Θα γράψω εδώ την Οδύσσειά μου με αυτή την υπηρεσία, που αφορά κυρίως την εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ.
Έχω στο ονομά μου δύο συνδέσεις σταθερού τηλεφώνου και δύο OTE tv, μία στο πατρικό μου στην επαρχία και μία εδώ, Αθήνα.
Ένεκα ότι σήμερα θα έρθει εγκαταστάτης για το OTE tv στην Αθήνα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δω Champions League χθες μέσω της υπηρεσίας Go, κάνοντας χρήση του Ote tv στο πατρικό μου που είναι ήδη ενεργοποιημένο από πολύ καιρό.
Καλώ λοιπόν στο τηλεφωνικό χθες το πρωί και ζητώ ενεργοποίηση της υπηρεσίας στο σταθερό μου στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένα tablet από κοινωνική αλληλεγγύη του αδερφού μου με πρόγραμμα mobile internet για 10 gb το μήνα από Cosmote. Η υπάλληλος που με «εξυπηρέτησε» με ενημέρωσε ότι θα μπορούσα να το δηλώσω κανονικά και να χρησιμοποιώ τα data του προγράμματος, αλλά όχι τη σταθερή σύνδεση μέσω της γνωστής διαδικασίας αποστολής μηνύματος από κινητό cosmote, πράγμα απολύτως σεβαστό. Επειδή δεν θυμόμουν τον αριθμό της σύνδεσης, δεν δήλωσα αριθμό και αρκέστηκα στην ενεργοποίηση του wi-fi στο σπίτι μου. Ενημερώθηκα ότι η υπηρεσία χρειαζόταν 24 ώρες να ενεργοποιηθεί και έφαγα την κρυάδα μου, αφού δεν θα έβλεπα champions league, αλλά εντάξει, λάθος μου που δεν το ενεργοποίησα νωρίτερα. Και περνάμε τώρα στο δια ταύτα:
Παρέλαβα σχετικά άμεσα κωδικούς και μόλις πήγα σπίτι δοκίμασα να συνδεθώ μπας και, έχοντας ξεχάσει ότι απαιτείται 24ωρη ενεργοποίηση. Έλαβα το μήνυμα σχετικά με τησύνδεση που έχω δηλώσει κλπ και κάλεσα να ρωτήσω για ποιο λόγο δεν μπορώ να δω. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν έχει παρέλθει το 24ωρο, συνεπώς θα έπρεπε να περιμένω μέχρι σήμερα. Το 24ωρο παρήλθε αισίως και δοκίμασα σήμερα να συνδεθώ. Λαμβάνω το ίδιο μήνυμα και καλώ το 13888 να βγάλω άκρη. Η πρώτη μου ερώτηση αφορά το κατά πόσο η προσθήκη της κάρτας Cosmote θα επηρεάσει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας (θεωρώντας ότι ήθελε λίγο χρόνο ακόμα) και με συνδέουν με το τεχνικό τμήμα, όπου ύστερα από τον σχετικό έλεγχο των στοιχείων μου, μου ανακοινώνουν ότι έχει συνδεθεί η υπηρεσία με το σταθερό στο πατρικό μου και όχι με αυτό στην Αθήνα και θα πρέπει να γίνει αλλαγή του τηλεφώνου. Σε ερώτηση σχετικά με την κάρτα sim, έλαβα την απάντηση ότι θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω κανονικά, με το υπάρχον πρόγραμμα.
Με προωθούν στο εμπορικό τμήμα, όπου μου ανακοινώνουν ότι για να γίνει αλλαγή του αριθμού, θα χρειαστεί να παρέλθει ένας μήνας, όπου και φυσικά γίνομαι έξαλλος, καθώς το τόνισα 3 φορές να ενεργοποιηθεί στην Αθήνα. Αφού καταπίνω μετά βίας αυτό τους το λάθος, καθώς μου είπαν ότι παράπονα γίνονται εγγράφως μόνο σε καταστήματα ΟΤΕ (*εσε μέσα Πολυχρόνη), η κοπέλα μου ανακοινώνει ότι η κάρτα sim απο τό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως data και καθώς το tablet μου δεν στέλνει μήνυμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξολοκλήρου και ότι έχω παντελώς λάθος ενημέρωση. Μάλιστα μου είπε ότι θα πρέπει να χρεωθώ 7 ευρώ για ένα addon, για να μπορέσει να λειτουργήσει η υπηρεσία και μου είπε ότι με αυτά τα 7 ευρώ θα αγόραζα ένα πακέτο δεδομένων για χρήση σε OTE tv Go.
Πραγματικά, τέτοιο αχταρμά και τόσους ανενημέρωτους υπάλληλους σε μία εταιρεία, πρώτη φορά συναντώ. Ο καθένας σου λέει διαφορετικά πράγματα.
Μπορεί κάποιος εν τέλει να με διαφωτίσει στο τι ισχύει με την κάρτα sim και αν μπορώ τελικά να την χρησιμοποιήσω για να βλέπω Ote tv στο tablet, γιατί είμαι έξω φρενών με τις τόσες προϋποθέσεις που θέτει σε μία απλούστατη υπηρεσία.