Cosmote Multiroom

Και οι δυο δέκτες υποχρεωτικά πρέπει να είναι συνδεμένοι μέσω Ethernet στο router για να παίξει το multiroom.

Το ότι έχεις forthnet δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

καταλαβα διαβασα σε κατι αρθρα λογικα ειναι παλια αυτα,για να πεξει το multiroom πρεπει να εχεις 2 πιατα εγκατστημενα ξεχωριστα...
προφανος αυτο δεν υσχευει τωρα σωστα?

Ένα πιάτο με διπλή η τετραπλή έξοδο καλωδίων στο LNB. Υποχρεωτικά πρέπει να κατεβαίνουν δυο καλώδια απο το πιάτο ένα για κάθε δέκτη.

Και οι δυο δέκτες υποχρεωτικά πρέπει να είναι συνδεμένοι μέσω Ethernet στο router για να παίξει το multiroom.

Το ότι έχεις forthnet δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Μπορούν να είναι με το wifi και οι 2. Όχι απαίτητα με ethernet. Πρέπει να είναι όμως στο ίδιο δίκτυο υποχρεωτικά.

Re: Απάντηση: Cosmote Multiroom

Σίγουρα θα πρέπει να μπει 2ο LNB με διπλή έξοδο και αντίστοιχα καλώδια να κατεβαίνουν στους δέκτες. Δεν περιμένεις λίγο να δεις τι θα παίξει με το android tv που έχει ανακοινώσει μήπως και γλιτώσεις την ιστορία;

Kατι διαβασα για αυτο,αλλα τι ακριβως υπηρεσια θα ειναι ??

Μια βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει. Πέρασα powerlines της devolo (router,δεκτης1,δεκτης2 σύνολο τρία με τον κεντρικό) . Από εκείνη την στιγμή δεν επικοινωνούν μεταξύ τους με τίποτα. Ενώ έχουν σύνδεση και οι δύο στο ίντερνετ (replay ,on demand άψογα) . Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει (ρεύμα τριφασικό και επικοινωνία με cosmote έχει γίνει χωρίς λύση)

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει. Πέρασα powerlines της devolo (router,δεκτης1,δεκτης2 σύνολο τρία με τον κεντρικό) . Από εκείνη την στιγμή δεν επικοινωνούν μεταξύ τους με τίποτα. Ενώ έχουν σύνδεση και οι δύο στο ίντερνετ (replay ,on demand άψογα) . Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει (ρεύμα τριφασικό και επικοινωνία με cosmote έχει γίνει χωρίς λύση)

Καλησπερα και εγω ειχα το ιδιο προβλημα εφταιγαν τα Power line δεν ειναι συμβατα και πηρα αυτα εδω που ειναι συμβατα Tp link WA860 , ενα multiroom εχεις ; χρειαζε ενα για το router που επανω εχει και τον δεκτη στο router και με το αλλο στον αλλο δεκτη .

Κανετε τους μια επανακινηση

Καλησπερα και εγω ειχα το ιδιο προβλημα εφταιγαν τα Power line δεν ειναι συμβατα και πηρα αυτα εδω που ειναι συμβατα Tp link WA860 , ενα multiroom εχεις ; χρειαζε ενα για το router που επανω εχει και τον δεκτη στο router και με το αλλο στον αλλο δεκτη .

Κανετε τους μια επανακινηση
ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μάλλον δεν είναι συμβατά , περιμένω και απάντηση από την devolo.

Επανέρχομαι με το παραπάνω θέμα που είχα και τελικά λύθηκε από την devolo hellas. Μετά από επικοινωνία που είχα μαζί τους μέσα σε λίγες μέρες μου στείλανε μια beta upgrade στα powerline και έτσι λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υποστήριξη της devolo που άμεσα , με επικοινωνία με τα κεντρικά τους με βοήθησαν. Τελικά είναι πλέον και αυτά συμβατά.

Εχω ένα δέκτη (hybrid) με δορυφορική κεραία με 1LNB και θέλω και σε άλλο δωμάτιο να βλεπω αλλά δεν παίζει να βάλω 2ο LNB και να τραβήξω καλώδιο εκεί. Αν πάρω και βάλω το OTT στο δωμάτιο αυτό (που έχει γραμμή ethernet), θα μπορώ εκεί που έχω τον δέκτη με το δορυφορικό (hybrid) να βλέπω μέσω του multiroom (ώστε να καταργήσω τη συνδρομή μέσω του δορυφόρου και να κρατήσω μόνο το OTT);

Εχω ένα δέκτη (hybrid) με δορυφορική κεραία με 1LNB και θέλω και σε άλλο δωμάτιο να βλεπω αλλά δεν παίζει να βάλω 2ο LNB και να τραβήξω καλώδιο εκεί. Αν πάρω και βάλω το OTT στο δωμάτιο αυτό (που έχει γραμμή ethernet), θα μπορώ εκεί που έχω τον δέκτη με το δορυφορικό (hybrid) να βλέπω μέσω του multiroom (ώστε να καταργήσω τη συνδρομή μέσω του δορυφόρου και να κρατήσω μόνο το OTT);
Multiroom η OTT υπηρεσία δεν έχει. Και δεν νομίζω να αξίζει να πληρώνεις παραπάνω αφού δεν θα μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα τα αθλητικά και στις δύο συσκευές.

Αρα δεν παιζει να εχω στο ενα δωματιο OTT και στο αλλο δορυφορικο με μια συνδρομη, ε; Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω ταυτόχρονα, με ενδιαφέρει να έχω το replay tv κλπ και στα 2 δωμάτια κάπως...

Θεωρητικά δεν θα μπορούσε κάποιος στο ott αν έχει συμβατή smart tv να βλέπει στο ένα δωμάτιο από το app της tv, όταν βγει, και στο άλλο δωμάτιο να έχει το box;

Θεωρητικά δεν θα μπορούσε κάποιος στο ott αν έχει συμβατή smart tv να βλέπει στο ένα δωμάτιο από το app της tv, όταν βγει, και στο άλλο δωμάτιο να έχει το box;
Όχι. Στα αθλητικά δεν υποστηρίζει ταυτόχρονη θέαση.

Εγώ που δεν με ενδιαφέρουν τα αθλητικά αλλά θέλω μόνο το replay tv στην μια τηλεόραση, τι μπορώ να κάνω; Καμια ιδέα;

Re: Απάντηση: Cosmote Multiroom

Όχι. Στα αθλητικά δεν υποστηρίζει ταυτόχρονη θέαση.
Δεν αναφέρομαι σε ταυτόχρονη θέαση. Για διαφορετικές στιγμές της ημέρας εννοώ για να μην χρειάζεται πέρα δώθε του box.

Kαλησπέρα,μετά από τόσους μήνες που σκεφτόμουν να ενεργοποιήσω την εν λόγω υπηρεσία τελικά προχτές το έκανα,είχαμε σε διώροφο σπίτι 2 πακέτα δορυφορικό Cosmote tv,το ένα full pack και το άλλο στους γονείς μου family pack,επειδή λοιπόν θέλαμε να παίξει σε ένα επιπλέον δωμάτιο κατάργησα το family pack που μου κόστιζε 12 το μήνα και στην θέση αυτού πήρα 2 multiroom με τα ίδια σχεδόν λεφτά,άλλαξα το lnb που είχα με ένα 4πλο τα καλώδια προϋπήρχαν και απλά αγόρασα 2 extenders και συγκεκριμένα αυτό που είναι συμβατό κατά την cosmote το https://www.skroutz.gr/s/15798816/TP-LINK-TL-WA850RE-v6-Single-Band-2-4GHz.html τα σύνδεσα στο δίκτυο του router μου,κούμπωσα τους 2 επιπλέον αποκωδικοποιητές με ethernet και τώρα πλέον παίζουν 3 full pack στο σπίτι με λιγότερη γκρίνια για όλους,το μόνο που μου μένει είναι να μου έρθει και το xiaomi box s για το δικό μου υπνοδωμάτιο ώστε να παίζει εκεί μέσω της εφαρμογής cosmote tv το πρώην tvgo ουσιαστικά και είμαι κομπλέ,πολύ βολικό πάντως το multiroom και οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν επιφυλακτικός όσον αφορά την επικοινωνία των 3 αποκωδικοποιητών μεταξύ τους και των αποσυνδέσεων που θα είχαν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τωρα εχω τον εναν δεκτη συνδεδεμενο με το ρουτερ και τον αλλον σε powerline.

Eπειδη θελω να μεταφερω το ρουτερ σε αλλο χωρο μπορουν και οι δυο δεκτες να ειναι πανω σε powerline και να δουλευουν απροβληματιστα η πρεπει ο ενας να παντα συνδεδεμενος με το ρουτερ?

Δεν έχει κάποια διαφορά. Το θέμα είναι με κάποιον τρόπο να είναι πάνω στο ίδιο router.

Δεν έχει κάποια διαφορά. Το θέμα είναι με κάποιον τρόπο να είναι πάνω στο ίδιο router.

Οταν λες να ειναι πανω στο ιδιο ρουτερ εννοεις στην συνδεση ιντερνετ του σπιτιου γενικοτερα και οχι με απευθειας καλωδιο απο το ρουτερ στους δυο δεκτες..