copyright φωτογραφιών

Σιγά-σιγά αρχίζω το ανέβασμα των φωτογραφιών στο eshop μου.

Αλλά επειδή έχω ρίξει πολλή δουλειά για αυτές και δε θέλω να τις δω σε κανα site ανταγωνιστή και τα πάρω στο κράνος, υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσω σε αυτές κάποια "ψηφιακή στάμπα" που να μη βγαίνει?

Αν είναι δυνατόν βέβαια με κάποια δωρεάν εφαρμογή?

Θενκς

μπορεις να βαλεις watermark, το γνωστο "υδατογραφημα" ειτε μεσα απο το photoshop ειτε απο αλλα προγραμματα πχ capture one.

ΠΑντως αυτο το θεμα ειναι μια πονεμενη ιστορια...

έχω εδώ και 3 μήνες που το ψάχνω το θέμα. Τι υλικά, τι ιδιοκατασκευές, τι ρυθμίσεις, τι φώτα.

Πράγματα απλά για τους επαγγελματίες, δύσκολα για τον ερασσιτέχνη που θέλει να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Αν μου ζητήσει κάποιος πιθανόν και να τους τα κάνω δώρο, αλλά δε γουστάρω να με κλέβουν.

με λιγα λογια αν βαλεις υδατο γραφημα στις φωτο ενος Site θα φαινονται "καπως" , ξερεις.Και θα ειναι κουραστικο για τον επισκεπτη να βλεπει την ιδια φιρμα πισω απο ενα προιον εστω κ αχνα κ το ιδιο το προιον δε θα ειναι τοσο ελκυστικο κ ευδιακριτο.

Απ την αλλη αν δε βαλεις εισαι στο ελεος του καθενος.

Βεβαια νομκα μπορεις να βγαλεις ακρη αλλα τρεχα γυρευε...
Μη μπλεξεις, τζαμπα κοπος κ στεναχωρια...

:a0210:............κι αν εχετε εκει τιποτα καλα κρεατα, καλα σουβλακια , καλες παντσετες ..........
..........καμια μερα μπαμ μπαμ , ερχομαι κ κανουμε τιποτα μαζι........
......να τελειωνει γρηγορα η ιστορια..........

Μπορείς επίσης , εκτός από το υδατογράφημα να τις ανεβάσεις σε πολύ χαμηλή ανάλυση ώστε να είναι περιορισμένης χρήσης (π.χ. 320Χ240 ή μικρότερη). Έτσι κι αλλοιώς δεν πουλάς φωτογραφίες, σωστά?

Απάντηση: Re: copyright φωτογραφιών

:a0210:............κι αν εχετε εκει τιποτα καλα κρεατα, καλα σουβλακια , καλες παντσετες ..........
..........καμια μερα μπαμ μπαμ , ερχομαι κ κανουμε τιποτα μαζι........
......να τελειωνει γρηγορα η ιστορια..........

XEXEXE!!!

Μάλλον δε νηστεύεις ε?

Εγώ νηστεύω.......

.....όταν κοιμάμαι! :flipout:

Απάντηση: Re: copyright φωτογραφιών

Μπορείς επίσης , εκτός από το υδατογράφημα να τις ανεβάσεις σε πολύ χαμηλή ανάλυση ώστε να είναι περιορισμένης χρήσης (π.χ. 320Χ240 ή μικρότερη). Έτσι κι αλλοιώς δεν πουλάς φωτογραφίες, σωστά?

δε πουλάω φωτό αλλά θέλω τουλάχιστον 500χ500 pixels οπότε....:a0210:

Re: Απάντηση: Re: copyright φωτογραφιών

δε πουλάω φωτό αλλά θέλω τουλάχιστον 500χ500 pixels οπότε....:a0210:
Και 500Χ500 μόνο για internet και έντυπα δρόμου κάνουν, αλλοιώς... υδατογράφημα, και ίσως ανέβασμα σε microstock για έμμεση κατοχύρωση copyright. Ρώτα και κανέναν επαγγελματία για περισσότερα :a0210:

Ίσως ένας συνδυασμός των παραπάνω να είναι η καλύτερη λύση.
Δηλαδή να έχεις ένα preview σε μικρή ανάλυση έως 320x240 ας πούμε και την δυνατότητα μεγέθυνσης της φωτογραφίας η οποία σε μεγέθυνση να έχει υδατογράφημα...

Είναι και χρηστικό για το site μιας και είναι μικρότερος ο όγκος των φωτογραφιών και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δει το προϊόν σε περισσότερη λεπτομέρεια...

Last edited:
επίσης μπορεις να ¨κλειδωσεις" το κατέβασμα φωτογραφιών με δεξι κλικ. Εντάξει αυτο δεν παρέχει 100% ασφαλεια αλλα αποθαρρύνει τους περισσότερους να ασχοληθούν περισσότερο.

Εγώ σου προτείνω watermark,αλλά με τρόπο,πχ όπως το preview του συγκεκριμένου προγράμματος,το έχω δει σε πολλά eshops που βγάζουν δικές τους φωτογραφίες:

http://www.files32.com/Batch-Watermark-Creator-i8414.asp

Ή να έχεις το thumbnail χωρίς watermark με ανάλυση 320x240 ή κάτι τέτοιο,και να βάλεις μονο στην μεγάλη watermark.

Το κόλπο είναι να βάλεις watermark σχεδόν παντού,αλλά να φαίνεται χωρίς μεγάλη ευκολία,έτσι ώστε να μην πάει ο άλλος να κάνει 1 λεπτό δουλειά με το clone tool και να το βγάλει.

Επίσης το κλείδωμα στο δεξί κλικ είναι πανεύκολο,αλλά πιάνεις την φωτογραφία με ένα drag and drop στο desktop και τέλειωσε.
Και drag and drop να μην γίνεται,κάνεις view source και κάνεις copy paste το link και την κάνεις save.
Προστατευμένος με αυτόν τον τρόπο δεν είσαι,εκτός από άτομα που δεν έχουν ιδέα.

Επιπλέον αν το site είναι με flash είναι ακόμα πιο δύσκολο να κλέψει ο άλλος τις φωτογραφίες.
Το υδατογράφημα πάντως είναι η πιό σίγουρη λύση, δεν είναι ανάγκη να είναι χρωματιστό μπορεί να είναι απλά διάφανο. Αλλά και εγώ έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα πρόσφατως και δεν ξέρω τι να κάνω...