Cosmote Multiroom

Μα και να μην έχεις κανει τέτοια πρόβλεψη το αναφέρω και στο μήνυμα μου powerlines η access point για να έχεις δυκτιο ασύρματα. Θεωρώ πάντως οτι απο την στιγμή που θα πρέπει να συνδέονται στο router για να γίνεται ζεύξη με τον master δέκτη θα πρέπει μελλοντικά οι νέοι δέκτες που θα λανσάρουν να έχουν ενσωματωμένο wifi.

Θα αυξησει το κοστος του δεκτη χωρις λογο, ασε που το WiFi πλεον (ειδικα στα 2,4GHz) ειναι μπουκωμενο και αναξιοπιστο μετα απο λιγα μετρα.

Καλυτερα να αρχιζουμε να σκαβουμε τους τοιχους ή να χρησιμοποιουμε τα powerlines. Ή εστω να περασουμε εξωτερικα σε αγωγο την καλωδιωση.
Θα το κανουμε μια φορα αλλα θα εχουμε δικτυακες λυσεις για παντα, και οχι μονο για τον δεκτη αλλα για ολες μας τις συσκευες.

ΥΓ: Εχω παρατηρησει οτι νεες (πολυ)κατοικιες στερουνται ηλεκτρολογικης εγκαταστασης cat5e/cat6. Απαραδεκτο εν ετει 2017 να μην τηρουνται τα κατασκευαστικα προτυπα, αφελεις κι αυτοι που αγορασαν τετοιες κατοικιες απο κατασκευαστες-μπακαληδες.

Προσωπικά εγώ απο το σαλόνι που έχω τους δέκτες και το router τράβηξα καλώδιο utp cat6 προς την κυρία κρεβατοκάμαρα όχι μόνο για την σύνδεση δεκτών λόγο multiview-room αλλά και για να έχω ταχύτητα δυκτιου και στο δωμάτιο gigabit και για άλλους δέκτες media player κτλπ. Ειναι η πιο αξιόπιστη λύση σαν επιλογή για μένα. Η ασύρματη λύση έρχεται δεύτερη.

Της ίδιας "φιλοσοφίας" είμαι κι’ εγώ.
Από το router οδηγώ καλώδια UTP σε 4 διαφορετικά δωμάτια (τα 3 είναι CAT-6 μέσω καναλιού στον εξωτερικό τοίχο). Στη συνέχεια κάθε καλώδιο δωματίου συνδέεται σε D-Link switch, παρέχοντας έτσι ενσύρματη υποδομή για υπολογιστές, media players, αποκωδικοποιητές, τηλεοράσεις κλπ. στον συγκεκριμένο χώρο.
Μπορεί να έχει φασαρία και σχετικό κόστος στην αρχική εγκατάσταση, αλλά παρέχει πάντα αξιόπιστες και ασφαλείς συνδέσεις σ’ όλο το σπίτι, χωρίς "εσωτερική" ασύρματη ακτινοβολία.

Last edited:
Να ζητήσουμε σε νέα εγκατάσταση να μας βάλουν δικό μας 2πλο ή 4πλο lnb θα μπορούμε, για να είμαστε έτοιμοι;

Re: Απάντηση: Cosmote Multiroom

Να ζητήσουμε σε νέα εγκατάσταση να μας βάλουν δικό μας 2πλο ή 4πλο lnb θα μπορούμε, για να είμαστε έτοιμοι;

Καπου πηρε το ματι μου οτι πλεον παιζουν και τα 4πλα LNB απο τους τεχνικους.
Αρκει να μην θες 4 δεκτες με PVR :p

Έχετε δίκιο παντως. Δεν αξίζει οικονομικά νομίζω να αγοράσουμε 3-4 powerlines. Καλύτερα είναι μια εγκατάσταση με ftp! Και θα "μεινει" για μελλοντική χρήση.

Υπάρχει βέβαια και πακέτο με τρία powerlines μαζί αν θέλει να αγοράσει κάποιος και να καλύψει δυο δωμάτια άνετα,

παιδιά παλιά που είχα νόβα pvr επειδή δεν θυμάμαι πως λειτουργούσε ο δεύτερος δεκτης? εννοώ παίρναμε το καλώδιο απο πρώτο δέκτη η κάτι με την κεραια? πάντως μέσω ιντερνετ δεν είχε τιποτα! αν θυμάται κανείς ας μας πει διότι γιατι να μην λειτουργησει έτσι και του οτε?

Last edited by a moderator:
Το streaming στο πακέτο της Cosmote απαγορεύεται προς κάθε είδους συσκευή.

Δεν χρειάζεται καλώδιο μεταξύ των δεκτών πλέον γίνεται μέσω δυκτιου internet.

Ερωτήσεις.
-Το multiroom παιζει μόνο μέσω internet ή και σε δορυφορικό; (απαντήθηκε στα προηγουμενα post, οπότε άκυρο)
-Αν μιλάμε μέσω internet, μπορώ μέσω powerlines να μεταφέρω το σήμα στον έναν αποκωδικοποιητη και μετά με ένα hub να το μεταφέρω και στον άλλον που είναι στο δίπλα δωμάτιο;
-Μπορώ να συνδέσω 3 powerlines (ενα στο router στην lan και τα άλλα 2 στα iptv αντίστοιχα) για πιο "καθαρή" δουλειά;

Last edited:
davinci, μήπως έχεις καμιά νεότερη πληροφορία για έναρξη διάθεσης του multiroom; Προχωράει κι ο Σεπτέμβριος...

Προς το παρον φιλε θα σου κοψουμε ολο το Discovery και θα σου αυξησουμε τη συνδρομη...για το multiroom φεταααααααααα.

Όσοι έχουν συμβόλαιο δεν θα γίνει καμία αύξηση όσο για το multiroom σήμερα ενημέρωση από τεχνικό cosmote έως τέλος του έτους .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε εμένα πάντως σε δυο συνδέσεις δεν έχει έρθει καμία αύξηση .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε άλλους ήρθε σε άλλους όχι. Τώρα με πια κριτήρια κάναν την αύξηση δεν ξέρω.