Courage of Lassie : Sing or Die

Ήταν η εποχή μου. Είχα πέσει με τα μούτρα σε μωβ κορδέλες και μαύρες δαντέλες.
Σπουδαίος δίσκος ,όπως και εκατοντάδες άλλοι της περιόδου όπου έμειναν μάλλον στις σκιές.
Σπυράκο thanks για τις αναμνήσεις.

Απάντηση: Re: Courage of Lassie : Sing or Die

μην τα λές εδώ μέσα αυτά...αφού δεν έγινε τίποτα σημαντικό στη δεκαετία του '80 :aetsch:

σωστά ... ¨ολα είναι δεκαετία του 70

This heat
Chrome
Pop Group
Suicide
Jon Hassell
Television
pere Ubu
cabaret Voltaire
Throbbing gristle
Public Image LTD
Talking heads
Fall κ.ο.κ :flipout:-bye-:grandpa:

πριν μια δεκαετια ακουσα το ΤΗΙS SIDE OF HEAVEN
μαγευτικα, ηταν για μενα ο καλυτερος δισκος εκεινης της χρονιας

πηρα το sing or die πολυ αργοτερα δεν περιμενα οτι θα μ αρεσει το ιδιο

δυο διαμαντια της Καναδεζικης folk

.

Το "The Temptation To Exist", πρώτο τους απ όσο ξέρω, είναι, κατα τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερο.

Ναι με αυτή τη σειρά μάλλον αξιολογούνται. Το πρώτο όμως πρέπει να ηχογραφήθηκε σε δημοσιογραφικό δυστυχώς...
Που να βρίσκονται σήμερα οι καναδοί, σε ποιες εξωτικές παραλίες ξεκοκκαλίζουν τα δισεκατομύρια της τρελλής επιτυχίας τους άραγε;

Διάβαζα τον "ήχο" τότε,
είχα επηρεαστεί από τις κριτικές του και τον πήρα. Ήταν η ίδια χρονιά που έγραψαν στα τοπ άλμπουμ και το "Ι" των AR KANE ή θυμάμαι λάθος;
Δε μου είπε πολλά πάντως. Άκουγα άλλα πράγματα, pixies, jesus and mary chain, fields of the nephilim, dead Kennedy's, sisters. Ο χρόνος που θα ακούσουμε ένα δίσκο είναι πολύ κρίσιμος. Όταν τον ξανάκουσα χρόνια αργότερα μου φάνηκε πολύ πολύ καλύτερος.
Ευχαριστούμε Σπύρο για την υπενθύμιση.

Χίλια ευχαριστώ! Μου φτιάξατε μουσικά την ημέρα, τι λέω τον μήνα και βάλε…
Άκουσα κάτι δείγματα και είναι φανερό ότι πρόκειται για Διαμάντι.

Παλιός φανατικός αναγνώστης του ΗΧΟΥ αλλά και ακροατής των γνωστών εστέτ του ραδιοφώνου, αλλά φευ, μέχρι το … 1987, προφανώς μου είχε διαφύγει.
Με το που τους άκουσα, θυμήθηκα μια πρόταση από ραδιοφωνική εκπομπή ενός άλλου αγαπημένου «εστέτ του ραδιοφώνου», κάπου γύρω στο 1982-84: συναντούν την αδιαφορία του κοινού απέναντι σε κάθε τι που αποπνέει πόνο και όχι εγωκεντρισμό ή αλαζονεία.

Ο Δ. μας έδωσε λακωνικά αλλά εξαιρετικά επιτυχημένα την αίσθηση και τον πυρήνα του δίσκου :grinning-smiley-043.

Επιτρέψτε μου, μια και κανείς ικανότερος συμφορουμίτης δεν το έκανε μέχρι στιγμής (εκτός από τον caerbannog), να περιγράψω όπως μπορώ την επιφάνειά του:
πρόκειται για έναν απλό, μεστό, ανθρώπινο και γεμάτο καρδιά δίσκο. Σου μεταδίδει την αίσθηση της γλυκιάς μελαγχολίας. H μουσική είναι folk, στις καλύτερες στιγμές της. Βιολί, ακορντεόν, κιθάρα και δυο υπέροχες ερμηνείες (αντρική που συνοδεύεται από γυναικεία) συνθέτουν ένα λυρικό ακουστικό καμβά όπου, όπως σε όλα τα αριστουργήματα, δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο από ότι χρειάζεται. Τα τραγούδια σου μεταδίδουν μια πολύ οικία αίσθηση, λες και τα έχεις ξανακούσει. Δεν χρειάζονται εδώ οι επαναλαμβανόμενες προσεκτικές ακροάσεις για να ξεκλειδώσεις τα μυστικά της μουσικής, τα «νοιώθεις» αμέσως. Ένα τραγούδι είναι στα Γαλλικά και ένα, τουλάχιστον, τραγούδι μου θύμισε L. Cohen.
Προσωπικά, μετά τα δείγματα που άκουσα, σπεύδω να προμηθευτώ ότι βρω από αυτούς τους καναδούς.

Last edited:
Το επαναφέρω...
Για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σπύρο που το παρουσίασε, μα κυρίως γιατί μπορεί να θελήσει και κάποιος άλλος να το αναζητήσει, να το ακούσει και να αφεθεί να παρασυρθεί από την δίνη της ομορφιάς του.
Ακούω πολλά και διαφορετικά αυτές της ημέρες, αλλά κατά κάποιο τρόπο με έχει μαγέψει για τα καλά το συγκεκριμένο.

Έπεσα επάνω του τυχαία, ψαχουλεύοντας στίβες μεταχειρισμένα βινύλια εκεί στις παρυφές ανάμεσα σε Κολωνάκι κι Εξάρχεια, σ' αυτές τις γειτονιές των αντίθετων κόσμων, δίσκος των αντιθέσεων κι αυτός, και δεν το μετάνιωσα καθόλου...

Σπύρο, :grinning-smiley-043

από τις μουσικές που πάντα με συνδέουν με τα 80s, που πάντα με ταξιδεύουν. Πολύ καλό συγκρότημα, έχω δύο δίσκους τους που ακούω πάντα με διάθεση αναπόλησης. Only vynil... Αδικημένοι.

απέκτησα-πριν από δύο μήνες-τα δύο τους CDs μετά από πολύ ψάξιμο...δυσεύρετα πλέον!!!
τι ανόητος που ήμουν...τους γνώριζα από τα τέλη των 80's και δεν τους έδωσα την σημασία που τους άξιζε...εκπληκτικοί!!!
Κάλιο αργά....

εγώ το βρήκα σε έναν seller στο Ebay.
προέλευση πακέτου Χονγκ Κονγκ.
ακριβούτσικο: 23 και κάτι Αμερικάνικα τάλαρα χωρίς τα ταχυδρομικά.
έχει όμως και κάτι bonus tracks από το πρώτο τους άλμπουμ -'The Temptation To Exist'- το οποίο, απ όσο ξέρω, δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε CD.
Χαλάλι τους.

Κάλλη, δεν το βρήκες σε βινύλιο ;

το του νήματος το βρήκα σε ταξίδι μου στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα τους μόνο στο διαδίκτυο ... αν θέλεις ασφαλίσεις (καθότι δυσεύρετα) εδώ είμαστε ...

εγώ το βρήκα σε έναν seller στο Ebay.
προέλευση πακέτου Χονγκ Κονγκ.
ακριβούτσικο: 23 και κάτι Αμερικάνικα τάλαρα χωρίς τα ταχυδρομικά.
έχει όμως και κάτι bonus tracks από το πρώτο τους άλμπουμ -'The Temptation To Exist'- το οποίο, απ όσο ξέρω, δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε CD.
Χαλάλι τους.

Κώστα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το ebay, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μπορείς σε παρακαλώ να το ψάξεις για μένα; και θα φροντίσω εγώ για τα περαιτέρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κάλλη, δεν το βρήκες σε βινύλιο ;

το του νήματος το βρήκα σε ταξίδι μου στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα τους μόνο στο διαδίκτυο ... αν θέλεις ασφαλίσεις (καθότι δυσεύρετα) εδώ είμαστε ...

Σόρρυ, το quote κάπου χάθηκε...
Στο άλλο cd αναφέρομαι, το The Temptation To Exist, το Sing or Die το έχω σε βινύλιο.
Κώστα, συγγνώμη.

κατά την προσωπική μου άποψη το this side of heaven είναι πολύ ανώτερο από το πρώτο τους, όπου ακόμη ψάχνονται ... το ασφαλίζω δωρεάν ...