, ή μας βασανίσουν απάνθρωπα.
Λογικά δεν τους φωνάζουμε, δεν παίρνουμε το 100 ε;

Εγώ βέβαια αν χρειαστεί, αυτό το νούμερο θα πάρω και μαζί θα πάρω και το ρίσκο των πιο πάνω περιπτώσεων.
Εσείς που ανησυχείτε και βρίζετε την αστυνομία τι θα πάρετε;
Μήπως το 199 ?? Να έρθει η πυροσβεστική με τη μάνικα να βρέξει τους κλέφτες;
Μήπως το 166 ?? Να τους ακινητοποιήσουν με την χρήση π.χ. του απινιδωτή;
Θα ήθελα να μου λύσετε την απορία.

Καμία από τις υπηρεσίες που κατονομάζεις δεν είναι στο επίπεδο μιάς ανάλογης ευρωπαϊκής ή βορειοαμερικανικής, έχω ιδία πείρα από το 166 και εσωτερική πληροφόρηση από το 199. Εγώ τουλάχιστον δε θέλω την κατάργηση της αστυνομίας, θέλω να κάνει τη δουλειά της καλύτερα. Και δεν τη θέλω ούτε Γκεστάπο ούτε μπάχαλο. Μέσος όρος δεν υπάρχει δηλαδή;

Απάντηση: Re: cop's risky life...

Μιχαλη ολοι την Αστυνομια θα παρουν ΟΚ...το θεμα μας ειναι αλλο ομως κανενα απο τα παιδια παραπανω δεν ασκουν κριτικη για την κριτικη ....

Εγώ βλέπω άλλα.
Δεν βλέπω να ασκούν κριτική, αλλά να κατηγορούν και να βρίζουν μονίμως την αστυνομία.
Και το θέμα δίνει την εντύπωση ότι "είμαστε μες στην τρελή χαρά" που συνέβη το τελευταίο περιστατικό και μας έδωσε λαβή για σχόλια αυτού του τύπου.

Π.χ. όπως γράφει ο αγαπητός Κώστας στο ποστ 12
Ο κάφρος είναι να το'χει στο αίμα του και καθόλου τυχαία όλοι οι κάφροι γίνανε μπάτσοι.
Φάρα... Φόουσετ:antlers:

και στο ποστ 27
Η βάση όμως είναι ξύλο από τους μπάτσους για τον κόσμο.

και στο ποστ 40 το συμπέρασμα:
...βέβαια την προηγούμενη τους είχαν ξεφτιλίσει και η δίψα για εκδίκηση δεν λογάριαζε τίποτα... βουρ και όποιον πάρει ο χάρος...
τρελλά γλέντια από αληθινούς ήρωες

Τελικά δεν έχουμε και τόσο καλή αστυνομία όσο θα θέλαμε.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα κι εγώ.
Εγώ θα την ήθελα πιο ενεργητική, με περισσότερους ελέγχους και πιο αυστηρή.
Διότι αυτό που γίνεται με τους λαθρομετανάστες και την εγκληματικότητα που τους συνδεύει εκ των πραγμάτων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μάλλον θα χειροτερέψει κι άλλο.

Τέλος πάντων κάναμε και λίγη κουβέντα.
Θα ήθελα λίγη ακόμη αλλά λέω να την σταματήσω εδώ.

Βασικά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ποικιλία απόψεων για το πότε η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της.

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν ο "μπάτσος" πιάσει κάποιον που σπάει μια βιτρίνα, αρχίζουν να φωνάζουν ότι το παιδί διαμαρτύρεται, και ο μπάτσος είναι απλά χουντικός, ασφαλίτης, κλπ κλπ κλπ...

Έτσι, αυτό ουσιαστικά καθιστά κάθε σύλληψη που γίνεται "παράνομη" στα μάτια της Κοινής Γνώμης, που ενημερώνεται "σφαιρικά" από διάφορα blogs του κ@λου καθώς και τεράστιας σημαντικότητας και αντικειμενικότητας sites όπως το indymedia.

Αυτό προφανώς έχει επίπτωση και στον random "μπάτσο", o οποίος βλέπει τον εαυτό του σε μια διαδήλωση ως στόχο και έχει τα χέρια του δεμένα, οπότε μη έχοντας ουσιαστικά κοινωνικώς αποδεκτό τρόπο δράσης κυριεύεται από τη λαλακία στο κεφάλι του, και βλέπουμε αυτά που βλέπουμε.

Εγώ όπως έχω πει πολλές φορές νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα μεγάλη μερίδα των αστυνομικών λειτουργούν με τρόπους πρακτικώς αξιόποινους, όμως απ'την άλλη πλευρά, και τη δουλειά τους τυπικά τέλεια να έκαναν, υπάρχει αντίστοιχα μεγάλη μερίδα ανθρώπων που θα έλεγαν τα ίδια γι'αυτούς.

Κλασσικό παράδειγμα βιντεάκι πέρσι στα Δεκεμβριανά, με ΜΑΤατζή να πραγματοποιεί σύλληψη πρότυπο (με σωστή ακινητοποίηση του υπόπτου, χωρίς ξύλο, βρισίδι κλπ, και δέσιμο με χειροπέδες), και κυκλοφορούσε ευρέως στο διαδίκτυο ως τρανή (???)απόδειξη της βίας των "γουρουνιών"...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: cop's risky life...

Εγώ βλέπω άλλα.
Δεν βλέπω να ασκούν κριτική, αλλά να κατηγορούν και να βρίζουν μονίμως την αστυνομία.
Και το θέμα δίνει την εντύπωση ότι "είμαστε μες στην τρελή χαρά" που συνέβη το τελευταίο περιστατικό και μας έδωσε λαβή για σχόλια αυτού του τύπου.

Π.χ. όπως γράφει ο αγαπητός Κώστας στο ποστ 12
Ο κάφρος είναι να το'χει στο αίμα του και καθόλου τυχαία όλοι οι κάφροι γίνανε μπάτσοι.
Φάρα... Φόουσετ:antlers:

και στο ποστ 27
Η βάση όμως είναι ξύλο από τους μπάτσους για τον κόσμο.

και στο ποστ 40 το συμπέρασμα:
...βέβαια την προηγούμενη τους είχαν ξεφτιλίσει και η δίψα για εκδίκηση δεν λογάριαζε τίποτα... βουρ και όποιον πάρει ο χάρος...
τρελλά γλέντια από αληθινούς ήρωες

Τελικά δεν έχουμε και τόσο καλή αστυνομία όσο θα θέλαμε.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα κι εγώ.
Εγώ θα την ήθελα πιο ενεργητική, με περισσότερους ελέγχους και πιο αυστηρή.
Διότι αυτό που γίνεται με τους λαθρομετανάστες και την εγκληματικότητα που τους συνδεύει εκ των πραγμάτων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μάλλον θα χειροτερέψει κι άλλο.

Τέλος πάντων κάναμε και λίγη κουβέντα.
Θα ήθελα λίγη ακόμη αλλά λέω να την σταματήσω εδώ.

Μιχάλη (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) έχεις κάποιο δίκιο εδώ. Σε κάποιους δεν αρέσει η αστυνομία γενικώς και βρίζουν συλλήβδην όλους τους αστυνομικούς, περιμένουν όμως να κάνουν άψογα τη δουλειά τους και ταυτόχρονα να είναι αόρατοι και να μη μας ενοχλούν με την παρουσία τους. Δε γίνονται αυτά. Επίσης περιμένουμε αποτελεσματικότητα και ποιότητα εκπαίδευσης που δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα. πως είναι δυνατό να υπάρχει απόλυτος επαγγελματισμός και τήρηση των κανονισμών στην αστυνομία όταν δεν υπάρχει ούτε στα τελωνεία, ούτε στα ταξί, ούτε στην εφορία, ούτε στους γιατρούς, ούτε πουθενά;

Re: Απάντηση: Re: cop's risky life...

Μιχάλη (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) έχεις κάποιο δίκιο εδώ. Σε κάποιους δεν αρέσει η αστυνομία γενικώς και βρίζουν συλλήβδην όλους τους αστυνομικούς, περιμένουν όμως να κάνουν άψογα τη δουλειά τους και ταυτόχρονα να είναι αόρατοι και να μη μας ενοχλούν με την παρουσία τους.

Mόνο που δεν ανήκω σε αυτούς όπως εύκολα σπεύδει να πει ο Μιχάλης, χωρίς να καταλαβαίνει κιόλας ότι η έλλειψη σεβασμού της ζωής των πολιτών που επιδυκνύει εσχάτως αλλά και διαχρονικά η αστυνομία μαρτυρά πόσο σάπια είναι στη δομή της και πόσο επικίνδυνη να διαχειριστεί καταστάσεις.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να κριτικάρουμε την αστυνομία για το επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας που έχουν διάφορα μέλη της? Ή μήπως αυτά τα περιστατικά δεν συμβαίνουν και τα βγάλαμε όλοι απο την φαντασία μας?

Ακριβώς επειδή όταν κινδυνεύουμε θα φωνάξουμε την αστυνομία, και επειδή τους σταθερούς και σίγουρους μισθούς που παίρνουν οι αστυνομικοί τους πληρώνουμε εμείς, θέλουμε να είναι σε θέση να μας προστατεύσουν αποτελεσματικά, και όχι να βγουμε και κουρεμένοι. Άν το σύστημα παράγει αστυνομικούς ανίκανους να εκτελέσουν το καθίκον τους με επιτυχία θα πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια? Σου προκαλεί εμπιστοσύνη δλδ μια αστυνομία που δρά με τέτοια ανευθυνότητα?
Ο άτυχος Αλβανός προς τον αστυνομικό έτρεξε για να κρυφτεί και έφαγε 9 σφαίρες μέσα μεσημέρι.
Δλδ επειδή είναι η αστυνομία δεν πρέπει να έχουμε απαίτηση να κάνουν την δουλεία τους σωστά?

Δλδ αν πάει να χειρουργηθεί κάποιος και ο γιατρός απο ανικανότητα κόψει καμια αρτηρία και πεθάνει ο ασθενής, θα πρέπει να πούμε, οτι μην μιλάτε επειδή όταν είμαστε άρρωστοι στον γιατρό θα τρέξουμε?
Σημαίνει οτι δεν θέλεις καθόλου γιατρούς όταν λες οτι δεν θέλεις κακούς γιατρούς?
Γιατί τότε όταν λέμε οτι δεν θέλουμε κακούς αστυνομικούς να εκλαμβανεται οτι δεν θέλουμε καθόλου αστυνομικούς.

Πολύ σωστά.
Κι εγώ καλή αστυνομία θα ήθελα, αλλά δεν θα βρίζω και θα κατηγορώ τους αστυνομικούς με κάθε ευκαιρία για να γίνει καλύτερη η αστυνομία.
Ούτε θα την κατηγορήσω σαν βάναυση επειδή έδειρε κάποιον που παίρνει μέρος σε επεισόδια και σπάει και ρημάζει.
Δεν θα την κατηγορήσω που για να συλλάβει κάποιον χρησιμοποιεί βία.
Δεν γίνεται αλλιώς και έτσι είναι όλες οι αστυνομίες του κόσμου, με εξαίρεση κάποιες πολύ βαναυσότερες της δικής μας.
Τελικά οι απόψεις είναι πολύ κοντά.

Πολύ σωστά.
Κι εγώ καλή αστυνομία θα ήθελα, αλλά δεν θα βρίζω και θα κατηγορώ τους αστυνομικούς με κάθε ευκαιρία για να γίνει καλύτερη η αστυνομία.
Ούτε θα την κατηγορήσω σαν βάναυση επειδή έδειρε κάποιον που παίρνει μέρος σε επεισόδια και σπάει και ρημάζει.
Δεν θα την κατηγορήσω που για να συλλάβει κάποιον χρησιμοποιεί βία.
Δεν γίνεται αλλιώς και έτσι είναι όλες οι αστυνομίες του κόσμου, με εξαίρεση κάποιες πολύ βαναυσότερες της δικής μας.
Τελικά οι απόψεις είναι πολύ κοντά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι "κάθε ευκαιρία": έχασε τη ζωή του ένας αθώος.

Κι απο καλή τύχη δεν ήταν δεκάδες...

Και για μένα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα απλά όργανα.Εντολές εκτελούν.

Είναι στην ολική ανικανότητα των προϊσταμένων τους.Αν πάρουμε υπόψη,ότι στον...σχεδιασμό της επιχείρησης σίγουρα μετείχαν πολλοί υψηλόβαθμοι,είναι για να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.Εντελώς ανίκανοι...

Last edited:

Κι απο καλή τύχη δεν ήταν δεκάδες...

Και για μένα το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα απλά όργανα.Εντολές εκτελούν.

Είναι στην ολική ανικανότητα των προϊσταμένων τους.Αν πάρουμε υπόψη,ότι στον...σχεδιασμό της επιχείρησης σίγουρα μετείχαν πολλοί υψηλόβαθμοι,είναι για να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.Εντελώς ανίκανοι...

δεν λες που ξέραν καλό σημάδι ?
φαντάσου οι 9 σφαίρες να έβρισκαν 9 άτομα ...

Ενα στοιχείο,που δεν έχει γραφεί εδώ,είναι ότι αυτό τον καιρό διενεργούνται κρίσεις(προαγωγές,αποστρατείες,πόστα....).

Λέγεται,ότι μέσα στην ολική ανικανότητά τους και μετά το...γδύσιμο των αστυνομικών,απελπισμένοι για να ισοφαρίσουν το ρεζιλίκι,έστησαν την "επιχείρηση" έτσι ώστε να είναι κραυγαλέα και με ηρωϊκά χαρακτηριστικά...

Κι εντελώς τυχοδιώκτες κι επικίνδυνοι δηλαδή.

Λέγεται,ότι μέσα στην ολική ανικανότητά τους και μετά το...γδύσιμο των αστυνομικών,απελπισμένοι για να ισοφαρίσουν το ρεζιλίκι,έστησαν την "επιχείρηση" έτσι ώστε να είναι κραυγαλέα και με ηρωϊκά χαρακτηριστικά...

"Λέγεται" μόνο? Κοντά στο νου και η γνώση.

Ενα στοιχείο,που δεν έχει γραφεί εδώ,είναι ότι αυτό τον καιρό διενεργούνται κρίσεις(προαγωγές,αποστρατείες,πόστα....).

Κι εντελώς τυχοδιώκτες κι επικίνδυνοι δηλαδή.

το έχω αναφέρει πολλά ποστ πριν..
και ούτε καν χρειαζόταν να αρκεστούμε στο "λέγεται"... ήταν ολοφάνερο από τη πρώτη μέρα...
ήρωες του ψευτοτσαμπουκά με ολέθρια αποτελέσματα, κοινώς ελληναράδες της κακιάς ώρας - όλοι γνωρίζουμε τι ιδέες κουβαλάνε στην πλειοψηφία τους;););)

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι "κάθε ευκαιρία": έχασε τη ζωή του ένας αθώος.

ψιλά γράμματα...
ούτε ο Λουί ντε Φινές ως αστυνομικός στις ταινίες του δεν έγραφε τέτοια ρεκόρ αχρηστίας..
κατά τη χούντα βέβαια τους έτρωγαν πέντε πέντε, και όχι από ανικανότητα.. αλλά από δολοφονικά ένστικτα και άνωθεν εντολές προεκιμένου μερικοί να ασελγούν στη χώρα...
κάτι είναι να πέφτει η κλιμακα στα δυο-τρια θύματα τη χρονιά:flipout::flipout:

Πέρα από το πολύ βεβαρημένο παρελθόν που έχει η αστυνομία το οποίο πολλοί δεν μπορούμε εύκολα να το ξεπεράσουμε, εγώ τουλάχιστον βλέπω συνεχώς τα τυπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού "κράτους": Ανοργανωσιά, ανικανότητα, λούφα.

Δυστυχώς ακόμα κάποιοι ανεγκέφαλοι συμπλεγματκοί έχουν επιπλέον και τη νοοτροπία του "καπετάνιου". Αν ήταν πραγματικοί επαγγελματίες στα πλάισια του ρόλου τους όπως ορίζεται σήμερα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Σαφώς και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αδικούνται κλπ. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Ας σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε ως άλλοθι όλοι μας, ο κόσμος δεν είναι τόσο κουτός, βλέπει.