coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Re: Απάντηση: Re: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

ΟΚ Νικόλα, σ´ευχαριστώ. Το ανέφερα επειδή διαβάζω για διαφορές εύκολα αντιληπτές υπέρ της ΑΤΙ στα χρώματα και υπέρ της nVidia στην κίνηση και είμαι σε δίλημα... Αλλάζω ή δεν αλλάζω;
icon11.gif

Μ´ανησυχεί βέβαια και λίγο το τι γίνεται και με τις "προβληματικές" ταινίες που λέει ο φίλος ο gggppp333.

Κατα την αποψη μου, τα χρωματα ρυθμιζονται, ενω με την κινηση δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Οσον αφορα το αλλο που ειπα για τις ταινιες που δεν παιζανε σωστα, μη σας παρασυρω γιατι δεν εχω κανει ακομα δοκιμες στο βαθμο που θα ηθελα.

Απλα ανοιξα τυχαια μερικα αρχεια και τα μισα δε μου τα επαιξε σωστα. Με το setup που ειχα κανει (MPC HC + ffdshow + Haali + CoreAVC) μεχρι τωρα δεν υπηρχε HD αρχειο που να μη μου το παιζει σωστα.
Εχθες απλα εβαλα τους beta drivers της nVidia και το νεο CoreAVC και παρατηρησα προβληματακια.
Ισως βεβαια αν αρχισω να ψαχνομαι με τις επιμερους ρυθμισεις του MPC κατι να γινει, αν και δε νομιζω οτι φταιει αυτο.

Last edited:
υπάρχει περίπτωση να "φταίει" κάτι από τα options στο output του MPC? Τα VMR κλπ? Ρωτάω και για την δική μου περίπτωση, αλλά και για του gggppp333 ...

Για παραδειγμα στο The.Patriot.2000.BluRay.MultiSub.Retail.DTS 5.1-HDBRiSe μου κανει κατι περιεργα.

Δειτε τι εννοω...

Λιγο που το εψαξα με τη συγκεκριμενη ταινια, προσεξα το εξης.
Οταν ανοιγω ενα αρχειο (εχω ρυθμισμενο το MPC HC να τα ανοιγει full screen) δεν παιζει το hardware acceleration οποτε η εικονα ειναι μια χαρα.

Αν ομως δεν εχουμε σεταρει το MPC HC να ανοιγει σε full screen, ξεκιναει το hardware acceleration με το αποτελεσμα που βλεπετε στο screenshot που ανεβασα.

Επαναλαμβανω οτι ολα τα παραπανω μπορει απλα να ειναι θεμα ρυθμισεων, με τις οποιες αυτη τη στιγμη δεν εχω καθολου χρονο να ψαχτω.
Παντως αυτες οι ρυθμισεις που εχω τωρα, πριν περασω τους beta drivers και το CoreAVC, ανοιγανε και παιζανε αψογα οτι αρχειο ειχα δοκιμασει.

Λοιπόν, μετά από firmware upgrade, έχω επιτάχυνση! :BDGBGDB55: Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, αλλά δεν πείραξα κάτι άλλο... :a0210:

ταυτόχρονα φίλε gggppp333 έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα με εσένα σε κάποια... π.χ. indiana.jones.and.the.kingdom.of.crystal.skull.2008.720p.bluray.dts.x264-esir

Σε άλλα 3-4 που δοκίμασα, δεν είδα κάτι...

Re: Απάντηση: Re: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

ΟΚ Νικόλα, σ´ευχαριστώ. Το ανέφερα επειδή διαβάζω για διαφορές εύκολα αντιληπτές υπέρ της ΑΤΙ στα χρώματα και υπέρ της nVidia στην κίνηση και είμαι σε δίλημα... Αλλάζω ή δεν αλλάζω;
icon11.gif

Μ´ανησυχεί βέβαια και λίγο το τι γίνεται και με τις "προβληματικές" ταινίες που λέει ο φίλος ο gggppp333.

Μπαμπη όσον αφορα το Hardware εχω την πεποίθηση πως δεν εχουν διαφορα και οι δυο εταιρειες φτιαχνουν καλα τσιπακια.Βεβαια μιλαω απο τη σκοπια της χρησεως τους ως αναπαραγωγεις βιντεο.

Δεν πιστευω στα στερεοτυπα.Ως προς τα χρωματα εγω προσωπικα δεν εχω δει καμια αντιληπτη διαφορα.Ως προς τη κινηση κατα τη γνωμη μου ολα ειναι θεμα timings και ταιριασμα με το μεσο απεικονισης,σε αλλον μπορει να δουλευει καλα μια καρτα με τσιπ της ATI σε αλλον με τσιπ της NVidia.

Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι πως για τις NVidia που τις δουλευω κατα κορον η συμπεριφορα τους ειναι αψογη σε οτι πατερνακι και αν χρησιμοποιησα.Παντα το μεσο απεικονισης εβαζε φρενο και οχι η καρτα.

Το μεγαλο προβλημα με τις ATI ειναι οι drivers τους και εκει ειναι η σημαντικη διαφορα των δυο εταιρειων.Πολλες φορες οι κακογραμμενοι drivers της ATI μου δημιουργησαν προβλημα.Αντιθετα η NVidia εχει πολυ καλους και πλήρεις drivers και επισης διανεμει το changelog,οποτε μπορεις να ξερεις τι αλλαζει και αν χρειαζεται να αναβαθμισεις.

Αν θελησεις να αλλαξεις σου συνιστω μια καρτα με τσιπ 8600GT και παθητικη ψυξη.Πιστευω οτι θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.

Re: Απάντηση: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

ταυτόχρονα φίλε gggppp333 έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα με εσένα σε κάποια... π.χ. indiana.jones.and.the.kingdom.of.crystal.skull.2008.720p.bluray.dts.x264-esir

Προσεξες αν σου παιζει η επιταχυνση σε fullscreen?

Επειδη οταν ειναι fullscreen δε μπορουμε να δουμε αν πρασινιζει το εικονιδιο του CoreAVC, μπορεις να δεις το γραφημα του CPU απο τον task manager.

Γιατι αν πραγματι δεν παιζει σε fullscreen (οπως κανει σε μενα) μιλαμε για καρα-bug.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Αν θελησεις να αλλαξεις σου συνιστω μια καρτα με τσιπ 8600GT και παθητικη ψυξη.Πιστευω οτι θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.

:a0210:

Μάλλον θα "χτυπήσω" μία κι όταν βρώ λιγο χρόνο, αφού χρειάζομαι κι ένα format, θα την αλλάξω.
Αν κολλήσω κάπου... περίμενε τηλέφωνο... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

:a0210:

Μάλλον θα "χτυπήσω" μία κι όταν βρώ λιγο χρόνο, αφού χρειάζομαι κι ένα format, θα την αλλάξω.

Οι 9500GT δεν είναι πλέον οι "renamed" 8600GT με κάποιες βελτιώσεις?

Επειδη οταν ειναι fullscreen δε μπορουμε να δουμε αν πρασινιζει το εικονιδιο του CoreAVC, μπορεις να δεις το γραφημα του CPU απο τον task manager.

Γιατι αν πραγματι δεν παιζει σε fullscreen (οπως κανει σε μενα) μιλαμε για καρα-bug.

Δεν το τσέκαρα, αλλά λογικά σε λίγη ώρα που θα κοιμηθεί η μικρή θα συνεχίσω τις δοκιμές... και θα επανέλθω.
Το πρόβλημα που λέω, είναι η "σπασμένη" εικόνα σε πολλά σημεία, σαν ένα γιγάντιο και αφόρητο macroblocking... Αλλά νομίζω το έβλεπα και σε full screen, και σε παράθυρο. Τεσπα, θα το δω και θα σου πω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Οι 9500GT δεν είναι πλέον οι "renamed" 8600GT με κάποιες βελτιώσεις?

It would be useful to remind you a bit of characteristics of G84 i.e. G96, which is the same thing, and it seems that we’ll be meeting this chip for some time. So, G96 GPU represents chip constituted from 314 million transistors and made in 65nm technology, which is actually disappointing. nVIDIA could at least for low-end chips traverse slowly on 55nm technology. Number of Stream Processors is still the same (32), number of ROPs is 16 and there are also 8 texture units. If you observe these facts, you’ll see that nothing is so far changed for G84. Basically that claim is correct, because the only difference is compatibility with PCI-Express 2.0 bus. To prevent total sameness of GeForce 9500GT with 8600GT, nVIDIA regulated a bit higher clocks for new model. Declared clocks for 9500GT are: 550MHz for GPU, 1400MHz for Stream Processors and 1600MHz for DDR3 Memory. Still, these are only guidelines for manufacturers and many of them disobeyed those "rules".
Τις 8600GT τις ξερω και τις εμπιστευομαι.Εφοσον δεν υπαρχει καμια ουσιαστικη διαφορα δεν υπαρχει λογος για πειραματισμους.

Δεν χρειαζεται να κολλησεις. -bye-

.

Last edited:
Μόλις πριν από λίγο το τσέκαρα και εγώ, και δουλεύει κανονικότατα…
Δοκίμασα τουλαχιστον 10 mkv χωρις να μου παρουσιάσουν το παραμικρό πρόβλημα με την cpu να μην ξεπερνα το 12%...
Τελικα η 8600 που ειχαμε αγορασει μαζι με τον nix πριν από εναμιση και παραπάνω χρονο αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες επιλογες στην σύνθεση των htpc .
Μετα από τοσο καιρο καταφέρνει να είναι μεσα στις εξελίξεις υποστηρίζοντας ότι νέο βγαίνει και τωρα με την επιτάχυνση που δεχετε στέλνει τους αδύνατους επεξεργαστές για υπνο .
Και όλα αυτά με μολις 100 ευρακια…

Παρόμοιο πρόβλημα συνάντησα και εγω με τον core-avc αλλα σε ασυμπίεστο m2ts αρχείο…
Χρησιμοποιώ το Τheater Τek και στο graph που εχω κάνει για streams από Bluray ( m2ts) εχω βαλει τον core avc που όπως γράφω παρουσιάζει την εικονα που δειχνει ο φιλος παραπανω…
Σιγα μην σκάσω όμως…
Αλλωστε μονο mkv βλεπω με το ΤΤ …

Εγώ ξέρετε τι σκέφτομαι ασταμάτητα με το απρόσμενο της nvidia και της CoreCodec? Το nvidia ION...

Αν δεν αντιδράσουν οι άλλοι, θα τους στείλει στα ντουλάπια... ένα μικρό κουτάκι, λίγο μεγαλύτερο από πακετάκι τσιγάρων, που θα τα παίζει όλα.

Πάω για δοκιμές τώρα. -bye-

Παρόμοιο πρόβλημα συνάντησα και εγω με τον core-avc αλλα σε ασυμπίεστο m2ts αρχείο…
Χρησιμοποιώ το Τheater Τek και στο graph που εχω κάνει για streams από Bluray ( m2ts) εχω βαλει τον core avc που όπως γράφω παρουσιάζει την εικονα που δειχνει ο φιλος παραπανω…
Σιγα μην σκάσω όμως…
Αλλωστε μονο mkv βλεπω με το ΤΤ …

Φιλε μου και εγω μπορω να βλεπω ενα απο τα "ελαττωματικα" αρχεια χωρις τη χρηση της επιταχυνσης, οπως τα εβλεπα τοσο καιρο.

Απλα θα ειναι πολυ καλα να βρεθει λυση για τα οποια bugs υπαρχουν.

Ε θα βρεθει η λυση…
Η αρχή εγινε αφού επιτέλους επιτεύχθηκε η επιτάχυνση σε mkv.
Οι όποιες διορθώσεις είναι στον δρόμο… ( αν και εγω προσωπικά σε κανενα mkv δεν συνάντησα πρόβλημα)

Ε θα βρεθει η λυση…
Η αρχή εγινε αφού επιτέλους επιτεύχθηκε η επιτάχυνση σε mkv.
Οι όποιες διορθώσεις είναι στον δρόμο… ( αν και εγω προσωπικά σε κανενα mkv δεν συνάντησα πρόβλημα)

Σωστος. Σιγουρα θα υπαρξουν updates που θα διορθωνουν ολα τα προβληματα.

Και κατι ακομα που λογικα θα ξερουν οι περισσοτεροι, αλλα μπορει να διαφευγει σε πολλους.

Ο MPC HC εχει ενσωματωμενο δικο του codec που υποστηριζει Hardware Acceleration εδω και πολυ καιρο.
Απλα τωρα εβγαλε και ο CoreAVC που αποτελει τον αγαπημενο codec πολλων χρηστων.

Απλα το αναφερω για μερικα παιδια που δεν εχουν δυνατο επεξεργαστη και θελουν απαραιτητα την επιταχυνση, ωστε να εχουν μια ακομα εναλλακτικη λυση.

Ο λόγος που ο CoreAVC Pro είναι ο αγαπημένος codec πολλών, είναι ακριβώς επειδή δουλεύει αποδοτικά και απροβλημάτιστα με το 100% των αρχείων που κυκλοφορούν.

Αυτό με την υποστήριξη acceleration δεν φαίνεται πια να ισχύει.

Εγώ για την ώρα δεν βλέπω πλεονέκτημα του CoreAVC Pro με την υποστήριξη Cuda σε σχέση με το "απλό" HW acceleration που κάνει ο MPC-HC με κάρτες Ati και Nvidia.

Απ'ότι βλέπω, για την ώρα τουλάχιστον, κανένα από τα δυο συστήματα δεν δουλεύει σωστά με το 100% των αρχείων.

Ελπίζω να είναι θέμα drivers, και να διορθωθεί. Γιατί αν είναι περιορισμός του chipset της κάρτας γραφικών, κάνανε μια τρύπα στο νερό.

Μπορεί κάποιος από εσάς που έχει πρόβλημα με τα παραπάνω αρχεία (π.χ. Patriot) να το δοκιμάσει με το γνωστό HW acceleration του MPC-HC? Αν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, τα πράγματα είναι δύσκολα..

Ο λόγος που ο CoreAVC Pro είναι ο αγαπημένος codec πολλών, είναι ακριβώς επειδή δουλεύει αποδοτικά και απροβλημάτιστα με το 100% των αρχείων που κυκλοφορούν.

Αυτό με την υποστήριξη acceleration δεν φαίνεται πια να ισχύει.

Εγώ για την ώρα δεν βλέπω πλεονέκτημα του CoreAVC Pro με την υποστήριξη Cuda σε σχέση με το "απλό" HW acceleration που κάνει ο MPC-HC με κάρτες Ati και Nvidia.

Απ'ότι βλέπω, για την ώρα τουλάχιστον, κανένα από τα δυο συστήματα δεν δουλεύει σωστά με το 100% των αρχείων.

Ελπίζω να είναι θέμα drivers, και να διορθωθεί. Γιατί αν είναι περιορισμός του chipset της κάρτας γραφικών, κάνανε μια τρύπα στο νερό.

Μπορεί κάποιος από εσάς που έχει πρόβλημα με τα παραπάνω αρχεία (π.χ. Patriot) να το δοκιμάσει με το γνωστό HW acceleration του MPC-HC? Αν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, τα πράγματα είναι δύσκολα..

Ακριβως ετσι. :a0210:

Προτιμουσαμε τον CoreAVC επειδη επαιζε τα παντα τελεια.

Αν ειναι να αρχισει να λεει ο ενας απο εμας "δε μου παιζει το χ' αρχειο" και ενας αλλος "ειχα προβλημα με το ψ' αρχειο" δεν κανουμε δουλεια.

btw το patriot με τον ενσωματωμενο codec του MPC HC μου το παιζει τελεια με χρηση CPU απο 2-5%.

Απάντηση: Re: Απάντηση: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Fullscreen ή όχι, το indiana το δείχνει "σπασμένο"... στην taskbar βλέπω σχεδόν μηδενική χρήση cpu, είτε φουλ, είτε σε παράθυρο...

============================

Το cuda/coreavc190 έχει ένα προφανές πλεονέκτημα (αρκεί φυσικά να έχεις nvidia κάρτα): δείχνει να είναι ανεξάρτητο από τις ρυθμίσεις του encoder κατά την μετατροπή του αρχείου, κάτι που το internal filter του MPC-HC δεν είναι... :antlers:
Και επίσης, είναι μόλις η 2η μέρα κυκλοφορίας του και μάλιστα με beta drivers! Συν ότι από πίσω το υποστηρίζει η ίδια η nvidia! Ολα αυτά δεν τα έχει το mpc-hc... Με οτι και αν σημαίνει αυτό. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: coreAVC 1.9.0 w/CUDA (nvidia) acceleration!

Και επίσης, είναι μόλις η 2η μέρα κυκλοφορίας του και μάλιστα με beta drivers! Συν ότι από πίσω το υποστηρίζει η ίδια η nvidia! Ολα αυτά δεν τα έχει το mpc-hc... Με οτι και αν σημαίνει αυτό. -bye-

Συμφωνω απολυτα οτι ειναι πολυ νωρις για να το κρινουμε.

Επισης και εγω ειμαι fan της nVidia και του CoreAVC.

Αλλα το οτι ειναι απο πισω η nVidia δε μου λεει και πολλα, γιατι εχει αποδειχτει δεκαδες φορες οτι ειναι πιθανο ενα "μικρο" open source project, να βαλει τα γυαλια σε εταιριες κολλοσους. :grandpa: