Re: OTE TV μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης
Με κάλυψες πλήρως, η σκέψη μου είναι στο πότε, στο κόστος, και στην διαθεσιμότητα η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα μεγάλα κέντρα των πόλεων, τουλάχιστον στην αρχή.
(Εγώ εδώ που μένω η ADSL μου πάει το πολύ μέχρι 6-7Mbps και για VDSL δεν το βλέπω ποτέ)
Αυτό το σενάριο των ταχυτήτων προσωπικά το βλέπω μετά από 3 με 5 χρόνια, προσωπικά δεν θα περιμένω τόσο διάστημα για κάτι που μπορώ να έχω τώρα με λιγότερο κόστος.
Όπως και να έχει τα σύγχρονα δίκτυα είναι το αύριο και αυτό το έγραψα και σε προηγούμενο post παραπάνω.
Το πρόβλημα με την μεταγωγή δεδομένων μέσω δορυφόρου είναι ότι υπόκειται σε φυσικούς περιορισμούς. Το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει μια συχνότητα είναι και το μέγιστο bitrate που μπορεί να έχει ένα κανάλι στο δορυφορικό. Εάν δείτε λίγο μεσοπρόθεσμα, φέτος θα δούμε μεγαλύτερες ταχύτητες internet, εάν πούμε από τα 100Mbps το iptv σου δεσμεύει τα 25 για τα HD κανάλια, έχεις αμέσως μια υπηρεσία πολύ καλύτερη από οποιοδήποτε δορυφορικό πακέτο. Και αναλόγως, εάν πάμε μακροπρόθεσμα, σε μια ταχύτητα internet 250Mbps (δεν είναι κανένα όνειρο, στην Ελλάδα γίνονται οι δοκιμές του VDSL2 Vectoring... στα Labs). Αυτή τη στιγμή εάν συγκρίνουμε μια σοβαρή υπηρεσία όπως το Sky με πολύ καλά bitrates σε σχέση με το HD που έχουμε μέσω IPTV προφανώς και είναι καλύτερο, αλλά πολύ σύντομα θα πάψει.
Σε καμία περίπτωση και δεν θα ''καταργηθούν'' οι δορυφορικές μεταδόσεις και αυτό επειδή το σήμα μπορεί να είναι διαθέσιμο θεωρητικά και πρακτικά παντού εντός του footprint, ενώ για το IPTV χρειάζεσαι φυσική υποδομή. Αλλά οι δυνατότητες στο IPTV απλά ξεφεύγουν. Οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες τείνουν προς τα εκεί.
Με κάλυψες πλήρως, η σκέψη μου είναι στο πότε, στο κόστος, και στην διαθεσιμότητα η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα μεγάλα κέντρα των πόλεων, τουλάχιστον στην αρχή.
(Εγώ εδώ που μένω η ADSL μου πάει το πολύ μέχρι 6-7Mbps και για VDSL δεν το βλέπω ποτέ)
Αυτό το σενάριο των ταχυτήτων προσωπικά το βλέπω μετά από 3 με 5 χρόνια, προσωπικά δεν θα περιμένω τόσο διάστημα για κάτι που μπορώ να έχω τώρα με λιγότερο κόστος.
Όπως και να έχει τα σύγχρονα δίκτυα είναι το αύριο και αυτό το έγραψα και σε προηγούμενο post παραπάνω.