Cosmote Multiroom

Αν θεωρήσουμε οτι η ενημέρωση του φίλου τεχνικού που εργάζεται στον OTE η για τον OTE σαν εξωτερικός συνεργάτης αυτό δεν το έχω καταλάβει ακριβώς, αν θεωρήσουμε λοιπόν οτι εχει έγκυρες πληροφορίες τότε αυτό που μαθαίνουμε ειναι οτι οι συνδρομητές CosmoteTV μέσω δορυφόρου που θέλουν να μπουν στην υπηρεσία multiroom αυτό μπορεί να γίνει αλλά μόνο ευριζωνικα. Άρα η βασική υπηρεσία θα ειναι δορυφορικά και η multiroom ευριζονικα το οποίο πρακτικά σημαίνει οτι πρόσβαση στην υπηρεσία θα έχουν μόνο όσοι έχουν triple play στον OTE και όχι όσοι έχουν μόνο CosmoteTV και αλλο πάροχο σταθερής και Internet. Αυτό μας λέει δηλαδή?

Εδώ έχουμε μια διαφορετική γνώμη για το θέμα από εξωτερικό συνεργάτη (εργολάβο) της Cosmote TV που τον ρώτησα σχετικά στο SDTV Forum. Eλπίζω να έχει δίκο...

"Σε μένα έχουν παραδοθεί τα quad lnb μάρκας dicom και τα έξτρα καλώδια με τα φις συμπιέσεως που απαιτούνται.
Ούτε έχω λάβει κάποια νέα οδηγία σαν κι αυτή που περιγράφει.
Προφανώς συγχέει το iptv με το δορυφορικό multiroom."

"Οι τεχνικοί του ΟΤΕ έχουν ενημέρωση μόνο για iptv τα οποία και διαχειρίζονται.
Τα δορυφορικά τα έχουν αναλάβει εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι)"

http://sdtv.gr/smf/index.php?topic=46005.new#new

Την Πέμπτη 11-5-2017 θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο 2017 και θα ακολουθήσει η σχετική ενημέρωση.

https://ote.irwebpage.com/conference_calls/

Νομίζω, ότι θα είναι μια καλή ευκαιρία να ερωτηθούν τα στελέχη του ΟΤΕ για το πότε (επιτέλους) αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση της υπηρεσίας Cosmote TV multiroom μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Αν κάποιο μέλος του forum πρόκειται να συμμετέχει στην ενημέρωση των στελεχών του ΟΤΕ, θα τον παρακαλούσα να ρωτήσει σχετικά.

Last edited:
Και αν ισχυει, πως θα βαλουν όσοι δεν εχουν ιντερνετ ή ειναι με μια απλή adsl;

Edit: Θα ηταν πολυ πολυ μπροστα, αν ο δεκτης μπορουσε να κανει καποιο ειδος transcoding και να στελνει στον δευτερο δεκτη (E2 ip streaming φαση). Αυτο παλι προυποθετει τον PVR (μιας και εχουμε H V πολωσεις)

οποιος εχεις ADSL με 5 μπορεις να την αναβαθμισεις σε 50VDSL εαν δειτε ολες οι εταιρειες (forthnet,wind,cosmote) εχουν βγαλει το πακετο εδω και ενα μηνα οποτε με 5 παραπανω αποκτας τεραστια ταχυτητα και αρα ειναι εφικτο να συνδεσεις τον δεκτη στο δικτυο

οποιος εχεις ADSL με 5 μπορεις να την αναβαθμισεις σε 50VDSL εαν δειτε ολες οι εταιρειες (forthnet,wind,cosmote) εχουν βγαλει το πακετο εδω και ενα μηνα οποτε με 5 παραπανω αποκτας τεραστια ταχυτητα και αρα ειναι εφικτο να συνδεσεις τον δεκτη στο δικτυο
Το θεμα ειναι στην πλειοψηφια των σημειων ΔΕΝ υποστηριζεται vdsl...

περημενω χρονια ,στη περιοχη μου ΔΕΝ υποστηριζεται vdsl...μεσα στη αθηνα δαφνη ..φαντασου στη επαρχια .....εδω και 4 χρονια σχεδον λενε για αναβαθμηση αλλα .......
ισως ποτε .......

Δεν υπάρχει περίπτωση να δωθεί σε δορυφορικούς συνδρομητές καλωδιακά το multiroom. Το δορυφορικό είναι δορυφορικό αυτή είναι η λογική, αν δωθεί καλωδιακά θα δωθεί μόνο σε triple play συνδρομητές γιατί το δικό τους router υποστηρίζει την λειτουργία αυτή. Άρα μεγάλο μέρος της αγοράς που έχουν σκέτο CosmoteTV θα αποκλειστούν από την δυνατότητα αυτή και η cosmote θα χάνει λεφτά. Δεν νομίζω να γίνει.

Τελικά, βγήκε κάποια είδηση για το Cosmote TV multiroom μέσω δορυφορικής σύνδεσης, από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΤΕ;

Last edited:

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει για την Cosmote.

Πριν ένα μήνα που κοίταζα στο site του ΟΤΕ για άσχετο θέμα, το είχα δει και εγώ.

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5 ευρώ δεν ήταν ήταν παραπάνω απλά υπήρχε ένα banner που έλεγε 5,50 ευρώ και ήταν για ταχύτητα με ογκοχρέωση και με υποβοήθηση από δεδομένα του δικτύου της κινητής. , σας το λέω γιατί το έψαξα.

οταν το διαθεσουν μεσω του δυκτιου ,τοτες συζηταμε για αναβαθμηση.....για ογκοχρεωση ουτε λογος εδω περημενω πανω απο 5 χρονια
στη περιοχη μου μεσα στη αθηνα ...τη λεμε τωρα ...

Έλα ντε... και την περιμένω αυτή την υπηρεσία πως και πως τόσο (θα είναι ο λόγος που θα πάω ολοκληρωτικά Cosmote και ο λόγος που δεν πήγα την προηγούμενη φορά) αλλά... κανένα απολύτως νέο :/

Ο λόγος που δεν την βγάζουν ακόμη είναι θέμα υλοποίησης της ενέργειας αυτής η είναι κάτι άλλο όπως θέμα τιμολόγησης?

Re: Απάντηση: Re: Cosmote Multiroom

Ξέρεις κατι; Ή το λες ετσι;
Εφοσον σχεδιαζουν να το δωσουν μεσω vdsl,μην το περιμενετε πριν τον νοεμβριο.Με αισιοδοξη προβλεψη...