Cosmote TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Re: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Το πρόβλημα με την μεταγωγή δεδομένων μέσω δορυφόρου είναι ότι υπόκειται σε φυσικούς περιορισμούς. Το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει μια συχνότητα είναι και το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει ένα κανάλι στο δορυφορικό. Εάν δείτε λίγο μεσοπρόθεσμα, φέτος θα δούμε μεγαλύτερες ταχύτητες internet, εάν πούμε από τα 100Mbps το iptv σου δεσμεύει τα 25 για τα HD κανάλια, έχεις αμέσως μια υπηρεσία πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε δορυφορικό πακέτο. Και αναλόγως, εάν πάμε μακροπρόθεσμα, σε μια ταχύτητα internet 250Mbps (δεν είναι κανένα όνειρο, στην Ελλάδα γίνονται οι δοκιμές του VDSL2 Vectoring... στα Labs). Αυτή τη στιγμή εάν συγκρίνουμε μια σοβαρή υπηρεσία όπως το Sky με πολύ καλά bitrates σε σχέση με το HD που έχουμε μέσω IPTV προφανώς και είναι καλύτερο, αλλά πολύ σύντομα θα πάψει.
Σε καμία περίπτωση και δεν θα ''καταργηθούν'' οι δορυφορικές μεταδόσεις και αυτό επειδή το σήμα μπορεί να είναι διαθέσιμο θεωρητικά και πρακτικά παντού εντός του footprint, ενώ για το IPTV χρειάζεσαι φυσική υποδομή. Αλλά οι δυνατότητες στο IPTV απλά ξεφεύγουν. Οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες τείνουν προς τα εκεί.

Με κάλυψες πλήρως, η σκέψη μου είναι στο πότε, στο κόστος, και στην διαθεσιμότητα η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα μεγάλα κέντρα των πόλεων, τουλάχιστον στην αρχή.
(Εγώ εδώ που μένω η ADSL μου πάει το πολύ μέχρι 6-7Mbps και για VDSL δεν το βλέπω ποτέ)
Αυτό το σενάριο των ταχυτήτων προσωπικά το βλέπω μετά από 3 με 5 χρόνια, προσωπικά δεν θα περιμένω τόσο διάστημα για κάτι που μπορώ να έχω τώρα με λιγότερο κόστος.
Όπως και να έχει τα σύγχρονα δίκτυα είναι το αύριο και αυτό το έγραψα και σε προηγούμενο post παραπάνω.

και στη τελευταία βουνοκορφή της Γης να είσαι πώς θα έρθει το ευρυζωνικο? εγώ που έχω κυρια κατοικία και εξοχικό με βολεύει το δορυφορικό, απλά κουβαλας εναν δέκτη (σε περίπτωση παντρεμενου δέκτη με κάρτα -αλλιώς ούτε δέκτη γιατί αγοραζεις εναν δεύτερο ).και δεύτερο μην ξεχνάμε και το δορυφορικό ίντερνετ, όπου αυτό διατίθεται....

Συμφωνώ απόλυτα, με έχει βολέψει φοβερά αυτό! ενώ με το ευρυζωνικό είσαι δεμένος!

Αυτό λέω και εγώ.
Καλώδιο = Γάμος
Δορυφόρος = Ελευθερία
Και τα δύο έχουν υπέρ και κατά και είναι θέμα επιλογής.

Αυτό λέω και εγώ.
Καλώδιο = Γάμος
Δορυφόρος = Ελευθερία
Και τα δύο έχουν υπέρ και κατά και είναι θέμα επιλογής.

Δεν υπάρχει πλέον κάτι χωρίς περιορισμό, ούτε στο δορυφορικό παίρνεις την κάρτα και την βάζεις σε όποιο δέκτη θέλεις (δεδομένο ότι ενδιαφέρεσαι για premium περιεχόμενο, όχι τα FTA). Οπότε στο τέλος μένεις με α) μια πιο δύσκολη εγκατάσταση, αλλά για τους περισσότερους χρήστες που δεν ξέρουν να την εκμεταλευτεί, άχρηστη, β) plug and play σύστημα πιο user friendly.

Για εμάς, που θα κοτσάρουμε ένα μοτέρ και το πιάτο θα βλέπει όλο το τόξο, προφανώς και έχει ενδιαφέρον, αλλά από όλο τον κόσμο που ξέρω, αυτοί που το χρησιμοποιούν έτσι είναι ελάχιστοι.

OTE IPTV

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη,

Ξέρουμε μήπως υπάρχει δέκτης συμβατός με την IPTV υπηρεσία του ΟΤΕ?

Αυτά τα τρισάθλια Pirelli είναι για τα πανηγύρια. Μου τα αλλάζουν, δεν λέω, όταν χαλάνε αλλά αν υπάρχει μια πιό σοβαρή πρόταση να την ακούσω.

Ευχαριστώ.

/Καλημέρα, αγόρασα το tplink 8980 αλλά δεν κατάφερα να βρω ρυθμίσεις για οτε tv. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

Last edited:

Το router υποστηριζει multi-pvc;. Αν ναι τοτε γινεται. Απλα μετεφερε τις ρυθμισεις απο το router του ΟΤΕ στο tplink

Είναι multi. Ποιες ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να βάλω;

Θα πρεπε να ορίσεις στη lan port που θα συνδέσεις το pirelli το δεύτερο PVC και θα βάλεις VPI=8,VCI=36, ENCAPSULATION=1483 Bridged only και MUX=LLC. ( ελπίζω να μην σου φαίνονται όλα αυτά κινέζικα :-P )

Έχω ote tv μέσω ίντερνετ και τον δέκτη με το σκληρό δίσκο, αρκετές φορές όμως οι εγγραφές δεν γίνονται με τον δέκτη να κολλάει ή και χωρίς να κολλάει με αποτέλεσμα να μου γράφει όταν πάω στο μενού ότι η εγγραφή απέτυχε!

Το θέμα είναι αν απλά ο δικός μου δέκτης είναι προβληματικος ή αν κάνω αλλαγή θα έχω τα ίδια? Ξέρει κανείς?

Last edited by a moderator:

Γεια σας,
θα ηθελα να σας ρωτήσω και συγνώμη αν εχει υποθεί ξανά, αν μπορεί κάποιος να εχει OTETV μέσω ιντερνετ χωρίς να εχει συνδεση ΟΤΕ και αν μπορεί να λειτουργήσει και στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Γεια σας,
θα ηθελα να σας ρωτήσω και συγνώμη αν εχει υποθεί ξανά, αν μπορεί κάποιος να εχει OTETV μέσω ιντερνετ χωρίς να εχει συνδεση ΟΤΕ και αν μπορεί να λειτουργήσει και στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ πολύ!

όχι και όχι,μόνο μέσω δορυφόρου

Απάντηση: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης

Όχι,δεν γίνεται.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη γραμμής ADSL του ΟΤΕ.

Γράφαμε μαζί και δεν είδα την απάντηση.

καλησπέρα.

Η ποιότητα εικόνας σε SD σας φαίνεται ίδια με αυτη προ μερικών μηνων..;

Ειδικά σε κάποια μάτς ποδοσφαίρου η εικόνα δεν ειναι καθόλου καθαρή. Βλέπεις τα πιξελ και τη θολούρα δίπλα στον παίχτη. Αυτο συμβαίνει κυρίως στη μπάλα.

Θυμάμαι πολύ καλά οτι το καλοκαίρι ηταν αρκετά καθαρό το SD σε ποδοσφαιρικά ματς που έδειχνε σε επανάληψη.

παιδια καλημερα,
εχω την vdsl 30 και πριν απο μια εβδομαδα εβαλα και ote tv.η απορια ειναι η εξης:στην ενδειξη της θυρας του hdmi της τηλεορασης,βλεπω οτι η αναλυση ειναι 1280χ720@50.
υποτιθεται οτι ο οτε,δινει full hd.Η αναλυση αυτη που δινει το hdmi ειναι λογικη?μηπως πρεπει να εχω 1980χ1080?παιζει ρολο το καλωδιο??επισης,παρατηρω,στο πρασινο και στο μπλε χρωμα
οριζοντιες γραμμουλες.
απο τηλεοραση εχω μια 48αρα σαμσουνγκ με φουλ hd.

σας ευχαριστω

Last edited by a moderator:

@spiros Αν δεν κανω λαθος πρεπει να παρεις τηλεφωνο για να στα ενεργοποιησουν

δηλαδη,πρεπει να τους το πεις???!!! δεν ειναι αυτονοητο;;!,επισης φιλος μου ειπε οτι πρεπει να αλλαξω το απλο hdmi με hdmi πολυκλωνο...υπαρχει τετοιο πραγμα;

δηλαδη,πρεπει να τους το πεις???!!! δεν ειναι αυτονοητο;;!,επισης φιλος μου ειπε οτι πρεπει να αλλαξω το απλο hdmi με hdmi πολυκλωνο...υπαρχει τετοιο πραγμα;
Οχι γιατι ειναι πιλοτικη η χρηση του... Αν δεν εμπαινα στο σαιτ, τουλαχιστον εγω προσωπικα δε θα το γνωριζα καν!
Οσο αφορα το καλωδιο εγω δε γνωριζω κατι... Αλλα δε πιστευω οτι δημιουργει καποιο προβλημα!

παιδια καλημερα,
εχω την vdsl 30 και πριν απο μια εβδομαδα εβαλα και ote tv.η απορια ειναι η εξης:στην ενδειξη της θυρας του hdmi της τηλεορασης,βλεπω οτι η αναλυση ειναι 1280χ720@50.
υποτιθεται οτι ο οτε,δινει full hd.Η αναλυση αυτη που δινει το hdmi ειναι λογικη?μηπως πρεπει να εχω 1980χ1080?παιζει ρολο το καλωδιο??επισης,παρατηρω,στο πρασινο και στο μπλε χρωμα
οριζοντιες γραμμουλες.
απο τηλεοραση εχω μια 48αρα σαμσουνγκ με φουλ hd.

σας ευχαριστω

δίνει παραπάνω απο 720p ο δέκτης?